..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Sprawa uzasadnień
Autor Wiadomość
Alucard 
Emerytowany Moderator

Wysłany: 2005-11-26, 21:52   Sprawa uzasadnień

Czas poruszyć ten niezmiernie ważny temat. Czytając posty na forum, doszedłem do prostego wniosku. NIE PISZECIE UZASADNIEŃ. W związku z tym chcę poinformować wszystkich starych i nowych użytkowników że kończe się z wami patyczkować. Wedle regulaminu forum, posty należy uzasadniać. Od tej chwili każdy brak uzasadnienia będzie karany - ostrzeżeniem słownym , a w razie dalszego braku uzasadnień ze strony danego użytkownika ostrzeżeniem -o wartości 1.

Przemo 
Administrator
Władca Imperium

Wysłany: 2005-11-27, 12:19   

Popieram w pełni Alucarda. Posty nieuzasadnione obniżają poziom Forum, weźcie pod uwagę, że nie piszecie tylko dla siebie, ale także dla innych, Wasze "wypociny" będzie czytała masa osób ;)

W regulaminie napisane jest: "Staraj się uzasadniać swoje odpowiedzi.". Nie napisałem tam: "Należy uzasadniać swoje wypowiedzi", bo nie zawsze jest taka możliwość, czasami, w niektórych tematach po prostu nie da się napisać uzasadnienia, aczkolwiek wszędzie tam gdzie można, to uzasadnienie musi być.

Chciałbym też zaznaczyć, że zasada jedno ostrzeżenie słowne, a następnie warn, będzie stosowana do użytkowników początkujących, takich, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę na tym Forum. Ci userzy otrzymają także (w miarę możliwości) wraz z ostrzeżeniem słownym Prywatną Wiadomość z informacją, że jeśli nie zaczną pisać uzasadnień, otrzymają warna.

Userzy doświadczeni, którzy mają już na tym forum kilkadziesiąt czy kilkaset postów na odpowiednim poziomie objęci są specjalną ochroną. Wiadomo, każdemu od czasu do czasu, może przydarzyć się słabszy post, np. bez uzasadnienia. Jeśli taka osoba pisała wcześniej dobre posty, to nie ma sensu upominać jej, no chyba, że zacznie pisać nagle masę postów bez sensu (zdarzały się takie przypadki np. Pit ;) ).
Tak więc reasumując słabsze posty (bez uzasadnień) doświadczonych użytkowników tego Forum, będą kasowane bez upomnień, a w wypadku, gdy zaczną zdarzać się nagminnie, dopiero w rachubę wejdą warny.

Otwieram ten temat i czekam na Wasze opinie. Tylko nie piszcie postów w stylu: "Popieram Cię Przemo" ;) Wolałbym bardziej rozbudowane i konstruktywne wypowiedzi ;)

Celdrick 
Trusted Trader

Wysłany: 2005-11-27, 13:45   

Tak w pełni się z wami zgadzam taki post bez uzasadnienia to po prostu spam i tyle w ogole nikt nie ma przyjemności w czytaniu takich wypowiedzi jak: najlepszym bosem jest diablo. Albo raz widzialem jak użytkownik, a był to adi_n stworzyl posta z pytaniem i nawet nie napisał swojej odpowiedzi:
adi_n napisał/a:
jaka najlepsza zbroja wam sie przytrafila??

Ale tak jak napisał Przemo, można przymknąć na to oko gdyż jest to nowy użytkownik i pewnie poraz pierwszy jest na jakimś forum.
Jeszcze raz powtarzam pisanie postów bez uzasadnień i nowych tematow bez swojej odp to spam. Mam nadzieje że nas rozumiecie :wink:

Odpowiedz do tematu