..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: eps
2008-10-04, 23:46
Zdobywanie itemów na Median 2008
Autor Wiadomość
darnovc 

Wysłany: 2008-07-02, 13:07   Zdobywanie itemów na Median 2008

Witam. W poprzednim temacie pewien użytkownik napisał mi , że dobry drop na median 2008 jest w katedrze . Jednak nie ma tam dobrego dropu ... Czy zna ktoś inne miejsce gdzie można zdobyć dobre itemy na 31 lvlu? Jestem w 3 akcie.
Ostatnio zmieniony przez eps 2008-10-02, 08:29, w całości zmieniany 1 raz  

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-07-02, 13:55   

Ja potrzebne mi itemy kupowałem na hazardzie. Najpierw sprawdzałem jaki item, bedzie dla mnie najlepszy(na oficjalnej stronie mediana - w read me są linki), z jakim maksymalnym poziomem moge go założyć, a potem na hazardzie kupowałem ciągle tą samą rzecz(np. pierścieniowa zbroja poziom 3), aż trafiałem na unikatowy,czyli to co potrzebuje.

Taka zabawa w hazard, wcale nie jest taka czasochłonna. O ile pamiętam, z kasą nigdy nie miałem problemów. W Medianie znalezienie unikatowego przedmiotu na hazardzie jest o wiele prostrze, niż w D2.

Powodzenia w szukaniu wymarzonych itemków :)

darnovc 

Wysłany: 2008-07-02, 14:13   

Dziękuję . Jeśli mogę zapytać...Gdzie/Jak łatwo zdobyć kase ? bo u mnie z tym kiepsko

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-07-02, 22:02   

Hmm, z odpowiedzią na to pytanie moge mieć problemy, bo dość dawno grałem w Mediana.

Zdaje mi się, że kase zdobywałem po prostu łażąc i przechodząc gre, lecz nie jestem pewny. Sprawdz, które itemy są najdroższe u kupca, i staraj się je zbierac do sprzedawania( prawdopodobnie zbroje, laski, różdżki i ogólnie itemki dodające do umiejętności)

A poza tym możesz robić trik z savami -> kopiujesz savy, hazardujesz, jak sie nie uda usuwasz savy, kopiujesz stare i tak do skutku.

P.S. Fajnie jakby sie wypowiedział ktoś, kto obecnie gra w Mediana, bo ja po kilku miesiącach nie pamietam wielu rzeczy

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-07-02, 22:12   

darnovc napisał/a:
Gdzie/Jak łatwo zdobyć kase ?

imo wieża hrabiny na 5lvl. wiesz te takie komnaty ze złotem. i jeszcze zwykle magiczne skrzynie sypią dobrze. np te w tombach. ale ja proponuje zbierać wszystko kolorowe co znajdziesz. od niebieskich zaczynając na złotych kończąc (seta ciezko znalezc ;p na uberlandach sa tylko. ja tak się najlepiej zawsze dorabiam

Hunhell napisał/a:
( prawdopodobnie zbroje, laski, różdżki i ogólnie itemki dodające do umiejętności)

wlasnie malo daja. wartosć itemów u kupców w Medianie jest bardzo mała. przedmioty z +x% do expa są bardzo drogie. i troche kosztują też unikaty. ja bardzo duzo dorobilem sie na kurast3kBA ale jest to trudne i uciążliwe (dla mnie wtedy tak było xD) bo na bardzo niskim lvl sie wbilem i ladowalem w gosci z ukrycia (zwabialem ich do wejscia ;p i potem VoJ + Punisher+Mind Flay i goście po dłuższym czasie leżą). wypadaly itemy rzedu 4-5 i byly bardzo drogie.

Hunhell napisał/a:
A poza tym możesz robić trik z savami -> kopiujesz savy, hazardujesz, jak sie nie uda usuwasz savy, kopiujesz stare i tak do skutku.

osobiście nie popieram no ale można ;p

Hunhell napisał/a:
W Medianie znalezienie unikatowego przedmiotu na hazardzie jest o wiele prostrze, niż w D2.

o wieleeeeee prostsze :) i wcale nie są takie drogie. ale zwykle jak sie wkrecilem w hazard to tracilem cala kase. xD

darnovc 

Wysłany: 2008-07-04, 12:10   

Dziękuję bardzo poskutkowało :]

i jeszcze cos : jak dojsc do kurast3kBA?

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-07-04, 13:10   

W pajęczym lesie( czy jakoś tak, w każdym razie ten pierwszy w 3 akcie) zamiast jednej z pajęczych jam jest właśnie Kurast3000BA

darnovc 

Wysłany: 2008-07-04, 14:21   

Mam kolejne pytanie :

jak zrobić Regular Arcane Crystal?

W "cube recipes" pisze :

any crafted item + gem + identify scroll = Regular Arcane Crystal

No właśnie tylko skąd ten crafted jak żeby zrobić crafted trzeba właśnie ten crystal?

DeadMan 
Szpresie zi doicz?:C

Wysłany: 2008-07-04, 14:41   

darnovc napisał/a:
No właśnie tylko skąd ten crafted jak żeby zrobić crafted trzeba właśnie ten crystal
Z monsterkow na terror i destruction wypadaja pewne kapliczki każda daje 10 prób craftowania mi kilka wypadło w tronie zniszczenia na terror ale prawdopodobnie najłatwiej je znaleźć gdzieś na uber levelach na destruction. Co do tych kryształów to każdy znaleziony unikatowy item możemy zamienić bodaj na lepszej jakości kryształ niż w przypadku craft itemów receptura to identify scroll + gem + unique item przy użyciu 3 takich kryształów z odpowiednim rzadkim itemem można wytworzyć dodolny unikalny item z tier 1-6 niestety nie wytworzy to sacred uniques. W kryształy można też przetwarzać sety.

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 10:08   

Witam najleprze itemy mozna dostac przez hazard albo u slugusach balla a jezeli chodzi o ten kryształ to hyba jakos tak item z seta zwuj modifikacyjny i klejnot perfect hyba:) Poczebuje pomocy ;/ uber questy... zrobilem wiekszosc i nic niewypadlo mam 112 lvl czarodziejke gram ciongle na /players 8 i destruction jestem na 1 act :( Prosze i szybkom odpowiedz nr gg 7325151 Pozdrawiam :)

Bartosz-Diablo 

Wysłany: 2008-07-21, 10:33   

Tak w ogóle co to jest median?

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 11:38   

Bartosz Median 2008 to jest super mod nowe czary potwory i questy polecam! i trudniej jest:)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi