Latka, o ktorej mowie to: Forever Mod Patch 1.1
Nie mam pojecia, czy w zamierzeniu autora miala tez naprawic opisywany bug. W moim przypadku pomoglo Choc dla poczatkujacej postaci - jak dla mnie - wciaz jest za duzo potworow. Ale to taka sobie subiektywana opinia.
coz...mod super (resp ziomuś!) ale nie podobaja mi sie wszelkie zmiany graficzne (panel, menu, ekwipunek(!), npc itd.) gram juz w d2 od dawna i przywykłem do oryg. grafiki. jest opcja by jakos to ominąć, pozostac przy grafice oryginalnej a zmiany ktore mod wprowadza pozostaly?
Jest. Wchodzisz w katalog Diablo\Katalog Moda\Data\Global\ i tam jest katalog items. Usuwasz go i masz już orginalne grafiki.
Przykładowa ścieżka: C:\Program Files\Diablo II\FOREVER Mod\Data\Global\Items
ok, dzieki bardzo, jest wszystko cacy ale trapi mnie jeszcze cos bardzo dziwnego... z tylu potworkow ile juz ubiłem (a ich ilosc pozwolila mi na zdobycie 11lev po przebiegnieciu pierwszego obszaru wraz z siedliskiem lol) wypadaja tylko i wylacznie szczekowe kaptury, jastrzebie helmy, tarze, separowane glowy, strzaly, belty, mikstury, gemy, talizmany, zwoje, klucze i kasa... nic wiecej z krwawej orlicy wypadl mi szczekowy kap i 6 kołczanow strzal o co chodzi? ave
[ Dodano: 2007-10-12, 10:34 ]
i tak k'woli scislosci - nie instalowalem patcha 1.1 do moda (wyskakuje jakis blad) i nawet bawic mi sie w to nie chce bo taka jazda z tak duza iloscia potworkow to czysta przyjemnosc co to wypadajacych itemkow to robilem juz reinstall moda jak i calej gry...
Stwierdzam iż mod mimo bardzo wielu przydatnych a zarazem ciekawych funkcji nie nadaje się do użytku.
Nawet największy hardcorowiec który gra legalną postacią nie będzie chciał się przedzierać przez te hordy potworów...
Ja (To moja stara postać z przed półtorej roku) moją cheatowana postacią obrażenia 13k-256k nie bylem w stanie dotrzeć do żadnego bosa bo przebicie się przez te hordy potworów było by bardzo ale to bardzo czasochłonne.
Nie mówię tu o mega cheatach a zwłaszcza paladynach którzy podchodzą i wszystko co żywe w promieniu ginie tacy to mogą sobie pograć...
No i kolejnym minusem jest gdy na mapie są Impy i kusicielki oraz wszystko inne co może strzelać...
Wtedy nie tylko nie trudno o śmierć ale strasznie ale to strasznie zaczyna gra mulić...
Powiem to szczerze takiego zamulenia to nigdy na CBN nie widziałem z tym że tam nic sie nie ruszała a tutaj tak...
No nic takie jest moje zdanie na temat tego moda a moje zdanie jest nikomu nie potrzebne i w ogóle...
czesc.sciągnelem tego moda i dziala ale teraz gdy chce juz grać bez moda na battle necie czy moge cos zrobic nie odinstalowując gry, jesli odinstaluję wazny będzie ten kod CD i będe mógł grać dalej na tym kluczu na battlenecie?
sorry za błędy ale nie mam za duzo czasu
Witam. Zainstalowałem moda. Bez problemowo śmigał,ale na 2 tyg zrobiłem sobie przerwe w grze. Teraz chce do niej wrócić i klikam na LaunchMod i tu pojawia sie problem.........pojawia mi sie błąd:
"One or more required DLLs is eithter not present or has a corrupted name in the Diablo II installation directory. Run RecoverFromCrash. VBS and try again."
brakuje Ci jednego pliku(RecoverFromCrasch.vbs)
wgrywasz do katalogu gdzie masz moda uruchamiasz i si.
http://www.speedyshare.com/645851623.html
Mam nadzieję że sobie poradzisz
bady92, Wystarczy usunąć w modzie folder items który znajduje się w data\global\items - Usuń ten folder i będziesz miał klasyczny wizerunek przedmiotów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum