..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Reiligia, religijność, itp tematy
Autor Wiadomość
Ketsu 
Emerytowany Moderator
Oddział Zamkniety

Wysłany: 2006-12-31, 02:19   Reiligia, religijność, itp tematy

Możecie się tutaj wypowiadać ale bez obrażania pod groźbą warnów i w kulturalny sposób
Ani innym wyrafinowanym gnojem ...

Niepokorny i zły
Bram nieba nie sięgnę
Takim jak chcesz
Nigdy nie będę...

animach 

Wysłany: 2006-12-31, 02:30   

Ketsu napisał/a:
Możecie się tutaj wypowiadać ale bez obrażania pod groźbą warnów i w kulturalny sposób

Ja tam sie nie poczulem obrazony, i mam nadzieje, ze nikogo nie obrazilem ; (
Marcin. napisał/a:
jesli chcesz szerszego gorna, to spytaj wszystkich ludzi ktorych znasz.. zdecydowanie ponad polowa powie, ze dobrze, ze go zabito...

Moze i wiekszosc tych osob uwaza sie za chrzescijan ale to, czy nimi sa to juz odrebna kwestia...
Marcin. napisał/a:
sam sobie przeczysz... nie ksztaltuj swojej opinii o irackim spoleczenstwie na podstawie kilku osob pokazanych w tv.
poza tym, co to ma do rzeczy? pokazywac cos co sie dzieje w kraju, a powiedziec "od siebie": "dobrze gnojowi" to zuuupelnie co innego

Problem w tym, ze w TV byly pokazane GRUPY osob swietujacych smierc Hussaina. Ile osob Ty zapytales? 10? 15?
Nie twierdze wcale, ze jakas tam jednostka nie jest niezadowolona z powodu smierci Hussaina, co nie zmienia faktu, ze wg. tego co podaja media to spoleczenstwo irackie jest zadowolone. I plz, nie pisz, ze media wg. Ciebie klamia, to nie jest argument : )

I jeszcze co do tego wplywu religii na swiecki swiat - Nie mow, ze zaczerpniecie postanowien typu poszanowanie dla zycia z jakiejkolwiek religii jest zle, nie przyrownuj tego do, na przyklad udzialu religii w polityce Polski.

Marcin. 

Wysłany: 2006-12-31, 02:38   

animach napisał/a:
Problem w tym, ze w TV byly pokazane GRUPY osob swietujacych smierc Hussaina.

animach napisał/a:
tego co podaja media to spoleczenstwo irackie jest zadowolone.

yhy.. 2 osoby z szampanem i pare spiewajacych? nawet jesli bylo to to duzo osob, to i tak rzeczy pokazywane w tv maja zachecic ludzi do ogladania.. z tego co ja widzialem, to setki ludzi walily ulicami miast palac amerykanska flage... widac jakos nie chcieli zeby saddam zginal...

animach napisał/a:
Nie mow, ze zaczerpniecie postanowien typu poszanowanie dla zycia z jakiejkolwiek religii jest zle

zalezy jak rozumiesz "zlo"... ale imo jest zle w sensie ograniczajace. zarowno wiara jak i religia ograniczaja ludzi do tych aspektow. poczytaj sobie J.J.Russeau, F. Nietzschego, Kanta... zrozumiesz o czym mowie ;)

nikt tego nie podal ani nie powiedzial. pokazane bylo w wiadomosciach iles tam osob cieszacych sie z jego smierci... to wszystko.

animach napisał/a:
I plz, nie pisz, ze media wg. Ciebie klamia

nigdzie tego nie napisalem...

/edit= sry, pomylily mi sie texty do quote. widac juz zmeczony jestem ^^. ide spac, bedziemy kontynuowac jutro ;)
cya all.
Ostatnio zmieniony przez Marcin. 2006-12-31, 02:57, w całości zmieniany 1 raz  

animach 

Wysłany: 2006-12-31, 02:50   

Marcin. napisał/a:
animach napisał/a:
I plz, nie pisz, ze media wg. Ciebie klamia

nigdzie tego nie napisalem...

Marcin. napisał/a:
rzeczy pokazywane w tv maja zachecic ludzi do ogladania

; )

Marcin. napisał/a:

animach napisał/a:
tego co podaja media to spoleczenstwo irackie jest zadowolone.

zalezy jak rozumiesz "zlo"... ale imo jest zle w sensie ograniczajace. zarowno wiara jak i religia ograniczaja ludzi do tych aspektow. poczytaj sobie J.J.Russeau, F. Nietzschego, Kanta... zrozumiesz o czym mowie ;)

nikt tego nie podal ani nie powiedzial. pokazane bylo w wiadomosciach iles tam osob cieszacych sie z jego smierci... to wszystko.

Sorry, ale nie nadarzam, jakie zlo? Ketsu? Nie wiem za bardzo co ma tajemnicze "zlo" wspolnego z czescia wypowiedzi, ktora zacytowales.

Ketsu 
Emerytowany Moderator
Oddział Zamkniety

Wysłany: 2006-12-31, 03:58   

oj ej ani mi chodzi o przyszłych oratorów by nie poniosło ich i nie obrazili kogoś ~~ nic o was nie pisałem tylko tam odbiegliście od tematu więc macie specjalny temu zagadnieniu poświęcony topic :)

zło, zuo? mówią na mnie Ket też czasem \m/ o.O
Ani innym wyrafinowanym gnojem ...

Niepokorny i zły
Bram nieba nie sięgnę
Takim jak chcesz
Nigdy nie będę...

Preisiok 2!! 
PROisiok :]

Wysłany: 2006-12-31, 09:05   

Widze, ze tu ciagniecie dalej topic o Saddamie H. tylko z nutka Religii...
W sumie czy to było dobre, czy nie pokaże czas...Jeśli zauważymy wzmozona aktywność zamachów-znaczy ze to nie byłą dobra decyzja. Ale imo Irak już nei wyjdzie an prostą...Co chwile będą wojny domowe, kto moze wyemigruje, a reszta umrze....Z biedy, głodu...

A religia nie ma tu raczej nic do rzeczy(a jeśli juz to w małym stopniu)-i tam i tu kara śmierci jest nie do pomyślenia...
*HardCore_PL
ROLSON a.ka Arczi napisał/a:
Przed Państwem Chluba całego półświatka forum ID oraz Władca Battle.netu, Niepokonany Owner na duelach, Przystojny jak młody bóg [...] Preisiok 2!!

Nosferatou 
((-(-_(-_-)_-)-))

Wysłany: 2006-12-31, 12:36   

dla mieszkancow iraku religia ma kluczowa role. jak to?
a dlaczego popelniali samobojsta w metrach, organizowali samochody-pulapki? gineli za religie, ktora nakazywala im bronic swego za wszelka cene!

Yoh_Asakura 
Ruski-Założyciel HoS

Wysłany: 2006-12-31, 12:41   

Cytat:
dla mieszkancow iraku religia ma kluczowa role. jak to?
a dlaczego popelniali samobojsta w metrach, organizowali samochody-pulapki? gineli za religie, ktora nakazywala im bronic swego za wszelka cene!

moim zdaniem dla religii nie powinismy zabijac siebie/innych
Dziwie sie tym ludzia ze nie mysla racjonalnie tylko to co pisze tak trzeba zrobic....
To tak jakby pani w szkole kazala Ci wyskoczyc przez okno, a ty skaczesz bo pani trzeba sluchac....
Ludzie musza zaczac myslec w ludzki sposob

animach 

Wysłany: 2006-12-31, 12:43   

Cytat:

Tak, akurat, wiesz w ogole co jest napisane w Koranie?

Khold 
WUC S TOBOM !

Wysłany: 2006-12-31, 15:55   

Nie wierze w nic,nie interesują mnie inne religie i głeboko mam je w .... Mimo iż jestem niby "chrześcijaninem" to się nim nie czuje...W tej chwili muszę sobie z tym radzic ze względu na rodzine...

klocusiek 
Up the Irons!

Wysłany: 2006-12-31, 16:10   

Khold napisał/a:
Nie wierze w nic,nie interesują mnie inne religie i głeboko mam je w .... Mimo iż jestem niby "chrześcijaninem" to się nim nie czuje...W tej chwili muszę sobie z tym radzic ze względu na rodzine...

i elo, jakbym siebie widzial^^

Influat_Jezus 
yyy wtf?

Wysłany: 2006-12-31, 16:23   

Khold napisał/a:

mmm nie zazdroszcze-ja mam starych tolerancyjnych i pozwalaja mi wierzyc w co chce ale tez w nic nie wierze.babka sie tylko buntuje ale to moher wiec olac moherka nieprawdaz? :)

klocusiek 
Up the Irons!

Wysłany: 2006-12-31, 16:27   

i zeby nei bylo ostatnio sporo sie naczytalem roznych dziwnych rzeczy( nie. nie chodzi o szatanska biblie etc) i chrzescijanstwo ma bardzo ciekawa historie, i wiele zagadkowych watkow, z ktorych wiele nie wyjasniono... nie bede tu przytaczal pozycji bo sporo by to zajelo a pozatym linki pogubilem :< (ulubione mi pufly :< )

w kazdym badz razie Chrzescijanstwo jest znane nam/duchowienstwu w 90% max imo^

Khold 
WUC S TOBOM !

Wysłany: 2006-12-31, 16:36   

Influat_Jezus napisał/a:
nie zazdroszcze

do czasu ~~

Influat_Jezus napisał/a:
mmm nie zazdroszcze-ja mam starych tolerancyjnych i pozwalaja mi wierzyc w co chce ale tez w nic nie wierze.babka sie tylko buntuje ale to moher wiec olac moherka nieprawdaz?

ofc :D ale wiesz ja tam się nie kryje z tym że nie wierze w boga,w szkole wyzywają mnie od satanistów xD ponieważ mam długie włosy i ubieram się nie tak jak każdy :mrgreen: banda kretynów...

mam poprostu własne poglądy na życie i religie z których się spowiadać nikomu nie musze i elo ~~

Influat_Jezus 
yyy wtf?

Wysłany: 2006-12-31, 19:08   

ja tam zlewam na wszystkich w szkole to banda kretynow.tez sie nie ukrywam z wiara i nie przecze ze mam przez to klopoty bo moje miasto ma tylko 16 tys mieszkancow gdzie 96% to katolicyxD
ale coz taki los,olac ich wszystkich^^trzeba byc soba a nie podążac za stadem,bo inaczej wszyscy by teraz sluchali UMC UMC i zasuwaliu o 6 rano do kosciołka(oczywiscie jak kogos obrazam to przepraszam)

Odpowiedz do tematu