Nie mogę znaleźć modułu "d2client" w pliku D2Client.dll.
Patch: 1.13c. Program: ollydbg.
W sumie to prawie wszystkie adresy we wszystkich modułach zaczynają się na 77******
Zauważyłem, że w poradnikach do 1.13c adresy wynoszą właśnie 6F******
W hexeditorach też nie mogę znaleźć podanych adresów.
Plik game.exe ma wersję 1.0.13.60 czy raczej 1.13c. Poza tym gra czysta, świeżo po patchowaniu...
___
Pobrałem paczkę patchy z IDR i wypakowałem 1.13c i uruchomiłem D2Client.dll, w którym adresy różnych modułów zaczynały się na 77. Modułu d2client nie widziałem w "view".
Obym coś robił nie tak...
1 - czerwony
2 - jasno zielony
3 - niebieski
4 - złoty (jak unikaty)
5 - szary
6 - czarny
7 - złoto-żółty (coś pomiędzy itemami rare a unikatowymi)
8 - pomarańczowy
9 - żółty
A - ciemno zielony
B - purpurowy
C - ciemno zielony
D - biały
Nie wychodziło z tego nic, ponieważ edytować musisz patchstring.tbl a nie expansionstring.tbl. Patchstring ma tą przewagę, że nadpisuje wszystko inne. Wyjątkiem są niektóre hardcoded linie, które też łatwo edytować.
Nie wiem jakiego edytora TBL używasz, ale polecam tego - Peer TBL Editor, jedyna wada, że nie wyświetla numeru linii, ale jest najprostszy i nie chrzandoli mu się wprowadzanie kolorów.
Wielkie dzięki. Problemem okazała się bardzo stara wersja olly. Kod działa
Odkryłem też, że można zmieniać kolory konkretnych przedmiotów w expansionstring.tbl za pomocą dopisania przed stringiem prefiksu: (polska wersja)
[OJ wyprzedziłeś mnie z update postu. Sam właśnie odkryłem te kolory]
Ăżc0
Ăżc1
Ăżc2 Ăżc3
Ăżc4
Ăżc5
Ăżc6 (ciężko zobaczyć: czarny)
Ăżc7
Ăżc8
Ăżc9
Ăżc;
Ăżc:
Ăżc/ Ăżc.
Przykład: Ăżc/Harlequin Crest
Daje białą pogrubioną nazwę czako w ekwipunku i na ziemi.
Dodatkowo jak ktoś chcę aby nazwa przedmiotu się w ogóle nie wyświetlała to kasuje cały string z konkretnej komórki, ale wtedy w grze będzie widać malutki prostokącik zamiast napisu.
Pytania do tematu będę aktualizował.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum