Wysłany: 2005-08-10, 09:19 Cała prawda o patchu 1.11
Zaczynam ostro od samego początku: patch 1.11 to największe gówno w historii Diablo2. Przepraszam za niekulturalne słowa, ale to jest prawda! Jak dowód, spróbuję przytoczyć fakty... Przy okazji mam nadzieję, że uda mi się rozpętać niezłą dyskusję.
1 nowy quest, który jest raczej robieniem graczy w balona (kolejny przejaw "uberowania" Diablo) - nie działa na Single Player, czyli quest i jest i go nie ma...
Nowe unikaty!!! LOL, jeden nowy unikat...
7 działających słów runicznych, które są nieużyteczne - z powodu mocniejszych przedmiotów...
Ogromna kupa nowych bugów - tyle to chyba jeszcze żaden patch nie dodawał...
Naprawia bug z Azurewrathem - idiotyczny błąd, który nie powinien ujrzeć światła dziennego... Totalna wpadka.
Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem nie warto instalować patcha 1.11 - niestety wymaga go bn. Blizzard po raz kolejny zawiódł rzesze fanów...
Witam !!
Niestety Spot ma rację nowy patch 1.11 okazał sie jedną wielką pomyłką, wygląda na to że sami musimy wziąść się za "upiększanie" naszej kochanej gierki dlatego zacząłem sie interesować moddingiem, sprawie mi to większą radochę niż granie na CBN z nowym patchem ... :]
Hehehe....nie wiem czy ktos czytał moje poprzednie wypowiedzi, ale od samego poczatku mowilem ze to totalna wpadka z tym patch'em. Nie wiem czy blizz zauwazyl jakis spadek zainteresowania d2 i postanowil, ze zrobia cos co zainteresuje ludzi, czy e tam. Udało się przynajmniej na poczatku. Prawda jest taka, ze od nowych słów runicznych lepsze sa unikaty w stylu Oko Etlisza Na jakiejś stronce widziałem screeny z nowych unikatów (nie potwierdzone oficjalnie przez blizza o to link dla zainteresowanych http://diablo.kk.e-wro.pl/1.11/111uniques.jpg ) i wrazenia na mnie nie zrobily zadnego... Ja osobiscie nie gram na BN wiec dla mnie (osoby która po prostu uwielbia D2) patch 1.11 to totalna porazka Blizz'a który zachował się wg mnie jak jakis hipermarket kuszacy klientów promocjami, które jak sie ukazuje wcale takie świetne nie są. Dali nowy quest?!? I co z tego jak juz wszyscy na BN z tego co widze na forum i komentarzach juz wszyscy maja...Podsumowując - kupa i jeszcze raz kupa, szkoda mi tylko tych dzieciaków, którzy ślepo i naiwnie ściagają i mecza sie (problemy z zainstalowaniem) z tą łatką.
Ostatnio zmieniony przez merlin 2005-08-10, 11:58, w całości zmieniany 1 raz
Ba, w 1.11 dodano jeden świetny quest, przynajmniej kilka nowych unikatów (skąd pomysł, że jeden?), 10 nowych słów runicznych dobrych dla biedniejszych graczy (skad pomysł, że 7?), usunięte kilka bugów (i dobrze), dodanie kilku bugów (i dobrze, jest co wykorzystywać na PvP ) i wreszcie kasowanie młotków po wejsciu do miasta.
Ogólnie - jak nie było patcha, to były narzekania "aaa, Blizz nas oleeeewaaaa ;C", jak wyszedł patch, to są narzekania "aaa, patch beee, zrobili by Diablo 3 ;C". Dziwne podejście nieco.
Obee, może masz trochę racji, ale tylko z perspektywy gracza battle.net. Ja osobiście nie gram w Diablo od patcha 1.09d - czasami jakieś modyfikacje... Jeszcze raz to przeanalizujmy:
Jeden świetny quest - jego idiotyzm polega na tym, że trzeba zabić bossów, żeby zabić jeszcze lepszych bossów, blah blah... Po kiego wała Blizzard cały czas równa w górę? Chodzi mi o coraz większe liczby... Nienawidzę dużych liczb i tych spraw... Ta opinia trochę subiektywna
Jeden unikat: pochodnia. Nie widziałem innych nigdzie...
Słowa runiczne są strasznie zabugowane
Istnieje chyba z 10 bugów... Jeden fatalny... Usunęli chyba 2 bugi...
Dla modderów: szukanie offsetów w plikach .dll - zostały zmienione, więc wiele modów będzie miało opóźnienia
Runewordy i quest niedostępne na SP
Może i patch jest kiepski na SP, ale na SP możesz grać na jakim patchu chcesz. A na BN:
- quest jest dobry do walki drużynowej, dostaje sie za niego dobrą nagrodę.
- oprócz pochodni mamy przynajmniej kilka "zwykłych" unikatów.
- co to znaczy, że rw są zabugowane? Przyznaje, że nie są to mocne RW, ale za to dobre dla początkujących i tanie.
- usunęli trochę więcej niż dwa (patrz: spis zmian). A BN bez bugów to nie BN
- co do modderów, to sie nie wypowiadam, ale mogą robić mody na 1.10, i tak nie działaja na BN, nie?
- napewno wyjdzie jakiś patch dodający nowe rw i itemy na SP, a może nawet quest
Widzisz Obee, ja akurat nie miałem nigdy problemu z żadnym z bugów naprawionych w patchu 1.11. Co więcej nie wpadłbym na ich istnienie. Niech Ci będzie, że wprowadza jakieś tam załatania, ale to są naprawde niewielkie bugi. Lista wprowadzonych/nie naprawionych bugów:
[BUGI WPISZĘ PÓŹNIEJ - nie mam czasu teraz ]
Jest 7 runewordów:
Cytuję: "Also Pattern and Plague are not activated they donât have a 1 in complete column and one of Ladder only Rune Words is missing, Voice of Reason, named simply Reason in the txt file."
Kolejny cytat: "* runeword106 (Plague) use "dmg-demons", which should be "dmg-demon", and since it's the 1st property, I think the runeword does nothing.
* Runeword110 (Principle) use "life", which I supose should be "hp". So this property and the next one (dmg-undead) shouldn't appear."
Unikaty:
Gdzie jest informacja o unikatowych przedmiotach? Jest napisane o jednym: pochodni. O innych to ja słyszałem z plot (kiepskie serwisy o D2)...
Obee napisał/a:
mogą robić mody na 1.10, i tak nie działaja na BN, nie?
Działają na open bn. i na prywatnych closed realmach.
Cytat:
Błąd "pocisk strzela zbyt daleko" został naprawiony.
Unikaty:
Gdzie jest informacja o unikatowych przedmiotach? Jest napisane o jednym: pochodni. O innych to ja słyszałem z plot (kiepskie serwisy o D2)...
Spot bardzo przesadzasz. Bardzo. Widzisz patch do Diablo przez pryzmat marketingowego 1.10 któy zmienił w grze tyle co 1/4 LoDa. Popatrz sobie na patche powiedzmy 1.03 czy 1.06. To były PATCHE, nie DODATKI. Patche naprawiające błędy w grze. 1.10 wprowadził dużo nowych rzeczy i ludzie się przywyczaili, że każdy następny musi być tak jak 1.10 wielki. To tylko patch, ludzie zastanówcie się i opanujcie.
spot napisał/a:
1 nowy quest, który jest raczej robieniem graczy w balona (kolejny przejaw "uberowania" Diablo) - nie działa na Single Player, czyli quest i jest i go nie ma...
Nie, zachęca graczy do gry na battle.necie. Czemu mi się zdaje, że większość osób które grają w D2 na singlu mają piracką wersję i nieoryginalnego cdkeya?
spot napisał/a:
Nowe unikaty!!! LOL, jeden nowy unikat...
Jeden, racja. Ale masz jeszcze klucze i oko, róg i mózga
spot napisał/a:
7 działających słów runicznych, które są nieużyteczne - z powodu mocniejszych przedmiotów...
Hmmm często jak na hc zaczynałem grać to korzystałem ze słów runciznych które na nl są tak kijowe, że ludzie nawet nie wiedzą jak się nazywają.
spot napisał/a:
Ogromna kupa nowych bugów - tyle to chyba jeszcze żaden patch nie dodawał...
Sheeeesh Spot czepiasz się. Ile błędów z 1.10 było? W chyba trzy tygodnie po wyjściu patcha było masowe kopiowanie bo ludzie znaleźli sposób jak wykorzystać kilka ciał leżących na ziemi.
spot napisał/a:
Naprawia bug z Azurewrathem - idiotyczny błąd, który nie powinien ujrzeć światła dziennego... Totalna wpadka.
Który jest z tego co wiem winą CD Projektu a nie Blizzarda.
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc moim zdaniem nie warto instalować patcha 1.11 - niestety wymaga go bn. Blizzard po raz kolejny zawiódł rzesze fanów...
Jeśli każdy kolejny patch to ma być 1.10 to racja, zawiódł. Jesli każdy kolejny patch ma być patchem, nie zawiódł. Likwidacją azurewrath buga, marrowwalk buga, nakładające się synergie, młotki pala i stado innych.
_________________ :: War Masters clan :: , 7 lat tradycji, przyjaźni i umiejętności
:: Polish Clan League :: przyszłość D2 i jedyna manifestacja progamingu w Diablo 2
:: Forum DiabloCentrum :: jak wcinasz danonki to masz mocne kosci a jak piszesz na DiabloCentrum.pl to ownujesz wszystkich nubow, sam wybierz co fajniejsze
:: Elite text generator :: i ty możesz zostać elitą!
:: Mój blog
:: Omnis qui se exaltat, humiliabitur.
Od początku: bardzo się cieszę, że udało się rozpętać (chyba jedyną w jakiej brałem udział) ciekawą dyskusję . Teraz pora na odwet
Ajantis napisał/a:
Nie, zachęca graczy do gry na battle.necie. Czemu mi się zdaje, że większość osób które grają w D2 na singlu mają piracką wersję i nieoryginalnego cdkeya?
Ja na przykład nie gram na battle.necie. Z kilku względów: za szybkie przejście gry i znikoma przyjemność płynąca z przechodzenia kolejnych aktów, za szybki dostęp do uber itemów, za dużo oszustów czekających na twoje itemki, za duża dynamika gry! Mam oryginalne D2+oryginalny dodatek, swój cd-key, a mimo to nie gram na battle.necie. Jeżeli już, to tylko modyfikacje na SP. Zauważmy dodatkowo: bardzo rzadko (ostatnio chyba z pół roku temu, albo dłużej) gram w Diablo2. Gracz który od samego początku katuje na bn. może być już tym wszystkim znudzony i wymagać większych zmian... - Ale to nie ja...
Poza tym wszystkim jestem w stanie zapewnić Cię, że wiele osób woli pograć przez TCP/IP z kumplem, niż tłuc się na battle.necie (wielkim szambie - pełno brudów).
Ajantis napisał/a:
Jeden, racja. Ale masz jeszcze klucze i oko, róg i mózga Smile
No tak, ale to już nie unikaty To tylko element questa. Może rozbudowanego, ale mimo wszystko ma się nijak już do samej fabuły. Mogliby dorobić jakieś kwestie pisane do tego questu, albo cokolwiek. Wiem, że się czepiam, ale jestem maniakiem Diablo2, dlatego muszę mieć swoje mocne zdanie w każdej kwestii .
Ajantis napisał/a:
Sheeeesh Spot czepiasz się. Ile błędów z 1.10 było? W chyba trzy tygodnie po wyjściu patcha było masowe kopiowanie bo ludzie znaleźli sposób jak wykorzystać kilka ciał leżących na ziemi.
Może i tak, ale te błędy które dodano w wersji 1.11 już raczej nigdy nie będą naprawione. Oczywiście mogę się mylić. Ok, teraz pora na bugi:
1. Some superuniques have a wrong TC index, making them drop nothing on hell. (look at fangskins row)
2. Peace runeword has Valkyrie as a hit-skill, put this on a merc and have fun crashing all day long.
3. Blizzard only added 9 runewords (not 10), 2 of them are disabled. Likely they added one that is realm-only but its not documented in the patch readme. (that or they simply can't count but I dare not think so)
4. Serious flaw, theres a bug that lets you stack on ethereal flag for some reason, thus getting more then +50% ED from it, bad bad bad. I am not sure if this is a rumor or not, i've heard about it, haven't tested it myself.
5. When someone drops due to timeout the game displays THREE messages, twice it says dropped due to timeout and once it says has left the game, congrats (this is so on tcp/ip at least).
6. Now, one of the major bugs in 1.10 was not fixed too, the FE damage bug is still present AFAIK. Apparently they consider "appending the full force of the corpse explosion to every enhanceable attack under some circumstances" a feature.
7. Gloam is not fixed
8. Valkyrie from Peace goes pop when you cast BO, and I believe also when it is affected by an oak sage.
9. Summoning ravens from a charged item [HotO] doesn't work, the ravens disappear immediately and you lose the charges.
10. Confuse seems to fail occasionally, ie. you cast it, the red droplets appear but no trippy balls pop up and no confusion ensues. You cast it again and suddenly it takes hold.
11. Even more bad news, theres a glitch [which has thankfully not been published anywhere on the net yet, but i've heard from people that it does work] that allows you to equip more then 1 "carry 1" unique items, in light of the Annihilus and Hellfire Torch this is a nightmare come true.
12. About number 5, it seems to be an attempt to fix the ethereal armor upgrading bug (which they did fix) and now causes the random socketing recipe to double the 50% bonus to defense on ethereal armor.
13. Another obvious bug they havent fixed (probably because only 1/10000 players knows about it), this bug can freeze up slower machines.
frozenhorror arcticblast1, frozenhorror arcticblast2 missiles have return-fire column enabled! This makes for example the sorc armor that fires a missile at ranged attackers create 1 missile per frame if the sorc is hit by the Arctic Blast of the Frozen Horrors.
11. Even more bad news, theres a glitch [which has thankfully not been published anywhere on the net yet, but i've heard from people that it does work] that allows you to equip more then 1 "carry 1" unique items, in light of the Annihilus and Hellfire Torch this is a nightmare come true.[/color]
Hehehe no to jesli to okaze sie prawda to zobaczy co bedzie sie dzialo Jak wyskoczysz na duela z kolesiem co ma pelny plecack Annihill'ów Pewnie nadal bedzie wam sie podobac patch 1.11 - juz widze te topic'i. Po drugie z tego co mi sie wydaje to patch ma naprawiac istniejace bugi w grze, a nie tworzyc nowe...
A co do tego ze sp=piracka wersja gry to sie nie zgodze... do wyjscia LOD'a gralem na BN i bylo calkiem zacnie...nawet na BN ta gra miala klimat. A pozniej cos pękło. Troche to wina graczy, troche samego Blizza...
Po drugie ja mam 25 lat człowieku, myślisz ze mam czas siedziec na BN i klepac lvl?!? A kto za mnie zarobi?
Ogólnie rzecz ujmując 1.11 to klops Daliście sie nabrac jak rencistka na promocje w Biedronce bo taka jest prawda. Chcieli wskrzesic d2 małym kosztem i dzieki wam (tak myslacym strategicznie graczom) im sie udało
Pokaż mi wersję D2 czy nawet grę która nie miała błędów. Mniej więcej tyle samo albo i więcej błędów które wymieniłeś (z czego na przykład 2. Peace runeword has Valkyrie as a hit-skill, put this on a merc and have fun crashing all day long. jest już patched) było w 1.10.
_________________ :: War Masters clan :: , 7 lat tradycji, przyjaźni i umiejętności
:: Polish Clan League :: przyszłość D2 i jedyna manifestacja progamingu w Diablo 2
:: Forum DiabloCentrum :: jak wcinasz danonki to masz mocne kosci a jak piszesz na DiabloCentrum.pl to ownujesz wszystkich nubow, sam wybierz co fajniejsze
Dobrze się dowiedzieć że 1.11 tak nieoczekiwany patch który w pierwszej chwili sprawił że wielu fanów d2 wpadło w euforię okazał się być tak niedopracowany. Z drugiej strony nie ma co sie czepiać, w 2002 roku blizz uświadomił światu że pracuje w firmie troche ponad 20 grafików, i równoważnie do tego innych odnóg firmy. Firma wbrew pozorom jest mała, a wszelkie premiery były opuźniane , albo niedopracowane, o czym może świadczyć że pierwszy patch do d2 ukazał się przed premierą gry. No cóż, może to naprawia
a wszelkie premiery były opuźniane , albo niedopracowane
Słyszałeś może o grze Duke Nukem Forever?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum