Ja jesli chodzi o to, co blizzard robi, to boje sie, ze zaczna zmieniac diablo 2 jak zrobili diablo 3 w sensie, z gry gdzie sie farmi, zaklada serwery, sprzedaje itemy, jest zabawa, zrobia cos na przykladzie diablo 3, gdzie gra jest po to, zeby wbic max level, a nie zeby sie rozkoszowac gra.
A co do filmikow, to owszem, gram w oknie, bo tylko tak moge grac na linuxie. Byc moze sa filmiki na full screen, nie mam pojecia.
Konto na BN: Jamajka#2610
Konto na IDR: Jamajka
Wysłany: 2016-03-17, 08:41
Xelok napisał/a:
Ta firma upada, z diablo 3 zrobili totalna kupe (nadal moim zdaniem ta gra daje fun, ale cel tej gry jest zalosny moim zdaniem), to teraz chca sie dowalic do 2. Przykro mi jest naprawde, dzisiaj rano juz myslalem, zeby torchlight obczaic, a i ze ewentualnie skoncze grajac na single playerze na starszych patchach.
Nastepne co mnie denerwuje, to ze diablo 2 sciagniete klientem battle.neta ma uciete filmiki, to nie jest to samo co wersja na plycie.
Pragne dodac, ze ci co sie biora za modyfikacje diablo 2, z zalem mysle, ze oni z tworzeniem tej gry nie mieli nic wspolnego.
O czym Ty mówisz? Co oni chcą dowalić? Nową łatką poprawili tylko działanie na nowych systemach. To aż taka zbrodnia?
Imo typowe narzekanie, podobnie, jak to, że "niczego nowego nie dodali". Nie zrobili tego, ale MAJĄ DODAĆ, jak sami zapowiadali. Na palcu jednej ręki można wymienić devów, którzy wspierają swoje gry po prawie 20 latach od wydania.
Xelok napisał/a:
A co do filmikow, to owszem, gram w oknie, bo tylko tak moge grac na linuxie. Byc moze sa filmiki na full screen, nie mam pojecia.
Noo tak :'D
Pamiętaj, że Blizzard nie wspiera Linuxa i nigdy nie mówił, że grzebiący po to, by działało poza Windowsem oraz OS X, będą mieli wszystko, jak trzeba. Więc o co się siepać?
Nie ma łatek, to źle, bo wieje nudą - są, źle, bo... też źle.
Ta firma upada, z diablo 3 zrobili totalna kupe (nadal moim zdaniem ta gra daje fun, ale cel tej gry jest zalosny moim zdaniem), to teraz chca sie dowalic do 2. Przykro mi jest naprawde, dzisiaj rano juz myslalem, zeby torchlight obczaic, a i ze ewentualnie skoncze grajac na single playerze na starszych patchach.
Nastepne co mnie denerwuje, to ze diablo 2 sciagniete klientem battle.neta ma uciete filmiki, to nie jest to samo co wersja na plycie.
Pragne dodac, ze ci co sie biora za modyfikacje diablo 2, z zalem mysle, ze oni z tworzeniem tej gry nie mieli nic wspolnego.
O czym Ty mówisz? Co oni chcą dowalić? Nową łatką poprawili tylko działanie na nowych systemach. To aż taka zbrodnia?
Imo typowe narzekanie, podobnie, jak to, że "niczego nowego nie dodali". Nie zrobili tego, ale MAJĄ DODAĆ, jak sami zapowiadali. Na palcu jednej ręki można wymienić devów, którzy wspierają swoje gry po prawie 20 latach od wydania.
Xelok napisał/a:
Noo tak :'D
Pamiętaj, że Blizzard nie wspiera Linuxa i nigdy nie mówił, że grzebiący po to, by działało poza Windowsem oraz OS X, będą mieli wszystko, jak trzeba. Więc o co się siepać?
Nie ma łatek, to źle, bo wieje nudą - są, źle, bo... też źle.
Widze, ze chetnie bys mnie werbalnie zaatakowal, ale staz i forum ci nie pozwala. Bo to co napisales to jednoczesnie atak w moja persone, nieuzasadniony, z zachowaniem kultury, bo to forum.
Otoz wyjasnie ci moje obawy, przez 2 lata sledzilem poczynania blizzarda z diablo 3. Gralem w 2012 w wakacje, wrzesniu i pazdzierniku, i nie moge powiedziec, ze gralo mi sie slabo, bo gralo mi sie fajnie. Do tej pory pamietam, jak gralem monkiem i farmilem 3 akt, jak wylecial mi soj ze skrzynki, kazdy nowy item swiecil i dawal radoche. Potem przerzucilem sie na inne gry (Gdy jeszcze korzystalem z windowsa), diablo 3 olalem. No i pod koniec 2014 roku kupilem znowu, i owszem bylo fajnie, ale to juz nie to samo. Ile mozna robic rifty i grifty? Mialem jakies 3-4 postacie gdzie ciagle riftowalem, ale za kazdym razem nie moglem miec max eq, bo juz nie mialem sily na granie, bezcelowe. Co sie dzisiaj loguje do tej gry (diablo3), to zaraz mi ktos wysyla wiadomosc, ze mi rusha walnie, nawet sobie nie mozna pograc dla funu i przejsc gry, tylko zaraz rush, zeby rifty robic, no to walnal mi gosciu rusha i juz mi sie grac nie chce.
Pisze o tym, bo na jsp pisza, ze blizzard sie bierze ponoc za diablo 2, a historia mi pokazala, ze za co sie dzisiaj bierze blizzard, to zazwyczaj psuje gre. Po co dotykac stare diablo 2, jak ta gra ma juz 16 lat, jestem pewien, ze starzy pracownicy, ktorzy pracowali nad ta gra w blizzard north juz dawno poodchodzili. Za stara klasyke chca sie brac jacys laicy, co niedawno uniwersytet pokonczyli i sie tasowali pod swoj dyplom i potem zlozyli papiery do blizzarda bo to ich wymarzona praca.
Bug z mercem to jest tragedia, spam boty jak byly tak byly, na hellu jeszcze nei bylem, to nie wiem co sie dzieje. W skrocie jak blizzard zrypie ta gre, to sie zawiode juz na tej firmie. Zreszta, ja czuje ze blizzard ma tylko prawa do diablo 2, nic wiecej.
e: juz dawno stwierdzilem, ze blizzard to dzisiaj korpo, nastawione na zysk.
OK, po updatejcie nie idzie w ogole opalić BN. Sciagam instaler 1.14, nie rozpoznaje wersji gry. Patchuje do dowolnego starszego numeru - w ogole sie nie odpadal. Zupdatowalem znowu do 1.14 - dalej BN nie dziala. Kupa nie upadate.
Jeszcze widze ludzie maja problemy z mercami? Jak można spieprzyć gre po tylu latach???
Konto na BN: Jamajka#2610
Konto na IDR: Jamajka
Wysłany: 2016-03-18, 00:25
Co ma staż na forum do dyskusji na temat patcha ?
No i nie zaatakowałem niczyjej persony, a jedynie odniosłem się do zmian w patchu, które dla wielu osób są na ORGOMNY plus. Wsparcie dla nowych systemów, które mają teraz ok. 85% rynku, pozwoli większej puli graczy cieszyć się grą, bez "kombinowania", a niektórym nawet umożliwi jej URUCHOMIENIE.
Odmawianie im dostępu do gry (zwłasza posługując się argumentami "bo gimbaza", bo nieogarnięci) jest po prostu egoistyczne.
Wychwalaj dalej dwójkę, a ja tymczasem wyjawię Ci tajemnicę: Blizzard zmienił styl tworzenia gier. Całkowicie. Rozejrzyj się po ich innych grach, StarCraft, Heroes of the Storm, wszystkie w pewnych aspektach bardzo podobne do Diablo.
Kolejna tajemnica: Tak, Blizzard ma prawa do Diablo, może sobie z tą grą zrobić, cokolwiek im przyjdzie do głowy.
A skoro tak bardzo przeszkadzają Ci zmiany (tudzież ich zapowiedź), pozostaje dołączenie do któregoś z prywatnych realmów, granie offline/przez sieć domową...
Co ma staż na forum do dyskusji na temat patcha ?
No i nie zaatakowałem niczyjej persony, a jedynie odniosłem się do zmian w patchu, które dla wielu osób są na ORGOMNY plus. Wsparcie dla nowych systemów, które mają teraz ok. 85% rynku, pozwoli większej puli graczy cieszyć się grą, bez "kombinowania", a niektórym nawet umożliwi jej URUCHOMIENIE.
Odmawianie im dostępu do gry (zwłasza posługując się argumentami "bo gimbaza", bo nieogarnięci) jest po prostu egoistyczne.
Wychwalaj dalej dwójkę, a ja tymczasem wyjawię Ci tajemnicę: Blizzard zmienił styl tworzenia gier. Całkowicie. Rozejrzyj się po ich innych grach, StarCraft, Heroes of the Storm, wszystkie w pewnych aspektach bardzo podobne do Diablo.
Kolejna tajemnica: Tak, Blizzard ma prawa do Diablo, może sobie z tą grą zrobić, cokolwiek im przyjdzie do głowy.
A skoro tak bardzo przeszkadzają Ci zmiany (tudzież ich zapowiedź), pozostaje dołączenie do któregoś z prywatnych realmów, granie offline/przez sieć domową...
Piszesz, ze mnie nie atakowales, a jednoczesnie zniewazasz mnie i pokazujesz disrespekt ublizajac mi, mowiac mi co mam robic. Naucz sie zasad etykiety, czlowieku.
Mam prawo miec swoja osobista opinie, a twoje wywyzszanie sie mnie nie obchodzi. Prywatne realmy tez mnie nie obchodza. Wydaje ci sie, ze jestes interesujacy, ale nie jestes, bo jestes zwykla [cenz.].
A co do twoich nowszych systemow, nie bede ukrywal, ze nowszych windowsow 10 i 8, uzywaja [cenz.]. Windows 10 i 8 to dzisiaj zwykly trojan, wirus w systemie. Ja nie jestem userem windowsa 10, a podkladanie sie ich userom, ktorzy placa za laptopa i pc 2 czy 3 razy wiecej niz jest wart to nie moj problem. Ja tez jestem klientem blizzarda jak i inni, bo na punkcie diablo 2 mam obsesje. A tak jak napisalem, Diablo 2 dzisiaj jest robione przez innych ludzi, niz tych co nad nia pracowali. Tak samo jak zmarl Steve Jobs, i iphony umarly, to samo dzieje sie z grami, gdy pracuja nad nia inni ludzie, niz ci co ja stworzyli..
Jeszcze masz jakies pytania?
//Ja mam jedno. Czytałeś regulamin forum?
Otrzymujesz ostrzeżenie o wartości 1, za obrazę innego użytkownika forum. Dalszą dyskusje polecam przenieść na PW, ponieważ nie zamierzam tolerować takich postów.
[ Dodano: 2016-03-18, 18:46 ]
Moderator, jak mnie ktos obraza niewerbalnie, to warna nie dostaje, a jak ja uzywam obraziliwych slow to zaraz warn leci, i na kazdym forum jest tak samo. To ze masz prawa moderatora nie znaczy, ze jestes madrzejszy i lepszy. Radze isc do postawowki moderatorze i nauczyc sie czytac ze zrozumieniem.
edit2: Gowno mnie to obchodzi co ty zamierzasz tolerowac a co nie, jakby nie ja i inni userzy, nie mialbys czego do moderowania, wiec czego sie wymadrzasz?
Zreszta szkoda czasu na to forum, jak dzieci takie jak anubis mi przeszkadzaja i psuja humor, myslalem, ze tu mozna prowadzic normalne dyskusje, ale widze ze zasluzeni userzy jak i moderacja sa na poziomie gimnazjum, wankers.
Zegnam
//Skoro na każdym forum jest tak samo, to oznacza że coś jest nie tak z tym "każdym forum"? Ja czytać ze zrozumieniem umiem. Nie wymądrzam się, tylko pilnuję porządku. Normalna dyskusja odbywa się bez obrażania innych. Kto jaki poziom prezentuje - to widać.
Otrzymujesz ostrzeżenie o wartości 2, za brak szacunku do moderatora, i do jego decyzji.
Ostatnio zmieniony przez Freak_09 2016-03-18, 19:33, w całości zmieniany 2 razy
Wydali patch na diabełka, to teraz się zabrali za w3. http://polygamia.pl/warcr...tepne-w-drodze/
W sumie to nic nowego nie dodali, ale poprawili balans, zaczęła się "walka" z cziterami oraz botami i tego typu podobne rzeczy.
_________________ Głupota, Dante. Głupota. Potęga kontroluje wszystko - a bez siły, nie możesz wszystkiego ochronić; zostajesz sam.
Konto na BN: midzi/kwasiarnia
Konto na IDR: midzi
Wysłany: 2016-03-25, 08:53
Także wydaje mi się, że to jest początek serii odnawiania starszych gier. Czy chodzi o integrację do BN 2.0, czy może reedycję jak HoMM3 to trudno to na tą chwilę określić, ale warto pamiętać, że w ubiegłym roku Blizzard stworzył komórkę do odświeżenia gier z przełomu lat 90/00.
Doszły do mnie głosy, że gra znacząco lepiej działa na tabletach co mnie także interesuje, gdyż ma tabka na Win10.
Odnośnie nowego patcha to także nie udało mi się go jeszcze zainstalować i odpalić na BN. Do patcha 1.13 mój stary instalator sklejony naście lat temu dawał radę, ale integracja plików *.dll z game.exe sprawiła, że trzeba chyba dokonać czystej instalacji, na czystym systemie.
Przez święta trzeba będzie postawić lapka ze świeżym systemem i pobrać instalatora na nowo
Odkąd zainstalowałem update 1.14, zaczęły mi się dziać dziwne rzeczy w grze. Jestem ciekaw, czy ktoś z Was tez się z tym spotkał.
1. Gdy dołączam się do istniejącej gry, wyjdę z miasta, to znika ikona merca. Nie mogę włączyć jego equip. nie mogę dać mu butelki. Wciskam O i tyle.
Nic się nie dzieje. Pomimo, iż ciągle za mną biega i daje mi aurę. Gdy merc ginie, mogę go wskrzesić, wraca jego ikona, ale gdy zaglądam do equip, jest tam pusty. Dopiero po reconnect wracają jego itemy. Przez chwile sądziłem, że musi odzyskać ciało
żeby wróciły mu itemy, tak jak graczowi, ale jego ciała na polu bitwy nie ma.
2. Zrobiono mi taxi az do 5 aktu, ale gdy zakładam grę, larzuk ma beznadziejne itemy. 4 sztuki, które w ogóle sie nie zmienia
ją nawet po restarcie aplikacji. Dopiero, gdy wskoczyłem na poziom 22+ wróciło to do normy.
3. Ziomek pomógł mi ze starożytnymi, ja wróciłem do miasta, on poszedł zabić Baala. Zabił go, a mnie się wypełnił quest. Sadz
iłem, że trzeba przejść przez portal zniszczenia świata. Teraz będąc na lvl 24 mogę dołączać się tylko do nightmare.
Czy ktokolwiek miał podobny przypadek? Coś takiego nie miało miejsca przed aktualizacją. (ostatnio włączałem grę jakieś 2 miesiące temu).
1. Gdy dołączam się do istniejącej gry, wyjdę z miasta, to znika ikona merca. Nie mogę włączyć jego equip. nie mogę dać mu butelki. Wciskam O i tyle.
Nic się nie dzieje. Pomimo, iż ciągle za mną biega i daje mi aurę. Gdy merc ginie, mogę go wskrzesić, wraca jego ikona, ale gdy zaglądam do equip, jest tam pusty. Dopiero po reconnect wracają jego itemy. Przez chwile sądziłem, że musi odzyskać ciało
żeby wróciły mu itemy, tak jak graczowi, ale jego ciała na polu bitwy nie ma.
To typowy bug z mercem, który pojawił się od v1.14a. Wtopa Blizzarda. Może to naprawią w przyszłym patchu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum