..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Piwo / Browar

Twoje Ulubione Piwo (kolejnosc przypadkowa :P) - maksymalnie 2 zaznaczenia
Lech (i jego odmiany)
17%
 17%  [ 15 ]
Tatra (i jej odmiany)
5%
 5%  [ 5 ]
Warka (i jej odmiany)
9%
 9%  [ 8 ]
Okocim (i jego odmiany)
8%
 8%  [ 7 ]
Żywiec
5%
 5%  [ 5 ]
Żubr
7%
 7%  [ 6 ]
Tyskie
15%
 15%  [ 13 ]
Harnaś
3%
 3%  [ 3 ]
Dębowe
2%
 2%  [ 2 ]
Brok
0%
 0%  [ 0 ]
Heineken
5%
 5%  [ 5 ]
Carlsberg
2%
 2%  [ 2 ]
Kramer
0%
 0%  [ 0 ]
V.I.P.
1%
 1%  [ 1 ]
EB
0%
 0%  [ 0 ]
Karpackie
0%
 0%  [ 0 ]
Dog in the Fog
0%
 0%  [ 0 ]
Goolman
0%
 0%  [ 0 ]
Gambrinus
0%
 0%  [ 0 ]
Beck's
0%
 0%  [ 0 ]
Redd's
3%
 3%  [ 3 ]
Karmi
1%
 1%  [ 1 ]
Freeq
3%
 3%  [ 3 ]
Piast (i jego odmiany)
0%
 0%  [ 0 ]
Ksiaz
0%
 0%  [ 0 ]
Volt
0%
 0%  [ 0 ]
Wojak
1%
 1%  [ 1 ]
Peroni
0%
 0%  [ 0 ]
Kasztelan
1%
 1%  [ 1 ]
Inne
3%
 3%  [ 3 ]
Głosowań: 46
Wszystkich Głosów: 84

Autor Wiadomość
ROLSON 
Moderator
Umrzywator

Wysłany: 2007-08-14, 15:35   Piwo / Browar

Witam, jako, ze preznie uzytkujac szukajke podobnego tematu nie znalazlem, a jego cel wydaje sie byc bardzo istotny w codziennym zyciu mlodziezy polskiej, postanawiam owy temat zalozyc w celu przeprowadzania owocnych dyskusji na plaszczyznie dzielenia sie osobistymi wrazeniami i opowiesciami o kontakcie z pewnoscia z najzacniejszym trunkiem globu - piwem. W tym temacie uzytkownicy maja prawo swobodnie wymieniac swoje poglady na temat roznorakich piw, od slabych az po mocne, mozna opisywac swoje ulubione tytuly oraz wprowadzac osobiste rankingi owych browarow. Prosze jedynie o unikaniu floodu i spamu, wypowiedzi abstynentow w owym topie powszechnie niemile widziane. Zapraszam do preznej dyskusji oraz dzielenia sie osobistymi doswiadczeniami w kontaktach ze 'zlotym trunkiem'.

Przedstawiam wam moje ulubione trzy tytuly, w kolejnosci od najlepszego

1. Piwo Tyskie - Browar prosto z miasta Tychy na Slasku, charakteryzuje sie bardzo przyjemnym i lagodnym smakiem, gorycz porownywalna z gazowana woda mineralna, jak na bardzo zacny smak posiada dosc obfity procent (5.6%), powszechnie szanowane i nagradzane w prestizowych konkursach piwnych na swiecie, godny reprezentant polskich browarow za granica. Praktycznie nie czuc w smaku 'gorzelni', ma dosc obfita piane i wspanialy, zloty kolor, jedynym minusem jest cena, choc rowniez procent moglby byc minimalnie podniesiony. Pod koniec polyku lekko czuc charakterystyczny gorzkawy posmak, co z pewnoscia dodaje uroku temu piwu. Nalezy podkreslic ukryta moc piwa - owy browar potrafi kopac. Moj ulubiony browar, ukonorowaniem mojego szacunku to tego piwa jest moj avathar - logo 'Tyskie"

Jakosc: 6/6
Procent: 4/6
Cena: 4/6
Moc: 5/6
Klasa: 6/6

Ocena: 5+/6

2. Piwo Żubr - Reprezentant browaru Dojlidy z podlasia. Znakomity smak, czuc nieco (przyjemna) gorycz, aczkolwiek mocno schlodzone wchodzi jak woda mineralna. Doceniane przez szanowanych piwoszy a takze jest magnesem dla nizszych warstw - niska cena, co jest ogromnym plusem. Wysmienity smak, barwa oraz dosc pokazny procent (6%) sprawia, ze jest Tyskie jest bardzo zagrozone na pozycji lidera w moim prywatnym rankingu, aczkolwiek klasa tego piwa przewaza minimalnie nad Zubrem. Wowczas, gdy zakupuje browar, obowiazkowo Zubry znajduja sie w moim zakupowym koszyku razem z Tyskimi. Szczerze polecam.

Jakosc: 6-/6
Procent: 5+/6
Cena: 6-/6
Moc: 5+/6
Klasa: 5/6

Ocena: 5+/6

3. Tatra Mocne - Polski reprezentant gor o bardzo fajnym, charakterystycznym smaku i zacnym procentem (7%). Niestety dosc drogi, jak na piwo 'drugoligowe' pod wzgledem klasy. Calkiem niedawno bylem wielkim fanem tego piwa, bylo ono nawet liderem mego rankingu, aczkolwiek smak stopniowo zaczal sie psuc. Nie wiem, czy to wina browaru i ich receptur, czy po prostu trafialem na felerny wypust, ale takie rzeczy nie powinny sie przytrafiac liderowi rankingu. Smak diametralnie sie pogorszyl, nie wchodzilo juz tak dobrze nawet mocno zmrozone. Tera moje piwne menu nie zawsze zawiera ten tytul, zas sentyment pozostal i z pewnoscia siegne po nie jeszcze wielokrotnie.

Jakosc: 4+/6
Procent: 6-/6
Cena: 4/6
Moc: 6-/6
Klasa: 4/6

Ocena: 5-/6

Piwa, ktore maja moj szacunek (kolejnosc przypadkowa):

- Heineken - dobre piwo z europy zachodniej, niestety typowy sikacz maloprocentowy, mozna wypic
- Lech - dobre w smaku, ale nie ma tego czegos...
- Warka Strong - pite za czasow gimnazjalnych z powodu bardzo seznego procentu (7.8%)
- Zywiec - dobre i niedrogie, ale do lidera daleko
- Lech Mocny - 'czerwony leszek' - 6% robi swoje, aczkolwiek to dolny pulap mocnych piw, swietne w smaku
- Redd's zolty - zupelnie jak oranzada, mimo 4.5%, za co nalezy sie mu szacunek
- Harnas - od biedy mozna wypic, smak dobry, zadko sie wygrywa nagrode (drugi harnas)
- Okocim Mocne - dobre i mocne, warto zakupic i pokontemplowac nad nim

Piwa, ktorych nie lubie (kolejnosc przypadkowa):

- Ksiaz - kiepski smak i procent, cena zadowala
- Piast - piwo z Dolnego Slaska, strasznie gorzkie mimo malego procenta, dosc tanie
- Dog in the Fog - fatalne, gorzkie piwo, bardzo niski procent, stosunkowo drogie
- Warka - slodkie, nie smakuje mi, ale od biedy mozna wypic
- Carlsberg - nieprzyjemny posmak, malo procentu, zachodni sikacz
- Debowe Mocne - nie smakuje mi po prostu, odradzam fanom delikatnych w smaku piw

To by bylo na tyle, prosze dzielic sie wrazeniami, swoj osobisty ranking w miare mozliwosci bede aktualizowal i dodawal coraz nowsze tytuly, dziekuje bardzo, P&P

Aha prosze tez o informowaniu mnie o tytulach, ktorych nie zawarlem w ankiecie, bede ja aktualizowal na biezaco, nie chce mi sie tera myslec, dlatego zdaje sie na was.

Niestety ankieta moze zawierac tylko 30 opcji, zdecydowanie za malo jak na ten temat
Ostatnio zmieniony przez ROLSON Wczoraj 14:27, w całości zmieniany 2 razy  

kol 

Wysłany: 2007-08-14, 15:43   

Dodaj jeszcze Top Mocne ;)

Osobiście lubię Dębowe Mocne, ma niezły smak. Wielkim piwoszem nie jestem, ale to jakoś mi tak miło wchodzi. Piłem kiedys Tatrę, nie zauroczyła mnie. Piłem też kiedyś piwo 12%... to nie było miłe przeżycie, straszny sikacz z dodatkiem zapewne spirytusu.

marianin 
Przywódca UTT

Wysłany: 2007-08-14, 15:52   

Warka strong ach te 7%
fortuna ciemna (złocista to ona nie jest raczej ciemnowiśniowa jak sie patrzy pod słońce ale smak wyborny)
Lech pils uznanie w Wielkopolsce
Tatra mocna całą zimę na niej jechałem ale jakoś wiosną gorzej wchodziła smak sie popsół

i coś gdy finanse przycisną
Finkenbrau i grafenwalder (nie wiem jak sie to pisze) ale kostują 1.20-1.40 zł ale to ostateczność

chodo123 
Największy Maruda BN

Wysłany: 2007-08-14, 16:24   

ROTFL :D

Ogólnie pije sporo, wystarczy tylko znaleźć okazję np. 1 tydzień wakacji, 2 dzień 1 tygodnia wakacji itp.

Moje ulubione to Okocim mocne :D ze względu na spory 7%, mocny smak, jak jest mrożony to spokojnie wchodzi.

Na 2 miejscu plasuje się gingers ze względu na smak

Na 3 klasyczna oranżada czyli Freeq jabłkowy

^^

redgreen 

Wysłany: 2007-08-14, 16:37   

chodo123 napisał/a:
Ogólnie pije sporo

Cytat:

chodo123 napisał/a:
ROTFL

ROFL Co się dzieje z normalnymi... nastolatkami. Może jeszcze niżej zejść OMG niedługo 10-latki będą chodziły schlane.

Ja piwa ni lubie. Piwo jest ble, od piwa się w głowie pierdo**, wole kupić jakiś dobry soczek.

Preisiok 2!! 
PROisiok :]

Wysłany: 2007-08-14, 17:20   

imo dodaj opcje "abstynent" bo ja bym ją zaznaczył :F
redgreen napisał/a:
chodo123 napisał/a:
Ogólnie pije sporo

Cytat:

chodo123 napisał/a:
ROTFL

ROFL Co się dzieje z normalnymi... nastolatkami. Może jeszcze niżej zejść OMG niedługo 10-latki będą chodziły schlane.
y :C
Ps. n ciągnijmy tego wątpku o dzieciach wódki, plox ~~
*HardCore_PL
ROLSON a.ka Arczi napisał/a:
Przed Państwem Chluba całego półświatka forum ID oraz Władca Battle.netu, Niepokonany Owner na duelach, Przystojny jak młody bóg [...] Preisiok 2!!

ROLSON 
Moderator
Umrzywator

Wysłany: 2007-08-14, 17:26   

Omg tak ladnie top sie rozwijal a jacys zlowrodzy abstynenci mi offtopuja...

Nie masz nic madrego na ten temat do powiedzienia - nie pisz, k

Troche szacunku dla pijacych...

Puchatek86 

Wysłany: 2007-08-14, 17:34   

Osobiscie specjalnie nie gustuje w piwach wole wodke, ale jesli chodzi o browarki przede wszystkim Heineken, nastepnie Lech, potem Pilsner, czasem Redd's no i Harnas czasem (bo Widzewa sponsoruje :P )
Ostatnio zmieniony przez Puchatek86 2007-08-14, 21:39, w całości zmieniany 1 raz  

waxwojtek 
Kyuubi_MaSteR

Wysłany: 2007-08-14, 18:18   

rolson cos tutaj niewidze super popularnego piffka zloty bazant :D (piffko wprost z zakopanego :D
ale jakos nieumiem sie wypowiedziec sie na temat jego walorow gdyz pierwszy i ostatni raz spotaklem sie z nim na wyceiczce do zakopanwgo :P (pozdro dla kumpli z pokoju)
ale zeby niebylo ot to dobre jest zuberek ktory wieczorem podchodzi bardziej a takze Leszek (K.) <- bez skojarzen :D

Czerwin_PL 
Kaka Demona!

Wysłany: 2007-08-14, 18:19   

Mimo mojego wieku [14 lat].

W wakacje troszeczke sie piło i powiem tak

Kozel - piwo cud miód z Czech
Pilsner - smaczne :) taka goryczka

Polskie:

Lech - zdecydowanie ,smakuje mi najbardziej.

Redds jabłkowy - słodkie kwaskowe,4% można pić i sie nie uchlać :) łatwo sie je maskuje gumami :D

Czerwin_PL Charr progress

MF_Czerwin: Blizz soso MF 80lvl
Kluczowa_Sorc: Light soso Key Search 1lvl

Noob_Killer 
ET playah!!!

Wysłany: 2007-08-14, 19:32   

No to jedziem :

Lubie :
- Warka (Główny sponsor mojego ukochanego klubu Radomiaka Radom, a do tego dobre :D )
- Tatra Mocne (7% mówi samo za siebie, a do tego ten smak...)
- Żywiec (Zdecydowanie najlepiej smakujące mi piwo)
- Tyskie (No poprostu mi smakuje, no i ponad 5,5%)
- Żubr (Dosyć tanie i dosyć dobre, takie lekko gorzkawe)
- Lech (Nie smakuje mi zabardzo, ale to pierwsze piwo jakie w życiu wypiłem, więc mam sentyment)

Nie Lubie :
- Heineken (Prawie bez %, i nie dobre, już wole pić orężade)
- Dog in the Fog (Angielski Shit, drogi, gorzki i wogóle)

Inne piwa są pomiędzy tymi opisanymi, lub nie piłem

vouch !!!!

kol 

Wysłany: 2007-08-14, 19:55   

Puchatek86 napisał/a:
Osobiscie specjalnie nie gustuje w piwach wole wodke,
Stary, podzielam Twoje upodobania, wódeczka lepsza od piwka. Rolson, mógłbyś dodać w opacjach ankiety: "wódki"?
Kiedys z kumplami graliśmy przy wódeczce w pewna grę (nie będę mówił jaką, bo się obawiam kompromitacji), no i ten, który przegrywał musiał pić kieliszek wódki, ale wodki bylo mało, więc za karę trza było pić... karmi... Nie pijcie tego!!! To była prawdziwa kara, badziewny smak, a ten zapach... mdli mnie na samo wspomnienie.

// To top o piwie a nie o wodce k // - ROLSON
Ostatnio zmieniony przez ROLSON 2007-08-14, 20:05, w całości zmieniany 1 raz  

chodo123 
Największy Maruda BN

Wysłany: 2007-08-14, 22:07   

redgreen napisał/a:
ROFL Co się dzieje z normalnymi... nastolatkami.

Wypraszam sobie, ja nie jestem normalny!!

Zapomniałem dodać że żubr i tyskie są pyszne i nie potrafie zrozumieć czemu alkohol jest od 18 lat :D

^^

krulik 
aka Raziel

Wysłany: 2007-08-15, 11:17   

przejrzalem wasze posty i niestety musze strwierdzic ze wasza wiedze o piwie ofc jest na niezlym poziomie, ale zdazaly sie pomylki i to dosc czasem odrazajace, sory ze to wytkne ale musze:

ROLSON napisał/a:
- Warka - slodkie, nie smakuje mi, ale od biedy mozna wypic
ofc ze czerwona warka NIE JEST slodka, lecz to warka strong jest slodka ktora umiesciles na liscie tych "lepszych", warka zwykla jest troszke podobna do leszka, lecz delikatnie wiecej goryczki (kurde wiem bo warka jest piwem ktorego najwiecej w zyciu wypilem)

ROLSON napisał/a:
- Dog in the Fog - fatalne, gorzkie piwo, bardzo niski procent, stosunkowo drogie
sory Rols ale znowu sie mylisz, dog jest wlasnie zajebiscie slodki, cos a'la warka strong, cena okropna, sux

waxwojtek napisał/a:
rolson cos tutaj niewidze super popularnego piffka zloty bazant :D (piffko wprost z zakopanego :D
piffko wprost ze slowacji/czech (te same piwiarnie) imo...

Czerwin_PL napisał/a:

Kozel - piwo cud miód z Czech

a zgodze sie ze dobre ale niestety traci u mnie na procentach...

chodo123 napisał/a:
Moje ulubione to Okocim mocne :D ze względu na spory 7%
dokladnie 7.1

dodajac od siebie najlepszym piwem do wypicia jest warka, gdy chcemy troszke przyszalec - okocim, godne uwagi: tyskie, zubr.

pestowy 

Wysłany: 2007-08-15, 12:52   

Warka czerwona rox ;) jak dla mnie najsmaczniejsze no i tylko 2,00 zł :D
drugie miejsce Debowe mocne jak trzeba przyspieszyc efekt xD

A niepodchodzi mi Leszek

Odpowiedz do tematu