Witam mialem ostatnio problem z polaczniem sie z Battle.net i prawdopodobmnie to bylo przez poblokowane porty 4000 i 6112 i wiem ze wielu ludzi ma identyczny problem wiec postanowielm napisac poradnik jak recznie odblokowac te porty :
Pierwszy:
1. Kliknij przycisk Start, a następnie kliknij polecenie Moje miejsca sieciowe.
2. W obszarze Zadania sieciowe kliknij przycisk Wyświetl połączenia sieciowe. (Można również kliknąć prawym przyciskiem myszy ikonę Moje miejsca sieciowe i kliknąć polecenie Właściwości.)
3. Kliknij prawym przyciskiem myszy połączenie używane do łączenia się z Internetem, a następnie kliknij polecenie Właściwości.
4. Kliknij kartę Zaawansowane, a następnie kliknij przycisk Ustawienia.
UWAGA: Jeśli przycisk Ustawienia jest niedostępny, zapora ICF dla tego połączenia nie jest włączona i żadne porty nie muszą być otwierane (wszystkie są już otwarte).
5. Kliknij przycisk Dodaj, aby otworzyć nowy port.
6. Wpisz przyjazną nazwę w polu Opis, na przykład Udostępnianie plików : Port 445.
7. Wpisz adres 127.0.0.1 w polu Nazwa lub adres IP komputera obsługującego tę usługę w sieci.
UWAGA: Można wprowadzić adres IP komputera wewnętrznego, jednak w większości przypadków wykorzystuje się adres 127.0.0.1.
8. Wpisz numer portu w polach Port zewnętrzny i Port wewnętrzny; w większości przypadków jest to ten sam numer.
9. Kliknij opcję TCP lub UDP, a następnie kliknij przycisk OK
10. Powtórz tę procedurę dla wszystkich portów, które mają być otwarte.
Drugi: (nie jestem pewien czy ten nie jest tylko dla neostrady)
1.Kliknij START URUCHOM
2.Wpisz w tabelce "cmd" i nacisnij ENTER
3.Teraz wyswietli ci sie konsola wpisz w nia:
A-"netsh firewall set portopening TCP 4000 ENABLE"
B-"netsh firewall set portopening UDP 6112 ENABLE"
i potwierdz ENTEREM
UWAGA : wielkosc liter jest ważna!!!
mam nadzieje ze poradnik sie przyda
jak znajdziecie jakies bledy to piszcie POZDRO
Ostatnio zmieniony przez Przemo 2007-08-01, 16:40, w całości zmieniany 1 raz
Ja to osobiście polecam wyłączyć fw z Wina w ogóle i zainstalować jakiś zewnętrzny.
_________________ :: War Masters clan :: , 7 lat tradycji, przyjaźni i umiejętności
:: Polish Clan League :: przyszłość D2 i jedyna manifestacja progamingu w Diablo 2
:: Forum DiabloCentrum :: jak wcinasz danonki to masz mocne kosci a jak piszesz na DiabloCentrum.pl to ownujesz wszystkich nubow, sam wybierz co fajniejsze
:: Elite text generator :: i ty możesz zostać elitą!
:: Optymalizacja Firefoksa
:: Omnis qui se exaltat, humiliabitur.
moze wam nie dziala bo macie routery przez ktore nie wszystko przechodzi :]
Wiem ze to co napisze moze niewiele was naprowadzi na rozwiazanie problemu ale zeby otworzyc porty na routerze:
1.wciskacie start
2.uruchom cmd
3.piszecie "ipconfig"
4.pole "brama domyslna:" wyswietli wam adres ip waszego routera
5.otwieracie przegladarke internetowa
6.wchodzicie protokolem http na adres routera (np. "http://192.168.1.1")
7.logujecie sie
8.szukacie w ustawieniach czegos takiego jak "mapowanie portow" "otwieranie portow" "przekierowanie portow" i tam juz sami sobie radzicie dlatego bo zalezenie od routera sa rozne interfejsy . Generalnie chodzi o to zeby z huba(routera) przekierowac port na adres lokalny waszej maszyny.
Oczywiscie to rozwiazanie tylko dla tych co maja siec lokalna z routerem w domu.
skontaktowałam sie z dostawcą neta i napisal mi, ze moge miec zablokowany dostep do BN za przewinienia innych uzytkowników mojej sieci Pozostaje mi tylko czekać. Mam nadzueje, ze nie za długo, bo szczerze mówiąc jestem już strasznie zniecierpliwiona. Teraz gram na ameryce ale wszyscy znajomi grają na europie i jestem sama
jest, ja tez szukalam. Klikasz start, potem panel sterowania a nastepnie polączenia sieciowe i to jest wlasnie to. Mój dostawca internetu ustawil mi na kilka dni rutowalne ip zeby sprawdzic czy to kwestia zbanowanego ip ale nic to nie dalo- nadal nie mam polaczenia z europa
Wysłany: 2007-08-09, 19:00
Krix napisał/a:
moze wam nie dziala bo macie routery przez ktore nie wszystko przechodzi :]
Wiem ze to co napisze moze niewiele was naprowadzi na rozwiazanie problemu ale zeby otworzyc porty na routerze:
1.wciskacie start
2.uruchom cmd
3.piszecie "ipconfig"
4.pole "brama domyslna:" wyswietli wam adres ip waszego routera
5.otwieracie przegladarke internetowa
6.wchodzicie protokolem http na adres routera (np. "http://192.168.1.1")
7.logujecie sie
8.szukacie w ustawieniach czegos takiego jak "mapowanie portow" "otwieranie portow" "przekierowanie portow" i tam juz sami sobie radzicie dlatego bo zalezenie od routera sa rozne interfejsy . Generalnie chodzi o to zeby z huba(routera) przekierowac port na adres lokalny waszej maszyny.
Chmm, fajnie, tylko żeby tam wejśc musze wpisac login i masło, tzn. login i hasło ktore zna admin więc co, wołac go żeby odblokował czy jest jakieś inne wyjście? Podkreślam że metoda Titeka nie działa ;/
Jezeli to nie Ty jestes adminem to nie masz uprawnien do grzebania przy takich rzeczach, mozesz probowac sie wlamac lub zgadnac haslo ale ja polecam poprostu skontaktowac sie z administratorem.
Jezeli to twoj router to poszukaj w instrukcji jakie sa hasla domyslne - przewaznie
login: "admin"
pass: "password"
"Nazwa "ipcofig" nie jest rozpoznawana jako polecenie wewnętrzene lub zewnętrzne, program wykonywalny lub plik wsadowy". Czy to trzeba wpisać po lini C:\Documents and Settings...?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum