..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Otwarty przez: ms
2012-07-30, 23:11
Pytanie o Andy Bug
Autor Wiadomość
Materac 
Grr! Zły_Tapczan

Konto na BN: Materac#1766
Konto na IDR: Materac
Wysłany: 2012-07-31, 20:17   

Edit: Ehh, widzę, że sam nikogo tu nie przekonam hyhy.

Peszmerd napisał/a:
Odnośnie tego co pisał Materac, uporządkuję.

Bardzo ładnie uporządkowałeś swoje poprzednie posty :)

So.. http://diablo.phx.pl/forum/viewtopic.php?p=360165

Dodatkowo na CBN na porządku dziennym były sytuacje, w których gracze cl zostawiali resztkę życia diablo dla postaci bez wykonanego zadania, a gra była zakładana przez gracza z wykonanym zadaniem. Zresztą sam praktykowałem to na realmie i parę innych osób g:)
Efekty widać na pierwszy rzut oka.

fojtazz 

Konto na IDR: fojtazz
Wysłany: 2012-07-31, 21:31   

no i tu się rodzi mały problem - bo znacznie ciężej będzie ubić mefa czarką na ~60 lvl niż na 80 nie wspominajac o baalrunie - tego robie sam blizzką bez wiekszych problemów, a merc na 60 lvl to bedzie tam padał jak mucha...
jakieś pomysły lub porady?

Anubin 

Grafik 3D

Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wysłany: 2012-07-31, 23:03   

wydaje mi się, że przy dostępności respeca (jeśli chcesz kontynuować grę mułkiem), a zwłaszcza jeśli mułek jest tymczasowy, to rozwiązaniem jest "rozdanie" mułkowi skilla.

Zauważ, że czarodziejka-muł na 60lvl będzie miała wymaksowaną zamarzniętą kulę, z synergią i mistrzostwem, co jest wystarczające, aby bez problemu dobić diablo, czy innego bossa (kłopot może być z baalem, klon,narośle)

Ewentualnie jeśli o dobijanie chodzi, to musisz merca usunąć taxującej postaci i założyć np na taxującą postać infi, dzięki czemu mułek nie straci many.

Imo danie w życie, i rozłożenie skilla pod kule,pozwoli Ci komfortowo dobić diablo, a jeśli Ci nie żal postaci taxującej możesz zrobić z niej tanka.

To jedyny pomysł na jaki byłem w stanie wpaść, ofc. możesz kombinować z postaciami i skillami dla nich.

Materac 
Grr! Zły_Tapczan

Wysłany: 2012-08-01, 07:55   

fojtazz napisał/a:
no i tu się rodzi mały problem - bo znacznie ciężej będzie ubić mefa czarką na ~60 lvl niż na 80 nie wspominajac o baalrunie - tego robie sam blizzką bez wiekszych problemów, a merc na 60 lvl to bedzie tam padał jak mucha...

Jeśli chodzi o mefa wątpię, żeby było to warte zachodu ale cóz :P Czemu mowa o 60lvlu? Przed aktem 3 masz 2 lokacje area 85(mauzoleum, prastare tunele) na których w parę godzin dobijesz nawet do ~85.

Co do baala, niewykonanie zadania nie wyklucza chodzenia na brh - zazwyczaj zakłada je ktoś z wykonanym zadaniem, wystarczy tylko uważać aby nie wpaść do gry z otwartym baalem :P

fojtazz 

Wysłany: 2012-08-01, 16:42   

Materac napisał/a:

Jeśli chodzi o mefa wątpię, żeby było to warte zachodu ale cóz :P

czyli jeśli nie mef to co? baal? diablo? bo wychodzi, że musiałbym wiec w takim wypadku 4 mułki aby w taki sposób ubijać tych najlepszych bossów.

itemeczek 
Przywódca klanu PvMM
Członek PvMM

Konto na BN: itemeczek2/itemeczek4/itemeczek5/itemeczek6
Klan: PvMM
Konto na IDR: itemeczek
Wysłany: 2012-08-02, 01:19   

Materac napisał/a:
Przed aktem 3 masz 2 lokacje area 85(mauzoleum, prastare tunele) na których w parę godzin dobijesz nawet do ~85.

fojtazz napisał/a:
Materac napisał/a:

Jeśli chodzi o mefa wątpię, żeby było to warte zachodu ale cóz :P

czyli jeśli nie mef to co? baal? diablo? bo wychodzi, że musiałbym wiec w takim wypadku 4 mułki aby w taki sposób ubijać tych najlepszych bossów.

Ilość, nie jakość. Horda potworów z a85, jeszcze jakieś elitki>aktowy boss (poza kilkoma przypadkami).

fojtazz 

Wysłany: 2012-08-02, 17:24   

a jakie to są przypadki?
ogólnie jeśli można to prosiłbym kogoś o podpowiedź na kogo by takiego mułka sam zrobił, tzn czy zatrzymał się na A1 i miał Andy i Hrabine, A3 mef itd.

Materac 
Grr! Zły_Tapczan

Wysłany: 2012-08-02, 18:00   

Na andy jest inny sposób, opisany bodajże na początku tematu. Tam gdzie lubisz latać, w przypadku baala zamulenie nie stanowi aż tak dużej części gry, więc jest imo najbardziej opłacalne. Dla mnie sami bossowie na LoD nigdy nie stanowili głównego miejsca dochodu, początkowo mef aby zdobyć czako etc i wio na area 85/krowy.

fojtazz 

Wysłany: 2012-08-02, 18:27   

tylko czy ten sposób na Andy jeszcze działa?

a ja właśnie myślałem, że najbardziej opłaca się robić brh, bo może rzucić najlepsze itemy, są jego przywołańcy co też mogą coś dropnąć no i exp ;)

Materac 
Grr! Zły_Tapczan

Wysłany: 2012-08-02, 18:31   

Oczywiście, że działa. Zabijasz andy, czekasz na portal, który się pojawia - wchodzisz i płyniesz na wschód, ende.

fojtazz 

Wysłany: 2012-08-02, 22:01   

dzięki panowie! chyba wiem już wszystko, wiec nie pozostaje mi nic innego jak zabierać się za nową czarke :)

Venemeth 

Konto na IDR: Venemeth
Wysłany: 2013-04-10, 00:56   

Hej, ten bug naprawiono w 1.13d lub w ID modzie?

rozumiem, że to postać z Andy bugiem powinna zabijać Andariel, nie wystarczy że stworzyła grę? Aha i przepraszam za mały offtopic ale chciałem się przy okazji zapytać jak usuwać posty?

midzi 
midzi

Konto na BN: midzi/kwasiarnia
Konto na IDR: midzi
Wysłany: 2015-05-26, 19:17   

Złota łopata :)

Bug cały czas jest i wystarczy po zabiciu Andy wejść do portal do miasta, który sam się otworzy, porozmawiać z Warrivem i wyjść z gry, aby ów quest drop uzyskać :)

Odpowiedz do tematu