No pięknie ASX76
Eth zbroja, 4 sox, 1131 def Cię nie zadowala? Chętnie ją przyjmę...:P
Ja na razie czarką szwendam się po Andy, Mefie i Hrabinie na koszu.
Mam już Insi w kosie ale za to 17 aura
Najlepszy mój drop to Gheed 39 mf z baalruna
Z runek to Pul z kuźni jak dotąd najlepsza.
_________________ Liga MF#7: 96,40
Liga HRs#7: 79,40
I nie zadzieraj pan ze mną, bo to bracie na dobre nie wyjdzie. No!
Liczyłem na 3 sox, bo jak na razie stać mnie ino na tańsze słowa runiczne
Oczywiście te 4 sox też się przyda, tyle że później. No, chyba że uda się wydropić coś lepszego
Niedawno wykosztowałem się na Wizziego za UM i wbrew pozorom był to dobry interes - z zaliczonym progiem 63 fcr można trochę poszaleć, aczkolwiek lagi zdarzają się prawie w każdej grze... Czarka na Orb i Ścianę Ognia, więc szwendam się głównie po Starożytnych Tunelach + Mauzoleum & Krypta. Kur...na chata, gdybym miał większy MF, to już dawno bym opływał w luxusy
Merc ma na łbie Maskę Tal Rasha, w rączkach kokosi crapny Insight, a na barkach dźwiga Dym Wyprawy na Mefika Hell okazały się stratą czasu. Za pierwszym razem dał Reapera (questowy), za drugim hełm Wilhelma, a potem tylko crap z niego leciał. Sama podróż do niego do przyjemności nie należy zważywszy na stosunkowo niski fcr. Ani razu nie padłem podczas tele, ale oczopląsu można dostać Trzeba przyznać, że jest dość ruchawy, gdyż nawet Sidła Kelpie spowalniające o 75% nie zabezpieczyły merca w 100% i kilka flaszek "energetycznego paliwa" mus mu zapodać - nie bawię się w walenie (pardon za wyrażenie) Mefika zza "rzeczki", ponieważ okolice niebezpieczne i łatwo se ściągnąć na łeb wampiry, albo i członków Rady, tym bardziej, że wiecznie napalony najemnik rzuca się na pierwszego lepszego Innymi słowy: face to face - merc zajmuje uwagę Mefa, a czarka stojąc z boku puszcza orby + ściany ognia Zdecydowanie najfajniej Siła Kelpie działają na Baala
Ładny Gheed, a i Insi robi wrażenie
U mnie z Kuźni na Koszu wyleciał Lem, a mogło być znacznie gorzej Na Hellu to jeszcze się wybiorę. Kiedyś
Z tego co pamiętam, UM na Koszu to max.
Zaletą korzystania ze Ściany Ognia jest choćby to, że da się ją rzucić na większy dystans, a Fire Ball musi lecieć, żeby dolecieć Akurat nieumarli najczęściej nie należą do "demonów szybkości", a poza tym merc utrzymuje ich w kupie, więc płoną całkiem spoko
Czas na kolejny meldunek z pól bitewnych.
Jako że miałem już serdecznie dość białych: shako, kadyceuszy i innych takich, w końcu doszedłem do słusznego wniosku i zainwestowałem w: Skulldera (2 pule) i Pięść Maga (pul), zatem wciąż trzymam się progu 63 fcr. No bo ileż można latać na Hellu w Skradaniu się, tym bardziej na 87 lvl-u?
Z runek wyleciał Mal w Zaginionym Mieście - czasami masakruję tam co ciekawsze skupiska mobów
Natomiast z itemów zbroja IK - czym prędzej sprzedałem ją za Gul
Warto jeszcze wspomnieć o Laskoszczycie - fajny armor, który jednakowoż sprzedałem za Pula - póki co i tak nie mam jak z niego korzystać, a miejsce w skrzynce się przyda
Po raz pierwszy w historii gry w "Diablo 2" udało się wydropić jewel 40 ed (niestety bez ias), jak również wielki talizman 40% do złota.
A lagi w dalszym ciągu... Kuźwa, już 2 razy przez nie padłem...
Wreszcie padł Monarch i zrobiłem Ducha. Próg 105 fcr został osiągnięty, co przekłada się na o wiele większy komfort gry. W Czeluści dropnęło shako (w końcu doczekałem się złotego) o "oszałamiającym" 99 def Sprzedałem za Chama
Aha, no i jeszcze Gheed, oczywiście crapny, 21% MF
Ja też znalazłem Monarchę...ale pękniętą 104 def. Chyba zrobię w niej ducha bo w końcu nie def jest ważny tylko te 35% fcr hehe
Poza tym Viper 28 od Andy.
Nieźle Tego Vipera to warto sprzedać, póki jeszcze jest coś wart...
Dla czarki polecam Skullder, a fcr i resy lepiej dobić z innych itemów, np. Wizziego, który powinien być już tańszy (swojego "kupnąłem" aż za UM).
Co ciekawe, Blizzard wreszcie (z)robi(ł) porządek z botami i cziterami, bo jak do tej pory nie widziałem ani jednego...
W międzyczasie robię Kick-Assę. Bardzo fajny i diablo niedoceniany jest zestaw Cleglawa (miecz, tarcza i rękawice): 35% szansy na druzgocące uderzenie, 6% mana za każde trafienie, 20% IAS, elegancka premia do skuteczności ataku, spowalnia cel o 25%, 50% szansy na zabójcze uderzenie (nie wiem tylko, czy to się liczy dla Kickerki...), czas działania trucizn zmiejszony o 75%, odrzut... Co do użyteczności tego ostatniego można polemizować Banalnie tanio i piekielnie skutecznie. Noszę również Angel Combo.
Do tego dorzucić: hełm Wilhelma + zupgrejdowanego Jeźdźca Rzezi = 85% szansy na CB.
W celu zaokrąglenia CB do 100% - Przymus... może będzie A teraz czekam na pochwały za kreatywność...
Duże brawa za kreatywność ASX76 .
Właśnie dzisiaj wypadł mi miecz Cleglawa, Rece gdzieś mam na mułach i tylko tarczy brak ale łatwo ją wydropię.
Generalnie ja zawsze zbieram wszystkie sety z małymi wyjątkami (Naja, Milabrega, Niebiańscy Bracia), bo przydają się bardzo przy tworzeniu nowych postaci.
W Święta nie miałem czasu na grę ale teraz może wreszcie trochę polatam czarką w ciekawe miejsca i coś znajdę lepszego niż crapy.
Skuldera mam ale wolę Vipera dopoki nie wydropię Wizziego
Co do Kick Assy to kiedyś próbowałem nią grać ale nie starczyło determinacji.
Może w połowie laddera ją zrobię jak będzie z czego.
Botów nie ma i to jest problem, bo nie ma baalrunów tyle co dawniej. Ciężko będzie dojść do poziomu 90+
Wszystko ma swoje dobre i złe strony.
A dziękuję
Oczywiście tej tarczy najlepiej szukać na Normalu.
Latałem czarką w ciekawe miejsca (raptem trzy) i w końcu mi się znudziło - za dużo klikania Zapragnąłem wypraw na Diablo i Baala trwających o niebo krócej, więc zrobiłem swoją ulubioną postać, czyli trap assę (a gdyby jakimś cudem objawił się DC, to reset umiejętności i będzie chwilowa kickerka). Trapka jest znacznie przyjemniejsza w obsłudze, a dzięki szybkości nawet łażenie "z buta" przebiega stosunkowo szybko Morduje o niebo sprawniej od czarki, co znajduje odzwierciedlenie w dropie. Shako z Diablo (tym razem sprzedałem za gul + ist), zbroja Tal Rasha ze zwykłej skrzynki na Zlodowaciałej Wyżynie (za: gul, ist, 4 male, um, 2 pule, 2 x sc 20 life), ładny Reaper (niestety non eth) z bossa koło Eldtricha, ist w Sanktuarium Chaosu, Verdungo w Czeluści, Gore Raider, eth CA 4 sox (a to cudko zmutowałem w kostce), kilka białych Monarchów...
Mam 2 wizzy, więc jakby co, mogę jednego odstąpić za free
Na MF Skullder to święty obowiązek!
Z Kick Assą jest taki problem, że... Trapką gra się fajniej
Brak botów to żaden problem, tylko błogosławieństwo!! Primo - dzięki temu rynek itemów nie padł na pysk i można na nich godziwie zarobić... Secundo - brak irytującego spamu non stop (na poprzednich Ladderach nieraz nie było widać co dzieje się na ekranie...). Tertio - co w sumie przekłada się na większą motywację do giercowania
Ballruny są, tyle że rzadkie, niemniej wystarczy takiego "upolować" i się go trzymać
Ja tam z nich korzystałem rzadko, wyższe lvl-e nabijam sam poszukując itemów i hr-ów
Po raz pierwszy grając trapką nie używam na mercu Olśnienia, lecz Reapera. A na Baala zakładam mu Sidła Kelpie i gdy już w nie wpadnie, to chłopczyk robi się bardzo nieruchawy, więc "dymam" go błyskami bez obaw
Fleshripper (świetna broń!) z Baala, Vex z jednej fal u tegoż, więc dlaczego skoro jest tak dobrze, nie mogło być jeszcze lepiej? Zrobiłem więc CTA... I co się okazało? Gorzej już być nie mogło... 1 do Rozkazów... 7 istów (sprzedałem to "coś" za 2) jak kotu w... - 60 sekund działania mnie nie urządza...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum