..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Amazonka Bow PvM- dla początkujących

Jak oceniasz tą strategię?
6
50%
 50%  [ 17 ]
5
35%
 35%  [ 12 ]
4
8%
 8%  [ 3 ]
3
0%
 0%  [ 0 ]
2
5%
 5%  [ 2 ]
1
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 34
Wszystkich Głosów: 34

Autor Wiadomość
Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-01-09, 22:29   

krulik napisał/a:
Zdecydowanie hf.

Czy możesz podać jakieś argumenty? Mając gazę (zamraża na 4 sekundy) i atakując wymiataniem mam praktycznie cały czas monstery zamrożone.

Edit: Do Krulika- Powiem tak, merc z HF jest generalnie w większości przypadków najlepszy dla bowki, ale jeżeli mamy item, który zamraża cel i atakujemy z wymiatania wtedy jego hf nie jest aż tak bardzo potrzebny. Przydaje się ten merc jeśli nie używamy gazy czy burizy. W przypadku używania w/w itemów lepszy jest według mnie jednak merc ze śmiałością.

The ShitBox Spamzordons- ZAŁOŻYCIEL

Nikt Haxa nie zapraszał
Ostatnio zmieniony przez Mizak 2008-01-10, 07:52, w całości zmieniany 1 raz  

Krulik 
Moderator
MUSK haksa

Wysłany: 2008-01-09, 23:23   

To jest inne zamrożenie, merc zamraża all dookoła, ty tylko tam gdzie strzelasz. To jest moje zdanie i przekonanie, co nie oznacza, że def jest zły.

David-one 
Ezplebs

Wysłany: 2008-01-24, 11:31   

Nice, staty dobrze, itemy tez, wiele alternatyw... co tu duzo mowic
10/10

courare 

Wysłany: 2008-02-04, 10:02   

dobra ta strategia, jak sobie ją zastosowałam, to wreszcie amka przestała mi ginąć od byle rakaniszu zza rogu;) do tej pory uważałam amke za najgorszą postać, właśnie zmieniłam zdanie

idid 

Wysłany: 2008-02-04, 14:06   

Wrzuce pare swoich groszy:
Piszesz, że nie jest droga a potem doradzasz:

Najlepsze będą craft ze sk i ias, byłyby jeszcze lepsze gdyby miały jeszcze dexa.

Wiesz ile takie cos kosztuje? Jeśli nie to polecam spytac kogos doswiadczonego.

Gdzie w tym buildzie circ 120/45 mods? Gdzie 160/60 armorek? Gdzie tu gore?

Wt > ww. Widziałeś jaki boost dmg daja podrozniki? Pomijajac str/vita ofc.

Skoro wspominasz o craft glovach, warto dodac o stat ringach, ktore na PvM beda zdecydowanie lepsze.

Sprawe z mercem rozwiazzalbym inczaej - luczniczka z 1akut z faith w lapie, a my wf i mamy nice dmg/ar etc.

Ostatnia uwaga - ile masz na niej ias?

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-02-04, 23:43   

Najlepsze byłyby crafty ale polecam rękawice z ucznia i duszołapy. Polecam czytać dokładnie a nie wyrywkowo. Wiem ile kosztują crafty, więc napisałem, że radzę craftować samemu (czytanie ze zrozumieniem się kłania), nie ma circa bo jest drogi a ta postać jest tania, polecam spytać kogoś doświadczonego ile kosztuje taki circ bo gaza kosztuje lema, 160/60 też do najtańszych nie należy, na pewno taniej jest zdobyć to LO i złożyć to forti. Wiem czym się różni ww od wt i wiem gdzie są dobre strony jednych i drugich butów a dzięki temu, że wiem to powstała ta taktyka (uwaga!!!) dla początkujących.

Nikt Haxa nie zapraszał

idid 

Wysłany: 2008-02-04, 23:56   

Wiem doskonale ile kosztuja takie crice bo akurat posiadam takowe, a sam gram amka. Jak robisz tani build to nie umieszczaj w nim drogich itemow, samoistne craftowanie az dojdziesz do takich glovow... zycze powoedznie i cierplowiosci, juz lepiej kupic rare 2 pm 20 ias dex/str i wyjdzie duuuuuuuzo taniej. co z tym ias break pointem? jaki bedziesz na niej miec?

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-02-05, 00:15   

Wiem doskonale ile kosztują takie crafty chociaż sam je zrobiłem i wyobraź sobie, że sam też gram amką. Co do rękawic to jednak uważam, że taniej od rare 2 pm 20 ias wyjdą rękawice ucznia. Co z tym iasem? Liczymy? 20 wf, 20 shael, 30 kot, 20 rękawice, 40/15 z gazy i uwaga!!!

Postać Amka
Broń Hydrzy Łuk / Hydra Bow!

IAS Klatek na Sekundę Ataków na Sekundę
0 % 15 1.6
5 % 14 1.7
11 % 13 1.9
22 % 12 2
35 % 11 2.2
56 % 10 2.5
89 % 9 2.7 osiągamy ten próg, hurra!!!!!!!!!! Dla PvM całkowicie wystarczający
147 % 8 3.1
292 % 7 3.5

Nikt Haxa nie zapraszał

pvp333 
Gordito

Wysłany: 2008-02-05, 00:28   

Na pvm preferuję wf;) (mimo wszystko ten odrzut daje radę, a ias jak sam wyżej pokazałeś też da się zrobić słuszny:)

Strategia syta, zawierająca alternatywy dla biednych i bogatych, skile dobrze rozdane, ogólnie jest b w porządku :) (grałem bowkami wystarczająco dużo aby wiedzieć że nie ma do czego się przyczepić)

9/10
W (*$@ [tzn. baaardzo dużo] % graczy uważa że grafika (kiepska/zajefajna) ma w grach znaczenie, jeżeli jesteś tym 0.001 % który ma to w dupie, bo dla niego liczy się grywalność, to naklej to sobie na lodówce.

howgh!

albercik27 
Naczelny entomolog

Wysłany: 2008-02-05, 18:01   

Idid, niczym się nie popisałeś. Każdy wie, że perfekcyjnia bowka ma 160/60, koronetke 120/45 i crafty 2 pm. Nie wiem czy zauważyłeś ale to jest taktyka dla pocz ątkujących i autor musiał ciąć koszta. To jest trochę tak, jakbyś krytykował autora strategi na "Barba za pgm-y", że nie dał mu arreatu i botd-a. Chciałeś błysnąć a skompromitowłeś się trochę, ale tylko trochę, nie przejmuj się.Niezmiennie oceniam tą strategie na 10/10.

idid 

Wysłany: 2008-02-09, 10:17   

albercik27 napisał/a:
Idid, niczym się nie popisałeś. Każdy wie, że perfekcyjnia bowka ma 160/60, koronetke 120/45 i crafty 2 pm. Nie wiem czy zauważyłeś ale to jest taktyka dla pocz ątkujących i autor musiał ciąć koszta. To jest trochę tak, jakbyś krytykował autora strategi na "Barba za pgm-y", że nie dał mu arreatu i botd-a. Chciałeś błysnąć a skompromitowłeś się trochę, ale tylko trochę, nie przejmuj się.Niezmiennie oceniam tą strategie na 10/10.

Imo to sam sie kompromitujesz, ja tylko chcialem uzyskac odpowiedzi na swoje pytania. Mowisz taktyka jest dla poczatkujacych i nie ma w niej miejsca dla 16060 i 12045, ale na crafty 2pm ias dex jest miejsce? Zastanow sie co jest drozsze to porozmawiamy.

Arassuil 
Przywódca gildii DCH
Trusted

Wysłany: 2008-02-13, 12:03   

na początek: za strategie 5- , bo sam bym lepszej nie wymyślił, ale ma braki ;p

przeczytalem caly topic, i wciąz nie wiem w co dokładnie dać staty i skille...

bo mam dylemat taki, iż nie wiem, czy dać 20 w wymiatanie, a seryjny olać, czy 20 w seryjny, i 1-20pkt w wymiatanie.... a moze 1-20 w strzale kierowaną...
wg. mnie dawanie w walkirie zupełnie mija sie z celem, gdyz ona jest w zasadzie tylko do blokowania... [drugi merc ?] a na BN zawsze prawie gra sie w teamie, wiec walk. nie potrzebna... 20 punktów w plecy....
nie wiem ile dać w uniki, i nie wiem wciąż ile w penetracje i przebijanie [bede mial faitha raczej]
kombinując w ten sposób wychodzi 20 pkt na atak [opłaca sie maxowac strzal seryjny ?], 20 na krytyczne, ~10 na dojście... na 90 lev. zostaje 46 pkt... [chyba]
nie wiem również ile dokladnie dać w dext, vita i w siłę, zeby nie ginąć 'na hita' od upadłego, ale mieć też sensowny atak i ar

i zastanawiam się nad
buty: gore / ww / wt
amu: Oko kota / gniew lorda

no i przede wszystkim nie wiem co wpakować w inventory ;) na 3/20/20 mnie nie stać ;) , psn dmg jakoś mnie nie przekonuje... skilerow sie nie oplaca chyba... po prostu nie wiem...

przewiduje itemy:
gaza
faith
forti
craft rece [albo jak nia znajde -> myslalem nad duszołapem, albo tym co rzuca tap'a]
verdungo
2x raven

mógłby ktoś doradzić ? :D

Mizak 
SBS Założyciel

Wysłany: 2008-02-13, 17:24   

Arassuil napisał/a:
mam dylemat taki, iż nie wiem, czy dać 20 w wymiatanie, a seryjny olać, czy 20 w seryjny, i 1-20pkt w wymiatanie.... a moze 1-20 w strzale kierowaną...
wg. mnie dawanie w walkirie zupełnie mija sie z celem, gdyz ona jest w zasadzie tylko do blokowania... [drugi merc ?] a na BN zawsze prawie gra sie w teamie, wiec walk. nie potrzebna... 20 punktów w plecy....

20 wymiatanie, seryjny 1, kierowana 1+, co się tyczy Walkiri to nie jest drugi merc, to jest zdecydowanie lepsza sprawa. Dlaczego? Walkirię możesz postawić wszędzie i zawsze, nawet w samym środku zmierzającej do ciebie grupy monsterów. Efekt? Masz czas by się oddalić i tłuc. Zabiją Walkirię? To stracisz tylko trochę many. Zabiją merca? Jesteś 50 k w plecy. Umiejętnie operując Walkirią możesz naprawdę bardzo ułatwić sobie grę.

Arassuil napisał/a:
nie wiem ile dać w uniki, i nie wiem wciąż ile w penetracje i przebijanie [bede mial faitha raczej]
kombinując w ten sposób wychodzi 20 pkt na atak [opłaca sie maxowac strzal seryjny ?], 20 na krytyczne, ~10 na dojście... na 90 lev. zostaje 46 pkt... [chyba]

w uniki bazowo po jednym, reszta będzie z przedmiotów, jeżeli decydujesz się na wiarę to w penetrację daj tylko na dojście (wiara ignoruje obronę celu), w przebijanie 1+.

Arassuil napisał/a:
nie wiem również ile dokladnie dać w dext, vita i w siłę, zeby nie ginąć 'na hita' od upadłego, ale mieć też sensowny atak i ar

Tak jak napisałem, czyli dex w wysokości 300 jest wystarczający, jeżeli decydujesz się na wiarę to nie będziesz potrzebował 134 siły pod windforca i możesz zaoszczędzić na niej trochę punktów, o ile mnie pamięć nie myli to Matroni Łuk (jedyny sensowny łuk pod wiarę) wymaga 108 siły i tyle siły musi mieć ta amazonka.

Arassuil napisał/a:
i zastanawiam się nad
buty: gore / ww / wt
amu: Oko kota / gniew lorda

no i przede wszystkim nie wiem co wpakować w inventory ;) na 3/20/20 mnie nie stać ;) , psn dmg jakoś mnie nie przekonuje... skilerow sie nie oplaca chyba... po prostu nie wiem...

przewiduje itemy:
gaza
faith
forti
craft rece [albo jak nia znajde -> myslalem nad duszołapem, albo tym co rzuca tap'a]
verdungo
2x raven

mógłby ktoś doradzić ? :D

Z butów poleciłbym ww, amulet kot, a plecak wypchaj najlepiej talikami dodających do maksymalnych obrażen, czyli np gc +10 do maksymalnych obrażeń plus dex.

Nikt Haxa nie zapraszał

Arassuil 
Przywódca gildii DCH
Trusted

Wysłany: 2008-02-13, 21:25   

heh... jakoś nie moge sie przekonać do 20 pkt wymiatania... jak postac strzela, nic innego nie moze w tym momencie zrobic ;/
z drugiej strony nie chce spieprzyc postaci dając 20 w seryjny ;/

napisales, ze wiara ignoruje obrone celu... owszem, ale na bossów i 'sługi' to chyba NIE działa [myle sie ? pm...]

high lord daje 1/3 szansy na podwójny dmg... ale nie ma dexta...
podobnie z gore i ww...

eh, chyba musze sam pokombinować ;p bo Twoje suche argumenty mnie nie przekonują ;p musiałbyś mi to jakoś wyjaśnic -> dlaczego tak, a nei inaczej [pw ? zeby nie spamić tu ;p]

idid 

Wysłany: 2008-02-15, 07:44   

Arassuil napisał/a:
heh... jakoś nie moge sie przekonać do 20 pkt wymiatania... jak postac strzela, nic innego nie moze w tym momencie zrobic ;/
z drugiej strony nie chce spieprzyc postaci dając 20 w seryjny ;/

napisales, ze wiara ignoruje obrone celu... owszem, ale na bossów i 'sługi' to chyba NIE działa [myle sie ? pm...]

high lord daje 1/3 szansy na podwójny dmg... ale nie ma dexta...
podobnie z gore i ww...

eh, chyba musze sam pokombinować ;p bo Twoje suche argumenty mnie nie przekonują ;p musiałbyś mi to jakoś wyjaśnic -> dlaczego tak, a nei inaczej [pw ? zeby nie spamić tu ;p]

A no z boosami masz lipe.
I olej to 20 pkt w walkirie bo to totalnie bez sensu jest, lepiej sobie wykoksik uniki/rozwinac jakas strzale na bossyz immunem.

Odpowiedz do tematu