Witam chciałbym opowiedzieć jedną z wielu historii, która przydarzyła mi się na BN.
Rzecz działa się jakiś czas temu, kiedy to jeszcze nie można było handlować torchami w normalny sposób.
Mianowicie siedziałem na kanale głównym, aż w pewnym momencie zauważyłem gre „O ber N torach”, pomyślałem, że spróbuje chodź torcha miałem dennego (12/16 necro). Wchodzę na gre i mówię „torach 15/17 necro, n?” on na to „ok game xx/xx” :O
Tak więc wszedłem na jego gre, koleś zaciągną mnie do murku koło Nihlathaka (wtedy jeszcze nie wiedziałem, że to buged wall), po czym powiedział „show”, ja mu na to żeby on pokazał pierwszy i koleś upuścił bera. Pomyślałem sobie, no dobra to handlujemy i upuściłem torcha, który od razu znikną a koleś prychną do mnie „HAHAHA NOOB!!!!” po czym błyskawicznie opuścił gre. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie to, że koleś zapomniał zabrać swojego bera, którego zaraz podniosłem
Tak więc moja pierwsza przygoda ze złodziejami torchów skończyła się ogromnym sukcesem i wbrew pozorom noobem nie okazałem się ja, tylko koleś który mnie „okradł”
_________________ Otwieramy.pl - Nowy e-biznes. Premiera już wkrótce
Z tego co wiem, to nie trzeba upuszczać przedmiotów aby handlować. Ale to tylko niesprawdzone plotki .
Po za tym trzeba mu było wcześniej zabrać bera i powiedzieć, że jak nie nauczy się korzystać z systemu to nie oddasz. Ale ważne, że handel zakończył się sukcesem.
Prawdę mówiąc to z początku nie bardzo wiedziałem o co chodzi, najbardziej zastanawiało mnie w jaki sposób koleś zabrał mi torcha. Dopiero później, gdy nasiliły się kradzieże torchów, uświadomiłem sobie, że wtedy to była jedna wielka porażka gostka, który chciał mnie obrobić. No cóż, plan nie wypalił... bywa i tak
Co do ciekawych/śmiesznych historii to przez 3 lata trochę się tego nazbierało.
Kiedy znajdę dłuższą chwile czasu postaram się jeszcze o czymś napisać.
_________________ Otwieramy.pl - Nowy e-biznes. Premiera już wkrótce
w czasach gdy niemożna było wlozyc torcha/anniego/gheeda w okno trade'u to byla codziennosc, typek na ktorego trafiles pewnie dopiero rozpoczynal "dzialalnosc"
btw:
Charlie86 napisał/a:
chodź torcha miałem dennego (12/16 necro). Wchodzę na gre i mówię „torach 15/17 necro, n?”
Może noobek nie wiedział co to jest ber i jak go używać. Hehe. A torcha włoży do ekwipunku i będzie happy. A jak będzie chciał sprzedać to pewnie będzie chciał co najmniej ber za niego, gdyż za tyle go kupił
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum