Wstęp:
Postać tą robimy, by zabijać bosów zgarniać łupy i handlować. Dobra dla tych, którzy jeszcze nie mają innych postaci lub też, chcą zrobić postać, którą można swobodnie hasać po piekle.
Kilka uwag: Walcząc z bosami zawsze stosujemy ścianę ognia, ma ona bardzo duży damage, w większości przypadków musimy zadbać aby poprostu stali w ścianie i zbytnio się nie ruszali, na 39 lvlu moja ściana ognia osiągneła damage rzędu 13-14k na sekundę.
Bosowie na których chodzimy:
Andariel AKT 1- walka prosta rozwalamy orbem pomagierów a samą andy sciana ognia
Mefisto AKT 3- walka jeszcze prostrza teleportujemy sie do mefa a nastepnie sie cofamy tak aby tylko widzial nas z daleka i nie mogl przejsc przez przeszkode w postaci mostu na srodku, wtedy gdy on sie kreci w lewo i prawo rzucamy sciane ognia ginie doslownie w pare sekund
Diablo AKT 4- Trochę roboty z oczyszczeniem tego badziestwa i uruchomieniem wszystkich punktów aby diablo sie pojawił, tu polecam orby bo diablo nie bedzie stał w miejscu ale umiejetne sciany ognia tez sie przydadza z tym ze trzeba je rzucac wzdluz jak nas goni. Generalnie Diablo robie rzadziej, jest bardziej czasochlonny dla tej postaci.
Możemy także chodzić na pindla tutaj musimy sie szybko telnąć zanim wstaną i orby trzaskać w wejście gdyby pindel miał przypadkowo resist na cold walimy ściany ognia.
Statystyki:
Siła- pod spirit w monarszy potrzeba 156 siły by unieść ale my tyle nie dajemy postaramy się zdobyć Torcha i annihilusa, wcześniej używamy Lidles czyli bezoki mur. Każdy powinien indywidualnie ocenić ile mu siły potrzeba w zależności jakiej jakości posiada Torch i ani oraz czy zamierza nosić enigme.
zręczność-nic
vitality-cała reszta
energia- 50 przydaje sie
Przedmioty:
Głowa- Czako soketowane topazem-im wiekszy def tym lepiej (nie widze alternatywy)
Ręka- Oculus socketowany z czasem istem
Zbroja- Tu są różne opcje Enigma w Dusku, Zbroja tal rasha socketowana P Topazem,
Skulder socketowany Topazem, Viper na upartego też go można socketować tym ale nie wiem czy to ma sens .
pas-arach, pas tal rasha.
Rękawice-Magefist lub trang oul.
Biżuteria:
Amulet-wiele opcji: jeżeli nosimy zbroje tala to nosimy również pas i amulet tala
Kalejdoskop Mary najlepiej możliwie najlepszy resist, Gosu Craft +2 z restami lub FCR.
Ringi- 2 razy Jordan Stone ale na start jak nie jestesmy bogaci 2 nagele.
Buty- Wartraveler z możliwie najlepszym MF
Tarcza- Spirit w Monarszy najlepiej 35 FCR bajka .
Swith
-Call to arms w Crystal Sword-5sox oraz spirit w monarszy.
przy sobie:
Torch, anihillus, Gheed najlepiej blisko 40 mf.
FCR progi.-0 9 20 37 63 105 200
Staramy się wbić 105- ponieważ bez niego nawet nie ma co zabierać się do roboty. Szybkie tele jest niezbędne do dojścia do potworków które nas interesują
Merc:
akt-2 merc z aurą defence
Głowa-Oblicze Andariel -Eth -lub co kolwiek innego co mamy pod ręką np hwanin
Zbroja-Forty (AP) w eteryk, lub Duriel upgradowany eteryczny, coś co ma duży def i resy poprostu.
Broń-Insight-w Cryptic Axe Mana jest potrzebna i to bardzo. inne opcje to Obiedance- w Cryptic Axe, Tomb-Reaver, BoneCrusher.
W zależności od naszej zasobności, wyposażamy najemnika jak najlepiej można.
Wysłany: 2008-06-12, 10:20
To jadziem:
vorador napisał/a:
Razem punkty -ze wszystkim na dojscie 110
a kto ci bedzie bił do 99 lvlu??
vorador napisał/a:
Siła- pod spirit w monarszy potrzeba 156 siły by unieść ale my tyle nie dajemy postaramy się zdobyć Torcha i annihilusa
na początku ld ciężko o anni/T ale ok, niech bedzie spirit
można też lidlesa albo Splendor w lżejszej tarczy, ale tracimy na skill/fhr/vita/mana/resy
vorador napisał/a:
energia- 80-100 przydaje sie
po co aż tyle, jak i tam Mercowi insi dajesz ?? imo z 50 maaaaax starcza k!
vorador napisał/a:
Zbroja- Tu są różne opcje Enigma w Dusku
po groma to?
imo najlepsze wyjscie to Tal arm P.t jeśli ofc ma być na MF
(można też Skuldera - high ed ETH P.t ofc ) ale wtedy rozbijemy Tal Combo
vorador napisał/a:
Tarcza- Spirit w Monarszy najlepiej 35 FCR bajka
kk, ale powyższe opcje też trzeba wziąć pod uwagę
Jeśli merol ma insi to dałbym Rece Tranga - 20 fcr / 30 cr
Fcr: 30 occu + 35 spirit + 20 Trang + 20 brak do 105
albo Soj + 10fcr / res/mana + amu 2 soso /10fcr/adds
albo wersja z arachem, ale tu znów rozbijamy tal combo...
vorador napisał/a:
Merc:
akt-2 merc z aurą defence
na kigo taki?? z HF sie bierze dla susu imo
vorador napisał/a:
Głowa-Oblicze Andariel -Eth -lub co kolwiek innego co mamy pod ręką np hwanin
nie 'cokolwiek' tylko cos z ll: Andy - ok lub: CoT, Gaza, Tal mask all shael'ed
vorador napisał/a:
Zbroja-Forty (AP) w eteryk, lub Duriel upgradowany eteryczny, coś co ma duży def i resy poprostu.
Forti k! 300ed i merc pozdejmuje sam immunów, lub jeszcze eth upped shaft shael'ed 50dr merc build (z Gazą)
vorador napisał/a:
Broń-Insight-w Cryptic Axe Mana jest potrzebna i to bardzo. inne opcje to Obiedance- w Cryptic Axe, Tomb-Reaver, BoneCrusher.
OK, ale imo insi > all (dla susu przyjamniej) w eth cv tez można
Generalnie dobrze, choć troche błędów / niedociągnięć
7/10
trusted:
*zmudpl
Napisałem na 110 ponieważ teoretycznie taktyka powinna wyczerpywać tą opcje . Na początku napewno będzie problem zdobyć większośc z itemów ale mysle ze pojdzie dobrze.
Rozwazalem rozne opcje i mysle ze taka postac na początek bedzie najlepsza.
nie lepiej magefisty zamiast tranga ? +1 fire sk no a cbf mozemy nadrobic ravenem
a w taktyce nie kminie 2 rzeczy eni i ene
po kiego czorta ci eni ? ok stre moze sie przydac ale tal robi ci boski mf combo a skulder jest o wieleeeeee tanszy
a ene ? masz merca z insi to po co ci ene ? dk
pozatym jakas taka nieczytelna ta taktyka (glownie w itemkach pogmatwales)
enigma jest jedną z opcji, ja nie zarzekam się że ona musi być. Postawiłem ją ponieważ nie jest złą opcją. Ja nie stawiam magic findu na pierwszym miejscu. Owszem Tal combo jest fajne ale jest wiele opcji i to gracz w zasadzie wybiera, która mu aktualnie pasuje. Pozatym uwzględniłem krytykę i trochę ją poprawiłem. Ta postać jest dobra, jako dorobkiewicz dla innych, można ją taxi robić a to już całkiem sporo jak na pierwszą postać. Problemem jest pokonanie starożytnych ale, to raczej już pod taxi nie podchodzi . Chociaż, na upartego można spróbować, najtrudniejsza walka ze wszystkich napotkanych. Enigme potem można, sobie przeżucić na nową postać np hammera . Z czasem to naprawdę każdy quest na hellu to nie problem.
mówisz,że postać jest poto by zgarniać łupy.TO PO JAKIEGO GRZYBA NOSISZ SOJE/ENI/WT/MAGEFISTY!Wierz mi,gdybyś zrobił TAKA soske mf (bo pomysł miałeś znakomity) to było by supcio.
A teraz do poradnika:
Myśle,że CTA niejest konieczne w obliczu soski.Po co ci merc z aurą obrony?Lepiej z HF'em bo tak jak w przypadku soski na meteor mob może w szamotaninie wyjść z pola zasięgu twoich ścian.Po co ci insight!conviction,którego merc dostaje po nałożeniu zmniejszy resy,przyśpieszy akcje,nawet ściągnie imunny.Dlaczegoż taka hybrydka można spytać?
Ogólnie jestem pod wrażeniem ale popraw te rażące błędy.8++/10
_________________ Nowe konto na BN:Tryton_crax Nowa postać na BN:Frenzier Nowy tryb gry:LD
Ostatnio zmieniony przez Tryton 2008-06-14, 16:57, w całości zmieniany 2 razy
Po co ci insight!Salvation,którego merc dostaje po nałożeniu infinity zmniejszy resy,przyśpieszy akcje,nawet ściągnie imunny
Infi (ber mal ber ist), to raczej drogie rw, a insi raczej tanie, do tego insi daje nieocenioną aurę MEDYTACJI, dzięki której dopóki merc żyje soska nie musi się martwić o manę, co jest raczej istotne...
[ Dodano: 2008-06-12, 21:41 ]
Tryton napisał/a:
Po co ci merc z aurą obrony?Lepiej z HF'em
To też można wybronić, bo orbka zamraża moby, a śmiałość da mercowi defa po prostu, czyli moby są i tak zamrożone a merc ma więcej defa, co mu się przyda.
Hmm....troche dziwny equip jak dla postaci "rozkręcającej naszą karierę".
Ani to nie jest mfka, ani pvp - powinna być bardziej skoncentrowana na jedną dziedzinę.
Zrobiłem sobie taką na HE i mi nie przypadła do gustu. Taka hybryda to jest dobra na single player, ale na bnecie, gdzie można grac z innymi 2 rodzaje obrażeń nie są konieczne. Poza tym imo jest ona mniej skuteczna od blizzki, bo jednak z tych odłaków orba to tylko kilka trafi cel, a reszta gdzieś w ściany.
A co do fire wall - nie lubie go, niewygodnie się go uzywa, a te jego obrażenia są zadawane w ciagu jednej sekundy, czyli w czasie, w którym możnaby rzucić pare czarów, które odrazu zadają obrażenia.
2/10 - nie podoba mi się ta strategia, a ta postać jest słaba( jeszcze żeby było ładnie napisane i eq był normalny, ale niestety tak nie jest)
Mój kolega taką grał, chcę zrobić taką ponieważ on bezproblemowo robił większośc rzeczy na helu a ja swoją blizką miewałem w niektórych miejscach twardy opór. W zasadzie zrozumiałem wtedy, że blizz jest gorsza chociaż byłem przekonany, że jest odwrotnie. Na dodatek miałem wtedy lepsze wyposażenie od niego, Tal Combo Torch anni, ocul i tak dalej miałem to co soso najbardziej potrzebne. A teraz odpowiedź dlaczego 2 stony jordana i enigma zostały wymieninione. Bo MF nie jest najważniejesze na świecie, owszem trzeba mieć ponad 200 aby coś znajdować ale dalej to nie ma tak istotnego wpływu, miałem mf 600 i wiem co mówię kolega z 300 potrafił w ciągu dnia znaleść zakarum czy draki -wszystko zalezy od fuksa co ci dropnie. Dlatego wymieniłem silne itemy bo na nich osiągnie się tą postacią maksimum a o to chodzi przecież.
Ta postać w odróżnieniu od soso blizzard jest w stanie zrobić taxi na hell a to sporo znaczy.
może i fakt! + 1 fire skills tu akurat sie przyda <głupek>, dla lightki/pure coldki lepszy Trang imo
hmm?a może lepiej ravena?
co do strategii powiem,że mam pare zastrzeżeń.Dlaczego?Tak jak mój braciak twierdze,że powinieneś zebrać stuff pod MF.Myśle,żę uściśniając dało by się wyciągnąć itemy tanio,i zarobić szybko.Co do merca...hm...zostanmy przy insight,bo niebedzie sie co martwic o mane,której z 50 danymi atrybutami lepiej przy sobie miec ta medytacje.Oceniam na 5/6
_________________ Acc:Walord Witcher game player!! ~100~200~300~400~500 (...)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum