Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Wysłany: 2016-11-05, 10:55 Blizzcon 2016 - co dalej z serią "Diablo"?
Wszyscy oczekiwali Blizzconu. Emocje opadły. Nie będzie kolejnego dodatku do "Diablo III" natomiast będziemy mogli wykupić kolejną postać - sławnego nekromantę, jakieś gadżety typu zwierzaki. Z okazji 20 rocznicy "Diablo" zostanie dodany prawdopodobnie rift składający się z plansz, potworów i bossów zaimplementowanych z pierwszej części. Jakie odczucia? Niedosyt - myślałem, że dadzą dwie pierwsze części w HD...
mnie to rybka co sie tyczy d3, ale jakby zrobili d1 i d2 na nowo, to bym z mila checia siegnal po nie. zamieszczam tez link, by wzbogacic nieco temat. http://www.diablofans.com...-1-live-updates
Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wysłany: 2016-11-05, 13:28
Niestety mnie Diablo zawiodło na całej linii. Teoria "Blizzard pracował nad kolejnym dodatkiem, porzucając go i udostępniając część zawartości z niego w patchach." chyba właśnie się potwierdziła.
Dodatkowo Nekromanta będzie postacią dostępną jako płatne DLC. Moim zdaniem Diablo jest grą, która obecnie nie nadaje się do prowadzenia tego typu modelu biznesowego.
W kwestii rocznicowego Dungeona, wygląda na to, że Blizzard zmienił paletę kolorów, rozpikselizował grafikę i nazwał to "RetroVision™", żeby ładnie brzmiało i prezentowało się w prasie.
Natomiast nie włożono żadnego wysiłku, aby podziemia wyglądały przynajmniej choć trochę podobnie jak te, znane z Diablo 1.
Na plus natomiast jest fakt, że odtworzone mają być potwory, bossowie, dźwięki i muzyka z Diablo 1. Mam nadzieję, że dźwięki Sukkubów będą takie jak należy, a Czarni Rycerze powrócą z dawną chwałą i swoim charakterystycznym krzykiem przy ginięciu.
Niestety na minus jest fakt, że event będzie trwać tylko miesiąc, natomiast zaprezentowany model Rzeźnika wcale nie budzi we mnie entuzjazmu
Zapowiedziana nowa zawartość choć bardzo przyjemna, to jednak mechaniki gry nie naprawi, a to właśnie ona jest główną bolączką Diablo 3. Gdy content patch wejdzie życie, entuzjazm na pewno się objawi, fale graczy zaleją serwery, ale pytanie na jak długo ? Chyba nie o tak krótkofalowe zmiany chodziło Blizzardzie...
Brak zapowiedzi Diablo 4 ? Nie zawiodłem się, bo najmniej wierzyłem w taki scenariusz. Brak Diablo 2 HD ? Największy mój zawód. Brak dodatku do Diablo 3 ? Tak, wolałbym pełnoprawny płatny dodatek taki jak swego czasu RoS, niż kilka content patchy - płatnych - co mnie akurat nie boli.
Czy ja wiem, czy chcę d4 utworzonego przez Bli$$ jakim jest obecnie... A tak w ogóle, gdyby ktoś nie wiedział to blizz się sprzedał już jakiś czas temu. Teraz to już nie jest Blizzard Entertiment tylko Activision Blizzard.
D3 ma chyba najmniejsze łatki do pobierania z wszystkich gier, porównajcie sobie z WoWem lub innym Overwatchem.
Pozdrowienia.
_________________ Głupota, Dante. Głupota. Potęga kontroluje wszystko - a bez siły, nie możesz wszystkiego ochronić; zostajesz sam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum