Wysłany: 2006-11-13, 18:22 INVISIBLE MOD by KRUPAS dla Turniejów PCL
Witam
Na prosbe admina Przema z Imperium Diablo postanowilem zrobic moda, w ktrorym postacie sa calkowicie (lub czesciowo) niewidoczne podczas gry (stad ta nazwa ). Mod nie bedzie sluzyl do grania (teoretycznie) i powstal (powstaje) na potrzeby osob kamerojacych turnieje, chodzi tu o kamerzystow turniejow PCL. W modzie będzie mozna ustawic ktora czesc ciala ma byc niewidoczna (glowa, prawa reka, lewa, nogi), lub cala postac. Mod powstal na bazie pliku z moda v110final-bosstorment-v10 (niejestem grafikiem wiec musialem skads "pozyczyc" plik DCC, w ktorym nie ma animacji postaci (jeden plik jest powielany i zmieniane sa jego nazwy), do tego potrzebny byl tez plik COF ale to juz ja sie postaralem i takowy zrobilem. Praca nad modem jest strasznie pracochlonna i czasozżerająca (jakbym mial zmieniac recznie nazwy plikow to moda bym nie skonczyl), poniewaz kazda postac (jej animacja, jak sie porusza w jakiej zbroi, z jaka bronia biega, jaka czapke nosi, itp) sklada sie z okolo 1000 plikow . W samej amazonce zmienilem kolo tysiaca plikow, a jak wiadomo pozostalo jeszcze 6 postaci. Do zmiany nazw plikow tworze pewne aplikacje, ktore mi w tym pomagaja (zmienic nazwe kazdego pliku na inną). Mod jak wspomnialem ma sluzyc kamerzyscie, czyli gracze pojedynkujacy sie w turniejach maja niewidziec osoby kamerujacej bo przeszkadza to wizualnie, z tym ze kazdy grajacy w turnieju musi posiadac tego moda i odpowiednio wlaczyc "niewidzialnosc " postaci kamerzysty. Przyklad: pojedynkuja sie SOR i DRU to osoba kamerujaca ten pojedynek musi wybrac inna postac niz osoby biorace udzial w turnieju, ale wlasnie to osoby pojedynkujace sie wlaczaja niewidzialnosc innych postaci oprocz swoich, kamerzysta wlacza sobie niewidzialnosc dla lepszego efektu filmiku, w ktorym widzimy tylko osoby pojedynkujace sie (czyli widza tylko SOR i DRU, a kamerzysta biega sobie niewidoczny, no prawie bo widac go na mapie z tym nie umiem sobie poradzic, a podejrzewam ze trzeba umiec CE). Na modzie mozna grac na OBN, CBN, i SINGLE, lecz osoba ktora zainstaluje moda zagra z osobą ktora nie ma moda (dajmy na to BN, choc w TCP/IP jest tak samo) to dana postac (lub wszystkie ) bedzie niewidoczna tylko dla osoby posiadajacej modyfikacje. Mysle, ze mod sie przyda (Przemo tez tak mysli ), lecz narazie jest w fazie tworzenia (jak na dzien dzisiejszy zrobiona jest tylko AMAZONKA) screeny ponizej. Do zamiany pozostalo mi (o dziwo, bo bez amazonki) jakies 17 tysiecy plikow . Mod bedzie mial "małą objetość", poniewaz uzywam do niego malych plikow - jeden ma 131bajtów; np. z plikow amazonki majacych kolo 100MB zrobilo sie 245kb (7,5MB na dysku) [niebede wdawal sie w szczegoly, chodzi o rozmiar klastrow dysku twardego]. Opis zrobilem bardziej technicznie, wiecej zamieszcze w pliku Readme.txt, badz tutaj (chodzi o instalacje i jak zmieniac niewidzialnosc postaci). A oto screeny niewidzialnej amki:
Mod bedzie powstawal powoli (baaardzo) poniewaz ja mam malo czasu wolnego, plikow jest straszliwie duuzo, a aplikacje tworzace spis i zmieniajace nazwy plikow trzeba robic do kazdego folderu kazdej postaci (folder AM skladajacy sie na amazonke sklada sie jeszcze z 11 folderow). Mod bedzie odpalany metodą " -direct -txt" (wynika to z manipulacji niewidzialnosci danych/danej postaci lub też jej części ciala). Informacje co do postępow bede umieszczal na bierzaco. Mozecie sie w tym temacie wypowiadac co sadzicie o tej modyfikacji. Pozdro
" A Ty nie ufaj nikomu
Wracaj szybko do domu
Nikomu nie patrz w oczy
O nic nie pytaj...
Nie pozwól, by ktoś za Ciebie decydował
Nigdy nie bój się patrzeć na niebo..."
O_o dobrze że każdy musi go mieć uruchomione odpowiednio bo by się zrobił z cbn wielki obn na duelach itp. Wchodzisz, wychodzisz za miasto, ktoś okazuje wrogość - niby nikt nie podchodzi i stoisz dalej aż nagle red txt .
Fajna sprawa. Gz dla ciebie za tą prace. Za ile miesięcy skończysz
_________________ New acc, New nick?? nn, koniec z diablo 2 na zawsze...
O wlasnie tez jestem ciekawy.
Przewidywany czas zakonczenia projektu to: .....
tak hmmm niewiem bo teraz kola mnie napadaja na studiach, a dzis wlasnie jestem po jednym z matmy, mysle ze tydzien na jedna postac mi starczy
FortiDude napisał/a:
O_o dobrze że każdy musi go mieć uruchomione odpowiednio bo by się zrobił z cbn wielki obn na duelach itp. Wchodzisz, wychodzisz za miasto, ktoś okazuje wrogość - niby nikt nie podchodzi i stoisz dalej aż nagle red txt .
Fajna sprawa. Gz dla ciebie za tą prace. Za ile miesięcy skończysz
Hmmm w tym modzie chodzi o to ze ten kto go ma wlacza sobie kogo chce lub potrzebuje widziec, np. grasz DRU a ja ASKą i ja sobie ustawie ze niewidze ASKI to Ty bedziesz ja widzial a ja nie, jak sobie ustawisz ze ASKi niebedziesz widzial to jej niezobaczysz, Ty decydujesz kogo widzisz
co do drugiego:
Tak myslalem o miesiącach i to powaznie ale nie wiecej jak dwoch
" A Ty nie ufaj nikomu
Wracaj szybko do domu
Nikomu nie patrz w oczy
O nic nie pytaj...
Nie pozwól, by ktoś za Ciebie decydował
Nigdy nie bój się patrzeć na niebo..."
Ja Przemowi mówiłem już dawno żeby tego topa zrobić nie tutaj, ale na DC, bo skoro to ma być mod do turniejów PCL, to powinni się wypowiedzieć ci najważniejsi gracze PCL, a tutaj raczej niespecjalnie oni zaglądają.
_________________ :: War Masters clan :: , 6 lat tradycji, przyjaźni i umiejętności
:: Polish Clan League :: przyszłość D2 i jedyna manifestacja progamingu w Diablo 2
:: Forum DiabloCentrum :: jak wcinasz danonki to masz mocne kosci a jak piszesz na DiabloCentrum.pl to ownujesz wszystkich nubow, sam wybierz co fajniejsze
:: Elite text generator :: i ty możesz zostać elitą!
:: Omnis qui se exaltat, humiliabitur.
"...dla Turniejów PCL" to Przemo dopisal, bo w sumie od niego zaszedl pomysl, a moim zdaniem to jest mod nie tylko do turniejow, mozna przeciez pograc sobie np. na singlu niewidzialna postacią, albo przejsc gre samymi nogami lub rekami
A ten temat zawedruje na forum PCL, jak jeszcze nie zawedrowal. Przemo? Jest juz tam?
No użyty ofc może być nie tylko na PCL . Ale głównie z tego co wiem powstał żeby była możliwość ładnego nagrywania relacji video z meczów PCL. Dlatego molestowałem Przema już od dawna żeby dał topic o tym na DC, tam ludzie się wypowiedzą czy taki mod w ogóle biorą pod uwagę. Ja nie gram, więc ja się wypowiadać nie mogę w tej kwestii.
_________________ :: War Masters clan :: , 6 lat tradycji, przyjaźni i umiejętności
:: Polish Clan League :: przyszłość D2 i jedyna manifestacja progamingu w Diablo 2
:: Forum DiabloCentrum :: jak wcinasz danonki to masz mocne kosci a jak piszesz na DiabloCentrum.pl to ownujesz wszystkich nubow, sam wybierz co fajniejsze
:: Elite text generator :: i ty możesz zostać elitą!
:: Omnis qui se exaltat, humiliabitur.
cos jedni sa ZA a inni na NIE (na forum PCL)...
Dodalem zmienione animacje z dodatku dla Amki (Armor & Weapon). Teraz pracuje nad druga postacia, czyli nad Zabójką...
jeżeli juz gracze na tourach zgodziliby sie na takie coś to co ?? każdy musiałby sobie zainstralować tego moda i konfigurować go zależnie od sytuacji tak ??
jeżeli juz gracze na tourach zgodziliby sie na takie coś to co ?? każdy musiałby sobie zainstralować tego moda i konfigurować go zależnie od sytuacji tak ??
Tak, no niestety recznie by musieli to robic, moze kiedys zrobie jakis programik do wybierania opcji niewidzialnosci postaci lub jej czesci, ale to moze i zaleznie od tego czy moj mod sie naprawde przyda czy nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum