..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2006-12-15, 15:46
Duzo pytan :p
Autor Wiadomość
zwolak 

Wysłany: 2006-09-17, 13:55   Duzo pytan :p

Ok mam pare pytanek
1. czy mozna zrobic cos takiego ze zalozmy ze jestem druidem mam jakis tam pierscien i dzieki temu pierscieniowi mam np magie necromanty jakas tam ale zeby byla ograniczona np 4 wlocznie z kosci i dalej nie da rady.... jak mozna to prosil bym o opis jak to zrobic
2. Chcialbym sie dowiedziec czy da rade zrobic cos takiego ze mam jakis tam talizman i kiedy mam go w ekwipunku moge zmienic sie w diablo czy tam inne potwory jezei istenieje taka mozliwosc to prosze o opis
3. jezeli da rade zrobic to co opisalem w pytaniu drugim to czy da zrobic cos takiego ze po zmianie w tego potwora postaci rosna statystyki i poziomy magii... jezeli da prosze o opis...

Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje!

reakwon12 
BUK SPAMU !

Wysłany: 2006-09-17, 14:03   

1.troche nie rozumiem ale po prostu wybierasz skilla z przedmiotu innej postaci i atakujesz;P
2.w hero editorze pewnie sie da ale nie napisze ci jak bo nigdy nie robilem tego
3.tu juz chyba nie...

http://img261.imageshack....nshot017go3.jpg +1 plz >:c

zwolak 

Wysłany: 2006-09-17, 14:15   Duzo pytan :p

Heh to ja nie rozumiem twojej odpowiedzi chodzi mi o to zeby posiadajac naprzyklad pierscien miec druidem miec dzieki temu pierscieniowi magie necromanty np 10 wloczni z kosci sorki ale jestem nobem jezeli chodzi o modding i jezeli mozecie to tlumaczcei tak od poczatku do konca

Krupas 
Moderator Sekcyjny
nie mam czasu na nic

Wysłany: 2006-09-17, 14:38   

da rade, ja np robilem inne umiejetnosci dzieki nowym slowom runicznym, wiec to jest mozliwe... moze kiedys powstanie tutek do tego... narazie sam wiesz nauka i malo czasu...
pozdro
http://phrozenkeep.it-point.com/

reakwon12 
BUK SPAMU !

Wysłany: 2006-09-17, 14:40   

lol sry nie zauwazylem ze to dzial modding;/ sry jescze raz

http://img261.imageshack....nshot017go3.jpg +1 plz >:c

zwolak 

Wysłany: 2006-09-17, 15:53   Duzo pytan :p

Kurpas blagam opisz mi jak to sie robi te trzy pytanka to jest dla mnie bardzo wazne i mozesz tez napisac jak z tymi nowymi umiejetnosciami przy pomocy run

eps 
EPS FOR MODDING

Wysłany: 2006-09-17, 18:24   

reakwon12, Nie przejmuj się każdy może się pomylić
zwolak, Już ci piszę na pierwsze pytanie:
Jak chcesz pierścień ze skillami to wypakuj plik cubemain.txt z Patch_d2.mpq i przejdź na sa m dół i stwórz nową linię tylko otwórz ten plik programem d2excel bo tam jak przejdziesz na sam dół i klikniesz prawym klawiszem i wybierzesz Add row to się pojawi nowa pusta linia.
zacznij od wpisania w kolumnie enabled wartości 1, w kolumnie version wpisz 100 i teraz radzę wpisać w kolumnie numinputs 1 i w kolumnie input 1 wpisz hp1 oznacza to że jak wsadzisz do kostki jedną mniejszą miksturę leczenia to powstanie po transmutacji pierścień ze skillami. Następnie w kolumnie output wpisz rin powstanie wtedy pierścień ale jeszcze nie będzie miał przypisanych statsów z innych postaci. Dobra teraz statsy w kolumnie mod 1 wpisz oskill i w kolumnie mod 1 param wpisz wartość skilla którą ma dostać twój druid z innej postaci. Np. gdy wpiszesz wartość 84 to dostajesz włócznie z kości Proponuję też wypakować plik skills.txt z patch_d2.mpq ponieważ tam są id tych czarów co chcesz dostać w pierścieniu. mod 1 min i mod 1 max wypełnij własne liczby przykład: mod 1 min = 1 a mod 1 max = 2 oznacza to że możesz losowo dostać pierścień który będzie dodawał od 1 poziomu umiejętności do 2 poziomu umiejętności w kościanej włóczni na pierwsze pytanie udzieliłem odpowiedzi ale jeszcze pamiętaj że w kolumnie *eol wpisać 0 na samym końcu. i potem jak chcesz sprawdzić efekty to weź wejdź w folder z diablo stwórz tam nowy folder i nazwij go data później wejdź w ten folder data i stwórz nowy folder i nazwij go global i znowu wejdź w folder global i stwórz tam folder który musi mieć nazwę excel wejdź w ten folder i wklej tam swój plik cubemain.txt następnie powróc do folderu z diablo i weź stwórz skrót z diablo i kliknij na niego prawym klawiszem i wybierz właściwości. tam w zakładce skrót pisze element docelowy wpisz tam na końcy -txt czyli tak "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II.exe" -txt jeśli masz na dysku c zainstalowane diablo. następnie zastosuj i odpal skrót. znajdź kostkę horadrimów wsadź miksturkę leczenia mniejszą tom co przy starcie w pasie nosi hero i stransmutuj ją w efekcie dostajesz pierścień z nowym skillem necrona myślę że pomogłem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi