..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Median MOD
Autor Wiadomość
lecil 

Wysłany: 2012-06-18, 18:57   

Cytat:
ale też wspominałeś o heroicach :>

Ok, ok ;)

Podam dokładną formułę na eliksir, który resetuje skille i staty:
Oil of Absolution+rune=Belladonna Elixir

Po wypiciu eliksiru zresetują się Twoje skill i statystyki ;)

d0mi3l 

Konto na BN: d0mi3l
Wysłany: 2012-06-19, 19:30   

Dziękuje wszystkim za wyjaśnienia.

Chciałbym jeszcze zapytać o summoning uberquest. Otóż wiem jak zrobić księgę kostce, ale jak wezwać owe potwory? Wiem że musi to się obyć w pewnych lokacjach ale jak?

Kalisz 
Prince of Retardia

Konto na BN: ---
Klan: ---
Konto na IDR: zapomniałem :/
Wysłany: 2012-06-20, 13:19   

dostajesz tak jakby nowy spell i uzywasz go w odpowiedniej lokacji

lecil 

Wysłany: 2012-06-20, 21:05   

Musisz udać się do odpowiedniej lokacji <np. doliny węży> , a następnie wybierasz skill Dark Summoning i go używasz ;)

Derkej 

Wysłany: 2012-09-16, 18:59   

Mam nadzieję, że nie powtórzę pytania, ale przeszukałem całe 10 stron i się na to nie natknąłem. Na czym polega "self-synergies and bonusses hard points in the skill" (może coś przekręciłem w nazwie, ale to nie istotne). Tzn. z tego co rozumiem to są to synergie takie jak każda inna, dostajemy z nich to co pisze tutaj: hard-skill points: coś-tam(np. 2 targets per lvl). Ale jak takie synergie można zdobyć?

Kalisz 
Prince of Retardia

Wysłany: 2012-09-17, 08:57   

Hard points - to są punkty umiejętności które otrzymujesz po wykonaniu jakiegoś zadania, np. od Tyraela po Izualu, czy od Akary w 1 akcie czy zwyczajnie po otrzymaniu lvlu. Na medianie możesz otrzymać 134 Hard Pointy (119 lvlupów, 12 z questów i 4 z tokenów z actbossów ale nie wiem jak to zdobyć :< ) \
Soft Points - są to punkty umiejętności od przedmiotów np, +3 barb skills

a określenie
Derkej napisał/a:
self-synergies and bonusses hard points in the skil

Umiejętność nie będzie plusować z bonusów otrzymanych z przedmiotów, jedynie z tego co rozdasz sam.

Derkej 

Wysłany: 2012-09-17, 11:55   

Czyli np. nawet jeśli zdobędę z przedmiotu +5 do ghost arrow (przypuśćmy), a rozdanych będę miał w tą zdolność 3 punkty, to nadal będzie tylko wartość zdolności za trzy punkty?
Jeśli tak, to w takim razie po co ustawiać przedmioty z takimi bonusami?

Poprawka. Trochę pogmatwany ten mod :) Czyli premie z hard points do danej zdolności otrzymujemy po prostu awansując na wyższy poziom, czy musimy mieć te punkty z awansu rozdane już (do jakiejkolwiek zdolności?) żeby premię uwzględnić?

I teraz rozumiem to "self-synergies and bonuses from..." tak że umiejętność nie będzie dostawała po prostu premii hard points za skille z przedmiotu, tak jak np. nie dostajemy za tak nabyte zdolności premii synergii.

Kalisz 
Prince of Retardia

Wysłany: 2012-09-17, 12:14   

Ale teraz się zakręciłem po Twojej wypowiedzi ;D

skoro grasz na medianie przypuszczam że problemów z angielskim nie masz :> oto wypowiedź z oficjalnego forum mediana na temat Hard/Soft Points.

Cytat:
Q: What are Hard/Soft points?
A: Hard Points = the points you get from a level up or as a quest reward (Tyrael...).
In MXL you get 134 HP's (119 from level ups + 12 from quest rewards + 4 from the 'Dogma' actboss tokens).
Put those points into a skill, and you are able to get the synergy or self synergy bonus.

Soft Points = Stuff you can get from Items or Charms (+3 to all Skills on an amulet or +1 on a ring etc...).
Self-/Synergies do not benifit from Soft Points.

Skill Level (slvl) = Hard/Base Points + Soft Points
(Writeup by [clueso])

Q: Do soft points count for Synergies?
A: No. Hard points only.
N.B. Shaman's Path & Greater Manifestations' bonuses, Force of Nature, Bacchanalia & Witchblood's effects and Light & Shadow -> Vessel of Judgement are the exceptions to this rule.

(This is because they're all 'dummy passives' and not truly synergies.

tak więc jak wynika z powyższego:

Derkej napisał/a:
Czyli premie z hard points do danej zdolności otrzymujemy po prostu awansując na wyższy poziom, czy musimy mieć te punkty z awansu rozdane już (do jakiejkolwiek zdolności?) żeby premię uwzględnić?

musi być rozdane powołując się na:

Cytat:
Put those points into a skill, and you are able to get the synergy or self synergy bonus.

co do tego

Derkej napisał/a:
umiejętność nie będzie dostawała po prostu premii hard points za skille z przedmiotu

możesz to sobei sam sprawdzić w grze, np zakładając przedmiot z + X i sprawdzić co się zmieni.

Nie mam teraz za bardz oczasu odpalać gry i patrzeć jak to dokładnie działa ale np na przykładzie Twojego ghost arrow to tam nie jest przypadkiem tak że jakaś statystyka umiejętności podlega zmianie na podstawie hard points ?

Derkej 

Wysłany: 2012-09-17, 13:30   

No to ghost arrow zarzuciłem jako przykład tylko, bo nie mogłem sobie żadnej innej nazwy zdolności w tym momencie przypomnieć ;) Ale dzięki. Już zrozumiałem na czym to wszystko polega z tymi własnymi synergiami. Jak mi jeszcze jakieś pytanie przyjdzie do głowy, nie omieszkam tutaj napisać :) A mam już takie kolejne pytanko, do czego odnosi się "faster hit recovery"? W moim mniemaniu chodzi o szybsze odzyskiwanie równowagi, czyli jak potwór cię uderzy, to szybciej zdołasz zareagować (widzimy, kiedy po otrzymaniu ciosu wroga nasza postać przez chwilę lekko się chwieje). I jeszcze velocity- odnosi się do prędkości poruszania się, czy (również) ataku?

Barbiżeńca 

Wysłany: 2016-03-13, 22:41   

witam.gram w mediana xl ultimative XVc. Mam takich kilka pytań:
-czy Cornerstone of the World jest dostępny na single player ? jeśli tak to gdzie go szukać?
-czy w tym klejnocie mogą być również skile pasywne i te pochodzące tylko z przedmiotów ?

Rastaman123 

Wysłany: 2019-11-23, 11:57   

Witam, podpowiedzcie gdzie znajdę księgę zwojów z teleportem ?? bo szukam ale bezskutecznie i w żaden sposób nie moge się teleportowac to obozowiska łotrzyc

Odpowiedz do tematu