Wysłany: 2009-11-27, 21:16 "Nie moge sie polaczyc z BN" - poradnik
Witam.
Szkoda mi T25 ktory musi prawie codziennie zamykac tematy typu "Nie moge sie polaczyc z BN", wiec postanowilem troche mu pomoc a takze ludzia co maja ten problem.
W tym krotkim poradniku znjdziecie odpowiedz jak wejsc na BN po otrzymaniu bana na IP np. za zbyt czeste zakladanie gier. Nie pomoze on osobom ktore uzywaja pirackiego oprogramowania badz CD-KEY'a. Ten poradnik jest legalny, ma na celu ukrycie naszego IP i nie ingeruje w gre.
1. Sciagamy program SocksCap. Np. tutaj
2. Instalujemy i uruchamiamy
3. Konfigurcja
a. Konfigurcja serwera proxy
W oknie programu klikamy w File->Settings
Wyskoczy nam okno:
W "SOCKS Server" wpisujemy IP serwera:port, nastepnie wybieramy wersje tego IP (v5 lub v4). W przypadku IP ktorego ja uzywalem byla to v5, gdyby bylo to v4 to w "SOCKS Version 4" musielibysmy wpisac dowolny nick.
b. Konfigurcja pod d2
J.w Files->New i wyskoczy okno:
Tak jak u mnie ustawiamy gdzie znajduje sie game.exe oraz folder z gra > OK
4. Gra
Teraz aby zagrac, wystarczy ze zaznaczymy ikone d2 i wcisniemy przycisk run.
IP - trzeba ich sobie poszukac i przetestowac. Musza byc one w version 4 lub 5, na stronach powinno byc to widoczne. Najlepiej w google szukac (free proxy socks, ip, list). Ten ktory podalem w przykladach w momencie zalozenia topicu dziala, wiec teraz smialo mozna korzystac. Serwery sa rozne, wolniejsze/szybsze, zalezy.
Ogolnie predkosc w tym sposobie jest wolniejsza ale lepsze to od czekania.
ps. Napisalem ten topic bo po 2 m-c bez d2 nie moglem sie wbic na bn, nie wiem dlaczego. Znalazlem sposob i chcialem sie nim z wami podzielic.
Aha i prosil bym aby w tym temacie kazdy zwas dodawal przetestowane IP dla innych. Z gory thx.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez kosik 2009-11-27, 21:43, w całości zmieniany 3 razy
Konto na BN: Mam i dam PODPIR
Klan: ale który odcinek xD
Wysłany: 2009-11-27, 21:29
1 wielki + za to imo nie jednemu sie przyda pomimo ze mam zmienne ip ale mialem stale i wiem co to znaczy
2 popraw screeny pozbadz sie tej bialej powieszchni bo az oczy bolą xD
jutro w wolnej chwili zlapie rd i przetestuje sposob ^^
Konto na BN: BRAK
Klan: Lubiczów
Wysłany: 2009-11-28, 11:28
nie powiem przydatna sprawa ^^ tematy i tak beda powstawac jak juz tomash powiedzial ^^ teraz poza napisaniem "było, uzyj szukajki ZAMYKAM" będzie "Patrz tu link - ZAMYKAM" ale moze userzy zmądrzeją ^^
moze to gdzies przykleic czy cos zeby bylo widoczne ;d albo na główną
Konto na BN: midzi/kwasiarnia
Wysłany: 2009-11-28, 11:59
Na pewno przyda się to nie jednej osobie.
Mam zmienne ip, ale czasem jestem zmuszony w pracy czy na uczelni do użycia programu Hotspot Shield, który szybko i sprawnie ukrywa nam IP. W domu używam go na leniucha przy szukaniu hot ip. W kilka sekund po rd możemy dalej szukać gier
Znajomy korzysta w porgramu Tor, ale nie gwarantuję jego skuteczności.
ja już sam nie wiem, odblokowalem porty, użyłem tego programu, użyłem hotspot shielda i nadal dupa zbita blada nie da sie polaczyc z zadna kraina, nie pomogły również pliki z kluczami rejestru wiec ja już nie wiem. I leżę i kwiczę _-_
SocksCap mi nie działa, jakoś inaczej da się to zrobić? Bo już chciałbym sobie w Diablo pograć...
Ciezko ci pomoc, jak nie szczegolowa napisales co jest nie tak.
Cytat:
ja już sam nie wiem, odblokowalem porty, użyłem tego programu, użyłem hotspot shielda i nadal dupa zbita blada nie da sie polaczyc z zadna kraina, nie pomogły również pliki z kluczami rejestru wiec ja już nie wiem. I leżę i kwiczę _-_
witam mam mały problem: posiadam internet radiowy(512KB/s) i niestety mam stałe IP, co jakiś czas dostaje rd zwykle na 10godzin...;/ próbowałem przez ten programik ale i to nie pomaga, długo łączy się z BN i i nie może nawiązać mocnego połączenia, czy to dlatego że mam 512Kb/s??? czy jakieś złe IP bramki proxy??? użyłem tego które jest podane i postepowalem zgodnie z instrukcją...;]
Tak aby polaczenie bylo lepsze (lecz tak naprawde bardzo dobre nigdy nie bedzie), trzeba znalesc lepsze IP. Najlepiej jak bys poszukal sobie jakiegos IP. Chwile czasu poswiecisz na to, znajdziesz dobre i zapiszesz sobie gdzies . Zawsze przyda sie na nie spodziewane RD.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum