Przy griefie ważne jest także to że ma on ingnores target's defence, co pozwala nie przejmować się Arem.
A dmg liczy się tak:
-dodajesz %ed z broni
-dodajesz +X dmg (np z griefa czy astreona)
-dodajesz %ed z innych przedmiotów
A co do broni to imo: ebotd gs albo 2x grief bo ll i tak mamy dużo.
Gs jak rozumiem z oszczędności?:) Trochę dziwne skoro drugi wariant (2 x grief) jest w tej chwili droższy niż 2 x botd ba, w dodatku botda sami sobie możemy skleić bez strachu, że wyjdzie za mało ias-u.
Generalnie nie ma dla mnie dyskusji co do wyższości botda czy griefa, na pvm tylko botd. W dodatku nie ma się co szczypać i robić w 2-handed, 2 x botd daje nam 60 stats(!!), ogrom ll i ml, których jednak wg mnie nigdy za dużo na pvm
runwarsaw
Konto na BN: runwarsaw
Wysłany: 2010-06-12, 21:30
Przyłączam się do Stewa
_________________ Rada patrz się prosto w oczy kiedy z kimś gadasz nie ważne to czy pytasz czy odpowiadasz.
Konto na BN: kozapvp
Wysłany: 2010-06-12, 23:37
runwarsaw napisał/a:
KozaDupa
Czy mógł byś podać ile iasu fana daje i dmg tego ukrytego?
Ias z fana nie dziala z ww, dlatego ze na ww dziala tylko ias od broni o czym napisales. Dmg od fana nie jest ukryty, widac go w okienku, a jego % mozna sprawdzic w opisie w drzewku paladyna albo na stronie. W kalkulatorze mozna wyliczyc za to w jaki sposob ias z fana wplywa na szybkosc berka. Ukryty dmg daje grief.
Edit: Rowniez potwierdzam ze na pvm uwazam 2x botd za bardzo dobry wybor, lepszy od griefa, a porownywalny z botd+beast. Co oczywiscie nie zmienia faktu, ze botd wcale nie ma najwiekszy dmg ze wszystkich siekier ktorymi moze wladac barb.
_________________ SZACKO>
runwarsaw
Wysłany: 2010-06-13, 00:41
KozaDupa mi chodziło o ias względem berka ale mniejsza o większość i tak beast blado wypada pod ten build , w save jest w skrzynce beast .
Jak chcesz porównaj grywalność 2x botd oraz botd i beast .
Naprawdę lepiej 2x botd.
A z tym griefem zapamiętam bo już mi myli się hehe.
_________________ Rada patrz się prosto w oczy kiedy z kimś gadasz nie ważne to czy pytasz czy odpowiadasz.
Wysłany: 2010-06-13, 09:48
runwarsaw napisał/a:
KozaDupa mi chodziło o ias względem berka
Nie rozumiem, uzywajac botd+beast, osiagasz ostatni prog berka z 44 ias dzieki aurze, zatem wystarczy sam botd na pierwszej rece zeby ten prog osiagnac.
Konto na BN: itemeczek2/itemeczek4/itemeczek5/itemeczek6
Klan: PvMM
Konto na IDR: itemeczek
Wysłany: 2010-06-13, 11:44
Reaven omg... poza cbf nic nie daje? lol 20 dexa i gz ar.
Piszesz, że na łapy dracule, bo klatwa. A po co? I tak masz 5903 ssania z arreatem, bk i 2x botd, a trabisz ciagle, że nie masz iasu pod berka, więc czemu nie jakieś 20ias dual l z dexem/resem? A z tanich nawet sandery 20ias, 40life itd.
Zreszta i tak bym zrobil botda w eth wp z rzylion demejdza i chowaja sie griefy, rare/crafty ba itd mi generalnie jakoś nie przeszkadzał by inzszy prog ias na pvm, krece sie i do przodu, ot cala filozofia, a nie jak na bvb, ktory w tym samym czasie zada wiecej atakow, cze
Zreszta i tak bym zrobil botda w eth wp z rzylion demejdza i chowaja sie griefy, rare/crafty ba itd mi generalnie jakoś nie przeszkadzał by inzszy prog ias na pvm, krece sie i do przodu, ot cala filozofia, a nie jak na bvb, ktory w tym samym czasie zada wiecej atakow, cze
2x grief Ba mialy by i tak większy dmg, juz nie mówiąc o lepszym progu ww.
_________________ Rock journalism is people who can't write, interviewing people who can't talk, in order to provide articles for people who can't read.
Wysłany: 2010-06-13, 13:17
redgreen napisał/a:
itemeczek napisał/a:
2x grief Ba mialy by i tak większy dmg, juz nie mówiąc o lepszym progu ww.
Nawet 2x botd ba mialby wiekszy sredni dmg Nie mowiac o dmg/sec.
_________________ SZACKO>
runwarsaw
Wysłany: 2010-06-13, 13:57
Itemeczek
itemeczek napisał/a:
Piszesz, że na łapy dracule, bo klatwa. A po co? I tak masz 5903 ssania z arreatem, bk i 2x botd, a trabisz ciagle, że nie masz iasu pod berka, więc czemu nie jakieś 20ias dual l z dexem/resem? A z tanich nawet sandery 20ias, 40life itd.
Mam ias pod berka czytaj uważnie , napisałem że na początek dracki a docelowo craft 20ias cb ll str przyjrzyj się / a sanderów nie wziąłem pod uwagę , dopiszę/
KozaDupa napisał/a:
Nie rozumiem, uzywajac botd+beast, osiagasz ostatni prog berka z 44 ias dzieki aurze, zatem wystarczy sam botd na pierwszej rece zeby ten prog osiagnac.
Ale beast się nie nadaje pod ten build nic specjalnego nie daje....
Więc po co , nawet dłużej trzeba noobki bić...
już mi się nie chce pisać o beast.
Konto na BN: etter86
Wysłany: 2010-06-20, 21:19
Taktyka spoko. Bronie to berdzo subiektywna sprawa. Imo co najmniej jednego botda trzeba mieć, bo daje super kop do atrybutów i dobre ssanie life + mana. Na drugą bron Grief może być, bo nawet jak wyjdzie 35 ias, to i tak wpadamy w last próg, więc jest dość duża szansa. Co więcej, jeżeli zrobimy Grief w fazowym, a botd w eth kolosalnym ostrzy, to nawet 30 ias Grief daje last próg, ale botd ma trochę mniejszy dmg niż w eth ba.
Jeszcze co do broni. Jeżeli komuś nie robi różnicy ta klatka więcej na atak, to Death jest ok, na drugą broń. Daje super DS i CB. szkoda ze ma tylko mana leecha, ale ładny dmg i niezniczalny.
Następnie upieranie się na last próg bersekera trochę nie ma sensu. 3 skille można poświęcić rezygnując z bk i hl, na rzecz angelic combo i dostajemy w pytkę AR. To jest około 11% więcej szansy na trafienie Baala (o ile dobrze pamiętam).
Kontynuując odpuszczenie sobie ias pod Bersekera można zmienić pas na Verdugno/Sznur uszu. W zależności czy wolimy mieć lepsze ssanie czy po prostu więcej life, bo dr jest taki sam w obu pasach.
P.S.
Daję 9/10. Itemki chyba idealnie dobrane pod założenia jakie sobie obrałeś do tej strategii. Ale że dla mnie AR + life>ias dla bersekera, to obciąłem punkta.
To chyba moj pierwszy post na tym forum moja ocena to 1 !!
pisze tylko dlatego ze dostalem suspa na jsp xD i mi sie nudzi... nie mam grze spamic xD
jak dla mnie barb na 2 bronie na pvm jest tragiczny imo bedzie baba z blokiem DLACZEGO ? zostawiacie takiego w grupie monstrow idziecie na szluga albo sobie zrobic kanapki i on za ch*** nie zginie ! xD Teraz najlepsze xDDD Botd i 6k ar xDDD on sobie na piekle to tylko za miastem poradzi w 1a dalej to juz die... Baala to bym takim bil 40 minut :O Najlepszy bedzie grief w pb oraz ss jak ktos jest bogaty to wlozy 40ed/9dex tak samo arreat clean ?? o ta co ty xD SKS BOO!! JAKA WYOBRAZNIA !! xDD juz lepiej zalozyc takie crapne 1xx ar 30 life.. Bylo na poczatku napisane ze ze u barba liczy sie tylko ias broni to po cholere gniew lorda ? xD angelic combo i 2x amu aniola ze tam zamraza.. szczegol co najwyzej to na 5 sek mozna nl zlapac ...
lecimy dalej HART W AP OFC nic innego draki czemu nie ? 10ll 25ow 15 str czego chciec wiecej przy baba t 20/xx i anni 20/xx damu tylko 21 w str... gore tez co innego ... w sumie jak nie mamy merca to lepiej zalozec takie crapne rzezpieta co ssa 2 ml.. bedzie mial 6k life na 33lvl boo 18k ar (nie zapelniamy full sakwy) i na pewno takie bedzie lepiej siekal potworki.. jak patrze na te oceny to ja nie wiem czy smiec sie czy plakac ...
jak ktos chcialby zagrac bvb to zapraszam pw tylko nei dzisiaj bo rd mam NLD jak cos ..
DOBRANOC
sry ze bez przecinkUF i z bledami
//Słowny i cl za wulgi.
Ostatnio zmieniony przez crunk_mp 2010-06-21, 11:52, w całości zmieniany 1 raz
runwarsaw
Wysłany: 2010-06-22, 18:57
Reksio
W sumie nie ma co komentować twoje wypociny prawdopodobnie pod wpływem%% ale pokuszę się :
-co do tego gdzie postać sobie poradzi to oprócz szerzenia prostactwa w internecie i hejtowania po nocy ściągnij SAVE(czyt. sejw) i sam sprawdź
- po drugie JEŚLI NIE UMIESZ czytać ze zrozumieniem polecam edukację
Jeśli po przeczytaniu strategii nadal nie wiesz po co HL to zapewne rodzice są z ciebie dumni , prospekt na przyszłość.
draki nie napisałem że nie pariasie lecz tylko zasugerowałem że większa wygoda będzie w rękawicach 20ias dlaczego ? do tego sam dojdź czytając po kilka razy strategie.
Ciekawe za co RD ? Botujesz? Czy gry cos sec zmieniasz?
A wstęp w ogóle twój był zbędny nikogo nie obchodzi po co i dlaczego tu piszesz. Zresztą widać że żeś się urwał z pokemonowego forum pzdr. plebku.
W sumie nie ma co komentować twoje wypociny prawdopodobnie pod wpływem%% ale pokuszę się :
-co do tego gdzie postać sobie poradzi to oprócz szerzenia prostactwa w internecie i hejtowania po nocy ściągnij SAVE(czyt. sejw) i sam sprawdź
- po drugie JEŚLI NIE UMIESZ czytać ze zrozumieniem polecam edukację
Jeśli po przeczytaniu strategii nadal nie wiesz po co HL to zapewne rodzice są z ciebie dumni , prospekt na przyszłość.
draki nie napisałem że nie pariasie lecz tylko zasugerowałem że większa wygoda będzie w rękawicach 20ias dlaczego ? do tego sam dojdź czytając po kilka razy strategie.
Ciekawe za co RD ? Botujesz? Czy gry cos sec zmieniasz?
A wstęp w ogóle twój był zbędny nikogo nie obchodzi po co i dlaczego tu piszesz. Zresztą widać że żeś się urwał z pokemonowego forum pzdr. plebku.
plebku z taki tekstem to do mamy albo kolegow j nie jestem twoim kolega zebys sie tak do mnie odnosil... jak jestes kozak to sprawdz ktory barb szybciej rozwali baala moj czy ten ze strategii ...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum