Konto na BN: DarkLuki
Wysłany: 2017-05-27, 19:38 Nekromanta szkielety
Mam pytanko odnośnie nekromanty. Mam postać z 22 punktami w mistrzostwie we władaniu szkieletami i 22 punkty w ożywieniu szkieletów. To daje mi 9 szkieletów, które mogę przywołać (mam jeszcze różdżkę, która dodaje 3 do ożywienia szkieletów i 2 do mistrzostwa we władaniu szkieletami). Czy można dalej pakować punkty umiejętności w ożywienie szkieletów i czy liczba szkieletów zwiększy się z 9 na 10. Ile szkieletów można mieć maksymalnie ?
Punkty umiejętności można pakować do 20 punktów "twardych" - czyli dodanie bezpośrednio 20 punktów w daną umiejętność, poprzez kliknięcia w drzewku, bez pomocy przedmiotów. Za pomocą przedmiotów można osiągnąć wyższy poziom umiejętności, lecz nie działają wtedy synergie bezpośrednie, w Twoim przypadku synergia z misrzostwa szkieletów będzie akurat działać, ponieważ wszelakie mistrzostwa to nie synergia jako taka, tylko jak nazwa wskazuje "mistrzostwo".
Co do maksymalnej ilości szkieletów i ich ilości - idę właśnie spać, rano sprawdzę i edytuje ten post, napisze Ci dokładny wzór, na pamięć go nie znam.
Edit: (lvl<4)?lvl:(2+lvl/3)
Po pierwsze, nie ma żadnej górnej granicy co do ilości szkieletów, które można ożywić.
Wzór natomiast należy rozumieć w taki sposób: gdy poziom umiejętności ożywienie szkieletu jest niższy od 4, dodaje po 1 szkielecie co 1 poziom tej umiejętności.
A teraz druga część, która jest aktywna po przekroczeniu 4 poziomu oż. szkiel. i nadpisuje/likwiduje to, co było wcześniej: gdy poziom oż. szkiel. jest wyższy od 4, dodaje 2 + poziom umiejętności oż. szkiel. podzielone na 3.
To znaczy, że np na poziomie 30, gracz będzie miał 2 + 30/3 = 12 szkieletów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum