..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
NoOB mnie okradł ;p
Autor Wiadomość
Charlie86 

Wysłany: 2007-11-13, 14:55   NoOB mnie okradł ;p

Witam chciałbym opowiedzieć jedną z wielu historii, która przydarzyła mi się na BN.
Rzecz działa się jakiś czas temu, kiedy to jeszcze nie można było handlować torchami w normalny sposób.

Mianowicie siedziałem na kanale głównym, aż w pewnym momencie zauważyłem gre „O ber N torach”, pomyślałem, że spróbuje chodź torcha miałem dennego (12/16 necro). Wchodzę na gre i mówię „torach 15/17 necro, n?” on na to „ok game xx/xx” :O

Tak więc wszedłem na jego gre, koleś zaciągną mnie do murku koło Nihlathaka (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to buged wall), po czym powiedział „show”, ja mu na to żeby on pokazał pierwszy i koleś upuścił bera. Pomyślałem sobie, no dobra to handlujemy i upuściłem torcha, który od razu znikną a koleś prychną do mnie „HAHAHA NOOB!!!!” po czym błyskawicznie opuścił gre. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że koleś zapomniał zabrać swojego bera, którego zaraz podniosłem :D

Tak więc moja pierwsza przygoda ze złodziejami torchów skończyła się ogromnym sukcesem i wbrew pozorom noobem nie okazałem się ja, tylko koleś który mnie „okradł” ;)

Zhora-boss 

Wysłany: 2007-11-13, 15:04   

Omg jak to przeczytałem to mało z krzesła nie spadłem xD widac że kolo poniżej 12 lat owned O.o

pawlosek 

Wysłany: 2007-11-13, 15:22   

pewnie chłopak tak się uradował, że Cie zrobił w konia, że zapomniał o zakończeniu swojego planu :P

Biały8711 
o.O o.O O.o O.o

Wysłany: 2007-11-13, 15:27   

no nie mogę zostawił bera... leże. mogłeś mu whispers że zostawił coś po sobie xD

Linubi 
Lubie Melony xD

Wysłany: 2007-11-13, 15:30   

Buahahaha xD. Zapewne koleś nie był zadowolony, że zapomniał "coś" wziąć :D .

dziadekkleofas 

Wysłany: 2007-11-13, 15:37   

Z tego co wiem, to nie trzeba upuszczać przedmiotów aby handlować. Ale to tylko niesprawdzone plotki ;) .

Po za tym trzeba mu było wcześniej zabrać bera i powiedzieć, że jak nie nauczy się korzystać z systemu to nie oddasz. Ale ważne, że handel zakończył się sukcesem.

Charlie86 

Wysłany: 2007-11-13, 16:23   

Prawdę mówiąc to z początku nie bardzo wiedziałem o co chodzi, najbardziej zastanawiało mnie w jaki sposób koleś zabrał mi torcha. Dopiero później, gdy nasiliły się kradzieże torchów, uświadomiłem sobie, że wtedy to była jedna wielka porażka gostka, który chciał mnie obrobić. No cóż, plan nie wypalił... bywa i tak :lol:

Co do ciekawych/śmiesznych historii to przez 3 lata trochę się tego nazbierało.
Kiedy znajdę dłuższą chwile czasu postaram się jeszcze o czymś napisać.

pavo 

Wysłany: 2007-11-13, 16:44   

w czasach gdy niemożna było wlozyc torcha/anniego/gheeda w okno trade'u to byla codziennosc, typek na ktorego trafiles pewnie dopiero rozpoczynal "dzialalnosc"
btw:
Charlie86 napisał/a:
chodź torcha miałem dennego (12/16 necro). Wchodzę na gre i mówię „torach 15/17 necro, n?”

jest sie czym chwalic

--_niko_-- 

Wysłany: 2007-11-13, 16:49   

lerze :P wiem jakie to uczucie że ktoś cie okradnie ale zostawi "coś" po sobie bo często tak mam super historyjka :D

krulik 
aka Smakosz Piwa

Wysłany: 2007-11-13, 18:05   

A co to niby za bug wall przy nihtalaku? ze tele zrobil z zewnatrz? to wszedzie tak mozna. Historia urzekająca.

maciejas 

Wysłany: 2007-11-13, 19:17   

hehhe dobry agent :shock: oby wszyscy zlodzieje byli tak rzyczliwi :wink:

FiORD 

Wysłany: 2007-11-13, 19:31   

zapewne **** ber i nawet go nie bral ;F

Michael11 

Wysłany: 2007-11-14, 09:37   

Może noobek nie wiedział co to jest ber i jak go używać. Hehe. A torcha włoży do ekwipunku i będzie happy. A jak będzie chciał sprzedać to pewnie będzie chciał co najmniej ber za niego, gdyż za tyle go kupił ;)

Odpowiedz do tematu