..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gosu Ut smith za 3ist by ZGLENSON
Autor Wiadomość
ZGLENSON 

Wysłany: 2008-08-22, 08:19   

Melćma napisał/a:
aha, że dex da ci resy i blok?

nie da mi resów ale da blok :565: , który przy uber bosach ratuje życie przy defie rzędu 10k a 20 live więcej nie zbawi nas i tak leczymy się z lt i nie gadaj mi że to bardzo dużo przy bo i duszku to jest b dużo ale nie na sucho

Melćma napisał/a:
widze, że przejrzałeś moją takte... ja w swojej oprócz lt z draków, też mam z różdżki i dodatkowo, jak już smit przyssa się i odpali lt z draków, to łatwiej potem wyjść z mobów

szczerze sie przyznaje że nie ale widziałem postacie na jej podstawie co mi wystarcza

Melćma napisał/a:
przekonaj mnie dlaczego twój smit oparty na 75% cb, brak lt z draków oraz oparty na absie jest lepszy od mojego 100% cb, skoro i tak oba przyjmują ciosy mefa na klate i nic im nie jest?

nie czytasz postów dokładnie napisałem że sensowną zmianą są ręce na draki a moja odpowiedź brzmi

przekonaj mnie dlaczego twój smit oparty na 100cb, lt z draków jest lepszy od mojego z 75%cb, lt z draków i abs skoro i tak oba przyjmują ciosy mefa na klatę i nic im nie jest?

a poza tym czemu uważasz że jeżeli smith nie ma 100cb to na ut nie może iść bo jest głupi słaby i w ogóle ble... to czemu ludzie noszą griefa + eni on nie ma cb mają tylko 60cb a jakoś nikt nie twierdzi że jest słaby i nie mów mi że ma 4k dmg a uberzy mają ponad 650k live i odpowiednio dr 30/50/70 mef/baal/dia

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-08-22, 09:37   

ZGLENSON napisał/a:

przekonaj mnie dlaczego twój smit oparty na 100cb, lt z draków jest lepszy od mojego z 75%cb, lt z draków i abs skoro i tak oba przyjmują ciosy mefa na klatę i nic im nie jest?
tym, że mój szybciej zrobi ut, z prostego powodu - +25% cb, do tego bez problemu wychodzi z mobów, które są na life tapie, oraz:
twój zyskuje na bloku kosztem life, to wymuszenie bloku zatrzymuje atak na 3/4 sekundy, ja zamiast tej animacji uderzę dodatkowo ze smita, przywracając sobie więcej life, niż ty blokując uniknąłeś straty go

ZGLENSON napisał/a:
a poza tym czemu uważasz że jeżeli smith nie ma 100cb to na ut nie może iść bo jest głupi słaby i w ogóle ble
gdzie tak napisałem? http://diablo.phx.pl/foru...t=38505&start;=0

ZGLENSON napisał/a:
to czemu ludzie noszą griefa + eni on nie ma cb mają tylko 60cb a jakoś nikt nie twierdzi że jest słaby
jak dla mnie mogą sobie nawet latać w griswoldzie z czaszkami... po co rozmawiasz o jakichś smitach z griefem, skoro rozmawiamy o czymś innym?

No i widzę, że musiałeś tych ut na prawdę więcej ode mnie zrobić, skoro blok ci coś daje przy bossach... dla mnie mógłbym mieć go 0%, a life i tak bym miał na +90%.

Podsumowując:
Twój ma light absa i mu mef nic nie robi, mój ma light resa i mu mef nic nie robi.
Twojego leczą błyskawice mefa, mojego leczy jedno uderzenie...
Twój posiada tylko i wyłącznie lt z różdżki, a mój prebuff z różdżki + buff z draków - pomoc przy wychodzeniu.
Twój ma blok, mój nie ma - wg ciebie zablokowanie tych strasznych ataków meele od bossów wartych jest poświęcenia life, wg mnie nie.
Twój bije bossów o ok. 25% czasu dłużej. Musisz dokładnie tyle samo uderzyć z cb, co ja, tylko, że twój cb wchodzi 3 z 4 razy, a mój z każdym atakiem. Nawet nie liczę bazowego dmg smita, bo liczba ~1.5k dmg to jest NIC dla uberów.

Marek1990 

Wysłany: 2008-08-22, 12:51   

Melćma napisał/a:

twój zyskuje na bloku kosztem life, to wymuszenie bloku zatrzymuje atak na 3/4 sekundy, ja zamiast tej animacji uderzę dodatkowo ze smita, przywracając sobie więcej life, niż ty blokując uniknąłeś straty go

jeżeli grasz bez włączonego hs być może tak jest, jednak z hs animacja bloku jest tak szybka że nie widać różnicy...

Melćma napisał/a:
jak dla mnie mogą sobie nawet latać w griswoldzie z czaszkami...

kolejny dowód twojej megalomanii, widać wszystkim próbujesz wmówić że twoj smit > reszta -.-

Melćma napisał/a:
No i widzę, że musiałeś tych ut na prawdę więcej ode mnie zrobić, skoro blok ci coś daje przy bossach... dla mnie mógłbym mieć go 0%, a life i tak bym miał na +90%.

lepiej sie gra z 75 blokiem, pewnie nigdy nie grałeś palem z blokiem a sie wypowiadasz :~

Melćma napisał/a:
Twój bije bossów o ok. 25% czasu dłużej. Musisz dokładnie tyle samo uderzyć z cb, co ja, tylko, że twój cb wchodzi 3 z 4 razy, a mój z każdym atakiem. Nawet nie liczę bazowego dmg smita, bo liczba ~1.5k dmg to jest NIC dla uberów.

to nie jest NIC, pomyśl dlaczego smity bez cb z griefem dają sobie nieźle rade

Melćma napisał/a:
Twój posiada tylko i wyłącznie lt z różdżki, a mój prebuff z różdżki + buff z draków - pomoc przy wychodzeniu.

omg przeczytaj że on wie o tym, i dlatego zamiast rekawic bierze draki, poprawił sie

Melćma napisał/a:

jego też leczy jedno uderzenie :]

Melćma napisał/a:
Twój ma blok, mój nie ma - wg ciebie zablokowanie tych strasznych ataków meele od bossów wartych jest poświęcenia life, wg mnie nie.

twoje imo jest błędne

ZGLENSON 

Wysłany: 2008-08-25, 08:36   

dziękuje za wytłumaczenie mu tych spraw bo ja należę do baaardzo niecierpliwych ludzi

Damaroc 
Przywódca gildii UTT
Fear No Bear

Wysłany: 2008-08-26, 18:50   

ZGLENSON napisał/a:
Damaroc napisał/a:
Za 3 ist mozna zrobić smitera którym sie chodzi na ut tak jak na tristy norm.

To nam go pokaż

Jak na razie doszliśmy do tego że sensowną wymianą na lepsze są rekawice

Proszę bardzo --> KLIK!

PiPer 
05 spawn

Wysłany: 2008-08-26, 19:22   

Damaroc napisał/a:
Proszę bardzo --> KLIK!
No, Dam nie przesadzaj, tarcza i runy pod Sanct + astreon 4 pc i 3 ist na pewno będzie ;P
Anyway większość uwag co do owego smita jest słuszna- ma dosyć mało cb, nie ma go na tyle dużo, by owe cb siadało za każdym razem
Anyway cieszy mnie że należysz do ludzi wiedzących że Smit bez bloku to nie smit, i że owy blok jest na UT jak najbardziej potrzebny. (praktycznie potwierdzam zdanie Dama, anyway ja mówie że tylko u smita, u hammera nn xp).
I jakoś specjalnie nie jestem przekonany do tego przymusu ;s
Poza tym, 1.3k life to istny śmiech przy UT smicie.
Nawet mój pierwszy smit na UT którego w życiu miałem, miał 1.7k ;s

6/10 za innowacyjność, smit się wyróżnia spośród tych wielu innych.

Btw
Damaroc napisał/a:
jeżeli mowa o recastowaniu, to w lape lepiej dać jaka kolwiek pałke dla pala, bo one z regóły daja 3-4pc.
3 pc, 4 pc to tylko astreon ;P

czesi3k1990 
Mój Sssskarb....

Wysłany: 2008-08-26, 19:53   

Marek1990 napisał/a:
Melćma napisał/a:

Doprawdy? A kiedy mef go uleczy skoro ma 75% bloku? Śmiech na sali xD przecież mef nie zawsze uderza błyskawicą/wiązką błyskawic, najczęściej w zwarciu wali łapą :lol: trzeba wykluczyć light abs albo blok i zastąpić czymś bardziej przydatnym bo takie połączenie na pewno nie będzie skutecznie leczyć :572:
Ostatnio zmieniony przez czesi3k1990 2008-08-27, 02:27, w całości zmieniany 1 raz  

Damaroc 
Przywódca gildii UTT
Fear No Bear

Wysłany: 2008-08-27, 01:22   

Ryszard napisał/a:

Damaroc napisał/a:
jeżeli mowa o recastowaniu, to w lape lepiej dać jaka kolwiek pałke dla pala, bo one z regóły daja 3-4pc.
3 pc, 4 pc to tylko astreon ;P

Jest jedno unikatowe berło jakieś crapne co ma 4pc Ryszardzie, o ile dobrze pamiętam ;)
EDIT: Racja ;) Nie ma takiego, ale moze byc np 3pc 3 hs ;) to nawet 6 do hs ;)

czesi3k1990 napisał/a:
Marek1990 napisał/a:
Melćma napisał/a:

Doprawdy? A kiedy mef go uleczy skoro ma 75% bloku? Śmiech na sali xD przecież mef nie zawsze uderza błyskawicą/wiązką błyskawic, najczęściej w zwarciu wali łapą :lol: trzeba wykluczyć light abs albo blok i zastąpić czymś bardziej przydatnym bo takie połączenie na pewno nie będzie leczyć :572:

Aż żal że jesteśmy z tego samego rocznika -.-

czesi3k1990 
Mój Sssskarb....

Wysłany: 2008-08-27, 01:28   

Cytat:
Aż żal że jesteśmy z tego samego rocznika -.-

Więc może wytłumacz miszczu gdzie się mylę zamiast spamować?

Btw nie tylko z tego samego rocznika, obaj mamy na imię mateusz i ja urodziłem się 28.03.1990 a ty 29.03.1990 więc z szacunkiem do starszych :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez czesi3k1990 2008-08-27, 04:30, w całości zmieniany 2 razy  

Kociokwik 
~xDrizztax~

Wysłany: 2008-08-27, 01:36   

A przepraszam bardzo, co ma rocznik do tego co on napisał?? ~~ tylko zrobiłeś cytuj i głupi tekst nie tłumacząc nawet co ci nie pasuje, forum jest po to by sobie różne rzeczy tłumaczyć ~~ :? :?

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-08-27, 02:10   

Kociokwik napisał/a:
forum jest po to by sobie różne rzeczy tłumaczyć ~~ :? :?
i z tego względu:

Marek1990, wytłumacz i uargumentuj swoje wypowiedzi, zamiast kierować się prostomieszczańskim stylem myślenia typu "ja>on i tak ma być!"

Marek1990 napisał/a:
kolejny dowód twojej megalomanii, widać wszystkim próbujesz wmówić że twoj smit > reszta -.-
co ma jedno do drugiego?
Marek1990 napisał/a:
lepiej sie gra z 75 blokiem, pewnie nigdy nie grałeś palem z blokiem a sie wypowiadasz :~
grałem, ty się wypowiedz, czemu warto władować w blok, bo ja wyjaśniłem, czemu nie warto.

Marek1990 napisał/a:
to nie jest NIC, pomyśl dlaczego smity bez cb z griefem dają sobie nieźle rade
Uber mef ma życia: 650000-660000, sądzisz, że dodatkowy dmg z griefa i 60% cb może się równać z 100% cb przy takich ilościach hp? Zanim wyjedziesz z czymś podobnym, zrób filmiki - smit z griefem, a smit 100% cb i porównaj sobie, czy szybciej ubije i czy warto za tego hr na griefa.

Marek1990 napisał/a:
no, ten sam efekt kosztem 25% cb

Cytat:
twoje imo jest błędne
właśnie o tym pisałem na górze

Zanim znowu przyjdzie random i zacznie się upierać blok>non-blok, niech uargumentuje- czemu?
przypomne swoje argumenty:
W samym UT, potwory w większości używają ataków magicznych, ataki które grożą na UT, to: masowy spam pocisków od szkieletów, ogień balrogów i błyskawice mefa. Jak dla was ataki meele od bossów, wampirów, balrogów czy czegoś tam innego robią zagrożenie, to fajnie macie. Na organrunie: Lecieć solo po organy można smitem za kilka istów, np by Damaroc, a nie takimi. Potwory, które mają zagrażajaće ataki meele na organrunie: jakieśtam łotrzyce u Lilith, robaki u Duriela i rycerze oraz balrogi u Izuala oraz sami bossowie.
Ok, ale do nich wystarczy taki mały trick: wystarczy kumpel co machnie 3x tp, albo z drugiego cd keya przyjść nawet mf soską. Duriel - life tap i nie stanowi żadnego zagrożenia, jak będą robaki wokół - 1-2 blizz, czy tam inny obszarowy atak i nie ma mobów. Izual - Lifetap z różdżki = 0 problemu, dookola niego stoi 3-5 impów/łotrzyc/balrogów, nigdy więcej, którzy również nie stanowią większego zagrożenia, a nawet smit ich w pojedynke może rozwalić bez lt, na potach. Lilith - tp w sali, wlazimy, life tap i po przyssaniu lejemy, aż Lilith padnie - bardzo rzadko, albo w ogóle dookoła niej są łotrzyce, a jak są to i tak szybciej przywracamy życie niż nam ono spada. Wiedźmy/harpie - ich zazwyczaj jest kilka, ale zadają magiczne dmg...

Następny argument: tani smiter osiąga zazwyczaj marne hp (bez talików ofc) rzędu 1.3-1.4, dlatego IMO warto dać jak najwięcej w hp.

albercik27 
Naczelny entomolog

Wysłany: 2008-08-27, 07:42   

Krótko i dobrze. Mam podobnego smita, tylko, że zamiast rare gloves mam draki a zamiast Light Sabre zrobiłem sobie Czerń w korbaczu. Smit taki spokojnie robi UT i nie dednie tak łatwo przy organrunach jak Melćmy non blok smit. Taktyka poprawna i dobrze napisana. Oceniać nie oceniam , ale jestem za.

czesi3k1990 
Mój Sssskarb....

Wysłany: 2008-08-27, 12:25   

albercik27 napisał/a:
nie dednie tak łatwo przy organrunach jak Melćmy non blok smit

Wiesz jak się leci na zbity łeb byleby jak najszybciej dobiec to się nie dziwie że giniesz :?
Nie rozumiem jak można zginąć smitem melćmy skoro można sobie wpakować life tap z różdzki który potem się odnawia drakulami, chyba nie miałeś max resów albo szedłeś po organy na ośmiu graczach :lol: nie wspominając że nawet najlepszy, najperfekcyjnieszy i najdroższy smiter żre glebę jak oberwie żelazną dziewicą w piecu bólu :572:

albercik27 
Naczelny entomolog

Wysłany: 2008-08-28, 08:19   

Smit powinien byc samodzielny. Zresztą ja piszę, że mój smit NIE GINIE na organrunach (kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem). Jakbyś nie wiedział to informuje, że:

a- Smit powinien mieć max resy a jak twój nie ma to najszybciej to napraw
b- Często chodze na organruny niesamotnie (hammer robi tele a ja kończe Lilith czy Izu)

czesi3k1990 
Mój Sssskarb....

Wysłany: 2008-08-28, 13:40   

Cytat:
Smit powinien byc samodzielny. Zresztą ja piszę, że mój smit NIE GINIE na organrunach

A smit melćmy nie jest samodzielny? :572:
Wiem że twój nie ginie ale chodziło mi o to że ginąłeś jak testowałeś melćmy smita - sam tak napisałeś, chyba że nie sprawdzałeś nawet jego strategii tylko napisałeś ot tak bo ty masz racje i już, jeśli tak to żal mi cię.
I kto tu nie czyta ze zrozumieniem :570:
a- Mój ma max resy, blok standardowy i jeszcze nigdy mi nie zdechł na organach ani ut mimo że poszedłem sam bez niczyjej pomocy w stylu zbawienie hammera, bo barba itd.
b- Ja chodzę sam, to tylko pół minuty roboty więcej, gdyby miał mi pomagać kumpel z hammerem to mogę iść na uber średnim melee drutem albo crapnym frenzy barbem :?
Wiadomo że z pomocą uber czy organy trwałyby krócej ale przecież obie te strategie są skierowane na samodzielny build :!:

Odpowiedz do tematu