Ziomuśśś, mam wielką proźbę. Jako iż nie używam systemów z Redmont cierpie na niemożność grania na tym modzie, z prostej przyczyny - odpalasz bo skryptem VBS a wine nie jest w stanie go przetrwaić. Wielkim problemem było by przygotowanie wersji moda, takiej którą wypakowuję do katalogu z Diablo, odpalam loader.exe -direct -txt i poprostu gram? Bez żadnych fikuśnych skryptów i kombinowania, poprostu podmieniam pliki i gram.
gnulinuxuser, moge przygotować taką wersje(jakby light), ale musiałbyś pożegnać się z takimi zmianami jak: -najemnicy mogą używać butów,asow,rekawic,amulteów, i pierścieni.
-zwiększona ilość Players (max jest 20, bez moda
-Charsi robi unikat z nasycenia
-większe złoto w skrytce
-więsza ilość przdmiotów na hazardzie
Ewentualnie poczytaj temat o D2Mod System autorstwa Kicksawa, tam jest sposób uruchomienia D2Moda bez launchera, lecz tegóż sposobu nie próbowałem. Ofc jeśli odpowiada Ci(a moze komuś też kto to czyta?), to namyśl się i odpowiedz. Pozdro.
Hmm prosił bym o podanie pliku, w którym zmienia się drop itemów, bo jak patrzyłem inną, zrobioną postacią to później nie dropi wszystko. W jakimś akcie to w innym tamto, a ja potrzebuje tych itemków naraz ;p. A i jak już podacie który to plik to napiszcie też co tam trzeba zmienic ;p. Z góry thx.
gnulinuxuser, wez wszystko z folderu z modem przenies do folderu z gra zastepujac dll'e i inne w stylu patch.mpq (zrob kopie plikow wczesniej) a potem odpal tak jak napisales czyli -direct itd
Sorka ale nie moglem sie powstrzymac od zapostowania
BishoYo.
_________________ _____
Death is Forever !!!
_____
no niedokładnie... bo wtedy fra sie wogule nie uruchomi, albo uruchomi sie tylko ze zeminionym menu a do posaci nie wejdz....(lub inne tego typu błędy)..... Jeśli juztak myśleć to mozna spróbować uruchomić moda jedną z takich metod ktoe są napisane przez kkicksawa w tym temacie. Właśnie dlatego ,że jest tu zainstaloany D2Mod System, trza gre inaczej uruchamiać niż inne mody.
BishoYo napisał/a:
Sorka ale nie moglem sie powstrzymac od zapostowania
w sumie.... to nic sie nie stało
loku1993 nie rozumiem za abrdzo twojego posta (środkowej części), ale drop zmienia się w pliku ItemRatio.txt | alternatywne rozwiązanie TreasureClassEx.tx
Poradz cos zeby klucze lecialy mam "data\global\excel\treasureclassex.bin"
podmieniam i nic sie nie dziaje jak nie lecialo tak nie leci
(pytanie wycofuje i nie wiem czy pamietacie jak pisalem ze niby uber tristram dziala otorz niedziala a klucze sie nie dropia Ziomuśśśś jesli nie masz nic przeciwko to bym tu wrzucil poprawione conieco )
Pozdro:D
P.S. Gdzie znajde tą ..ciach.. noge wirrata
(a nogi jak nie ma tak nie ma)
Ja mam jedno pytanie. Jeśli już było takie wcześniej to sorki, musiałem je przeoczyć. Dlaczego wszystkie itemki, które mam wyglądają zupełnie inaczej niż te z normalnej gry? Jak patrzyłem się na screeny ze strony moda, to tam wszystko wyglądało normalnie. Dzisiaj ściągnąłem moda. I jeszcze jedno. Dlaczego nie mogę przełączać stron w skrytce? Czy może jest tylko jedna, nie tak jak w PlugY? Z góry thx za odpowiedź.
SetFan, Itemy są zmienione pisze to w Readme, jeśli chodzi o screeny to bedzie przeprowadzona ich aktualizacja, a PlugY to nie weim, może nie zainstalowałeś PluGY, może PlugY nie chce ci działać jakoś(instalowałeś kiedyś samo PlugY i działało/nie diząłało ci?). Poza tym powiedz jaka masz wersje gry(1.10 or 1.11), skąd ściągany patch(BN czy z pliku), jak uruchamiasz, być może np. przeoczyłeś coś i nie skopiowałeś jakiegoś pliku, nie wiem, napisz mozę do mnie na gg to pogadamy, określ bliżej, czy wszsytko chodzi, tak jak powinno, itp.
forest, napisz mi pw/gg co chcialbys zmienic i jak/jak masz zmeinione to opowiedz oitd. itp.
Ściągnąłem sobie tego moda, zainstalowałem i wszystko działa. Lecz na normie w pierwszym akcie (bo na razie tylko tam mogę spokojnie grać) leci strasznie mało kasy. Już pomijam te same przedmioty co często wylatują, lecz one są mało warte w sklepie i nic nie zrobie... Czy jest jakiś sposób na zwiększenie ilości lecącego z potworów złota?
Pzdr.
[ Dodano: 2007-08-20, 08:46 ]
Siema mam pytanko
Chcę zmienić liczbę skilly na level. Wszystko robie wdg. tej instrukcji
Kod:
[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0 - tu zmieniamy 0 na 1, czyli uruchamiamy ta opcje :D
SkillPerLevelUp=4 - i tu ustawiamy ile chcemy dostawać pkt skilli
Lecz jak dam sobie pkt za lvl 3 to w grze dalej mam 2. Co może być tego przyczyną?
Blad, wejdź w katalog gry Diablo II/FOREVER Mod/ i poszukaj tam pliku D2Mod.ini(lub .cfg, nie pamiętam dokładnie) i poszukaj tam linii SkillsPoints=X i tu zmień na twoją wartość ile chesz.
darnovc, prawdopodobnie nie masz wpisów do rejestru windowsa dotyczące diablo. Masz 2wyjścia:
1. Skombinować te wpisy od kogoś kto ma
2. Zreinstalować Diablo II + Lod + Mod.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum