Wysłany: 2006-08-24, 12:58 HyperCam 2 & Video Studio
Przeszukując Net znalazłem inny ciekawy programik do nagrywania filmów z gier i nie tylko np. można nagrać pulpit.
Gra nie musi być włączona na full ekran tak jak w przypadku Frapsa by moc z niej nagrywać film , więc można grać w oknie i 'kręcić'
Ponadto można używać różnych kodeków, które lepiej lub gorzej nagrywają film, bądz bardziej lub mniej mulą kompa (Ja polecam osobiście Microsoft Video 1 (Kodek) na 70% kompresji klatek).
Programik jest prosty w użyciu poniżej screen jego interfejsu :
Nagrany tym programem filmik następnie przetwarzam Video Studiem 7 firmy Ulead, by mniej zajmował (Najlpesze efekty i najmniejszą wielkośc daje format .mpg zapisany kodekiem MPG-1) oraz by dodać do niego bajerki . Moim zdaniem lepiej spisuje się ten duet od Frapsa
O wielkie dzięki, że znalazleś ten program, ja szukałem jakiś czas temu i nie mogłem nic nowego znaleźć. Ale on jest free? Czy trzeba coś płacić za rejestracje? A jeśli trzeba płacić to czy są jakieś blokady.
_________________ Wróciłem:)
Niedługo będzie tutaj coś ambitniejszego:D
Przy HyperCamie jedyny 'minus' braku rejestracji to pasek z napisem HyperCam2 u góry filmiku, a jeśli chdozi o video studio to niewiem, ja mam full wersję i niewiem co może być nie tak z trialem (sądze że blokada to 30-dni użytkowania)
FRAPS jest OK HyperCam nie koniecznie no ale Frapsem nie zgrasz tego co masz na pulpicie itp. O wiecie moze czym zgrać flmik z emulatora PSX? Czy mozliwe jest to za pomocą HyperCam? Bo Frapsem jest to niemozliwe.
wie ktos moze dlaczego po nagraniu filmu z d2 jest bardzo brzydki obraz? w sensie nie, ze jest wszystko rozmazane, tylko takie czarne a gdzieniegdzie sa klatki z tego filmu
oraz skad mozna sciagnac kodek potrzebny do odpalania microsoft video - 1
Spróbuj poszukać http://www.google.pl/ to napewno znajdziesz kodek albo w jakis codec mega pack czy cos takiego (nalezy przy instalce zaznaczyc odpowiedni kodek) A jakim programem nagrywasz Filmik z Diabblo 2
Jak najbardziej FRAPS nadaje się do nagrywania filmików z Diablo 2 jak i innych gier którewykorzysrują DirectX . A jakim ty FRAPS'em nagrywałeś? I co jest istotne jaki masz sprzęt? bo jeśli masz słabego kompa to może to kiepsko wyglądać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum