1. Czy istnieje możliwość łączenia talizmanów? Chodzi mi o coś w stylu:
talizman (+10 życia) + talizman (+2 do siły) = talizman (+10 życia i +2 do siły) z jakimś lvlem wymaganym. żeby nie działo się tak że połączę wszystkie talizmany jakie mam i dostane efekt +gadziliard do wszystkiego a lvl wymagany będzie np 1.Ciekawym efektem było by gdyby połączenie talizmanów zwiększało wymagany lvl o 10.
2. Dlaczego nie jestem w stanie stworzyć w kostce małego i dużego talizmanu? Gdy w output wpiszę "char,mag" tworzy tylko wielkie a gdy wpiszę zamiast "char" "scha" albo "lcha" tworzy mi tą siekierkę z którą się zaczyna gre.
3. Dlaczego nie działa formuła
(numinputs) 13, (input1) "hpot,qty=6", (input2) "mpot,qty=6", (input3) rvs = (output) rvl
Podczas gdy formuła
(numinputs) 18, (input1) "hpot,qty=9", (input2) "mpot,qty=9" = (output) rvl
działa. Teoretycznie wszystko jest ok. Może to ktoś wyjaśnić?
4. Co muszę zrobić aby działało tworzenie przedmiotów unikatowych i setowych? Bo gdy wpisuje w output wartość "usetype,uni" albo "usetype,set" to tworzy mi itemy rare.
1. Nie.
2. Dziwne, powinno działać. Spróbuj wpisać cm1 dla małego talizmanu, cm2 dla dużego, lub cm3 dla wielkiego.
3. Żeby ta formuła zadziałała rvs musi być w polu input1.
4. Przeczytaj, co napisałem tutaj.
Dzięki za pomoc, a w sprawie talizmanów twoje rozwiązanie nie zadziałało choć naprowadziłeś mnie na rozwiązanie. cm1, cm2, i cm3 to kody annihilusa, hellfire torch i gheed's fortune. Wartość "scha" i jej pochodne zadziałają po wpisaniu w kolumnę lvl jakiejś wartości (choć na razie nie wiem jak się to ma do zamiany wielkiego talizmanu w mały przy zachowaniu jego "mocy").
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum