..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
drogi smiter ut by me
Autor Wiadomość
Świenty paladyn 

Wysłany: 2008-08-08, 16:11   drogi smiter ut by me

Witam i przedstawiam moją strategie na smita ut che che che

to nie bedzie jakiś crap zbudowany za kilka pgemow tylko maszyna do zabijania ubrana w najdroższe rzeczy.

Skille:
20 smite
20 tarcza
20 fana
20 light resist
1 zeal
reszta w defaince

staty:
str pod itemy
dex pod max blok
vite reszta
ene nic

AJTEMY:

Łapa - last wish pb - nie psuje sie, 60-70cb, fade, lt, i rożne bajery. Polecam brać z 70cb, ed sprawa drugorzędna.

tarcza - exile eth bugged vortex - największy dmg wśrod tarcz, st ma lepszy blok ale nie opłaca się marnować go kosztem dmg. lt, aura. Tylko i wyłącznie 45 res, poźniej patrzymy na lvl aury (najlepiej 16) a na końcu ed, perf def to 1818

Armor - coh, najlepiej dusk / ap 15ed, str nam i tak wystarczy - 20str, dmgtd, 65 resa, 15 dura sprawa drugorzędna

głowa - guiliame face umed - resy, cb, fhr - chyba nie ma w wersji perf to bierzemy tego

buty - gore riders - frw, ow, cb - ewentualnie inne buty typu sandy, ww, triple res rare (jeśli mamy lw 65+). staramy sie znaleść 200ed, najlepiej upg

Pas - dungo oczywiście, najlepiej 40/15 bo po co słabsze, lr to sprawa drugorzędna.

Rękawice - rare 20ias str / dex (zaoszczędzone pukty zwiększą nam ilość life) i light res.

Ringi - raven i bk5. ofc raveny 20/245+, najlepiej perfy

Amu - cat eye, ias i frw. Satan skin bo najładniejszy.

W ekwipunku anni (najlepiej 20/15+) scs 5 all res + life / same lifedy, ale najlepiej scs 20/5

Torcha nie polecam bo fale z niego crashują grę.

Ut:

najpierw wchodzimy do zagrody w ktorej zazwyczaj liczują liczerzy na ute, stajemy w ogniu i czekamy aż rzuci się fade. Poźniej, w zależności czy wolimy uganiać się po torcha czy przygotowywać ute, używamy jakiejś postaci z tele do odciągnięcia mefa na bok, poźniej smiter załatwia baaala / dia, hammer spowrotem zaprowadza mefa do zagrody. w przypadku runu po torcha wystarczy że smit wleći w środek i bedzie nawałał wszystkich na raz :] bijąc mefa włączamy lightning resistance, nie fana, dzięki temu mamy 95 resa, z iasu z itemow wystarczy.

dziękuje

haxite 
Redaktor Imperium
i r0BooL ZaYcA

Wysłany: 2008-08-08, 16:19   

hmm.. a dlaczego takie, a nie inne itemki :p ?? ogółem imo crap

Boty i hacki u mnie w profilu^^

Świenty paladyn 

Wysłany: 2008-08-08, 16:29   

haxite napisał/a:
hmm.. a dlaczego takie, a nie inne itemki :p ?? ogółem imo crap

to jakie masz propozycje?

oto save z tym wymiataczem, 4k life, 30k+ def, max resy, pro ias i takie tam
http://www.speedyshare.com/682673574.html

mattiej 

Wysłany: 2008-08-08, 18:38   

nawet nie bedziesz mial 90 light resa i po co ten bk? ogolnie crapna strategia, za ta kase zrobisz postac robiaca ut 2x szybciej. 2/10

Świenty paladyn 

Wysłany: 2008-08-08, 19:32   

mattiej napisał/a:
nawet nie bedziesz mial 90 light resa i po co ten bk? ogolnie crapna strategia, za ta kase zrobisz postac robiaca ut 2x szybciej. 2/10

wiesz co gadasz? ten smit ma 95 light res - .- a bk dla kopa do life i jednego skilla ;d
i daj mi strategie na smita ktory za tę kase zrobi ute 2 razy szybciej. Ja z troche gorszymi itemami bo żal mi perfow kupować zrobiłem ute (od samego wejśćia) w ok 40 sekund, jak zrobisz w 20 to przyznaje ci racje : >

nadal czekam na jakaś konstruktywną krytyke
a i jeszcze dodam że w savie jest zwykła eth exile, nie bugged, wiec jest kilka k defa mniej :<

Dravius 
Przywódca klanu PvMM
Wakacje User

Wysłany: 2008-08-08, 21:26   

oceniam twoją taktykę i potępiam Melćmową

Peruwiańczyk 

Wysłany: 2008-08-08, 21:31   

Dravius napisał/a:
oceniam twoją taktykę i potępiam Melćmową

reported za spam
strategia oczywiście cudo i super 10/10 : *

Rolson 
Moderator
Junior Admin

Wysłany: 2008-08-08, 21:31   

Panu juz podziekujemy. Nie bede zamykal tematu - kazdy moze sie w nim wypowiedziec, jednak nie liczcie na odpieranie argumentow przez autora

Sig made by Firley, THX M8 :*

Sarge 
Emerytowany rencista

Wysłany: 2008-08-08, 21:43   

Świenty paladyn napisał/a:
najlepiej 40/15 bo po co słabsze

To mnie zabilo.

Btw imo jednak TGV>Dungo, vita nam sie wyrownuje bo tgv ma 20 str + vita, za to 20 light abs to miodzio. Ofc zawsze mozna miec w ekw tgv i podmieniac z dungo, kiedy idziemy na mefa

Świenty paladyn napisał/a:
bk5

Po cholere ci bk? Skill dla smita UT nie jest taki wazny, a jak chcesz life to dwarf star mozesz zalozyc i na jedno w zasadzie wyjdzie. Imo lepiej tu wispa/jakiegos rare ringa life/res/str/dex/other mods zalozyc

Switch?

Smit ut ma byc TANI, kilka razy taniej zlozysz podobnego wymiatacza...

Nie oceniam, bo w zasadzie co do samej strategii zastrzezen nie mam, ale nie podoba mi sie taka koncepcja ut smita

Marek1990 

Wysłany: 2008-08-08, 23:56   

Cytat:

Btw imo jednak TGV>Dungo, vita nam sie wyrownuje bo tgv ma 20 str + vita, za to 20 light abs to miodzio. Ofc zawsze mozna miec w ekw tgv i podmieniac z dungo, kiedy idziemy na mefa

ja grałem mając tgv, i rzucany foh przerywał atak co prowadziło do śmierci postaci ;[
Cytat:
Po cholere ci bk? Skill dla smita UT nie jest taki wazny, a jak chcesz life to dwarf star mozesz zalozyc i na jedno w zasadzie wyjdzie. Imo lepiej tu wispa/jakiegos rare ringa life/res/str/dex/other mods zalozyc

1 skill zwiększa też bo, co daje jeszcze więcej life. Więcej niż rare 20str 15dex niestety :/

[quote]
Switch?

Smit ut ma byc TANI, kilka razy taniej zlozysz podobnego wymiatacza... [\quote]
myśle że cta, bo tak jest w savie, to chyba jest oczywiste ^
a kto powiedział że musi być tani?

mi się smit podoba, bardzo ładne osiągi ma ;] nie rozpisałeś sie niestety, builid w 15 minut :) dam 8/10

trupek1000 
PvM majsters member

Wysłany: 2008-08-08, 23:59   

Marek1990 napisał/a:
ja grałem mając tgv, i rzucany foh przerywał atak co prowadziło do śmierci postaci ;[
Ja zawsze miałem TGV, ale foh wchodził mi mało kiedy, ale jak wszedł to nie doprowadzał mnie do śmierci od razu, wiec chyba coś ci nie poszło xD
Marek1990 napisał/a:
I tam, smit bez bo z cta też sobie radzi, lt jest tutaj od zapewniania poziomu życia, a nie rozbudowany jego wskaźnik. Jak na switchu ma się różdżkę z ładunkami lt, i później się zacznie bić, to lt nawet z draków wchodzi ładnie, i można sobie zablokować czymś myszkę przy biciu dajmy na to uberów, i nie padnie smit. A przy lw i exile to lt pewnie wchodzi jeszcze szybciej, więc nie ma o czym móić nawet.

Krulik 
Moderator
MUSK haksa

Wysłany: 2008-08-08, 23:59   

Za taką kwotę to ja miałem 50+ k defa i 4.5 life, więc osiągnięcia takie sobie imo. Na pewno da sobie radę bo to nie ulega wątpliwościom, ale pytanie czy warto?

Sarge 
Emerytowany rencista

Wysłany: 2008-08-09, 00:09   

Marek1990 napisał/a:
1 skill zwiększa też bo, co daje jeszcze więcej life.

Za taka cene? Co ci da te kilkadziesiat life w ta czy w ta?

Marek1990 napisał/a:

Ale ja nie sciagalem save

Marek1990 napisał/a:
a kto powiedział że musi być tani?

Nikt, ale miedzy smitem za mala a smitem za xx hrs nie ma wielkiej roznicy... chyba, ze nie masz co z forsa zrobic, ale wtedy lepiej biednym rozdac :mrgreen:

KZK 

Wysłany: 2008-08-09, 02:16   

a ja mam smita by melćv2 i jest bosko tani (chociaz sam wszystko znalazlem) i daje sobie rade sam na ut co dzisiaj sprawdzilem ;] serducho bilo jak wchodzilem bo nie chcialem niczego schrzanic, no i to byla jakas walka, emocje. najtrudniejszy quest w grze no to powinien dostarczyc troche adrenaliny, cnie;] ? a ladowanie kasy w drogi stuff tylko po to zeby miec troche szybciej i nudniej to ja pierdziele ;]

ZGLENSON 

Wysłany: 2008-08-09, 06:31   

imo pewnie nigdy smitha z takim eq nawet nie miałeś siedziałeś dla zabawy przy hero editor i zrobiłeś se smitha na ut 8)

Odpowiedz do tematu