widzę jednak, że nie rozumiesz.. używam białego skina, skórki forum, która się zwie subSilver, więc nadal czekam, aż poprawisz o_O bo NIE KAŻDY jest taki mroczny jak ty
wyluzuj troche, ile mozna hejterowac?
a ty Melmi gieb sejwucha ;v
Hejterować? Chyba domyślam się, o co chodzi.
No cóż, on ma rację, nie wszystkim chce się zaznaczać tekst żeby móc go przeczytać. A autor tego jak narazie nie poprawił, co nie świadczy o nim najlepiej.
Build taki troche na sile wymyslony... ni to dobre na pvm ani na pvu ani na pvp... nawet na pvk ^_^
Sam kilkanascie razy probowalem wymyslac nowe (skuteczne) buildy paladynow... i wyszly mi tylko nudne albo Avengery (zemsta+conv), Auradiny+fohy i takie tam. Uwierz mi - tacy paladyni maja to do siebie ze szybko sie nudza. Taki jak np Twoj - poswiecenie + zemsta, kto bedzie tym gral? Taki paladyn to raczej tak na jedna chwile dla zabawy. I watpie czy ktos chcialby marnowac fg aby robic takiego pala... jak cos to na singlu
Za estetyke itd daje 7/10 (3 punkty odjalem za pisanie na sile...)
Fajnie, + za oryginalność na pewno, ale za samą użytkowość postaci.. no cóż to temat-rzeka. Nie wielu się znajdzie takich, którzy zrobią postać do pvm z takim uzbrojeniem i skillami, bo nie ma sensu, i tak już każdy zna grę na pamięć.
Strategia jako strategia jest dobra, staty, skille , niekonwencjonalny pomysł, save, nie ma się do czego przyczepić.
Fajnie, + za oryginalność na pewno, ale za samą użytkowość postaci.. no cóż to temat-rzeka. Nie wielu się znajdzie takich, którzy zrobią postać do pvm z takim uzbrojeniem i skillami, bo nie ma sensu, i tak już każdy zna grę na pamięć.
Strategia jako strategia jest dobra, staty, skille , niekonwencjonalny pomysł, save, nie ma się do czego przyczepić.
Powstrzymam się od oceny.
thx, char na pewno jest grywalny, ale:
raz: na pewno znajdzie się ktoś kto lubi nietypowe chary, a choćby gra była nim trochę męcząca (np. ja)
dwa: ileż można grać tymi samymi hammerami, smitami, soskami mf, zealotami, summonerami itd.?
i jeszcze jedna ważna rzecz o jakiej zapomniałem: z undeadów nie wysysa się life, więc bicie ich = masochizm, ich bijemy z Zemsty.
Wysłany: 2008-08-13, 12:02
Nie doczytałem do końca bo juz nie gram w d2, ale tak gwoli ścisłości chciałbym dodać ze mógł byś napisać, który item w jakich sytuacjach i dlaczego, bo napisałeś w każdym wariancie 4 itemy do wyboru, imo najlepiej jak byś podał bo jednym uniwersalnym na dana sytuacje np item setup na coś tam bla bla bla..., bo raczej wszystkich nikt nie kupi, a takie pisanie paru możliwości może świadczyć ze sam do końca nie wiesz co ubrać a co za tym idzie nikt takiego chara robić nie bedzie bo nie bedzie mieć jasnej sytuacji i mówię tu szczególnie o kimś kto nie ma doświadczenia w meele charach.
Melćma napisał/a:
Napisałem, "dobre na ubery", "gozu PvU", "... uberach"
napisałem czego potrzeba np na PvU - cb, ktoś zacznie szukać broni z cb
wypisałem dmg, ias, zasięg, str req. żeby każdy dobrał wg. swojego upodobania
bardzo nie lubię czegoś w stylu "ta broń, ta tarcza, ten armor... z tym stuffem masz xxx tego, xx tamtego, idź i zabijaj" - takie coś jest dobre dla smitów, hammerów, sosek mf, charów PvP, a nie do charów, którymi gra się luźnie PvM. Pod PvP są wypisane konkretne itemy, ale nie są w spisie.
Taktyka jest napisana w takim stylu, żeby gracz mógł łatwo dobrać sam itemy i wiedzieć czemu jedna broń będzie tutaj lepsza od innej i nie będzie pytań "co jest lepsze dla xx, broń1 czy broń2?".
Na życzenie napisze konkretny stuff, dla tych rzeczywiście bardzo "zielonych".
Wolałbym jednak, żebyś się wreszcie przyjrzał moim taktykom Damarocu, bo rzadko, kto się w tym na prawdę dobrze zna, ocenia. Przynajmniej będę wiedział, że gdzieś, coś jest nie tak, a nie komentarze w stylu:
Ush napisał/a:
IMHO crap, bo praktycznie nie masz żadnej premii do def Normal i Najtmar może się da takim przejechać. 2/10
Ja oceniam to co widze, i nie mam zamiaru nikomu ublizać albo coś w tym stylu by tylko nabić +1...
(Ja przy ocenie innej takty) napisał/a:
Ogólnie nie lubię jeżeli jest podawane parę rodzai itemów na raz, przejrzyściej by było jak byś podał kompletne zestawy i statystyki jakie będą wymagane przy takim ubiorze, i wiem ze było by to czasochłonne ale na pewno by rozjaśniło sytuacje w przypadku dylematu jaki przedmiot wybrać. Najlepiej by było jak byś podał
jeden najlepszy, a resztę jako alternatywę, i na tym sie skupił.
^
- A dlaczego tak??
- A dlatego by nie zdarzyło sie ze postać nie ma ll lub innego ważnego moda jeżeli ktoś wybierze takie itemy z tych co wypisałeś ze jego ll bedzie marne jak zarobki w warzywniaku bo jak sam widzisz jedne item ma ll a drugi nie ma ale ma inne mody.
- Ale przecież każdy kogo stać na taka postać chyba wie o takich rzeczach bo pewnie posiada juz jakieś doświadczenie?
- Otóż nie zawsze, bo czasem ktoś może nie wiedzieć ze jego ll maleje tak jak resy w zależności od poziomu trudności, wiec pomimo tego ze ll ma to gdy uwzględni sie kare poziomu wychodzi lipa jakich mało .
Btw. może to być Allegro kid
Ostatnio zmieniony przez Damaroc 2008-08-14, 18:45, w całości zmieniany 2 razy
Napisałem, "dobre na ubery", "gozu PvU", "... uberach"
napisałem czego potrzeba np na PvU - cb, ktoś zacznie szukać broni z cb
wypisałem dmg, ias, zasięg, str req. żeby każdy dobrał wg. swojego upodobania
bardzo nie lubię czegoś w stylu "ta broń, ta tarcza, ten armor... z tym stuffem masz xxx tego, xx tamtego, idź i zabijaj" - takie coś jest dobre dla smitów, hammerów, sosek mf, charów PvP, a nie do charów, którymi gra się luźnie PvM. Pod PvP są wypisane konkretne itemy, ale nie są w spisie.
Taktyka jest napisana w takim stylu, żeby gracz mógł łatwo dobrać sam itemy i wiedzieć czemu jedna broń będzie tutaj lepsza od innej i nie będzie pytań "co jest lepsze dla xx, broń1 czy broń2?".
Na życzenie napisze konkretny stuff, dla tych rzeczywiście bardzo "zielonych".
Wolałbym jednak, żebyś się wreszcie przyjrzał moim taktykom Damarocu, bo rzadko, kto się w tym na prawdę dobrze zna, ocenia. Przynajmniej będę wiedział, że gdzieś, coś jest nie tak, a nie komentarze w stylu:
Ush napisał/a:
IMHO crap, bo praktycznie nie masz żadnej premii do def Normal i Najtmar może się da takim przejechać. 2/10
stratovarius napisał/a:
btw. tak patrze na te Twoje taktyki... piszesz ich duzo i tak na moj gust byle jak...
To tak jakbym napisal strategie wszystkich moich postaci z Hero editora ktore wymyslilem i potrafia rozwalic potworki, umiescil na ID - tak jak Ty. Piszesz o postaciach niby "oryginalnych" ale ktore swoje zastosowanie znajda glownie na singlu bo watpie zeby ktos chcial bawic sie na battle necie w paladyna Elementala Martyra tylko po to zeby pozabijac sobie troche potworkow ^_^. Oczywiscie pisze tylko swoje zdanie, ale mysle ze napewno ktos jeszcze to zauwazyl.
Tak wiec pozdrawiam i zycze zebys napisal wkoncu jakas "uzyteczna" strategie
raz: na pewno znajdzie się ktoś kto lubi nietypowe chary, a choćby gra była nim trochę męcząca
Napewno znajdzie sie ktos kto powie ze gra taka postacia nie jest "troche" meczaca...
Melćma napisał/a:
dwa: ileż można grać tymi samymi hammerami, smitami, soskami mf, zealotami, summonerami itd.?
Tymi samymi? O ile wiem, to jedna osoba gra hammerem/summonerem, druga gra smiterem/soska i dla jednej osoby taki smiter moze byc nowoscia a dla drugiej nudnym utrapieniem. Chodzi o to, zeby tworzyc nowe postacie ktore beda sie do czegos nadawac i nie bedzie sie nimi nudno gralo. Np. ostatnio ja zrobilem sobie dla jaj nekro summoner-poison. Kiedys takiego mialem gdy zaczynalem zabawe z diablo noi teraz chcialem sobie przypomniec. I okazalo sie ze jest to postac naprawde rzadko spotykana a ktora nadaje sie prawie do wszystkiego. Nawet do pvp - free rlz. Albo paladyn mage. Tez takiego zrobilem i spisuje sie doskonale.
Tak wiec nie zawsze postac oryginalna/ciekawa/mocna = oklepana/nudna/popularna.
btw. tak patrze na te Twoje taktyki... piszesz ich duzo i tak na moj gust byle jak...
To tak jakbym napisal strategie wszystkich moich postaci z Hero editora ktore wymyslilem i potrafia rozwalic potworki, umiescil na ID - tak jak Ty. Piszesz o postaciach niby "oryginalnych" ale ktore swoje zastosowanie znajda glownie na singlu bo watpie zeby ktos chcial bawic sie na battle necie w paladyna Elementala Martyra tylko po to zeby pozabijac sobie troche potworkow ^_^. Oczywiscie pisze tylko swoje zdanie, ale mysle ze napewno ktos jeszcze to zauwazyl.
Tak wiec pozdrawiam i zycze zebys napisal wkoncu jakas "uzyteczna" strategie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum