..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Tani barb thrower PvM v2

Jak oceniasz ten build?
Zachęciłeś mnie, chyba sobie zrobie takiego
68%
 68%  [ 35 ]
Ciekawy build zastanowię się nad takim
21%
 21%  [ 11 ]
Nic nowego, taka sobie postać
5%
 5%  [ 3 ]
Słabiutko, nie postarałeś się
1%
 1%  [ 1 ]
Totalny crap, barb ma walczyć w zwarciu
1%
 1%  [ 1 ]
Głosowań: 51
Wszystkich Głosów: 51

Autor Wiadomość
N_E_C_R_O 
d2/w3 player

Wysłany: 2008-03-22, 01:37   

Nie no fajna taktyka :) Tyle że właśnie denerwujące jest to latanie do miasta żeby odnowić ilość strzał ... 6-/6

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-03-22, 13:39   

Melćma napisał/a:
dex pod ar? eem, z angelic będziesz miał wystarczająco, a jak ci mało to odpal se encha z limba ~~-lionheart > rest imo, Głowa: a resy i cbf skąd weźmiesz? tutaj kira shaeled ;s

Hmm dex to też dmg, 180 to jest optimum dla Throwera z tym biedniejszym itemsetupem. Jeżeli chodzi o zbroje to najlepszy jest hart a dla biedniejszych obstaję za Shaftem (dr) chociaż Lionheart też jest jakąś alternatywą. Resy merca z jego itemsetupem wynoszą równiusieńko po 60 all, wkładasz w Shafta uma i jest elo a dodatkowy dr i ll piechotą nie chodzi. Można oczywiście też założyć kirę, wtedy shaft rubined. Masz to cbf, fhr i dodatkowy life. Wychodzi taniej wtedy.

The ShitBox Spamzordons- ZAŁOŻYCIEL

Nikt Haxa nie zapraszał

Kaka 
Memento mori

Wysłany: 2008-03-23, 12:44   

bardzo interesujaca strategia, mysle ze za jakis czas zrobie takiego barba, ciekawe jak sie spisze na pvp :D

kulkiry 

Wysłany: 2008-03-23, 13:33   

Fajna strategia. Barb rzeczywiście tani. Tylko to latanie do miasta :?

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-03-25, 08:43   

Kaka napisał/a:
bardzo interesujaca strategia, mysle ze za jakis czas zrobie takiego barba, ciekawe jak sie spisze na pvp :D

Hmm. Dałem mu eni i zrobiłem parę modyfikacji (więcej dexa, mnie siły), i wyszło mi, że taki barb całkiem sprawnie robi cs-y. Wtedy jednak merc jest do wymiany, czyli 3 akt- lawbringer, phoenix i coh.

Oczywiście chodzi o ten lepszy build.

Nikt Haxa nie zapraszał

s6_szybki 

Wysłany: 2008-03-25, 14:31   

Pobawiłem sie trochę tym barbem w HE jeszcze i mam takie małe propozycje co do broni jeśli mozna.Dobrymi substytutami tych dwóch toporków są 3 elitarne włócznie a mianowicie Arka Demona, Ugryzienie Gargulca i Lot Upiora.Przy najtańszym itemsetupie z IK i Angel Combo + Lionheart zamiast Forti obrażenia z toporami i aurą merca:

816-8321
2200-10K

Z mieszanką Ugryzienie gargulca + Lot Upiora

1648-11K
4993-15K

Więc myślę, że te dwie włócznie to bardzo dobry zamiennik dla w/w toporów :)

A pozatym taktyka bardzo porządna, przejrzysta i zachęca do zrobienia takiego chara, ale tak było juz przy twoim buildzie na Amkę Mizak, więc nic innego jak 6(66)/6 ;)

Edit: Aha i zapomniałem dodac, że przy tych dwóch włóczniach mamy bonusik pt. odnawianie zasobów, więc chociaż częściowo odpoada nam wkurzające latanie do miasta w celu uzupełnienia amunicji 8) Jednak są tez przy nich minusy, niewielkie ale zawsze.Mi.n maxymalna ilosc to 80 w jednej, więc szybciej się kończą, pozatym Lot Upiora jest eth więc w celu odnowienia zasobów musimy sporo poczekac.jeśli kogoś to bardzo zraża może załozyc dwa Gargulce, ale tak jak mówię, ich liczba jest o połowę mniejsza niż w przypadku toporów.

Edit 2:Teraz dopiero zauważyłem.Jeśli to ma byc tani barb to o scs 3/20/2 mozna pomarzyc, tak samo jak o 15/4 i Sks z life.Bo wtedy same charmy wyniosą Cie kilka razy więcej niż cały barb w podstawowym stuffie ;) Ale to tak na marginesie.

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-03-26, 06:24   

Też używałem włóczni, ale za szybko się kończą i za często latałoby się do miasta, bez sensu. Jedynym wyjściem jest mieć cztery włócznie i dwie na switchu, ale i tak trochę bezsensu imo.

Z talikami tak, ale pisałem je z myślą o tym droższym buildzie, bo wiesz jak to jest- nie napiszesz o jakimś charmie i znajdzie się ktoś kto ci wyjeżdża a gdzie to, a gdzie to?

Nikt Haxa nie zapraszał

s6_szybki 

Wysłany: 2008-03-26, 15:49   

Rozumiem.Ale z drugiej strony po zdjęciu tych scs i skillerów z life a zostawieniu samego torcha i 4 czystych Sks, już to sie tak wszystko różowo nie przedstawia, chociaż te 8 k jakie nam zostaje i tak myslę, że wystarczy.

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-03-27, 06:17   

s6_szybki napisał/a:
...po zdjęciu tych scs i skillerów z life a zostawieniu samego torcha i 4 czystych Sks, już to sie tak wszystko różowo nie przedstawia, chociaż te 8 k jakie nam zostaje i tak myslę, że wystarczy.

Grałem throwerem z tym biedniejszym itemsetupem i dawał sobie radę, więc sprawdzone jest w praktyce. Wiadomo, że ten barb z save'a to jest build optymalny i myślę, że mało kto będzie miał takiego (raczej myślę, że nikt takiego jeszcze nie miał).

Nikt Haxa nie zapraszał

Eldian 

Wysłany: 2008-03-27, 06:42   

Cały build ładny, innoacyjny, jedyny problem to z uzupełnianiem amunicji.
Jak dla mnie 10/10 (dla innych też :P )
Cena taka średnia - da się wytrzymać :P

albercik27 
Naczelny entomolog

Wysłany: 2008-03-27, 19:05   

10/10 bo widziałem tą postać na BN. Ten barb i moja bowka plus fana od wiary i jest piękna jazda. GZ Mizak i szacun.

max paradys 

Wysłany: 2008-04-14, 18:23   

Miałem już tego barba z pierwszego buildu. Ten jest lepszy. 100/10

janeczek.1 

Wysłany: 2008-04-29, 18:13   

Został mi ten barbarzyńca polecony w moim pytaniu. Mam teraz pytanie, czy taki zrobiony z tymi tanimi broniami poradzi sobie na poziomie piekło?

rafikozor 

Wysłany: 2008-04-30, 02:22   

Oto cytaty z tej strategii, którą bardzo uważnie przeczytałeś:
Cytat:
Po namyśle zdecydowałem się edytować tą taktykę o propozycje buildu dla prawdziwych kozaków. Barb z tym lepszym itemsetupem osiąga 15 k dmg i max resy na hellu i idzie jak przecinak, jest nie do zatrzymania.
Cytat:
Daje on sobie radę na piekle z łatwością a jego koszt nie jest duży. Nie jest on co prawda tak efektowny jak czarka czy hammer , ale równie co oni efektywny a przy tym dużoooooo tańszy.
Cytat:
Dodam tu jeszcze jak wygląda "biedniejszy" barb na 90 levelu-
dmg( bez mocy od merca)- 6,5 k
resy- 67,75,45, 30.
Cytat:
Co jeszcze mogę dodać, żeby go zareklamować? Na przykład to, że od 70 levelu (odkąd wziąłem rozczłonkowca) spokojnie i bez żadnych problemów robiłem cs na hellu.
Dopowiem tylko, że autor nie przechwalał tego buildu, rzeczywiście daje radę.

redgrad 
Blizzard WWI 2008

Wysłany: 2008-04-30, 10:43   

Chciałbym zobaczyć jak ten barb robi cs na hell przy 8 ppl :D
ale jak dla mnie taktyka bardzo dobra,jest to tanie rozwiązanie dla osób które lubią barba i pragną czegoś innego niż tylko ww i frenzy.

btw. max oczywiście

Odpowiedz do tematu