..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Wolf Fury+Rabbie PvE

Jak oceniasz tą strategie?
1
23%
 23%  [ 7 ]
2
0%
 0%  [ 0 ]
3
3%
 3%  [ 1 ]
4
10%
 10%  [ 3 ]
5
20%
 20%  [ 6 ]
6
43%
 43%  [ 13 ]
Głosowań: 30
Wszystkich Głosów: 30

Autor Wiadomość
PiPer 
05 spawn

Wysłany: 2008-07-13, 18:14   

Melćma napisał/a:
Achron Plate
LiTeRuFkA ZiĄ CHE CHE CHE!
Co do skillów/ statów nie mam zastrzeżeń, aczkolwiek...
Melćma napisał/a:
Hełm:
Chyba zgubiłeś Coa w hełmach. Fhr, 2 soc, dr, res- może się przydać nie raz vs teams casters + meele.
Gaze/ Gaze .08 też chyba zgubiłeś. Ml/Ll vs dru z summonami + dr dla nado i można ładnie kombinować z itemsami.
Melćma napisał/a:
Broń:
Gdzie się zapodziało berło grissa ? 4 socki, ciekawe możliwości sockowania, base ias rly n1.
Melćma napisał/a:
Pas:
o qfa.
Bugbelt? Bez komentarza.
Pas maviny może by warto wymienić też? 20 frw ma i ml, vs teams z ele ładnie można uzupełniać manę.
Tg gdzie się zgubił? Gdzie tg .08? Tg .08 nie ma absa więc można jechać z nim + wisp vs light teams.
Gdzie craft belt fhr/str/life/ow ? Vs sosy się takie cudeńko przydaje.
Melćma napisał/a:
Buty:

Infernosy vs fb sos nie raz przydają się, buty aldura gdzie się zgubiły? Gdzie sandy vs psn chars?vs ele teams storm tracki/bitter spury/carrion nailsy może by tak wymienić? Ten dru tylko na ld ma być? t.t
Melćma napisał/a:
Amulety:

no nie.
BRAK HL .08 ? Ds + 30 frw, light res omg. Gdzie się zgubił relikt nokozan- ownerski na 4v4 gdy trzeba fire resa na fberke.

Gdzie jest switch? nie ma nic na switchu?
Reszty mi sie nie chce już czytać, no po prostu głowa boli. Dru ww na Ld? Kogo by stać na takie coś?

Ilość tekstu nie przechodzi na jakość strategii.

3/10

Gothic 

Wysłany: 2008-07-13, 18:40   

Obrażenia: 1984-5868
Wścieklizna: 26944-27605 przez 18,4 sek
Furia: 3244-9578

Ja widzę całkiem pokaźne dmg.

Itemki jak najbardziej pod ta strategię. Pas z m'setu jakoś tutaj nie pasuje...

dla mnie 10/10

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-07-13, 18:40   

PiPer, chłopcze,

PiPer napisał/a:
Bugbelt?
PiPer napisał/a:
Tg gdzie się zgubił? Gdzie tg .08? Tg .08

PiPer napisał/a:
Gaze/ Gaze .08 też chyba zgubiłeś
PiPer napisał/a:
Tg gdzie się zgubił? Gdzie tg .08? Tg .08 nie ma absa
PiPer napisał/a:
BRAK HL .08 ?

Kod:
b) wszystkie przedmioty nielegalnie umieszczone w grze, posiadające statystyki różniące się od oryginalnej wersji przedmiotu oraz wszystkie przedmioty nie umieszczone na liście przedmiotów na oficjalnej stronie Diablo 2 Arreat Summit,
c) wszelkie przedmioty elitarne z wersji 1.08,

Resztę przemyślę, niektóre opcje wydają się sensowne.
A ml na prawdę nie potrzebujemy na pvp. To nie barb tracący mane na ww.

PiPer 
05 spawn

Wysłany: 2008-07-13, 18:46   

Cytat:
Resztę przemyślę, niektóre opcje wydają się sensowne.
A ml na prawdę nie potrzebujemy na pvp. To nie barb tracący mane na ww.
HĘ?
W tej takcie tego nie ma.
Napisane jest ''PVE''- gracz vs wszystko, a więc na open duels także.
Zważ na to- ''ELITARNE''.
Czy hl 08 czy common rare-dupedy bootki są elitarne?
Ileż graczy pcl nie grałoby gdyby nie można było założyć hl 08 czy bitter spurów.

Niestety, fail.

Edit:
Bugbelta nie można na pcl używać (slow no i bugged item xd), wymieniłem go jako alternatywę dla dungo @ pvu/pvm/ free lulki.

EDIT 2:

doczekam się ''kontrargumentów'' ? ~~

Krulik 
Moderator
MUSK haksa

Wysłany: 2008-07-13, 22:24   

Co prawda W taktyce tego nie ma ale domyślam się, że jeśli Melćma nie gra nld to owa takta jest na ld wyłącznie, imo możesz to dodać, a pozbędziesz się takich natrętów jak Ryś ;)

dz1koo 

Wysłany: 2008-07-13, 22:52   

Wszystko pięknie, ale czy mógłbyś podać jakieś racjonalne/ matematyczne argumenty tego, iż rosomak > oak? Argument, że rosomak ma 2razsy więcej hp jest raczej słaby. Brakuje mi też w twoich 'osiągach' życia, które wyciągasz w poszczególnym item setup'ie.

Napisałeś item setup dla pvm&pvu a poniżej tylko pvu. Lepszym wyjściem byłoby osobno pvm i pvu. Wiadomo, że UT wymagają specyficznego ubranka :)

Czy te 2pkty włożone w cyclone armor i arctic blast nie są dla ciebie stratą punktów? W najlepszym wypadku (jest późno, mogłem nie dopatrzeć dokładnie - popraw jak coś) te 124 dmg absorbowane nie są czymś imponującym, powiedziałbym, że żałosnym. Ponadto, żeby recastować zbroję musisz się 'odmienić' w druida.

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-07-13, 23:09   

Krulik napisał/a:
Co prawda W taktyce tego nie ma ale domyślam się, że jeśli Melćma nie gra nld to owa takta jest na ld wyłącznie, imo możesz to dodać, a pozbędziesz się takich natrętów jak Ryś ;)

Prawda, nigdy nie grałem nld, stąd nie zwróciłem uwagi na typowe itemy nld.
Cytat:
Napisane jest ''PVE''- gracz vs wszystko, a więc na open duels także.
Na początku, przy opisie PvE o tym wspomniałem.

dz1koo napisał/a:
Wszystko pięknie, ale czy mógłbyś podać jakieś racjonalne/ matematyczne argumenty tego, iż rosomak > oak? Argument, że rosomak ma 2razsy więcej hp jest raczej słaby.

Dębowy Mędrzec - Buff do life, najczęściej używany przez druidów. W moim buildzie nie będziemy go używać, chyba, że ktoś stawia PvP ponad PvM&PvU, wtedy 20 pkt zainwestowane tutaj nie będzie złą decyzją. 1 pkt.

Serce Rosomaka - Znacznie zwiększa dmg i ar nam, mercowi i bearowi. Dlaczego właśnie to maxujemy? Naszą defensywą w PvM będzie wykradanie życia, im więcej dmg, tym więcej go wykradamy, więc słusznie jest wymaxymalizować dmg niż life. Dodatkowo Rosomak ma niemal 2x tyle życia, co Oak, więc będzie rzadziej znikał. 20 pkt.

dz1koo napisał/a:
Napisałeś item setup dla pvm&pvu a poniżej tylko pvu. Lepszym wyjściem byłoby osobno pvm i pvu. Wiadomo, że UT wymagają specyficznego ubranka :)

Jest build osobno na PvM i osobno na PvU.

dz1koo napisał/a:
Czy te 2pkty włożone w cyclone armor i arctic blast nie są dla ciebie stratą punktów? W najlepszym wypadku (jest późno, mogłem nie dopatrzeć dokładnie - popraw jak coś) te 124 dmg absorbowane nie są czymś imponującym, powiedziałbym, że żałosnym. Ponadto, żeby recastować zbroję musisz się 'odmienić' w druida.

Wyobraź sobie to jako 124 darmowego life vs casters za 2 pkt umiejętności.

[ Dodano: 2008-07-14, 07:09 ]
Przez noc dodałem wiele rzeczy, w tym wiele obliczeń, trucizny, frw, kilka itemów, teorii.

Bugged itemy podarowałem sobie - na PvP banned, na PvM szansa, że ktoś będzie kupował właśnie wilkowi do PvM taki item za xxxx fg jest zbyt mała, by warta uwagi.

PiPer 
05 spawn

Wysłany: 2008-07-14, 09:20   

Krulik napisał/a:
Co prawda W taktyce tego nie ma ale domyślam się, że jeśli Melćma nie gra nld to owa takta jest na ld wyłącznie
Kamil, nie rób sobie jaj- zrobienie takiej takty @ ld graniczy z cudem, żeby wydać na owego wilka dziesiątki tysięcy fg ~~
Krulik napisał/a:
imo możesz to dodać, a pozbędziesz się takich natrętów jak Ryś ;)
Sam jesteś natręt ;c
Dobra, skoro Wam nie pasują ''typowo nld itemy'' to dorwe się do tego z innej strony.
Melćma napisał/a:
Broń:
Brakuje mi tam rare gosu broni jeszcze. Coś aka eth rare pb 40 ias z dużym ed sockowane Lo- można ez wyciągnąć ostatni próg ias przy dużym dmg i do tego 20% ds z Lo (nn zod- pb ma niezniszczalność samo z siebie).
Jeszcze też przydałoby się wymienic griefa pb- -psn res niezwykle przydatny przy rabies, do tego +dmg (omg!), ias, -25% defa oppa, ds, i szansa rzucenia fade (siada szybko, btw.) czynią pb griefa niezwykle groźną, a zarazem dosyć tanią, przydatną bronią.
Więcej dorzucę: deathcleaver non eth shaeled. 5 ias frame, mass ds, -def oppa i całkiem porządny dmg czynią go świetnym vs meele.

W hełmach warto byłoby wymienić cerberusa- ow+ar i shape skills dorzuca też, no i to ll- imo n1 alternatywa @ pvm, i całkiem przydatne na pvp (ow).
Melćma napisał/a:
jest to bugged
Hl .08 to nie bug...
Melćma napisał/a:
Zbroje
Brakuje mi tam jeszcze 4 soc 90+ life armorów sockowanych ed+max/min/stat/ar/res/fhr etc etc. Jeśli trafi się dobrą zbroję wysockowaną ładnymi jewelami można nawet pobić staty forti, chociaż niestety zbroja taka kosztowałaby majątek ;P Do tego life z forti nie kumuluje się z bo, a z armora tak.
Melćma napisał/a:
Rękawice:
Bloodfisty- jeśli nie używa się rabies, bloodfisty, bloodfisty i jeszcze raz bloodfisty. Life, min dmg, fhr.
Melćma napisał/a:
Amulety:
3 shape 100 life amu- 100 ''boable'' lifa ostro podkręca życie wolfa, świetny jeśli używa się rabies jako podstawowego ataku.

Dalej nie widzę switcha, nie ma go czy jest a ja go nie widzę?
Na switchu zamiast tradycyjnego cta + spirit warto wspomnieć o death web + 20/20 psn monarch (rabies, ofc).

Warto wspomnieć o transformacji w wilka ''na switchu'' z cta + spiritem- +3 do skilli dodatkowo zwiększa lifa.

Bardzo dawno wolfem pvp nie grałem, aczkolwiek mogę się przyczepić do pewnej rzeczy...
Melćma napisał/a:
Zalecane: Absy (Dwarf, Raven, Wisp), Max res(Relikt Nokozan) frw (150%), zasięg

Hmm.
45 frw z eni + 30 z circa + 30/40 z butów (vs casters common rare dupedy wliczam) + 30 z .08 hl/ cat +20% z belta maviny, którego nie wypisałeś= 165% frw (nie licząc tego z wolfa) . Max/ar/frw, @res/frw, res/frw scs. Razem z tym wszystkim koło ~~180 frw można wycisnąć, wtedy się biega prawie tak szybko jak sosa teluje ~~.
Wypisanie itemów które powinno się nosić vs dana klasa postaci byłoby dosyć rozsądne.

Masz, brak itemów z .08, do których Kamil się czepiał.

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-07-14, 19:15   

PiPer napisał/a:
Brakuje mi tam rare gosu broni jeszcze. Coś aka eth rare pb 40 ias z dużym ed sockowane Lo- można ez wyciągnąć ostatni próg ias przy dużym dmg i do tego 20% ds z Lo (nn zod- pb ma niezniszczalność samo z siebie).

Policzmy weapon dmg

Z tego co wiem, rare wpn mogą mieć 400% edmg, z tabelek wynika, że 450%... Załóżmy, że 400% jednak.

33 * 1.5 * 5 = 247
Phase Blade: 247
Botd ba: 356 (błędnie napisałem w takcie)

Total dmg Phase Blade: 247 * (1 + 1.6 + 8.08) = 2637 dmg
Total dmg Botd ba: 356 * (1 + 1.9 + 8.08) = 3908 dmg

2637 + 2637*20% = 2637 + 572 = 3209 - z premią 20% ds.

3908 - 3209 = 699 dmg

Botd>Rare Pod względem dmg i cenowym

Cytat:
Jeszcze też przydałoby się wymienic griefa pb- -psn res niezwykle przydatny przy rabies, do tego +dmg (omg!), ias, -25% defa oppa, ds, i szansa rzucenia fade (siada szybko, btw.) czynią pb griefa niezwykle groźną, a zarazem dosyć tanią, przydatną bronią.
Na co ty chcesz to używać? PvP - banned, PvM - zobaczę jak z dmg. Gdzie ty masz fade?

PiPer napisał/a:
Więcej dorzucę: deathcleaver non eth shaeled. 5 ias frame, mass ds, -def oppa i całkiem porządny dmg czynią go świetnym vs meele.
nie wiem co ci da ten ds i -def przy takim dmg -.-' vs smiter ważny jest zasięg, vs barb ow/ds/psn, vs dru zasięg, dmg

PiPer napisał/a:
W hełmach warto byłoby wymienić cerberusa- ow+ar i shape skills dorzuca też, no i to ll- imo n1 alternatywa @ pvm, i całkiem przydatne na pvp (ow).
w tym momencie zauważyłem, że wypisujesz na siłę. Jak potrzeba OW to mamy go 100%, a reszta statów jest zbyt syfna, by dorównać Jalalowi.

PiPer napisał/a:
Melćma napisał/a:
Rękawice:
Bloodfisty- jeśli nie używa się rabies, bloodfisty, bloodfisty i jeszcze raz bloodfisty. Life, min dmg, fhr.
Stalorwije, dmg, stalorwije, dmg, stalorwije.... Dmg, cb, str.

PiPer napisał/a:
Melćma napisał/a:
Amulety:
3 shape 100 life amu- 100 ''boable'' lifa ostro podkręca życie wolfa, świetny jeśli używa się rabies jako podstawowego ataku.
Nie jestem przekonany do tego amu, ale k.

PiPer napisał/a:
Dalej nie widzę switcha, nie ma go czy jest a ja go nie widzę?
Na switchu zamiast tradycyjnego cta + spirit warto wspomnieć o death web + 20/20 psn monarch (rabies, ofc).
Rzeczywiście nie ma konkretnego switcha - na TvT jest broń z OW, jak dla mnie najprzedniejszy kandydat do switcha, w drugą łape niech będzie monarch/kite life z rbfami.

PiPer napisał/a:
Warto wspomnieć o transformacji w wilka ''na switchu'' z cta + spiritem- +3 do skilli dodatkowo zwiększa lifa.
Nie nosimy cta na switchu z prostej przyczyny: mamy za mały przyrost do all skills, co czyni nas gorszymi dawaczami BO od byle soski czy amki.

PiPer napisał/a:
45 frw z eni + 30 z circa + 30/40 z butów (vs casters common rare dupedy wliczam) + 30 z .08 hl/ cat +20% z belta maviny, którego nie wypisałeś= 165% frw (nie licząc tego z wolfa) . Max/ar/frw, @res/frw, res/frw scs. Razem z tym wszystkim koło ~~180 frw można wycisnąć, wtedy się biega prawie tak szybko jak sosa teluje ~~.
Mi 150% w TvT wystarczało.

PiPer 
05 spawn

Wysłany: 2008-07-14, 19:48   

Melćma napisał/a:
Policzmy weapon dmg

Z tego co wiem, rare wpn mogą mieć 400% edmg, z tabelek wynika, że 450%... Załóżmy, że 400% jednak.

33 * 1.5 * 5 = 247
Phase Blade: 247
Botd ba: 356 (błędnie napisałem w takcie)

Total dmg Phase Blade: 247 * (1 + 1.6 + 8.08) = 2637 dmg
Total dmg Botd ba: 356 * (1 + 1.9 + 8.08) = 3908 dmg

2637 + 2637*20% = 2637 + 572 = 3209 - z premią 20% ds.

3908 - 3209 = 699 dmg

Botd>Rare Pod względem dmg i cenowym

Nie jestem pewien (nie chce mi się liczyć i nie mam wiele czasu) ale dolicz eth do pb, nie jestem pewien czy to zrobiłeś.
Cytat:
Na co ty chcesz to używać? PvP - banned, PvM - zobaczę jak z dmg. Gdzie ty masz fade?
Pvp free rulz? pve w końcu ~~
A co do fade- fakt, mój błąd. Myślałem o venom xd
Melćma napisał/a:
nie wiem co ci da ten ds i -def przy takim dmg -.-' vs smiter ważny jest zasięg, vs barb ow/ds/psn, vs dru zasięg, dmg
zważ na cenę non eth deathclevera, dmg nie wyciąga wcale tak złego a przy tak niskich kosztach :~)
Melćma napisał/a:
w tym momencie zauważyłem, że wypisujesz na siłę
Może trochę :~) Ale czyż w wielu przypadkach nie mam racji? :~)
Melćma napisał/a:
Stalorwije, dmg, stalorwije, dmg, stalorwije.... Dmg, cb, str
Faktycznie, cb gigantyczne mają. Str po co, skoro o ile dobrze widze to stalorwije są najcięższe w całym buildzie i pod nie leci str. Z bloodsami łatwiej wyciągnąć 8x próg fhr (nie jestem pewien jaki, 86fhr ^^) dawno drutem nie grałem jak wspomniałem a nie chce mi sie sprawdzać) do tego 'bo-able' life.

Najlepsze na koniec:

Melćma napisał/a:
Mi 150% w TvT wystarczało.
padłem.
Na nld jak wspomniałeś nie grasz. Na ld takiego druida na 100% nie masz. Pytałem kilku graczy z AR (pozdrawiam Smoka! :wub:), nie znają cię. Na singlu sava nie miałeś. Tak więc pytam się, jak do cholery mogło ci wystarczyć 150 frw na tvt skoro nawet takiego druida nie masz, bą, nawet takim pewnie nie grałeś, hm?

Z niecierpliwością czekam na odpowiedź :~)
Ostatnio zmieniony przez Tomek25 2008-07-14, 19:53, w całości zmieniany 1 raz  

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-07-14, 20:26   

PiPer napisał/a:
Nie jestem pewien (nie chce mi się liczyć i nie mam wiele czasu) ale dolicz eth do pb, nie jestem pewien czy to zrobiłeś.
ja to nie ty, doliczyłem

PiPer napisał/a:
Pvp free rulz? pve w końcu ~~
2 raz powtarzam, naucz się czytać w końcu

Kod:
Co to jest PvE? Tryb rozgrywki Player vs Everything, czyli jedna postać zrobiona "na wszystko". Skupię się tutaj na PvM, PvU oraz PvP PCL - Nie gram free duels, a użytkownik Score zrobił genialny build na takowego.

PiPer napisał/a:
zważ na cenę non eth deathclevera, dmg nie wyciąga wcale tak złego a przy tak niskich kosztach :~)
jeśli mówimy o kosztach, to już azurewrath lepszy

PiPer napisał/a:
padłem.
Na nld jak wspomniałeś nie grasz. Na ld takiego druida na 100% nie masz. Pytałem kilku graczy z AR (pozdrawiam Smoka! :wub:), nie znają cię. Na singlu sava nie miałeś. Tak więc pytam się, jak do cholery mogło ci wystarczyć 150 frw na tvt skoro nawet takiego druida nie masz, bą, nawet takim pewnie nie grałeś, hm?
Miałem i grałem open pcl takim druidem, kiedy ty marnotrawiłeś się pijany w krzakach.
Gralem za czasów, gdy 90% teamów na pcl1 było random, gdy WH jeszcze dawało znać o sobie. Duzo grałem z klanem Ttbac (czy jakoś tak, chodzi o Archangi) - Kier, Xardas, na pewno pamiętają mnie tacy ludzie jak SukceZ, Macro, Ger, Sado (albo Busterss, nie pamiętam), Ruski, Diablos123 - większość z tego forum. Nie brałem udziału w turniejach, dlatego nie mam rozgłosu na pcl.

PiPer napisał/a:
Faktycznie, cb gigantyczne mają. Str po co, skoro o ile dobrze widze to stalorwije są najcięższe w całym buildzie i pod nie leci str.

20 str = 20 edmg
60 + 20 = 80% edmg dla przedmiotów z samych dmg

Darnik 

Wysłany: 2008-07-14, 22:02   

Jak dla mnie bardzo dobra taktyka. Dobrze rozpisane itemy oraz osiagi. 10/10

PiPer napisał/a:

No i właśnie ponieważ ma niezniszczalnośc, nie może byc eteryczne, więc ta opcja odpada.

E:
Cytat:
Rzadkie przedmioty można ulepszać, prawda?
Eteryczny miecz kryształowy, ulepszony co daje? Eteryczne fazowe ostrze

Fakt zapomniałem, że mozna w ten sposób. PiPer zwracam honor w takim razie.
Ostatnio zmieniony przez Darnik 2008-07-14, 22:30, w całości zmieniany 1 raz  

Tomek25 
Moderator
Dostać +6 bezcenne!

Wysłany: 2008-07-14, 22:03   

Darnik napisał/a:
No i właśnie ponieważ ma niezniszczalnośc, nie może byc eteryczne, więc ta opcja odpada.

widać dużo jeszcze musisz pograć/poczytać ~~
PB nie ma dura więc jest niezniszczalne :mrgreen:

Zanim zapytasz -> Poszukaj!

Melćma 
.m. >,..,< .m.

Wysłany: 2008-07-14, 22:24   

Cytat:
Dobrze kombinujesz, ale jest 1 trick.

Rzadkie przedmioty można ulepszać, prawda?
Eteryczny miecz kryształowy, ulepszony co daje? Eteryczne fazowe ostrze

// Jsp'd // - Rolsą

Ostatnio zmieniony przez Rolson 2008-07-14, 23:10, w całości zmieniany 1 raz  

Czarny_xD 

Wysłany: 2008-07-15, 00:30   

jak dla mnie Melćma vs PiPer 5:1 ;]

// Co to wnosi do tematu?? Słowne! // T25
Ostatnio zmieniony przez Tomek25 2008-07-15, 00:39, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu