Wysłany: 2006-07-02, 15:56 Bear Soso by Kakashi_hatake
BodomSorc by Kakashi_hatake
Czarodziejka, niezaprzeczalnie jedna z najpopularniejszych postaci na battlenecie, widać często różne odmiany
takie jak czarodziejka na zimno czy
ogień. Nieczesto spotyka się czarodziejke która walczy wręcz, bo dla wielu osób to smieszne, po co robić
czarodziejke z mieczem, skoro
byle barbarzyńca bedzie miał lepsze osiągi. Takie osoby myla się. Ideą mojej bodomsorc jest wykończenie każdego w
pare ciosów, dobrze
prowadzona bodomsorc jest niesmiertelna i niszczy wsyztsko co jej wejdzie w droge.
Tak wiec przejdźmy do rzeczy :
1. W co ubrać ?
- "CoH" ap / inny armor z dużym defem (2 skill + resy + siła)
- "Passion" w pb / "beast" ba (ja używam pasji jeśli mfuje, a podczas baalrunów używam beast.
- Dracule (lt, nie zlicze ile razy mi życie uratował podczas solo baal przy 8 ppl)
- "Dream" Circlet (aura + resy)
- "Dream" Shield w Hyperionie (aura + resy, hyperion z powodu bloku)
- Buty Aldura (fire res + life + frw)
- String of ears (ll + dmg red)
- Raven + bk3-5 (dex+mana+ abs+ ar) (life + ll + 1sk)
- Mara (skille + resy)
Switch:
- Cta + Spirit
2. Inventory
- Annihilus, sorc torch, 9x lighting sk, ok 4x frw sc, i 4x 5 allres / 20 life.
3. Merc
- Insight najbardziej wskazane, dla lepszych osiagów dmg można uzyć Infinty (regen many / obniżenie resów)
- Gaze / tal mask / Andy (ll głównie)
- Forti / Gladiator ( life + shiver armor / cannot be frozen)
6. Na czym polega dmg tej sorc ?
Jest ona zbudowana pod aure holy shock, która daje nam dual dream ( jest to ok ~30-40k), dzięki light mastery +
light skiller's wzrasta ona od 60 do nawet 80 k.
Nalezy pamiętac równierz ze ta sorc posiada boost do ataku od ognia (~7k-10k).
7. Jak grać, oraz kiedy beast a kiedy passion ?
Passion daje nam możliwość szybkiego wyjęcia lt, oraz bardzo szybkiego rozbicia dużej grupy potworów (np. den of
evil / pit / tunnels etc.),
beast skoleji nalezy się dla silniejszych postaci, ja osobiście najczęściej stosuje go na baalrunach, bo pod
postacią niedźwiadka mamy o dużo więcej life
jak i dmg .
hmmmm w skrócie....nice podoba mi się....szkoda że dość drogo wychodzi.....ale zawsze można sobie na singlu pośmigać nim się dorobi na BN na takie itemki 10/10
Ta soska sie nazywa ZEALOT o ile pamiętam. Była juz taka strategia na imperium. Sosa naprawdę niszczy wszytko co stanie na jej drodze jednak jest droga ~~ Jedyny minus
8/10 Bo była dokładnie taka sama strategia, no może sie troche rózniła.
oj kakash czytalem te twoje strategie na dalekiej oazie dobra strategia, brak bledow rzeczowych ale jako ze jest dziwna zapraszam na http://diablo.phx.pl/foru...65347dfb1106876 jako dziwna strategia (nie znaczy ze zla)
Pomysł może i ciekawy ale nie podoba mi się w twoich strategiach to, że są takie krótkie. Prócz samego builda warto wypisać jak najwięcej rzeczy które wiemy o danej postaci. Samymi statystykami, skillami i itemami nie zachęcisz zbyt wielu osób do zrobienia postaci.
Moja ocenka 6/10
i imo dla takiej sorc zamiast 9x sk, lepiej dac 37sc 20life. 1klife, pomnozone przez bo i źwierza da ladny wynik
Ale wtedy tracisz ok ~40k dmg
Marcin. napisał/a:
hm, ale tylko na pvm takie "dziwactwo"
na pvp lepiej sie tym nie pokazywac.
Ja, jak jeszcze swoją miałem, to nie chodziłem, ale widziałem na duelu taką bear, to gromiła smitterów aż miło =].
Vegeta-Sayanin napisał/a:
Ta soska sie nazywa ZEALOT o ile pamiętam. Była juz taka strategia na imperium. Sosa naprawdę niszczy wszytko co stanie na jej drodze jednak jest droga ~~ Jedyny minus
Moja sorc to bardziej pod beast, i pod light, zaeloty to build bardziej na passion + delirium =].
Jak wam przeszkadza ze droga, to moge sie wziąść za coś w stylu 'cheap build', tyle że dual dreama i beasta nie ominiemy, bo na nich jest zbudowana sorc, więc nie widze powodów.
Wizzard napisał/a:
Pomysł może i ciekawy ale nie podoba mi się w twoich strategiach to, że są takie krótkie. Prócz samego builda warto wypisać jak najwięcej rzeczy które wiemy o danej postaci. Samymi statystykami, skillami i itemami nie zachęcisz zbyt wielu osób do zrobienia postaci.
Moja ocenka 6/10
Mi to troche też przeszkadza, ale nie jestem zbyt dobry w pisaniu czegoś takiego, ja moge wypisać syche fakty a reszte zostawić w spokoju .
PsYcHoDeL napisał/a:
na screenie sorc ma malutko ar... trafi kogoś?
Trafia... przeważnie xD, a jak nie to nawrzucac jej 3/20/20 albo zwyklych 1-2-3/20/1-2-3.
_________________ My style is di bom digi bom di deng di deng digigi uu uuu …
W tej sorc itemy są tak zróżnicowane że staty są pod sprzęt, pozatym nie jestem w stanie jednoznacznie powiedzieć co lepsze life build czy max block build.
_________________ My style is di bom digi bom di deng di deng digigi uu uuu …
Kakash nie no bez se3nsu jest robić dla niej cheap build....zwłaszcza że to ją popsiuje...a tego byśmy nie chcieli...a z czasem pewnie każdemu uda się taką wykreować...a może nawet lepszą (o ile blizz ma zamiar jeszcze coś pododawać z itemków itp)
Pozdro
Wysłany: 2006-07-04, 09:36
Zaczynam builda super taniego na zael-ench znajdziecie tutaj http://diabloii.pl/index....tskolumns&id;=93 w wersji taniego builda, gdzieś miałem opis takiej strategi jak ww, mam taką czare od chyba końca lutego w buildzie podobnym jak ww tylko już część rzeczy nie ma i została przeznaczona na ench, jednak polecam chociaż tego taniego builda zrobic, te wrażenia gdy śmieją się z waszej czary a potem dębieją "jak to możliwe" ^^ efekt murowany a i ench pożądny zamiast tristrunów (blee) daje nam spokojnie mozliwość dojścia na normie do 30 lvl a potem brs; ench nie tylko daje fire dmg ale i ar ~~
strategi nie oceniam bo znam z doświadczenia ^^ ale dobrze, że ją umieściłeś
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum