..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2007-08-04, 18:44
FOREVER MOD by ZIOMUŚŚŚŚ
Autor Wiadomość
Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2008-01-27, 14:43   

jara98 - przeczytaj cały temat to się dowiesz. wielokrotnie pisałem jak zmienić wygląd grafiki :F

Hunhell - DC Qest jest i działa normalnie, Uber Qest powinien działąć, a organy możesz sobie yhmm np. przerzucić z innego posta poprzez skrytkę wspólną, z postaci która ma(a może mieć np. poprzez hero editor)

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-01-27, 15:31   

Aha, dzięki dzięki za pomoc :D Teraz to "no problem" :D

edit: Taaa na racja ja i no problem :570: jak przez hero editor dodam jakiejś postaci klucze to nie mogę nią włączyć gry. Wytłumacz mi jak mam to zrobic(aleeeeeee ci **** zawracam, kurcze sam nic nie umiem zrobić :evil: :evil: )

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2008-01-27, 17:31   

Hunhell napisał/a:
ak przez hero editor dodam jakiejś postaci klucze to nie mogę nią włączyć gry.

ja mogę :P

1) robisz postać koniecznie bez moda, dajesz jej keye i k. wrzucasz ta postać do save, otwierasz ją modem, i teraz jesli Ci się otworzy to dobrze-czytaj pkt. 2, jeśli nie - nic nie zrobisz i możesz zapomniec o tym pomyśle

2) jak masz postac z keyami uruchomiona na modzie to wrzucasz keye do skrytki wspólnej, potem wybierasz post którym chesz open ut, bierzesz keye ze skrytki i tyle ;d

i teraz tak:
nie wszsytkim chca chodzić posty z gry bez moda na modzie. ale np. mi i wiem że kilku innym osobom np. chodzą :P ale niestety nie wiem czym jest to spowodowane, więc jak coś to nie bedę mógł Ci w tym pomóc raczej :p , i jeszcze jedno - postaci stworzonej na modzie NIE DA się zedytować ponieważ jest za duży eq(edytory tego nie uznaja i wywala błąd przy otwieraniu, przynajmniej he(tym sprawdzałem))

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-01-27, 18:02   

Hmm postacie nietworzone na modzie mi chodzą ale jesli je zedytuje(dodam klucze) to jak je wlanczam to pisze ze postac ma niewlasciwe ekwipunek. Moze to dlatego ze w grze przeciez nie istnieja klucze tak jak pisales(o to ci chodziło?) A moze od razu nalezy dodawac organy?? ale ich chyba nie ma w he?

Edit: hmm ściągnołem nawet save z imperium która miała od razu klucze i tez mi nie poszła. Hmm jeśli nie bede mógł zrobic Uber questa to bedzię chyba oznaczać koniec mojej przygody z Forever Modem :cry:

Ej to odpowiedz czy cos poradzisz czy nie??

DiD 

Wysłany: 2008-01-28, 15:57   

witam sciągnołem ten recoverychrash.vbs wsadziłem go do folderu z modem i dalej nic wyskakuje taki sam błąd jak wcześniej :(

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2008-01-28, 16:32   

Hunhell - napisałem że nie wszystkim działa, nie wiem czym jest to spowodowane. Nie będziesz grać - trudno, nie zginę od tego :P

DiD - nie wiem, moze skopiuj gdzieś save, wyrzuć pliki postaci z katalogu save, i skopiuj je jescze raz potem :P , albo spróbuj stworzyć nową postać...

Hunhell 
Makśi Kink

Wysłany: 2008-01-28, 18:30   

Hmm, czyli kaszanna.
"Nie będziesz grać - trudno, nie zginę od tego" - he, nie badż taki pewien :D :wink:

A tamto "Hmm jeśli nie bede mógł zrobic Uber questa to bedzię chyba oznaczać koniec mojej przygody z Forever Modem" to trochę na litość : :wink:

No coż mod spoko ale ja cos zwaliłem przy montowaniu go, więc moja wina i cóż zrobić(hmm skok czy harakiri :D ) Może pzrynajmniej teraz się trochę poucze.

Pzdr

_Deny_ 

Wysłany: 2008-02-06, 13:45   

Hejka wszystkim

Mod jest świetny oprócz paru rzeczy które zauważyłem:
1. Przedmioty przed i po naprawie kosztują tyle samo.
2. Wspominany już loot z potworków (nie można znaleźć normalnego hełmu ,a zbroi w ogóle nie ma).
3. Tristram (u mnie) wygląda okropnie.

Poza tym wszystko extra wielkie pozdro dla ziomusia :P

wirus830 

Wysłany: 2008-03-16, 19:24   

Witam wszystkich.

Ziomuśśśś ten mod jest swietny, sa tez bledy lecz i tak jak dla mnie to super
Jezeli masz w planach wersie 2.0 tak jak pisales to zycze powodzenia i aby byl jeszcze lepszy. Tylko nie wiem czemu u mnie nie dziala /players ale i tak na poziomie hell jest
hardzik hehehe
Ostatnio zmieniony przez wirus830 2008-03-19, 12:51, w całości zmieniany 1 raz  

blancik11 

Wysłany: 2008-03-17, 16:23   nie moge tego wlaczyc

po wlaczeniu lunchmod wyskakuje mi blad "unhandled exception acces.....", jak sie tego pozbeyc czy moze miec znaczenie to ze uzywam wersji po angielsku plz help

wirus830 

Wysłany: 2008-03-19, 15:35   

Mozna jakos zmienic w tym modzie aby mody nie byly w takich grupach tylko tak jak jest w zwyklym diablo czyli grupy randomowe i w ruznych miejscach, bo tu mam tak ze caly czas pusto i w pewnym momencie 1-3 grupy mobow po 20-50. To zalezy od monstat czy jeszcze czegos ? i jak to ustawic. Prosil bym o pomoc jezeli ktos wie jak to zrobic.

Edit: A jezeli nie da sie tak to czy jest jakis mod ktory daje tylko powiekszone eq; kostke; skrzynke.

jelonek1 

Wysłany: 2008-03-21, 20:59   

Witam wszystkich - 1 post ; )

Ale ja oczywiście nie w takiej sprawie ...
Jak chyba każdy kto pisze w tym temacie mam problem...
Gdy odpalam grę przez tego LaunchMod.vbs wywala mi błąd "unhandled exception acces....."
Podkreślam tylko Wszystko skopiowałem, wszystko jest na swoim miejscu...
Ja podejrzewam że może to być wina :
a) Mojej ENG wersji gry ( PL nawet nie chcę ściągać... Boshe 3gb w miech na moim necie : / )
b) Jaki dokładnie PATCH ma być przed wgraniem MODyfikacji ? testowałem na 1.10 , 1.11 i 1,11B
c) Może to że nie mam oryginalnej wersji gry ( ale w to bardzo wątpię - odpalałem grę np przez dołączony loader i chodzi bez problemu... )

Z góry dzięki za 431p nn3... ( help me w jezyku leet - 3l33t - eleet - 3133+ [a tak u nas haxów ;] ] )

Moris 

Wysłany: 2008-03-25, 10:32   

Ja nawet ściągnąć nie mogę...

Bandwidth Limit Exceeded

The server is temporarily unable to service your request due to the site owner reaching his/her bandwidth limit. Please try again later.

Apache/1.3.37 Server at download.phx.pl Port 80

Macie jakieś problemy z serwerem czy mi coś umkneło ?

jelonek1 

Wysłany: 2008-03-25, 17:07   Rozwiązanie problemów z wersją ENG gry

Ok problem który opisałem poprzednio ROZWIĄZAŁEM i każdy kto ma ENG wersję gry niech zrobi tak jak ja jeżeli gra też mu się nie chce odpalić... Otóż wchodzimy w katalog naszego diabełka, potem w FOREVER mod i tam odpalamy w notatniku plik PlugY.ini
W nim szukamy czegoś takiego :

[LANGUAGE]
;ENG|ESP|DEU|FRA|POR|ITA|JPN|KOR|SIN|CHI|POL|RUS
ActiveChangeLanguage=1
SelectedLanguage=POL

ZAMIENIAMY LINIJKĘ SelectedLanguage=POL

NA SelectedLanguage=ENG

Zapisujemy, zamykamy i wuala działa ; ]

Jako że kiedyś bawiłem się moddingiem to dzięki temu wpadłem na to, że to od tego gra się nie odpala...

W instrukcji do moda nie znalazłem o tym żadnej informacji a modujący powinien takową dołączyć...
Ostatnio zmieniony przez jelonek1 2008-03-25, 17:59, w całości zmieniany 1 raz  

Ziomuśśśś 
Przywódca gildii DP
79865223115

Wysłany: 2008-03-25, 17:17   

OK
jelonek1 --> dzięki, postaram się to jakoś uwzględnić/zaaktualizować etc. (miałem pomysł aby zrobić jakieś dział FAq/Problems, ale jakoś nie mogę się zabrać i zebrać all do kupy :F za dużo obwiązków nieraz...)
blancik11 --> zrób tak jak napisał jelonek1 i powinno działać.
wirus830 --> w pliku MonStats.txt edytujesz ltabelki MonGrpMin i MonGrpMax, ale raczej po samej edycji Ci się nie zrobi, trzebaby kombinowac więcej(a to za sprawa emulacji jakoby 1.10 na paczu 1.11....)
Moris --> to już nie moja wina, prawdopodobnie coś z servem ID, albo coś u Ciebie znetem jest nie tak, odczekaj może troche...

//E: OK, Moris, zgłoszę to do Przema aby coś zrobił z tym uploadem, bo coś mi chyba też nie działa...

//E2: Padł download phx.pl więc zrobic się nic nie da, należy poczkeać C: za jakiś czas zrobią myśle.

Ostatnio zmieniony przez Ziomuśśśś 2008-03-25, 19:15, w całości zmieniany 2 razy  

Odpowiedz do tematu