W dziale: Nasze Mody powstał nowy temat dla modyfikacji FontMod, stworzonej przez jednego z modmakerów grupy Modmakers, Sarevok92. Zapraszam do dyskusji i apeluję by nie spamić!
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-06-10, 19:24, w całości zmieniany 1 raz
Topic: !!--Plugy v7.01 & v8.00--!! Został zamknięty. Powód: Nie czytanie wcześniejszych postów, pytanie o to samo, nieużywanie szukajki, spam (te same pytania).
Masz jakiś problem wykraczający z plugina "PlugY" to poczytaj to co było wcześniej. Jeżeli nie znajdziesz odpowiedzi, wysyłasz do mnie pw. Z prośbą o otwarcie topica wraz z treścią posta, który będziesz chciał umieścić w topicu. Gdyż może się okazać, że pytasz o to samo.
Za jakiś czas topic ten będzie oczyszczony ze spamu.
Działy Tutoriale / Opisy i Code edit, mają od dziś tj. 5 marca 2009 roku, zmienione opisy. Teraz będzie wiadomo dlaczego userzy nie mają tam prawa dostępu i tj. dożywotnie postanowienie. Myślę, że nie będziecie mi pisać PW a ja nie będę już musiał wam podawać już adresu: http://diablo.phx.pl/foru...p=297156#297156
Na ten czas nie przyjmuję, żadnych nowych członków do czasu zakończenia Remontu PCM D2.
Topic o PlugY został zwiększony o nową wersję, v9.00. Nadal on pozostaje zamknięty jak masz problem, którego nie ma w owym topicu o PlugY wyślij mi pw. Nie ma potrzeby zakładać nowych topiców w dziale modyfikacje odnośnie Plugy bo będą niespodzianki ;/
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-06-10, 19:24, w całości zmieniany 1 raz
Tylko dla Modmakerów z grupy modmakers, jak i dla modmakerów zaawansowanych.
W dziale Code edit powstały trzy topici nt. struktury, offsetów i funkcji dla wersji v1.10, v1.11b, v1.12a. Przeznaczonych dla D2LoD, które posłużą wam za świetne źródło pomocy w edycji kodu, edukacji lub napisania tutorialu/ów.
Na każdy offset przypadnie 1 post z wyjaśnieniem struktury(jeżeli to możliwe), możliwymi argumentami(Niektóre nic nie dają, inne powodują crash gry), i innymi przydatnimi wskazówkami. Opisy będą w postaci kodu zdisasemblerowanego z poziomu OllyDbg i z poziomu hexów.
Przykładowa zmiana, jaką dokonałem poprzez szukanie offsetów:
Jeżeli nie wiadomo o co chodzi, to kup sobie najemnika i sprawdź czy ma coś nad krzyżykiem. Po prostu aktywowałem imię najemnika nad krzyżykiem. (Wg mnie ciekawa innowacja ;P)
Topic z plugy został wydzielony o wszystkie posty do działu Starych tematów pcm d2, oraz temat o plugy został przeniesiony do działu Modmaking.
Zostały również zmienione/dodade regulaminy proszę się z nimi zapoznać.
Ostatnio zmieniony przez Eps 2009-08-16, 07:01, w całości zmieniany 1 raz
W dziale Modyfikacje, ukazał się nowy temat [Need]Modyfikacje jeżeli potrzebujesz/poszukujesz jakiejś modyfikacji. A nie możesz znaleźć takowej na ID to ten topic jest specjalnie stworzony dla Ciebie.
Na stanowisku szefa Polskiego Centrum Moddingu Diablo 2 zaszła dziś zmiana. Nowym przywódcą został Trang Oul. Życzymy mu powodzenia w pracy nad rozwojem tego działu. Eps'owi natomiast dziękujemy za zajmowanie się PCM przez ponad rok czasu i życzymy mu wszystkiego najlepszego przy realizowaniu dalszych swoich przedsięwzięć.
_________________ >> W sprawach dotyczących forum Imperium Diablo proszę pisać do Doltnita. >> W sprawach dotyczących Imperium Diablo Realm również proszę pisać do Doltnita.
Od dziś działy Tutoriale / opisy oraz Code edit są widoczne dla wszystkich użytkowników oraz gości naszego Forum. Tym samym upubliczniona została praca jaką wykonał w tych działach poprzedni szef Polskiego Centrum Moddingu Diablo 2, Eps (za którą jeszcze raz mu dziękujemy).
_________________ >> W sprawach dotyczących forum Imperium Diablo proszę pisać do Doltnita. >> W sprawach dotyczących Imperium Diablo Realm również proszę pisać do Doltnita.
Dziś żegnamy kolejnego szefa PCM D2 - Trang Oul'a. Dziękujemy mu za współpracę i życzymy wszystkiego najlepszego. A nowym przywódcą tego działu został Haxite.
Eps został dziś tymczasowym Moderatorem Sekcyjnym działu PCM D2. Zajmie się uporządkowaniem materiałów znajdujących w dziale. Szefem PCM (zarówno grupy jak i całego działu) nadal pozostaje Haxite i to do niego proszę pisać w sprawach formalnych (dołączenie do grupy, publikacja nowego tutorialu, itp.)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum