Wysłany: 2008-07-03, 22:52 Singiel, najłatwiejsza klasa i sposób gry
Uważam siebie za fana Diablo (chociaż wiem, że przesadzam , w pierwszą część grałem 5 minut ). Gram od 3-ch lat na CBN z przerwami i przeżywam wiadomości o D3 ;P Ale najgorsze jest to, że ani razu nawet na normalu nie przeszedłem D2. ANI RAZU. 2 czy 3 razy zaczynałem ale kończyło to się 2 aktem w porywach do trzeciego ...
Dobra przejdźmy do rzeczy:
Mam pytanko jaką klasą postaci według Was najłatwiej się gra na NORMALU na SINGLU. I w co ta postać ma iść.
Mam też drugą sprawę... czy grając na singlu wykonujecie tak jak w CBNcie tylko te potrzebne questy i expicie np. tombruny (bo taxi na hell ni ma jak samemu ) czy robicie wszystkie questy ? A ściślej czy trzymacie się reguły, że wykonać potrzebne questy w 1 akcie i robić tristruny, przejsc do 2 aktu, wykonać potrzebne questy a jak już będzie ciężko to dawać tombruny, w 3-cim po prostu expić , w 4-tym diaruny a w piatym baalruny (to już po normalu będzie .
Zabieram się i zabieram za tego SINGLA ale jak dostanę odpowiedzi na 2 powyższe pytania to chyba jutro zacznę grać Wiem, że to głupie dylematy ale nie chce się zniechęcić do singla i mieć jakiś sposób na grę wyznaczony.
Chcesz dobrą rade? Ja sam niedawno rozpocząłem palem grać.
Robisz pala hammera, i z początku grasz na komendzie/players 8 (wtedy 8x szybciej leci ci exp, ale gra jest 8 razy trudniejsza) ale w tym cała rzecz nabijesz lvl potem grasz na łatwiejszych poziomach z /players x i gra idzie z górki. I w takim wypadku trist/tomb-runy nn.
_________________ You niggas know my pyrocalstic flow...
aha czyli /players 8 nastawić w 1 akcie i jak dobije ktoryś tam lvl to nastawic spowrotem /players 1 . Ale jeszcze kwestia jaką postacią się gra najlepiej na NORMALU i w co nią iść, bo nie wiem czy Pala Hammer akurat na Normie sobie radzi, on bardziej na hell a mi na przejście norma najbardziej zależy
dzięki za tą podpowiedź i proszę o zdanie innych
_________________ 89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
Popieram to, co powiedział Zhora-boss: ja grając na sp używam komendy /players 8 i wykonuję wszystkie questy kolejno, nie rozdrabniając się na trist- czy tombruny (ofc przed przejściem na kosz/hell trochę brs wskazane ;p). A co do wyboru postaci: imo na normalu raczej każdym luźno można przejść diabełka. Według mnie dobrze gra się np. trapką/necrem summonerem/light soso. Ofc mówię ciągle o
Cytat:
NORMALU na SINGLU
, bo trochę dalej już nie jest tak kolorowo.
_________________ The devil is a loser and he's my bitch.
Na normie to nawet druidem na zwierzaczki łatwo przejdziesz, a ogólnie to ludzie chwalą paladyna na zapał. Normal prosto jest też przejść druidem niedźwiedziołakiem z taranem. To była moja pierwsza postać w LoD, jak jeszcz nie znałem żadnych strategii ani na BN nie grałem. Jeśli grasz dla samego przejścia gry, to nie wykonuj zbędnych questów, ja jeszcze jak grałem na single to wszystko wykonywałem dla przyjemności. I nie trzeba żadnych tombrunów, bo /players 8 da Ci dobry lvl na każdą lokację.
Dobra to narazie wiem, że grać na /players 8 i wtedy leci Ale druga sprawa to taka, że wreszcie nie wiem kim zacząć. Bo na normalu całego drzewka nie rozwine, chce wiedzieć kto ma najlepszą magię na około 20 - 30 lvlu. A druga sprawa to taka. czyli od razu jak stworze postać to zrobić /players 8 i grć na tym ustawieniu aż do. ? i wykonywać wszystkie questy, najpotrzebniejsze questy czy runy z questami najpotrzebniejszymi ?
_________________ 89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu
3 lata temu jak grałem na singlu nie miałem internetu nie znałem żadnych taktyk dawałem w to co mi sie podobało norm przeszedłem ginąc dziesiątki razy na koszu też sobie dałem radę ehh pamiętam jak się mykało i póżniej w szkole chwaliło się jakimiś nowymi itemkami itp ~~
Ahaaa czyli tak jechać cały czas /players 8 i wykonywać tylko niezbędne questy... a wreszcie jaka postacią bo nie znam siły postaci na poziomie 20 - 30 tylko na 80 - 90 i w co isc taka postacią.
[ Dodano: 2008-07-03, 23:37 ]
Dobra to postać wybiorę jakąś, może soso blizz Ale jeszcze co do tych /players 8 :
to w pierwszym akcie mam jechać pierwszy quest i ostatni od razu ? coś nie tak. Po pierwsyzym quescie bede mial max 3 - 4 lvl. A przecież na Andy sie idzie no minimum z 12 lvlem a jeszcze jak bedzie players 8 to z 15. Na pewno mam wykonywac tylko potrzebne questy ?
z początku grasz na komendzie/players 8 (wtedy 8x szybciej leci ci exp, ale gra jest 8 razy trudniejsza)
durnota, idź poczytaj na ID...
kwazi17 napisał/a:
proszę o zdanie innych
ostrzegam, z góry zakładam, że nie szukasz itemów w HE tylko "uczciwie" w terenie
z tym hammerem niegłupi pomysł, oczywiście rozwijasz jako pierwsze do 20 lvl conc, najemnik przejdzie normal i prawie cały kosz, a potem już tylko piekło, wiadomo, dual spirit + reszta eq do resów
dobrze radzi sobie jeszcze ele dudu (od 30 lvlu ), to samo eq
ale nie potrafię powiedzieć który lepszy hammera wybierz
na /players8 chodzisz w 1 akcie dość sporo, w drugim chyba prawie wcale, najwięcej na /players 8 będziesz grał w 3 akcie, w miasteczkach Kurast (przejdziesz je kilkakrotnie) potem przebiegasz 4 akt i robisz 5ty....
tak czy siak największą barierą będzie hell: starzy, Andy, trist itd...]
edit:
poszukaj tabelki z mlvl i alvl, na podstawie tego zdecydujesz, czy przyspieszyć, czy jeszcze zwolnić
nie zapomnij o PlugY, wtedy nn tabelki wspomnianej wyżej
wykonuj tylko te questy, które daja nagrodę (hp, skille, pierścionki, runy^^)
aha ok tylko potrzebne questy. a sorry ale nie wiem gdzie te tabelki alvl i mlvl bo dobrze byloby wiedziec kiedy wlaczyc to /players 8 a kiedy wylaczyc Da ktoś linka do tabelek mlvl i alvl ? A co do itemów to oczywiście szukam itemów uczciwie a nie z jakiegoś hacka
blizz soso bez jako takich itemów nie przejdziesz jaszczurek w drugim akcie hell i spory problem będzie też a akcie piątym w lodowych lokacjach, zatrzymasz się na starych, chyba, że ci się przyfarci to na 2 fali u Baala
Dzięki wielkie Ej ale jeszcze sprawa to wreszcie jak mam od początku bez żadnych hackow grac to wybrać Pala i co w nim iść ? W Hammery, szarże, FoH ? Czy co. Już ostatnie pytanie
hmm... na players 8 tylko 1 akt... ja jak gram to przechodze na playersie wszystko co sie da, bo inaczej to sensu nie ma:P
przykładowo ostatnio sobie necro summona na players 8 zawodowca przechodziłem to na razie 49 lvl 1akt kosz.
jak już grasz na players 8 to cały czas po co zmieniać... noo ewentualnie przy np diablo albo nie wiem kim ale to chyba tylko jak byś trudności miał
A postać każda jest dobra tylko zależy w co byś sie bawił. A jeśli chodzi o questy to w sumie ja jak gram to część omijam jeśli widzę że mi zbędne. Ewentualnie jeśli mi sie nie spieszy to sie wpadnie na herbatkę do hrabiny:)
kpina?
only hammer, na początku wymaksuj koncentrację, żeby podkręcić osiągi merca (z aurą moc:D ) no i zdążysz rzucić kilka młotków nim mana ci się skończy... potem jak będziesz miał spirita w cs można rozwinąć młotki do 20 lvl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum