Ok mam pare pytanek
1. czy mozna zrobic cos takiego ze zalozmy ze jestem druidem mam jakis tam pierscien i dzieki temu pierscieniowi mam np magie necromanty jakas tam ale zeby byla ograniczona np 4 wlocznie z kosci i dalej nie da rady.... jak mozna to prosil bym o opis jak to zrobic
2. Chcialbym sie dowiedziec czy da rade zrobic cos takiego ze mam jakis tam talizman i kiedy mam go w ekwipunku moge zmienic sie w diablo czy tam inne potwory jezei istenieje taka mozliwosc to prosze o opis
3. jezeli da rade zrobic to co opisalem w pytaniu drugim to czy da zrobic cos takiego ze po zmianie w tego potwora postaci rosna statystyki i poziomy magii... jezeli da prosze o opis...
1.troche nie rozumiem ale po prostu wybierasz skilla z przedmiotu innej postaci i atakujesz;P
2.w hero editorze pewnie sie da ale nie napisze ci jak bo nigdy nie robilem tego
3.tu juz chyba nie...
Heh to ja nie rozumiem twojej odpowiedzi chodzi mi o to zeby posiadajac naprzyklad pierscien miec druidem miec dzieki temu pierscieniowi magie necromanty np 10 wloczni z kosci sorki ale jestem nobem jezeli chodzi o modding i jezeli mozecie to tlumaczcei tak od poczatku do konca
da rade, ja np robilem inne umiejetnosci dzieki nowym slowom runicznym, wiec to jest mozliwe... moze kiedys powstanie tutek do tego... narazie sam wiesz nauka i malo czasu...
pozdro
Kurpas blagam opisz mi jak to sie robi te trzy pytanka to jest dla mnie bardzo wazne i mozesz tez napisac jak z tymi nowymi umiejetnosciami przy pomocy run
reakwon12, Nie przejmuj się każdy może się pomylić
zwolak, Już ci piszę na pierwsze pytanie:
Jak chcesz pierścień ze skillami to wypakuj plik cubemain.txt z Patch_d2.mpq i przejdź na sa m dół i stwórz nową linię tylko otwórz ten plik programem d2excel bo tam jak przejdziesz na sam dół i klikniesz prawym klawiszem i wybierzesz Add row to się pojawi nowa pusta linia.
zacznij od wpisania w kolumnie enabled wartości 1, w kolumnie version wpisz 100 i teraz radzę wpisać w kolumnie numinputs 1 i w kolumnie input 1 wpisz hp1 oznacza to że jak wsadzisz do kostki jedną mniejszą miksturę leczenia to powstanie po transmutacji pierścień ze skillami. Następnie w kolumnie output wpisz rin powstanie wtedy pierścień ale jeszcze nie będzie miał przypisanych statsów z innych postaci. Dobra teraz statsy w kolumnie mod 1 wpisz oskill i w kolumnie mod 1 param wpisz wartość skilla którą ma dostać twój druid z innej postaci. Np. gdy wpiszesz wartość 84 to dostajesz włócznie z kości Proponuję też wypakować plik skills.txt z patch_d2.mpq ponieważ tam są id tych czarów co chcesz dostać w pierścieniu. mod 1 min i mod 1 max wypełnij własne liczby przykład: mod 1 min = 1 a mod 1 max = 2 oznacza to że możesz losowo dostać pierścień który będzie dodawał od 1 poziomu umiejętności do 2 poziomu umiejętności w kościanej włóczni na pierwsze pytanie udzieliłem odpowiedzi ale jeszcze pamiętaj że w kolumnie *eol wpisać 0 na samym końcu. i potem jak chcesz sprawdzić efekty to weź wejdź w folder z diablo stwórz tam nowy folder i nazwij go data później wejdź w ten folder data i stwórz nowy folder i nazwij go global i znowu wejdź w folder global i stwórz tam folder który musi mieć nazwę excel wejdź w ten folder i wklej tam swój plik cubemain.txt następnie powróc do folderu z diablo i weź stwórz skrót z diablo i kliknij na niego prawym klawiszem i wybierz właściwości. tam w zakładce skrót pisze element docelowy wpisz tam na końcy -txt czyli tak "C:\Program Files\Diablo II\Diablo II.exe" -txt jeśli masz na dysku c zainstalowane diablo. następnie zastosuj i odpal skrót. znajdź kostkę horadrimów wsadź miksturkę leczenia mniejszą tom co przy starcie w pasie nosi hero i stransmutuj ją w efekcie dostajesz pierścień z nowym skillem necrona myślę że pomogłem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum