działa, a nawet jest zwiększona do 20 - wpiszesz /players 20 to potwory maj± 2000x więcej życia niż oryginalnie - wpiszesz /playes 8 - maj± 700x więcej życia
Marcheweczka, prawdopodobnie nie masz zainstalowanych bibliotek Visual Basic, popróbuj może znaleĽć jakie¶ na internecie i zainstalować i uruchomic moda... być może miałe¶ też tak że pliki .vbs otwierałe¶ jakim¶ innym progsem i usun±łe¶ go i teraz windows nie wie czym to otwierać a windowsowe domy¶lne ustawienia dla pliów .vbs sie nie przywróciły....
Witam to jest moj pierwszy post i musze sie podzielic problemem jaki mam z FM BY ZIOMUSSSS Otoz zainstalowalem Moda wg instrukcji i jak 2x klikam LaunchMod.vba gra mi sie nie uruchamia... Kiedy po kliknieciu na tym pliku uruchamiam D2 gra (niby) uruchamia sie z Modem sa zmiany graf wiecej potworow runy i gemy w sklepach itp. ale nie dostaje np +2 do skilli i +8 do statsow na lvl. dlaczego????
P.S. jeszcze jedno jak uruchamiam gre po uruchomieniu LaunchMod pojawia mi sie blad:
Nie znaleziono D2gfx.dll sprobuj zainstalowac ponownie...... Ale po kliknieciu OK gra sie uruchamia
P.S.2 jak mi sie juz udalo uruchomic tego moda normalnie (wczoraj) tzn tak zeby dzialal i mial te funkcje (+2 do skilli itp.) to na nastepny dzien (dzisiaj) D2gfx.dll juz znajduje ale zas nie znajduje storm.dll dlaczego???
P.S.3 mam 2 kopie D2 zainstalowane na komputerze dlatego mi sie wyswietlaja te 2 bledy. Tzn na jednej pojawia sie blad o stormie.dll a na drugiej blad o D2gfx.dll
P.S.4 uruchamiam metoda '' -direct -txt'' czy mam tak uruchamiac??
prosze o pomoc
z loaderem to sprawa jest inna.... bazowo mod ten powinien być tylko na 1.10, lecz rozwi±zenie jest takie że pliki te wszsytkie .dll i wła¶nie loader 1.10.exe poprzez Launcher do modów (launchMod.vbs) to jakby emuluje 1.10 w wersji potrzebnej do moda z wersji 1.11 może niektórzy niezrozumiej± o co chodzi, ale to jest istota działania tego moda 1.11, aczkolwiek na 1.11 takim sposobem on działa na 100%(nawet na 1.10 niechciało działać a na 1.11 - działa - przykład - problem usera Pavello)
hmm... trochę się wygadałem... ale w sumie to nic wiedz± można sie dzielić hehe pozdro
ziomussss moglbys zapodac jakis link do bibliote bo chcialbym bardzo pograc na tym modzie ;] a niewiem co mi potrzeba albo wejdz w rejestr i znajdz rozszezenie vbs i podaj mi co masz w niej napisane moze to zadziala chodz watpie ;/
ja mam pro¶bę czy mógłby mi kto¶ dać link do tych bibliotek albo jakiego¶ programu którym otworze pliki vbs. nie znam sie na tym wiec nawet nie wiem czego mam szukać ;/
jeszcze jedno jak wlaczam gre przez plik plugin mod to podczas tworzenia postaci wyskakuje mi taki blad UNHANDLED EXCEPTION ACCESS_VIOLATION (c0000005)
Nie wiem czy u was będ± chodzić, ale ja te miałem zainstalowane wcze¶niej przed robione przed moddingiem a w zasadzie na pocz±tku moddingu mojego po potrzebne były do zainstalowania WinMPQ, czyli programu do "wyjmowania" plików z archwiwów .Mpq
ale to było tak na marginiesie, żeby¶cie wiedzieli zk±d mam te biblioteki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz zał±czać plików na tym forum Możesz ¶ci±gać zał±czniki na tym forum