Wysłany: 2006-07-02, 16:04 Lighting Sorc - by Kakashi_hatake
Lighting Sorc - by Kakashi_hatake
Główną ideą takiej oto czarodziejki jest wysoki dmg, i szybkie zabijanie przeciwnków.
Tak więc do rzeczy, ten build jest dość drogi, ale takie koszty ponosimy za korzystanie z wysokiego dmg.
1. W co ubrać :
- 2 x SoJ (ważne sa tutaj skille + mana)
- CoH (+20 str +65 res +2 skills)
- Perf. Light eschuta z 5/5 light facet (25% większy dmg)
- Arach (+ skill +20 fcr)
- Magefisty (fcr)
- Buty Aldura (40 life 40 fire res)
- Mara 30/dobry craft
- Spirit (jak najwyższe staty, chyba nie musze objaśniac czemu)
- Griffon xx/20 ( 20% wyższy dmg, skill, def) / Circlet, ja osobiscie używam 3 light 2 soc 30 str z 2x 5/5die facet
na switchu -
- CTA (dla Bo i bc) i Spirit/lidless (ważny tutaj +sk na bo)
2. A co jak mnie nie stać ?
Jest jeszcze opcja by ubrać taniej swoją sorc, bedzie wyciagała ok 25k z lighitna i 8-10 z clightinga.
- Oculus (3 sk fcr res)
- Enlightment (+2sk, warmth)
- Tal'Rasha belt (staty + mf)
- Frostburn
- Waterwalk
- Amu + sorc sk (z gambla)
- Nagel x2 (mf)
- Spirit/Lidless
- Circlet +sk (z gambla)
3. Merc
- Gaza/Andy (str)
- Stone/CoH (def)
- Inifnty/Insight (opcja nr.2 nie polecana// Infi sciąga immuna za pomocą convi)
4. Skille
Charged Bolt - 20
Lighting - 20
Chain Lighting - 20
Mastery - 20
Nova - 20
Static, telekinesis, teleport - po jednym.
Jak wam coś zostanie to warmth (regen many) i chiling armor (zamraża, inc def).
5. Statystyki
Sila - 100 (pod monarch ze spiritem)
Zrecznosc - pod stuff
energia -0
zywotnosc - cala reszta
---
+ sorcress skills = 14
+lighting sorcress skills = 15
Dmg lighting na 99 lvl - 7- 52045
Dmg clighting na 99 lvl - 7- 17673
6. Z czym to się je
Taktyka jest prosta - wpadamy, walimy lightingiem w mocniejsze potworki (ok 40k dmg), te słabsze kopiemy grupowo chainem (ok 15 k dmg). Co z immunem
spytacie ?
Otóz nasz merc z infinity ściąga immuna a my załtwiamy reszte. Ta sorc głównie oparta jest na teamplayu, inni robią mur a my zabijamy (świetnie współgra
z summonerami).
W razie gdyby nas otoczyli rzucamy tele, a chilling armor pozwala nam przezyć (przydatne jak robiąc tele wpakujemy się w grupe czyhających na nas
stworków).
Wg mnie dość dobra strategia, 8/10 Jako zbroję dał bym ormusa +15% dmg od light i 3 do lighting, a i gdzie cbf?? P. S A jeśli chodzi o amulety to w tym 1 (droższym) buildzie chętnie widział bym magic amu 3 do zaklęć błyskawic i 20 str- wiadomo, żeby unieść spirita trzeba str.
_________________ Nie wystarczy mieć neostrady, żeby być idiotą.
Ostatnio zmieniony przez Shared 2006-07-02, 17:26, w całości zmieniany 1 raz
ladna strategia. tylko zauwazylem ze po podliczeniu fcr wychodzi 115 (zakladajac ze nie nosisz craft amu z fcr ) a prog dla blyskawicy to ponoc 117. ale ogolnie nice 8/10
Breakpoint dla light sorc na tle istotnie wynosi 115, ale tak długo gram light sorc że z doświadczenia wiem ze 117 jest bardziej na PvP, ew mozna 3 light life zastąpisz 3 light 10 fcr (ja taki nosze). Pozatym weź pod uwage ze 75% bn light sorc nosz2 3 light 1/2 soc 20 fcr.
Shared napisał/a:
Jako zbroję dał bym ormusa +15% dmg od light i 3 do lighting,
odpada , Daje ładny boos do lightinga, ale odbiera 20 str, 65 all res, + boost synergi i innych skilli .
Shared napisał/a:
do zaklęć błyskawic i 20 str-
Wkladasz 20 w str, i dajesz amu 100 life, 1 pkt do vita daje 3 life, 20x3 = 60, a takto wkladasz w str i masz ok. 40 life więcej =]
_________________ My style is di bom digi bom di deng di deng digigi uu uuu …
dobra strategi ale troche krotka niby wszystko jest opisane ale moglees zrobic cos dla poczatkujacych(ktorzy nie wiedza co to znaczy fcr ) np jakis slownik ale oglonie nice 7+/10
Breakpoint dla light sorc na tle istotnie wynosi 115, ale tak długo gram light sorc że z doświadczenia wiem ze 117 jest bardziej na PvP, ew mozna 3 light life zastąpisz 3 light 10 fcr (ja taki nosze). Pozatym weź pod uwage ze 75% bn light sorc nosz2 3 light 1/2 soc 20 fcr.
Shared napisał/a:
Jako zbroję dał bym ormusa +15% dmg od light i 3 do lighting,
odpada , Daje ładny boos do lightinga, ale odbiera 20 str, 65 all res, + boost synergi i innych skilli .
Shared napisał/a:
do zaklęć błyskawic i 20 str-
Wkladasz 20 w str, i dajesz amu 100 life, 1 pkt do vita daje 3 life, 20x3 = 60, a takto wkladasz w str i masz ok. 40 life więcej =]
No tak przekonałem się, zwracam honor . P. S A wczym najlepiej tego Coh'a dla czarki (Archon Plate 15%ed)??
_________________ Nie wystarczy mieć neostrady, żeby być idiotą.
To samo co w poprzedniej twojej strategi prócz dobrze rozdanych skilli, statystyk i items nie napisałeś w sumie nic. Takim suchym buildem nie zachęcisz nikogo do zrobienia postaci. Przeczytaj sobie na przykład tą taktykę . Tak naprawdę w necie strategi na sorc light jest cała masa, spójrzmy prawdzie w oczy diablo to stara gra i raczej nic nowego nie wymyślimy ale zawsze można napisać coś więcej niż inni. Pisanie takiego suchego builda dla mnie nie ma sensu.
hmmm no nie wiem....wsumie ładnie wypisał itemki ale tak to sorc light jak każda inna....i dziwi mnie takie jedno cuś ale to może dla tego że nie znam wszystkich + z itemków kolega napisał 100 siły pod ducha w monarchu a to cholerstwo łyka 136 ;> (tylko bez śmiechu mi tu...nie każdy musi wszystko wiedzieć )
i dziwi mnie takie jedno cuś ale to może dla tego że nie znam wszystkich + z itemków kolega napisał 100 siły pod ducha w monarchu a to cholerstwo łyka 136 ;> (tylko bez śmiechu mi tu...nie każdy musi wszystko wiedzieć )
nawet nie 136 tylko 156~~ ale zauwaz ze. od torcha i anniego masz 40 , no moze okolo 35 str (bo nie kazdy ma perf). do tego dochodzi coh 20 str i juz masz 155 + 5 od mary i juz mozesz uniesc spirita
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum