Dla mnie pve= free lulki też. Naucz się myśleć, czasem boli niektórych ale można przywyknąć :'D
Cytat:
jeśli mówimy o kosztach, to już azurewrath lepszy
Wątpie, z azurem dmg od magii/cold jest większy, zgoda, aczkolwiek azura na pvp nie użyjesz chyba, nie?
Melćma napisał/a:
Miałem i grałem open pcl takim druidem, kiedy ty marnotrawiłeś się pijany w krzakach.
Co ty możesz wiedzieć co ja robiłem? Nie masz pojęcia o moim real life, którego tobie tak brak, które tak pięknie uzupełniasz swoim wowem i innymi grami. Jeśli nie wiesz, co robię to najlepiej nie mów nic.
Poza tym mówisz ''miałeś''. Więc co sie stao... sie? Ze juz nie masz?
Właśnie Ruskiego spytałem, znam dobrze go- wie kim jesteś, ale nie potwierdza ze grałeś na open duelach, ani tym bardziej że grałeś wilkiem.
ŁŻESZ.
I tyle mi starczy.
Nie miałeś tego wilka, nie grałeś nim nawet pewnie, zerżnąłeś większość ze 100x lepszej taktyki Score'a. Napisałeś taktykę na postać, którą nie grałeś. Nie tylko po tym co napisałeś w postach poza taktą, ale i w takcie- duel vs ww assa to istna kompromitacja.
Cytat:
2 raz powtarzam, naucz się czytać w końcu
Dla mnie pve= free lulki też. Naucz się myśleć, czasem boli niektórych ale można przywyknąć :'D
ok, to naucz się wreszcie tego myślenia.
Co mnie obchodzi, co dla ciebie jest pve, napisałem tak jasno, że dziecko-kwiat by zrozumiało.
Jest to druid PvE - zawiera PvM, PvU oraz PvP - w tym przypadku odskocznią PvP są zasady Pcl.
Cytat:
Poza tym mówisz ''miałeś''. Więc co sie stao... sie? Ze juz nie masz?
Sprzedałem go użytkownikowi Macrovision.
PiPer napisał/a:
ŁŻESZ.
I tyle mi starczy.
Nie miałeś tego wilka, nie grałeś nim nawet pewnie, zerżnąłeś większość ze 100x lepszej taktyki Score'a. Napisałeś taktykę na postać, którą nie grałeś. Nie tylko po tym co napisałeś w postach poza taktą, ale i w takcie- duel vs ww assa to istna kompromitacja.
Innymi słowy
Fail. I to wielki fail :~)
fajna bajka, sam ją wymyśliłeś? ;x
Bezduszny napisał/a:
Łądny helm dla dudu mogłeś go dodać jako następny wariant: UGRYZIENIE CERBERA
PiPer napisał/a:
W hełmach warto byłoby wymienić cerberusa- ow+ar i shape skills dorzuca też, no i to ll- imo n1 alternatywa @ pvm, i całkiem przydatne na pvp (ow).
w tym momencie zauważyłem, że wypisujesz na siłę. Jak potrzeba OW to mamy go 100%, a reszta statów jest zbyt syfna, by dorównać Jalalowi.
Bezduszny napisał/a:
Brak mi tu rękawic: blodfirstów/ butów:PIEKIELNY WĘDROWIEC i aldura/ pasów: tg i UDERZENIE ŚNIEGU
widze, ze nie wiesz co to pcl
Bloodfisty pisałem, że stalorwije>bloodsy, a i tak częściej skorzystamy z trangów
Piekielny wędrowiec - jak wiemy służy do absowania fire dmg. Na pcl jak nie wiesz, można zazwyczaj 1 abs i 85 max res.
zestawienia:
Relikt Nokozan + buty IK
vs
Oko kota + Piekielny wędrowiec
10 max fire res, 20 fhr, 50 fire res + 40 frw, 44 life, 110 ar
vs
30 frw, 25 dex + 20 frw, 30 fire res, 10 max fire res
redukcja
20 fhr, 20 fire res, 44 life, 110 ar
vs
25 dex, 10 frw
Sorry ale ty piszesz PvE .. czyli pvm pvu free duelz i pvp pcl to zmien to PvE bo to nie jest char pve jesli na free dualz nie moze grac... najpierw przemyśl co piszesz. Po drugie nie czytałem komentarzy dlatego się powturzyłem z tym cerebrem.
_________________ Diablo kroczy po ziemi... Gdy dostał odemnie w paszcze to odrazu mu się odechciało...
Sorry ale ty piszesz PvE .. czyli pvm pvu free duelz i pvp pcl to zmien to PvE bo to nie jest char pve jesli na free dualz nie moze grac... najpierw przemyśl co piszesz. Po drugie nie czytałem komentarzy dlatego się powturzyłem z tym cerebrem.
Nie, nie będę zmieniał nazwy specjalnie dla osób, którzy szukają najmniejszego błędu.
Strategia jest na PvP, ale nie open free duels, nie e-PvP, czy japońskie ligi, tylko na zasadach PCL. Pozatym Wolf Fury+Rabbie PvP Pcl, PvM, PvU jest za długie ;b
Z większymi obrażeniami jesteś w stanie wyssać więcej hp.W dodatku buff z serca daje jeszcze ar a i tak masz w strategii napisane że PvM miś robi life tanka.Sory,że nie jestem Melćmą,ale z rosomak nie tylko w hybrydach sie sprawdza.
Po pierwsze: jak długo gram w D2 nie widziałem tak imponującej broni
A po drugie:
Odwróciłem miejscami NIEBO z PIEKŁEM (czyt. dałem z siebie wszystko) żeby troszkę "z'upować" tego wilczka.
Ta postać jest bardziej (czyt. wyłącznie) PvM, gdyż skupia się przede wszystkim na wyssaniu życia.
1. zmieniłem hełm na Cerberka. Resy i tak stoją na max a to dodatkowe 10% wyssania zycia.
2. Zamieniłem pierścien na: Crafted: Obręcz chaosu (11% LS)
3. Zamieniłem pierścien na: Crafted: Obręcz zamętu (10% LS)
4. Dodałem: amulety Vitalności (+20 HP)
Młot Wichru (Windhammer)
50% cb, 50% ias, ogromny dmg, 150% dmg vs undeads! Dobra alternatywa na ubery, tylko ciężko unieść - 225 str req, 180 z helem.
Socketing:
Shael (o 1 próg w górę)
Jwl 15ias/40%edmg (to samo co shael + dmg)
Zod (jak wersja eth)
Ohm (+50% dmg)
Perf Czaszka (trochę ll i ml zapewni prawie zawsze pełną mane)
Amn (7 ll więcej)
Z technicznej strony wszystko elegancko, ale muszę się trochę poprzyczepiać, chociaż część wyborów zależy od osobistej preferencji.
Zrobienie jednego buildu na wszystkie typy rozgrywki to w pewnym sensie strzelanie we własną stopę. Może to i wygodne, ale już pod samo PvP domyślny rozmiar skrzynki to za mało, punktów umiejętności też nie mamy aż nadto, dlatego wrzucając jeszcze jakieś elementy pod PvM/PvU musimy zrezygnować z czegoś co miałaby w zanadrzu postać stricte pod dane zadanie.
Dla przykładu do bezproblemowego robienia Uberów taką postacią przydałby się wymaxowany Wilkołak dla większego AR, oraz Dziki Szał dla ataku koncentrującego się na jednym celu. Jako, że jest to hybryda wszystkie punkty władowaliśmy jednak we Wściekliznę oraz synergie do niej, a sama ta umiejętność nadaje się wyłącznie do PvP.
Melćma napisał/a:
Dębowy Mędrzec - Buff do life, najczęściej używany przez druidów. W moim buildzie nie będziemy go używać, chyba, że ktoś stawia PvP ponad PvM&PvU, wtedy 20 pkt zainwestowane tutaj nie będzie złą decyzją. 1 pkt.
Serce Rosomaka - Znacznie zwiększa dmg i ar nam, mercowi i bearowi. Dlaczego właśnie to maxujemy? Naszą defensywą w PvM będzie wykradanie życia, im więcej dmg, tym więcej go wykradamy, więc słusznie jest wymaxymalizować dmg niż life. Dodatkowo Rosomak ma niemal 2x tyle życia, co Oak, więc będzie rzadziej znikał. 20 pkt.
Po załączeniu się Life Tap wykrada 50% naszego dmg'a, innymi słowy jeśli nie używamy jakiejś broni z bardzo niskimi obrażeniami fizycznymi każdy udany hit zapełni nam czerwoną butle w 100%, dlatego argument z lepszym wykradaniem niezbyt do mnie przemawia. Preferuje jednak te ~160% życia z Oak'a, niezależnie od zadania.
Może to przez przyzwyczajenie ale zupełnie nie podchodzą mi bronie z prędkością ataku poniżej tych 8/5/5/5/5 klatek. Dodatkowo nosząc taką Bestie czy Śmierć w drugiej ręce trzymamy tarcze. Przez to nasza częstotliwość ataku w porównaniu do szybkiej dwuręcznej broni, której zamachów nie przerywa animacja bloku wypada bardzo blado. Inna sprawa, że taki Grief będzie zadawał więcej niż jakakolwiek broń 1H.
Melćma napisał/a:
Żebrołam (Ribcracker)
50% cb, 50% ias, 50% fhr, obrona, dex, 150% dmg vs undeads! Najlepsza broń na ubery. Jedyna, która posiada ias, cb oraz w miare możliwy dmg. Bardzo zalecana wersja eth i upg., wtedy dmg jest znośny.
Druzgoczące uderzenie jest największą zaletą tej broni, dużo bardziej wolałbym przyśpieszoną najlepiej przy pomocy 40/15 nieeteryczną wersję. Szybciej uderzamy, częściej załącza się LT i CB.
Melćma napisał/a:
Stalorwij/Steelrend
Do PvP, gdy nie maxujemy trucizn i stawiamy na dmg fizyczne (+30-60% edmg). Ciężkie może i jest, ale z Botdem bez problemu uniesiemy..
Wilkiem pure fury pewnie bym z tym biegał, napewno warto było o tym itemie wspomnieć, jednak dużo wyżej cenie Bloodfisty. Te pierwsze mają 185req str, CB jest nieefektywne w PvP, ed spoza broni działa dużo gorzej niż te na broni. W niektórych walkach porządne fhr to podstawa, a osiągniecie go bez fistów byłoby ciężkie.
Innymi słowy niezbyt podoba mi się samo podejście, ale ogólnie bez większych zarzutów.
9/10
Szkoda ze w starategii nie ujeles helmu "Cerberus bite"
Duzo ludzi go nie uznaje, a jest bardzo przydatny
4sk shape 10%ll 2fury no i 33% rana xD
ja nosze ten helm mojim dudu , czesto ratuje "pupe" na trudniejszych miejscach, wystarczy ze jedna salwa wejdzie to juz mam full hp, czasami same drakule nie ratuja, no chyba ze klatwa wejdzie:)
No ale jak kto lubi ;p
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum