Wysłany: 2018-02-18, 20:09 Co z doskonałymi kamieniami na singlu.
Witam, gram na singlu i mam pełno doskonałych kamieni, w zasadzie już nie mam gdzie ich dawać na postaci, która służy jako tragarz. Przeglądałem te receptury z ich użyciem ale nie znalazłem niczego konkretnego. Doradzilibyście jakieś użycie ich?
Generalnie bierzemy wielkie talizmany bo one maja szanse na zwiekszenie umiejetności, innymi nie ma sensu sobie zawracac głowy bo kombinacji jest bardzo dużo ale tylko niektóre przydatne.
Z tego co pamiętam istotny jest też ilvl (item lvl) talizmanu który chcesz transmutować - im wyższy tym lepiej. Ilvl zależy od poziomu potwora z którego wypadł. W związku z tym ideałem jest oczywiście wielki talizman który wypadł z baala na hellu ale umówmy się - ciężko taki zdobyć tym bardziej na singlu. Dlatego staraj się mutować tylko takie które wypadły w końcowych etapach hella (4-5act) lub ewentualnie w 85lvl areas (http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?t=40105).
Jak czytać tę tabelke:
dla przykładu wezmę
Krępy (Stout) | +3-12 Obrona | Wielkie Talizmany (1)[3-5] (7)[6-9](12)[10-12]
Krępy (Stout) - czyli wyświetlana nazwa
+3-12 Obrona - właściwość jaka może znaleźć się po tą nazwą
Wielkie Talizmany (1)[3-5] (7)[6-9](12)[10-12] - tu troszeczkę bardziej skomplikowane, ale łatwo to ogarnąć, w nawiasie okrągłym () masz podany item lvl, od którego może wystąpić dana właściwość, w nawiasach kwadratowych zakres tej właściwości. Czyli wielki talizman który ma ilvl=1 może dawać do obrony 3-5, z ilvl=12 obrona już może wzrosnąć do 10-12. Ale równie dobrze ilvl=12 może dawać też mniej.
Diablo, Niklathak i Baal w tej kolejności daja itemy z najwyższymi ilvl, ale talizmany do mixowania z kamieniami z 85 ilvl spokojnie wystarcza, na tych 3 wypisanych wyżej może wystąpić właściwość 41-45 do życia, dlatego ludzie najchętniej takie mixują. Ale do 40hp występuje już od 77ilvl czyli każdy talizman znaleziony na area 85 łapie się.
88ilvl chyba dropia czempiony i bossowie z area 85, ale za to głowy nie dam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum