..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2007-08-04, 17:44
FOREVER MOD by ZIOMUŚŚŚŚ
Autor Wiadomość
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-06-11, 12:45   

mix091, powiedz najpierw:

1) Jaką masz wersję - 1.10, czy 1.11 ??
2) Czy używasz Maphacka ?? (Mod nie działa z MH - wychodzą takie błędy np. Nemptor miał błąd i się okazało że to przez MH)
3) Przez Co uruchamiasz grę? (Taki błąd wyskauje przed uruchomieniem gry plikiem Diablo II.exe lub Plugy.exe, game.exe ...)
4) Czy masz w rejestrze wpisy dotyczące Diablo II ??
5) Czy masz zainstalowane biblioteki Visual Basic?

Jeśli to bedę wiedział to mogę szukać już przyczyny.
A najlepiej (jeśli masz) to odezwij się do mnie na GG: 3271780 albo w profilu jak moze żle napisałem (śpieszyłem się nieco pisząc ten post)

Pozdro.

P.S: Dzięki kicksaw za rady ;)

wiemar 

Wysłany: 2007-06-12, 12:00   

a jest jakis edytor do postaci? czy shadowmaster dziala z tym modem?

[ Dodano: 2007-06-12, 14:09 ]
niby fajny mod ale: za duzo potworow-wole zeby byl jeden superboss niz tyle smieci co laguja. tristram jest niedopracowane bo mi sie wyswietlaja jakies zielone paski. wyglad itemow jest lepszy z normalnego d2.i przydaly by sie jakies nowe lokacje. jakby to wszystko dalo sie naprawic to blizz moglby to dac jako patch 1.12

maciej_ek 
gram tylko na NLD

Wysłany: 2007-06-12, 13:42   

czy jesli nie spodoba mi sie ten mod to czy jest mozliwosc usuniecia go z gry bez usuwania calego diablo ???

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-06-12, 14:19   

INSTRUKCJA ODINSTALOWANIA MODA:

1)Jeśli robiliśmy kopię plików .dll przy instalowaniu moda, to przywracamy te pliki z kopii. A katalog FOREVER Mod wyrzucamy (lub nie jeśli chcemy kiedyś do niego wrócić - wtedy pliki .dll z moda kopiujemy sobie np. do katalogu Forever Mod)

2) Jeśli NIE zrobiliśmy kopi plików przy instalowaniu moda, to ściągamy pliki z posta (te poniżej - jak nie będzie działać to między pliki a.dll w adresie usuńcie spacje a wpiszcie %20) i podmieńcie te pliki w swoim kataogu Diablo. Oraz jak chcecie to wyrzućcie katalog FOREVER Mod.

(http://serwispl.ovh.org/diablo/pliki .dll v1.11.rar) - pliki .dll dla versji 1.11

(http://serwispl.ovh.org/diablo/pliki .dll v1.10.rar) - pliki .dll dla versji 1.10

----------------------------------------------------------------------------------------------

Edytor działa, lecz nie zedytujesz postaci utworzonej na modzie. Chyba że masz postać z D2 bez moda, zedytujesz ją i wrzucisz do save i uruchomisz modem - wtedy powinno działać. Wiadomo zalecane jest tworzenie nowej postaci do grania na modach, lecz w tym wypadku nie trzeba (mnie i jeszcze kilku ludziom którzy ze mna gadali tak działa)

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Mam nadzieję że skumaliście o co mi chodzi :D A jak nie to walić do mnie na GG (numer w profilu lub 3271780)

A co do MapHacka to nie chodzi nie wiem dlaczego, nie używam i nie używałem go i nie wiem jak się posługiwac więc nie sprawdze. I raczej nie będzie działał z modem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------
PoZdRo from Ziomuśśśś. :mrgreen:

kicksaw 
It's Alive!

Wysłany: 2007-06-12, 14:43   

Gra z maphackiem robi crasha z jednego powodu - plugy zawiera dodatkowe statystyki wyświetlane pod "C" :) Zapewne podczas wciskania "C" robi się crash? :D inne wytłumaczenie to takie że zamienione są pliki dll = maphack sprawdza je i nie włącza się (wtedy też działać nie będzie)

maciej_ek 
gram tylko na NLD

Wysłany: 2007-06-13, 15:42   

wiesz co ziomu$$$$ ?? powiem ci tylko tyle fajne ale runach nadal obowiazuje stary system lvl np. zod nadal jest dostepny od lvl-u 69 a ty napisales ze mona dobic tylko do lvl-u 40 i co ty na to ?????????

eps 

Wysłany: 2007-06-14, 18:49   

Spox MODZIK. Natrafiłem na jeden bug. gdy zapiszesz stan gry , i wejdziesz ponownie , i pójdziesz do akary i klikniesz na handel wyskakuje znany komunikat UNHANDLED EXCEPTION . Nie zawsze wyskakuje ale u mnie za którymś tam razem. MAM TYLKO NADZIEJĘ że u was tak nie jest POZDRO

www.RapDuma.pl

kicksaw 
It's Alive!

Wysłany: 2007-06-15, 01:22   

No eps, niestety... Pewnie akara ma jakieś lewe przedmioty (różne używki itp ;) ) i Cię wywala :) . A tak na serio, to musi ona coś sprzedawać trefnego. tylko teraz - co? Jeśli gra wywala zawsze u niej to wina przedmiotu który ma zawsze, jeśli nie - to jakiegoś który ma czasami, bądź odpowiedniej modyfikacji tego przedmiotu. Proponowałbym sprawdzić pliki gry tym d2textanalyzerem w poszukiwaniu errorów (ja mam 2-3 typy errorów w tej chwili, z czego wszystkie to błąd interpretacji analizera). A testowałem tego moda i faktycznie, to samo u Akary jak stworzyłem nową postać. Więc nie poszłem do niej więcej ^^

gobe 
Summoner?

Wysłany: 2007-06-20, 14:54   

Mi wszystko normalnie chodzi, największe wrażenie na mnie sprawiło przejście do zimnej równiny. Gram nekromantą, no to co innego mogłem zrobić - przywołałem z 60 glinianych golemów ( wiem, nie na tym polega istota modów, żeby robić ogromną armię i rozwalać wszystko w 1 sekundę ). Całe przejście na zimną równinę było zastawione potworkami - tłukliśmy się przez 20 minut. Zrobiłem na tym 3 lvle, cały ekwipunek rare itemów, 10 k gold itd. Jak dla mnie to mod spoko, fajna muzyczka w menu, i grafiki też całkiem całkiem. Ale mam inny problem - jak chcę uruchomić samo plugY to mi wyskakuje taki błąd :

| Assertion Failure |
| Location : D2Win\Src\D2WinTextBox.cpp, line #307
| Expression : ptTextData->eType == D2WIN_TEXTBOX
|_______________________________________________|

Wiem, że ta nędzna imitacja okienka jest niepotrzebna, ale zrobiłem tak, żeby ewentualny wybawca lepiej mógł sobie wyobrazić problem :P

Gratuluję pięknego moda
Gobe

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-06-20, 15:59   

Gobe, samej Gry lub samego PlugY nie uruchomisz majac zainstalwaonego moda. chyba że amsz wersje 1.10. Jeżeli masz wersje 1.11 to NIE uruchomisz gry lub PlugY mając zainstalwaonego moda. No chyba że odinstalujesz moda, obecnie pracuje nad wersją v2.0 gdzie bedzie inna instalacja(łatwiejsza i bez loadera) no i nie będzie kolidować z grą. A przy okazji nowe rzeczy będą :D . Lub ew. zgłoś się do mnie na GG to pogadamy.

paulo26 

Wysłany: 2007-06-21, 14:53   

Witam, ściągnąłem tego moda zainstalowałem go, uruchamiam plikiem LaunchMod.vbs ale niestety niemogę włączyć batel.net
Jest na to jakaś rada????

Johny Sparrow27 
^^

Wysłany: 2007-06-21, 21:57   

sorki ze wam jeszcze dupy pozawracam ale juz po 6godz. padam..... mam dwa błędy jak chcem wybrac opcje w menu--> Jeden gracz wiesza sie i jest błąd:

UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005) i nie moge grac,

a jak uruchamiam przez LaunchMod to wyskakuje bład:

One or more required DLLs is either not present or haqs a corrupted name in Diablo II instalation directory. Run RecoverFromCrash.VBS and try again.

Nie wiem co zrobić, jesli łaska to błagam napiszcie co mam robic z tym dokładnie;/ bo ja niekumaty jestem....

Arato 

Wysłany: 2007-06-26, 07:00   

Ja mam jeden problem w tym modzie, a mianowicie nie działa mi komenda players x.
Wogule nic wpisuje players 8, players 20, i potwory sa takie słabe jak bym nic nie wpisywal,
czemu? :shock:

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2007-06-26, 09:54   

Aratu, najprawdopopdobniej masz wersje gry spathowaną przez BN. A w taki sposób komenda /players nie chce działać. Jeden człowiek mial ten sam problem, zainstalował patcha 1.11 z Imperium Diablo i było wszystko dobrze.

D'ash 
Cu all ;)

Wysłany: 2007-06-26, 21:30   

kk, wszystko ślicznie pięknie, ale jak odinstalowaćgo teraz?

Odpowiedz do tematu