Wysłany: 2008-09-08, 16:03 Kilka porad dla graczy pvp bowamek
//Poza krótkim artykułem
Nie będę się na wstępie rozpisywał, chcę żeby było krótko i przejrzyście :~)
''Zaprezentuję'' tu 4 triki dla pvp bowamek, o których dowiedziałem się stosunkowo niedawno, aczkolwiek dostałem je już dosyć dobrze opisane i nawet poparte filmikami (o trikach dowiedziałem się od Smoka aka Fjuba z WM, zresztą filmiki są także jego [wykorzystywane za jego zgodą- dziękuję Smoku :wub:])
Dostałem te triki opisane podobnie, aczkolwiek językiem pvp-owskim, dosyć trudno byłoby to zrozumieć (imo), dlatego napisałem to swoimi słowami, tak czy siak o trikach powiedział mi wspomniany Fjub z WM, i- praktycznie rzecz biorąc, ja opisuję je tutaj nie będąc ich autorem Tak czy siak, nie chcę czekać aż ktoś inny napisze to za kilka miesięcy, im wcześniej się to pojawi to chyba lepiej ;P
Filmiki i triki opublikowane tu zostaną ZA POZWOLENIEM Fjuba- on jest ich autorem
//Poza krótkim artykułem
Na szybko i zwięzłowato
Trik 1- Zwykła strzała
Mając str buga owej strzały nie widać, opp widzi tylko jak macha się ręką, ale gdzie ta strzała (w przeciwieństwie do GA) leci właśnie nie może zobaczyć Przydatne na AvA gdy obie amy mają SM i latają blisko siebie ^^
Nawet człek z okularami ''setami'' zobaczy gdzie leci GA, a nawet jakby się skupił jak przy wypluwaniu kupy to nie zobaczy gdzie leci zwykła strzała xd
Trik 2- OW ze switcha
Vs FB mój dobry friend Smok używa cs 3x um 3x fal + spirit (na zmianie). Puszcza się w takim wypadku zwykłe GA z Wf-a czy faitha, i zmienia się na wspomniany cs + spirit- wtedy do GA wchodzą modsy ze switcha (w tym wypadku OW ^^), a większość fberek ma około 1.5 k life, więc to OW może nieźle kuknąć życie sosek ^^
Trik 3- NL w biegu
Jeśli łapiemy kogoś na nl i zaczyna uciekać to po przesunięciu myszki na dół (coś koło paska), możemy zmienić switcha, biegać/chodzić dalej trzymająć oppa na NL i jeżeli puści kilka ga/multi w nas to można zmienić switcha na tytki, włączyć chodzenie a opp dalej będzie na NL ^^ Na AvA to może przesądzić o wygranej :~)
Trik 4- GA Trick
Jeśli otworzymy jakiekolwiek okienko (Np. ekwipunek, domyślnie B) i będziemy strzelać w róg TEGO okienka, to nasz zasięg GA zwiększy się o 1/2. To samo jest z innymi rzeczami, dajcie kiedyś Sobowtóra w róg bez otworzonego okienka, a następnie sobowtóra w róg okienka, poleci o pół ekranu od nas dalej.
I do tego akurat filmiku nie mam ;P
No, to tyle.
Podziękowania dla Smoka aka Fjuba, wiadomo za co :~)
Ostatnio zmieniony przez Ryś 2008-09-09, 16:56, w całości zmieniany 1 raz
Ulver
Konto na IDR: Ulver
Wysłany: 2008-09-08, 16:34
No no! Jestem pod sporym wrażeniem. W życiu bym się takich rzeczy nie domyślił . Należą się brawa autorowi. Aż żal mi... no wiadomo co ściska, że wyprzedałem swoją amke . Z chęcią bym omówione wyżej tricki wypróbował.
Cześć Rysiek. Mam małe sugestie. Możesz bardziej rozbudować ten artykuł i opisać w szerszy sposób walke bow amką. Jeżeli zechcesz to chętnie podzielę się doświadczeniem.
Co do artykuliku to oczywiście rady przydatne, ale jeszcze raz powtarzam. Idź na całość i go troszkę rozbuduj
_________________ SPRZEDOM MYCKE MARKI NOJKI. MAŁY PSEBIEG. ABO ZAMIENIE NA DRES ADIDOS (MUSI MIEC NOJMNI ŚTYRY PASKI)!!!
Mam małe sugestie. Możesz bardziej rozbudować ten artykuł i opisać w szerszy sposób walke bow amką
Cusz, bowamką sam niewiele grałem (char za drogi i nie przypadł mi do gustu), a cały artykuł- jak zresztą jest na wstępie napisane- ma zaprezentować ''niepowszechnie'' znane triki ;P
albercik27 napisał/a:
Jeżeli zechcesz to chętnie podzielę się doświadczeniem.
Dzięki za ofertę, ale po 1 nie mam czasu żeby rozbudować, a po 2 nie mam specjalnie doświadczenia w grze bowamką- znam tylko podstawowe zasady pvp xd
Cytat:
Co do artykuliku to oczywiście rady przydatne, ale jeszcze raz powtarzam. Idź na całość i go troszkę rozbuduj
Może w święta albo ferie, jak będę mieć trochę czasu, to zasięgnę porad Fjuba i coś tam dopiszę ;P
tymczasem jest zimno, ja mam w cholere spraw na głowie i przez najbliższy miesiąc nie zapowiada się, żebym w ogóle cokolwiek pisał na forum...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum