..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: eps
2008-10-04, 23:46
Troche info na temat skilli
Autor Wiadomość
Debilek 

Wysłany: 2008-05-17, 17:30   Troche info na temat skilli

Witam =]
Znow mam problem dot. modu Median 2008 =P

Nie znam sie zabardzo na angielskim,wiec prosze nie odsylac mnie na strone Mediana...

A wiec tak - Kazda postac ma w pierwszej tabelce na prawo >>> 5 skilli ktore trzeba jakos odblokowac...Typu Uber quest (?Wtf?) czy Level Challenge...moglby mi ktos wytlumaczyc na czym to polega? ;>
Bylbym bardzo wdzieczny za pomoc ;>

Btw nie czepiajcie sie mojego forumowego ign...Mowie bratu zrob mi konto na forum szybko,poszlem do lazienki, i gdy wrocilem konto zostalo juz zrobione :P
Po co mialbym robic odrazu drugie..I z tego co wiem nie mozna miec dwoch =]
Ostatnio zmieniony przez eps 2008-10-02, 08:31, w całości zmieniany 2 razy  

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-05-17, 19:25   

najlepiej jeśli będziesz to czytał razem z włączonymi pdf'ami (folder nazwany Documentacion, pojawia się on po wypakowaniu zrarowanego moda), wiem jak o co w tym chodzi ale nie umiem tego napisac ale spróbuje Ci to wyjaśnić.

te skille to są skille które dostajesz po wykonaniu tych co tam wypisałeś, ale napisze to:

w medianie są Uberquesty, Level Challenge i Skills Challenge. zwykle po wykonaniu każdego z tych bajerów na ostatnim poziomie trudności wypada jakiś talizman i zwykle właśnie on daje nam możliwość korzystania z tej umiejętności. i tyle. ten talizman zwykle wymaga zrobienia czegos jeszcze z nim (np transmutacja w kostce lub cos tam), z jednym talizmanem chyba trzeba nawet w jakims czasie cos zrobic bo potem robi się bezużyteczny ;p

jeśli Twój angielski nie jest za dobry to pracuj ze słownikiem ;)

poprzeglądaj te pdf'y tam masz odpowiedź na wszystko, a angielskiego nie trzeba miec na jakims wywalonym poziomie żeby zrozumieć o co tam chodzi ;) poczytaj. jak coś to chętnie udzielam odp ;p

Debilek 

Wysłany: 2008-05-17, 21:25   

A moglbys mi powiedziec Co to jest to Skills Challenge i Level Challenge?
W sensie pomoc wykonac..powiedziec co mam zrobic...
Ale dziekuje za pomoc =]
Jak znajde to usune posta :P

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-05-17, 22:32   

ojej przepraszam ;p attribute challenge jest nie skills challenge ;p

attribute challenge:

są trzy stopnie tego i można wykonać który się chce. ale każdy polega na tym samym czyli zaoszczędzeniu jakiejś tam ilości nie rozdanych punktów statystyk poniżej pewnego poziomu postaci.
1 AT- 400p zaoszczedzonych poniżej 80 lvl.
2 AT- 600p zaoszczędzonych
3 AT- 1000p zaoszczędzonych (widziałem takich kolesi co to robili ale jak mnie powalone to jest ;p)

najczęściej robiony jest 1 AT z powodu małej ilości punktów do zaoszczędzenia więc posłużę się jego przykładem ;p

oszczędzanie pkt mozesz spokojnie zacząć od 40 lvl. o statystyki nie trzeba sie martwic ponieważ wtedy powinny być już spore, a pozatym median daje Ci mnóstwo przedmiotów które dodają do statystyk. unholy paladyn ma jeszcze jeden wielki + w postaci skilla Dark King który dodaje do statystyk i to wcale nie mało ;p no dobra wracając do tematu to musisz do 80 lvl zdobyć klasowy charm z Kurast 3000BA. Gdy już zdobędziesz te zaoszczędzone 400p i będziesz poniżej 80lvl i będziesz miał tego charma musisz go wsadzić do Kostki i stransmutować go z Brilliant Arcane Crystal. i wtedy dostajesz takiego charma z kostki który daje bonus do jednej z tych umiejętności "specjalnych" których nie mozna używać normalnie.

lvl challenge to sam do konca nie wiem szczerze mówiac ;p bo tego nie robiłem ;p w pdf'ach jest napisane że polega to na zabiciu jakiegoś bossa poniżej jakiegos tam lvl i wtedy on wyrzuca jakis charm który wbijamy do kostki i transmutujesz go z jakimis duperelami i wychodzi Ci taki charm ze skillem

Debilek 

Wysłany: 2008-05-18, 11:47   

Kolejny raz dziekuje za pomoc - teraz pozostaje mi dowiedziec sie wiecej na temat Uber Questow i tych Level Challenge =]

Btw Median 2008 to moj pierwszy mod,a w normalne diablo mialem tylko 50lv na singlu (bez zadnych taktyk z neta itp.) wiec za bardzo sie nie znam :P

Gralem tylko zeby zabijac bossy,upowac,zbierac jak najlepsze itemy,a gdy znalazlem to forum to sie okazalo ze duzo robilem zle i sa takie fajne mody =]

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-05-18, 13:00   

uber quest to uber quest ;p są trzy rodzaje:

Dungeon Uberquests - 6 lokacji
Summoning Uberquests - 7 lokacji
Uberlevels - 6 lokacji

DU polegają na wbiciu się w lokację nazwaną "High level area" spotkałeś się pewnie z tym nie ? i trzeba tam wybić wszystkie stworki ;p zwykle czai się też tam jakis wywalony boss. na najwyzszym poziomie trudności Ci bossowie moga wyrzucić jakiegoś wywalonego charma.

Summoning uberquests polegają na przyzwaniu bossa poprzez zmutowanie w kostce w OKREŚLONYM MIEJSCU 3x victim's heart i 3x meditiation candle (do kupienia u NPC ale nie tanio ;p). jesli przyzwany boss posiada obstawę to nie mozemy mu nic zrobić póki nie rozwalimy tej obstawy (boss ma immuny na wszystko póki nie zabijemy jego ekipy). na ostatnim poziomie trudnosci wyrzuca wywalonego cahrma oczywiście ;p

Uberlevles :) chyba najfajniejsza rzecz w tej grze ^^ wbijasz sie w jakieś miejsce oznaczone HIGH LEVEL AREA gdzie jest ten uber level i rozwalasz wszystko co tam żyje :) są to miejsca z gigantycznym dropem. takze w tych miejscach można znaleźć itemy oznaczone SACRED. opórcz tego mozesz znaleźć wywalonego charma ;) najlepszym wg powszechenj opini jest Kurast 3000BA :) (miesci sie w grocie arachnidów)

Debilek 

Wysłany: 2008-05-18, 13:27   

Cytat:
Summoning uberquests polegają na przyzwaniu bossa poprzez zmutowanie w kostce w OKREŚLONYM MIEJSCU 3x victim's heart i 3x meditiation candle (do kupienia u NPC ale nie tanio ;p). jesli przyzwany boss posiada obstawę to nie mozemy mu nic zrobić póki nie rozwalimy tej obstawy (boss ma immuny na wszystko póki nie zabijemy jego ekipy). na ostatnim poziomie trudnosci wyrzuca wywalonego cahrma oczywiście ;p

Hmm...Moglbys powiedziec jakie to miejsce?
I dodam ze jestes bardzo pomocny :P Poki co tylko ty mi odpowiadasz =]

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-05-18, 13:51   

jest 7 lokacji

1- Jama drugi poziom (to na czarnych moczarach)
2- Chyba Grobla w Kurast
3- Dolina Węży
4- Szczyt Arreat
5- Świątynia Nihlathaka
6- to jest gdzies w wieży Hrabiny ale nie wiem jak to przetłumaczyć. Tower Cellar
7- trzeba samemu znaleźć to miejsce ;p ja nie wiem gdzie to jest niestety

Coolka 

Wysłany: 2008-06-20, 21:28   

Dodam jeszcze nazwy:
1-The Butcher,łatwy ale celnie wali i szybki skubaniec
2-Akarat,łatwy z obstawą
3-Dolina Węży-bez max resów nie startuj...
4.Szczyt Arreat-kolesie rzucają toporami,trzeba inwestować w DR
5.Koło pindla,trudny,max resy i trochę DR,dużo cierpliwości bo jest ciężko
6.To jest zaraz po tym jak się wejdzie do wieży,tam,gdzie jest drabina,b.trudny
7.To jest w tym tunelu co sie przechodzi ze Stony Field na Dark Wood,poziom 2,ale tam z kolei jest jeszcze inny uber i dopiero jak się go załatwi można przywołać drugiego Inariusa

To tyle =)
*
Nowy sprzęt!
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2,61GHz
2GB RAM
GF 8600 GTS 512MB

HS_The Orb 

Wysłany: 2008-06-20, 22:09   

A i nie ma czegoś takiego jak skill challenge (jeszcze nie), są attribute challenges.
polega to na tym że musisz mieć określoną ilość niewydanych pkt stat. (400 600 i 1000)
i zrobić z takimi niskimi statami jakiegoś uberquesta. W zamian dostaniesz skilla i różne bonusy do challenge talizmanu. Po zrobieniu AC 1000 mozesz sobie wpakować ten tysiac punktów gdzie chcesz (preferowane vita lub ene :) )

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-06-21, 23:10   

HS_The Orb napisał/a:
A i nie ma czegoś takiego jak skill challenge (jeszcze nie), są attribute challenges.
polega to na tym że musisz mieć określoną ilość niewydanych pkt stat. (400 600 i 1000)
i zrobić z takimi niskimi statami jakiegoś uberquesta. W zamian dostaniesz skilla i różne bonusy do challenge talizmanu.

to przecie napisałem to i się poprawiłem ze skills na attribute ;p

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 11:13   

Szukam ludzi do grania moje gg 7325151!!:)

Rolson 

Wysłany: 2008-07-21, 14:07   

Cytat:
Szukam ludzi do grania moje gg 7325151!!:)

To zes se temat znalazl
Slowne, z takim czyms na ogolne lub ogolne bn

Sig made by Firley, THX M8 :*

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 14:14   

na bn niemozna grac w median...

[ Dodano: 2008-07-21, 14:15 ]
Mnie już to zaczyna wkurzać inni znajdują a ja niemogę;/ klęska...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi