Wysłany: 2015-04-14, 09:39 Problem z Diablo 1 HD mod
Chcę pograć w Diablo i mam pewne problemy z instalacją tego wszystkiego. Pierw pobrałem Diablo I + Hellfire w Platynowej Edycji z chomika i po zainstalowaniu odpaliłem grę ale nie mogłem stworzyć postaci nie wiem czemu. Wszedłem więc w jakąś już gotową i podczas ładowania wywaliło mnie z gry. Później próbowałem zainstalować Mod hd ale po odpaleniu instalacji pojawia mi się okno Program requires diabdat.mpq to run.
Wcześniej miałem problem ze znalezieniem Diablo z dodatkiem. Więc co robię nie tak? Chyba, że podacie jakiś link do pobrania tej gry i szybko wytłumaczycie co i jak trzeba zrobić bo choć to takie proste to nie ogarniam.
Konto na BN: Obishedo
Klan: DoT / EPI / ZROM
Konto na IDR: ------------
Wysłany: 2015-04-14, 12:45
A więc czemu pobierasz z Internetu gry to nie wiem. Przecież to piractwo! Więc radzę następująco:
1) kupić sobie oryginalne "Diablo" (teraz chodzi jakieś 10 - 20 zł więc to nie majątek)
2) instalujesz je (bez "Hellfire", ten pseudododatek jest Ci niepotrzebny)
3) pobierasz ze strony forum "Diablo Awakening" moda HD
4) rozpakowujesz go gdzieś np. do folderu "dVpa"
5) pliki te wrzucasz sobie np. do folderu "Belzebub" (nie wrzucaj ich we folder z "Diablo")
6) instalujesz OpenAL albo OpenGL (nie pamiętam już)
7) odpalasz belzebub.exe
oglądasz filmik początkowy (możesz wyłączyć)
9) wchodzisz w tryb Single Player
10) zakładasz postać (do wyboru: sorceror, rogue, warrior, necromancer, assasin, barbarian)
11) grasz
P.S. Jedyne co robisz źle to ściągasz piraty, dlatego Ci nie działa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum