..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Pan MF Hork
Autor Wiadomość
Ryś 
Sieg grammatik!

Klan: -brak-
Konto na IDR: RysPicz
Wysłany: 2013-04-21, 21:19   

Droga Mamo. Wkręcasz tu niepotrzebnie wątek feministyczny. Ale skoro chcesz, to Ci odpowiem ;>
Cytat:
dlaczego w tak okrutny i nikczemny sposób wykorzystałeś kobietę...
ona ma dostawać baty byś Ty się wzbogacał????
to mi tu pachnie bardzo nieładnie. Alfons.....
a zresztą.... hmmm właściwie czemu nie? skoro zupa była za słona......

Wykorzystałem kobietę, ponieważ po latach udręki (nie tylko mojej!) z Waszą płcią, postanowiłem się odegrać. Chcecie swoje równouprawnienie, no to macie, koniec wynajmowania biednych arabów!
Ma dostawać baty, wracamy do czasów średniowiecza, niech się cieszy że nie spalili jej na stosie a w obozowisku łotrzyc ognisko niemałe jest...
Alfons, no nie przesadzajmy, to tylko jedna niewolnica. Kochanka, puchata przyruchanka, pomocnica... Ale na pewno nie sympatyczna pani trudniąca się najstarszym zawodem świata, wszak ubrana nie jest aż tak wyzywająco chociaż czerwień włosów może coś sugerować- im bardziej zardzewiały dach, tym wilgotniejsza piwnica... a tacy mężni, mocni barbarzyńcy lubią rude, ruda czyni cuda.

... ;) ***

techtoken 

Konto na BN: śmierdzi hackami
Klan: pvm IDR
Konto na IDR: Techtoken
Wysłany: 2013-04-26, 01:02   

jest jeszcze jedna opcja na rzucenie zwiekszenia obrażeń, a mianowicie wybranie merca 5 akt i podrzucenia mu wspomiannego ohydnego kła.

Janca 

Wysłany: 2013-05-24, 09:16   

Hmm wydawało mi się, że gdzieś napisałeś Rysiu, że zamist 2x cs 6ist lepiej wychodzi jednak 2x ali baba? Coś takiego jakiś czas temu mi się obiło o uszy, a teraz nie mogę tego znaleźć.

Co do mojego horka, to wreszcie stał się grywalny. Resy, oprócz psn (66), na 75, merc praktycznie nie pada (anda raled, eth hone sundan 2x shael + amn i hart). Gram z szałem (zamiast goldwrapu dałem nosferatu, 7ll, str + spowolnienie mobów kosztem 30mf, nie żałuję;d). Dzięki temu mogę bardziej "skupić atak" na konkretnych mobach (a dokładniej na tych, których bije merc, dzięki temu szybciej idzie ubijanie). Ogólnie wreszcie nie wściekam się, że geleb z fire+lit + jakaś aura ściąga mi życie szybciej niż upadły lał świętej pamięci Optica [*]. Teraz założyłem czako, na razie wiem tylko, że paskudnie wygląda :|

Ryś 
Sieg grammatik!

Wysłany: 2013-05-24, 11:10   

Janca napisał/a:
Hmm wydawało mi się, że gdzieś napisałeś Rysiu, że zamist 2x cs 6ist lepiej wychodzi jednak 2x ali baba? Coś takiego jakiś czas temu mi się obiło o uszy, a teraz nie mogę tego znaleźć.
Bo pisałem to na realmie a nie w temacie :)
Lepiej wychodzi, jeśli masz zamiar nie latać tylko i wyłącznie na pindla. W końcu nieco szybciej nazbiera tego złota pod hazard czy naprawę syfu ;p Bo jeśli chodzi o stricte MF, to wiadomo że do dwóch csów się nie umywa nic.
Janca napisał/a:
Co do mojego horka, to wreszcie stał się grywalny. Resy, oprócz psn (66), na 75, merc praktycznie nie pada (anda raled, eth hone sundan 2x shael + amn i hart). Gram z szałem (zamiast goldwrapu dałem nosferatu, 7ll, str + spowolnienie mobów kosztem 30mf, nie żałuję;d). Dzięki temu mogę bardziej "skupić atak" na konkretnych mobach (a dokładniej na tych, których bije merc, dzięki temu szybciej idzie ubijanie). Ogólnie wreszcie nie wściekam się, że geleb z fire+lit + jakaś aura ściąga mi życie szybciej niż upadły lał świętej pamięci Optica [*]. Teraz założyłem czako, na razie wiem tylko, że paskudnie wygląda :|
Sprzęt merca masz porządny, mój hork też nosi czoko xd Wygląda jak wieśniak, ale co poradzić... osiągi> wygląd :p
Btw. już od dłuższego czasu nie wiem jak to jest gdy geleb penisopalcy kładzie mi barba- jak ma ampa nad głową, to szybciej i więcej z niego ssę lifa niż on mi zabiera :F
Tak czy inaczej, Ty mówisz o frenzierze, a nie o kręćku tak jak mój, sou build, skille staty masz zupełnie inne niż ja. Jedynie idea (MF horka, oczywson) jest ta sama xd

EDIT:

Zielarz napisał/a:
No nie wiem, ja to widzę w topicu...
Kup mi okulary, pls...

Ostatnio zmieniony przez Ryś 2013-05-24, 12:44, w całości zmieniany 1 raz  

Zielarz 
Reprezentuję biedę

Konto na BN: Nigdy nie miałem :c
Konto na IDR: Zielarz
Wysłany: 2013-05-24, 12:01   

Ryś napisał/a:
*Switch- Dla biedniejszych lub tych, którym szkoda istów- 2x ali baba istist. Mało stylowe, zaś różnica na jednej broni w MF jest około 30%. Warto się w takie także zaopatrzyć w razie gdyby barb miał być także pod travi, nie zaś stricte pod pindola.

Dla tych, którym zależy na tym by naprawdę wyciągnąc dużo mf- Dual CS 6x ist. 180 mf z każdego miecza robi wrażenie.

No nie wiem, ja to widzę w topicu...

Ja nie trolluję, to poniżej mojej godności.

hybereq 

Wysłany: 2013-06-09, 15:54   

Słuchaj, a ja mam pytanie o broń:
Czemu "koniecznie" Grief? Ze względu na def ignore i jad na immuny?
W jakim mieczu polecałbyś go zrobić? Mam dziadka w zanadrzu, więc na razie pobawię się w miecze. Jakiego Griefa będzie mi później najłatwiej sprzedać?

Mam też dwie sugestie:
1. Na amulet może się nadać Drobiazg Mahima. Daje ładnego kopa do ar i defa, bo +10%, do tego również staty i resy po 10
2. Na broń może się chyba nadać Tomb Reaver z 3 soxami - jakiś dmg ma, do tego najs resy i mf. Jeden shael dla max iasu i 2 perf skulle dla dual leecha - jak znajdę to sprawdzę :P

Ryś 
Sieg grammatik!

Wysłany: 2013-06-09, 16:23   

hybereq napisał/a:
Czemu "koniecznie" Grief? Ze względu na def ignore i jad na immuny?
Niet. Ze względu na piękny bonus griefa do obrażeń, który nie jest pokazywany w okienku. Pozwolę sobie przytoczyć cytat ze swojego smiter guida:
Ryś napisał/a:
-+DMG! Z griefa, astreona, redeemera, stone crushera. Jak działa +dmg? Dodaje obrażenia do BAZOWEJ wartości broni lub tarczy.

I właśnie z tego względu grief. Bazowa wartość obrażeń jest mnożona przez wszystkie modsy (+dmg z WW, mastery). Dzięki temu dmg w okienku jest ~~5-6 razy mniejszy niż realny dmg który zadaje nasza postać podczas noszenia griefa.
hybereq napisał/a:
W jakim mieczu polecałbyś go zrobić?
Napisałem- griefa jeśli chodzi o miecze, to PB (Fazowe Ostrze). Wówczas nie będziesz musiał fruwać zbyt często by naprawiać swój sprzęt.
hybereq napisał/a:
1. Na amulet może się nadać Drobiazg Mahima. Daje ładnego kopa do ar i defa, bo +10%, do tego również staty i resy po 10
To już lepiej zdjąć sobie jednego nagela i wrzucić angelic amu + ring; 10% ar sumuje się z mastery i WW dając niewielki boost w porównaniu z preferowaną kratownicą która wcale do drogich przedmiotów nie należy. Def z kratownicy także bije na łeb na szyję mahima, tak samo res. Jedyne co mahim ma to 10 stat, ale to jest do przebolenia ;)
hybereq napisał/a:
2. Na broń może się chyba nadać Tomb Reaver z 3 soxami - jakiś dmg ma, do tego najs resy i mf. Jeden shael dla max iasu i 2 perf skulle dla dual leecha - jak znajdę to sprawdzę :P
Mógłby, gdyby nie fakt że 10% zabitych mobów może stać się ożywieńcami (skele), niszcząc potencjalne zwłoki z których moglibyśmy dorwać haerka lub gryfa. Ponadto, non eth tombreaver miałby stosunkowo mały dmg w porównaniu z combo grief + botd, a eth tomb jest rzeczą o cenie porównywalnej do wspomnianego comba botda i griefa- nie wspominając o tym, że trzeba by w niego wpakować zoda ;)

Fliper140 

Konto na IDR: Fliper140
Wysłany: 2016-04-06, 14:02   

Odkopuje bo bardzo mi sie spodobała ta strategia, w zasadzie ubrałem już wszystko barbowi, przeleciałem się nim ale patrze, że coś wszystkich zamrażam szukam, myśle - no tak, to mój raven.
Raven wydawał mi się oczywistością bo ar, i cbf, no ale ma dodatkowe od zimna więc odpada, jak w takim razie została rozwiązana kwestia cbf? cham w hełm ik?

szaman1977 
dziadek na IDR

Wysłany: 2016-08-15, 10:05   

chomikuje ktos save'a Rysiowego horka ?

Odpowiedz do tematu