..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
>> LISTA ZMIAN PO POLSKU <<
Autor Wiadomość
Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2005-08-01, 22:14   >> LISTA ZMIAN PO POLSKU <<

Oto lista zmian po polsku, jakie wprowadza łatka, przetłumoczona przez Ajantisa:

Nowa tajemnica została odsłonięta.

Gracze na poziomie trudności Piekło muszę strzec się raz jeszcze, nowe sprawdziany czekają na was. Rozwiązanie znajdziecie w Bossach Diablo którzy pojawiają się od Siedliska Zła do Tronu Zniszczenia.

Nowe przedmioty

- dodano 10 nowych słów runicznych
- dodano nowe przednioty unikatowe możliwe do zdobycia ze specjalnych Bossów

Zmiany najmnników

- gracze mogą wynajmować najmnieków od 1 do 5 poziomów poniżej postaci gracza
- zwiększona została szybkość zdobywania doświadczenia przez najmeników, ich poziom doświadczenia będzie bardziej zbliżony do poziomu gracza

Większe błędy

- Tworzenie Miejskiego Portali gdy przedmioty całkowicie zapełniają miejsce w mieście gdzie portal powinien się otworzyć już więcej nie powoduje zawieszenia się gry
- Umiejętności zdobyte ze słów runicznych stworzoych gdy przedmiot użyty do słowa runicznego gracz aktualnie używa nie będzą więcej powodować rozłączenia z battle.netem.
- Barbarzyńcy nie będą już unieruchomieni podczas użycia Trąby Powietrznej chwilę po użyciu Inferna z przedmiotu unikatowego Ognistobrzuchy
- gra w niemieckiej, Hiszpańskiej oraz polskiej wersji nie będzie powodowała błędów podczas najechania kursorem na przedmiot dający aurę podczas noszenia jego.
- Gra nie będzie już więcej powodowała błędów podczas zaznaczania umiejętności z broni w momencie zmiany broni na drugi zestaw klawiszem W.
- Zabicie lub propozycja handlu podczas zmiany ustawień klawiszy nie będzie już więcej powodowała, że postać gracza utknie w grze.
- Błąd "pocisk strzela zbyt daleko" został naprawiony.
- Próba sprzedaży Kostki Horadrimów lub przedmiotu używanego w zadaniu u NPC poprzez naciśnięcie klawisza Control i klinięcie na przedmiot nie będzie już więcej rozłączać gracza z battle.netem.

Mniejsze błędy

- Uruchomienie gry z parametrem -install nie będzie już więcej powodowało instalacji gry jako usługi w Windowsie. Parametr ten jest teraz ignorowany.
- Niekiedy pieczęci w komnacie Diablo nie włączały się. Zostało to już naprawione.
- Wiadomości o wygasaniu postaci zostały uaktualnione aby odzwierciedlać politykę wygasania zaimplementowaną w patchu 1.10
- Niezidentyfikowane przedmioty niekiedy powodowały wyświetlanie innych zestawów przedmiotów których gracz nie ma na zielono. Zostało to naprawione.
- Niemiecki błąd po najechaniu kursorem na runę Ist został naprawiony.
- Odzyskiwanie konto nie jest dozwolone dla istniejących kont których nazwa składa się z jednego lub dwóch znaków.
- Podczas wychodzenia z gry na battle.necie postać gracza będzie przenoszona na kanał w którym była poprzednio.
- Transmutowanie przedmiotów eterycznych teraz pozostawia bonusy wynikające z eteryczności.
- W japońskiej wersji Pana Zniszczenia przedmioty które dodają do wszystkich umiejętności Zabójczyni niepoprawnie po najechaniu kursorem na nie wyświetlały informację o zwiększaniu poziomu umiejętności Druida a nie Zabójczyni. Zostało to naprawione.
- Wiadomości z battle.netu dla nieangielskich wersji zostały poprawione.

Naprawione exploity w grze

- Nie jest już więcej możliwa sytuacja gdy gracz omija dziesięciosekundowy czas oczekiwania po okazaniu wrogości i włączenia punktu nawigacyjnego w momencie okazywania wrogości.
- Uber Diablo nie może być już więcej zniszczony gdy gracz zabije znajdującego się obok Shenka Nadzorcę lub Krwawą Orlicę.
- Nekromanta używający zestawu Trang-Oula mógł niekiedy zostać niezniszczalny. Zostało to naprawione już.
- Błogosławiony Młot nie pozostaje aktywny gdy gracz wejdzie do miasta, zapobiega to przed okazywaniem wrogości i atakowaniem już włączonym Błogosławionym Młotem graczy.
- Zestawy dodawały do umiejętności gracza nawet gdy gracz został zabity nawet jeśli przedmiotów tych gracz nie miał już na swojej postaci. Zostało to naprawione.
- Przedmioty posiadające właściwość dającą graczowi określony poziom czaru nie będą już dawały synergii do umiejętności gdy gracz nie posiadał żadnego punktu w umiejętności z przedmiotu.
- Wklejanie ze schowka teraz uniemożliwia graczowi tworzenie nazwy postaci i kont z więcej niż jednym znakiem myślnika bądź podkreślenia.

Ostatnio zmieniony przez Przemo 2005-08-05, 22:02, w całości zmieniany 1 raz  

Alucard 
Emerytowany Moderator

Wysłany: 2005-08-02, 09:10   

Podoba mi się : )))), musze chyba zobaczyć tych specjalnych bossów : ))))

tatsu10

Wysłany: 2005-08-02, 09:23   

A ktore z tych zmian dotycza singla ?

spot 
Emerytowany Moderator
Modmaker

Wysłany: 2005-08-02, 11:39   

Wszystkie

merlin 
DEMANUFACTURE!!!!

Wysłany: 2005-08-02, 19:39   

Spot nie wszystkie, bo niestety nowych questow na singlu nie ma :( [jesli posiadacie jakas tajemna wiedze inna od mojej to dajcie znac :) ]a szkoda.Czekam teraz na jakies wiesci o unikatach i słowach, mam nadzieje, ze chociaz to dali na tym nieszczesnym singlu :( No i faktem jest ze te pieczecie w 4 akcie juz sie nie zacinaja naprawde ciesze sie ze wyszedl ten patch :/ Jak tak dalej pojdzie to wracam na 1.10 tam przynajmniej mialem jakies ciekawe mody... :/
P.S.
Ja rozumiem, ze dla was to gratka, ale ja nie gram na BN (brak czasu,obowiazki,blablabla...) wiec zrozumcie... :/

spot 
Emerytowany Moderator
Modmaker

Wysłany: 2005-08-02, 19:52   

Ahh... Racja, faktycznie questy nie działają na single player. Można wprawdzie "przyprowadzić" je na SP, ale to już działka modderów.

Ka-o-ki-lao 

Wysłany: 2005-08-02, 20:34   

aha to ja niepotrzebnie sobie sciagnolem tego pacha bo tez na singlu gram .
A tak wogle to pisze bo wlasnie dlatego musialem odnowa instalowac Diablo i co !
i mi nie dziala ;/ czemu to nie wiem na Winie 98 wszystko ladnie chodzilo a na xp home Diablo mi nie chodzi czy moze mi ktos powiedziec WHY!?
(no dobra moze dlatego ze mam kopiaka no ale i tak juz cierpie bo na BN nie moge grac)

merlin 
DEMANUFACTURE!!!!

Wysłany: 2005-08-02, 20:54   

Zainstaluj z patchem 1.10 i crack'a zapodaj...to nie jest wina tego, ze pirat, myslisz ze tu wszyscy sa swieci i maja oryginaly?!?
Sorki za offtopic :D

Obee 
Emerytowany Moderator
mOBEErator ;)

Wysłany: 2005-08-02, 21:48   

Lol, nie działanie patcha 1.11 to właśnie wina pirackiej wersji ;] A że złodziejstwa nie popieram to Ci nie pomogę ;p

acc: *Obee]nK[ | gg: 5190088 | e-mail: obee@battlenet.pl

Ka-o-ki-lao 

Wysłany: 2005-08-03, 00:51   

no nie wiem jakiego tak naprawde mam wała bo mi wogle Diablo nie dziala hehe nawet z 1.10 nie wiem co sie stalo mojemu kompowi ale poprostu cos mu nie pasuje pozdro 4 all :)

Black_Thorn 
Siemanko!!!

Wysłany: 2005-08-03, 01:05   

Coś szybko wpakowali tego patcha po v1.10!!! :evil:

merlin 
DEMANUFACTURE!!!!

Wysłany: 2005-08-03, 01:16   

Obee napisał/a:
Lol, nie działanie patcha 1.11 to właśnie wina pirackiej wersji ;] A że złodziejstwa nie popieram to Ci nie pomogę ;p

Ja jestesm LOL?!? To jak gram?! Myslisz, ze mam oryginal? I jakos mi patch wszedł bez problemu, a ze mam obraz plytki na dysku to nie potrzebuje crack'a proste.
A co do tego złodziejstwa, no coz...pewnie ja jako jedyny z tego zacnego grona uczciwych ludzi mam na dysku mp3, filmy, pirackie gry. Wy jestescie czysci jak łza. Może zanim nastepnym razem nazwiesz kogos zlodziejem popatrz na swoj dysk uczciwy czlowieku.Mam uwierzyc w to, ze kazdy z was ma oryginalny system?!? Bez jaj panowie...

Ja z piratem nie pcham sie na BN, bo roumiem, ze przezemnie ktos kto zaplacil nie mala kase za ta gre moze sobie nie pograc, ale jak ktos to robi to mnie to konkretnie wali.Zyjemy w kraju absurdu i widze, ze ten absurd dotyczy kazdej dziedziny...nawet Diablo heheh Żałosne...

Sorry za troche offtopic, ale wqrwia mnie takie podejscie do sprawy...

ds 
User wyróżniony :)

Wysłany: 2005-08-03, 09:59   

pisschrist napisał/a:
Obee napisał/a:

Ja jestesm LOL?!? To jak gram?! Myslisz, ze mam oryginal? I jakos mi patch wszedł bez problemu, a ze mam obraz plytki na dysku to nie potrzebuje crack'a proste.
A co do tego złodziejstwa, no coz...pewnie ja jako jedyny z tego zacnego grona uczciwych ludzi mam na dysku mp3, filmy, pirackie gry. Wy jestescie czysci jak łza. Może zanim nastepnym razem nazwiesz kogos zlodziejem popatrz na swoj dysk uczciwy czlowieku.Mam uwierzyc w to, ze kazdy z was ma oryginalny system?!? Bez jaj panowie...

Ja z piratem nie pcham sie na BN, bo roumiem, ze przezemnie ktos kto zaplacil nie mala kase za ta gre moze sobie nie pograc, ale jak ktos to robi to mnie to konkretnie wali.Zyjemy w kraju absurdu i widze, ze ten absurd dotyczy kazdej dziedziny...nawet Diablo heheh Żałosne...

Sorry za troche offtopic, ale wqrwia mnie takie podejscie do sprawy...

zgadzam sie z tobą,ja mam naprzykład 3 GB muzy na dysku i nikt sie nieczepia w końcu kto z was niema piratowanej gry w domu??

Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2005-08-03, 12:04   

Piszcie na temat, czyli o zmianach w 1.11.

tatsu10

Wysłany: 2005-08-03, 13:09   

Mam pytanko:
Czy ten patch 1.11 ma wsobie to wszystko co mial 1.10 + te nowe zmiany?

Odpowiedz do tematu