Mam problem. Zamieniłem sobie na normalne pliki .dll stąd, co podałeś i wszystko OK. Tylko że jak włączam diablo do mi wyskakuje unhandled exception i tak dalej. Dobija mnie to... Co mam zrobić?
Edit: Widzę, że mam ten sam problem co kolega wyżej.
Mod jest super Ziomuśśś. Powiedz czy można w jakiś sposób zmienić np itemy w grze? Bo jak edytuje pliki w d2 excel to po zapisaniu nie ma żadnych zmian po uruchomieniu.
Dodałem do moda patcha 1.1 ale nie ma różnicy w ilości potworów na mapie, mimo że w pliku monstats w kolumnach minGrp i maxGrp liczby są zmniejszone. co zrobić żeby mod odczytywał pliki z folderu excel ?
Siema. Mam proźbę do kogoś, żeby zmienił tego moda tak aby dropiły wszsytkie itemki. Może to tylko u mnie ale (na początku) dropią tylko te dla klas (głowa wilka, tarża itp.) Zróbił bym to sam, ale nie znam się na moddingu, a poradniki zupełnie do mnie nie trafiają. Jeśli ktoś by to zrobił to niech wyśle mi link na PW albo napisze tutaj. Ew. powiedzcie czy później itemki dropią normalnie, bo jeśli tak to będe grał, a mod jest super tylko właśnie ten drop...
1) U mnie nic nie wystepowało takiego że wywalało błąd po uninstallu, ale:
-może być jakaś niezgodność plików z patchiem (pliki podane w temacie są z 1.11 NotOrginal Patch 1.11 z pliku LODPatch.exe, a niektórzy mają z BN co czyni różnicę - dla przykładu podam sytuacje jednego usera - miał patch 1.11 z BN i nie działało mu /Players X - zainstalował patch z pliku .exe i wszystko było OK)
2) Jakby u kogoś nie chciały pkty statów i skilli działać, to proszę zrobić tak:
I. Otwieramy folder Gry/folder Moda/ (Przykład: C:\Program Files\Diablo II\FOREVER Mod\)
II. Szukamy tam pliku PlugY.ini. Jeśli go znaleźliśmy, otwieramy go czymkolwiek otwieracącym pliki .txt .ini (np. Notatnik)
III. __DLA STATÓW__
-Szukamy takiego czegoś
[STAT ON LEVEL UP]
ActiveStatPerLevelUp=0 - zmieniamy 0 na 1
StatPerLevelUp=10 - tu wpisujemy ile chcemy dostawać pkt statów przy lvlu. i koniec
IV. __DLA SKILLI__
-Szukamy takiego czegoś
[SKILL ON LEVEL UP]
ActiveSkillPerLevelUp=0 - tu zmieniamy 0 na 1, czyli uruchamiamy ta opcje
SkillPerLevelUp=4 - i tu ustawiamy ile chcemy dostawać pkt skilli
3) Itemki na początku dropią klasowe. Potem jest normalnie. Dodam że na koszu sypią się najlepiej unikaty, a na piekle setowe.
4) Ze zmienianiem to jest tak, że w 1.10 nie będzie się nic dziać. Aby zrobić jakieś zmiany to trza mieć 1.11 i w katalogu excel usunąc .bin zostawić tylko .txt i uruchomić grę. Wyedy all się skompiluje.Ale tylko na 1.11, na 1.10 gra nie kompiluje new rzeczy, tylko korzysta z tego co jest(co było już zrobione) A w Forever Modzie Praktycznie na 1.11(wersja docelowa) jest tak naprawde 1.10 emulowane (ponieważ zainstalwoany jest D2Mod System, który wymaga 1.10). Wiem nie wyraziłem się chyba dość jasno, ale mam nadzieje że zroumiecie
5) Thx za dobre oceny moda. Mam nadzieje że sobie poradzicie. Jak coś to piszcie na GG.Nieodpisywałem długo bo mnie nie było. Pozdro. Narka.
Witam !!
Jeśli ktoś już pytał to sorry, ale nie widziałem takiego tematu, mianowicie co zrobić, jeśli oczywiście da się, żeby pograć na Otwartym BN z kumplami czy coś, jeśli nie Otwarty BN, to jak inaczej (nie mówię tu o sieci) !?
Na tym modzie of course
dzięki za odpowiedź i pozdrawiam
żeby pograć na Otwartym BN z kumplami czy coś, jeśli nie Otwarty BN, to jak inaczej (nie mówię tu o sieci) !?
nie rozumiem za bardzo pytania.
Można podłączyć przez ruter kilka PieCów i grać (1 Pc jako server inne dla wielu graczy --> stwórz server, reszta klika dołącz do gry i wpisać ip serva) Przykładowo server ma ip 192.168.1.1 a reszta 192.168.1.2, 192.168.1.3 itp. Wszyscy moszą mieć zainstalowaneggo moda i wyłączone zapory. Jeśli nie oto chodziło to nie wiem.
HOST SKRYPTÓW SYSTEMU WINDOWS
Dostęp do Hosta skryptów systemu Windows jest wyłączony na tym komputerze. Skontaktuj sie z administratorem, aby uzyska szczegółowe informacje.
Do grania po sieci Hamachi mogę wam polecić (... rymowanie na ekranie ...)
na to proste rozwiązanie
google szukaj, miły panie
Jeśli nie chcesz bądź nie możesz
to ktoś inny Ci pomoże
Oto cytat na twe męki
niech nie niosą Ci udręki
i pamiętaj że rzecz święta
to o Google trza pamiętać ;]
Koniec tego rymowania
trzeba brać się do czytania
oraz rejestr włączyć trzeba
by udała się potrzeba
żeby było wszystko jasno
to cytuję co picasso
napisała na swym forum
pełnym info do oporu:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum