..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Eps
2009-06-11, 17:31
[Need] Modyfikacje
Autor Wiadomość
Eps 
Szef PCM D2

Wysłany: 2014-04-18, 23:01   

Scaliłem temat z tematem [Need] Modyfikacje, bo jest on specjalnie przeznaczony do poszukiwań timon666.

Eps 
Szef PCM D2

Wysłany: 2014-04-18, 23:20   

Najprostszą opcją jest pobranie modyfikacji drop mods link > http://diablo.phx.pl/download/item/262/
i giga inventory link > http://diablo.phx.pl/download/item/265/
Całość ze sobą mieszasz. I masz możliwość grania w modyfikację wg Twoich kryteriów poszukiwań. ;)
Chociaż istnieją inne sposoby. Może znajdziesz w tym temacie jakąś wzmiankę. ;)

timon666 

Wysłany: 2014-04-18, 23:59   

Heh właśnie zacząłem szukać tu po forum no i mam tylko że w Patch_D2.mpq nie ma pliku TreasureClassEx.txt ;o ale jakoś se już poradzę, jak uda mi się zmieszać ten mod aby poprawnie działał to wrzucę linka :D

Edit:A więc udało mi się :) robimy tak pobieramy legit drop mod :http://www.gamefront.com/files/1756922/Legit_Item_Drop_Mod_v1_10 oraz giga inv :http://diablo.phx.pl/download/item/265/.

1. Wrzucamy pliki z giga moda do folderu głównego z grą.(wystarczy wypakować folder "data" do folderu z grą i zatwierdzić zmianę)
2. Wrzucamy plik Patch_D2.mpq do głównego folderu z grą.
3. Dodajemy do skrótu -direct -txt w zakładce "element docelowy"
Całość powinna wyglądać tak : "C:\Program Files\Diablo II + Diablo II - Lord of Destruction PL\Diablo II.exe" -direct -txt
4. Odpalamy grę i cieszymy się modem :D

timon666 

Wysłany: 2014-04-20, 22:11   

Witam. Otóż znowu poszukuje moda. Znalazłem BETMODS i jest po prostu mega ale nie ma żadnego moda pod 1.09 z dużym ekwipunkiem i skrzynia. Chciał bym żeby skrzynia miała kilka stron tak jak Big Cube mod, dału my rade coś takiego znaleźć ?

Abominator 

Wysłany: 2014-06-21, 22:32   

Potrzebuję moda, który edytuje umiejętność nekromanty - zamroczenie na płaszcz cieni, z tym dodatkiem, żeby płaszcz cieni trwał np. zamiast pół minuty - pół godziny. Jeśli chodzi o okienko skilla, nie musi zmieniać się graficznie. Nazwa, także może być taka sama. Głównie chodzi mi o to, żeby przez cały czas było ciemno (bo wtedy jest fajny klimat :twisted: ) Gdybym potrafił tworzyć mody, z pewnością bym to zrobił, ale w ogóle tego nie trawię. Jeśli ktoś umiałby zrobić coś takiego byłbym suuuper wdzięczny. Do wersji 1.13c
Ew. umiem przerabiać przedmioty w hero editor, ale jeśli dam na jakiś przedmiot umiejętność płaszcz cieni, to nawet na 63 poziome trwa ledwie 70 sekund, a daje tyle obrony, że gra się zdecydowanie za łatwo i to mnie denerwuje :?
Jeśli ktoś wie jak przedłużyć jej czas trwania, tak aby na niskim poziomie mogła trwać z pół godzinki, to też będzie super. :mrgreen:
PS: Jestem zielony w tym temacie, więc nie wiem czy coś takiego w ogóle da się zrobić.

SevenHeaven 
Seveniątko

Konto na BN: to wstyd
Konto na IDR: SevenHeaven
Wysłany: 2014-06-21, 23:20   

Zamiast edytować skille, zrobię maksymalny mrok we wszystkich lokacjach w grze. Będzie globalnie to po pierwsze, a po drugie na stałe - bez żadnego czasu.

Levels.txt
Plik Levels.txt wrzucasz do ścieżki "folder z zainstalowanym diablo 2\data\global\excel\"

Aby zmiana działała w grze musisz we właściwościach skrótu, dopisać do elementu docelowego -direct -txt (pamiętać o spacjach przed myślnikami).

W celu usunięcia modyfikacji, wyrzuć folder data, lub usuń parametry z elementu docelowego.

Przykładowy screen:

"No w życiu bym nie ograniczył pojmowania Twojej osoby do jednej szufladki : D"
-NightWolffik

Abominator 

Wysłany: 2014-06-22, 13:59   

Ogromne dzięki dla SevenHeaven. :mrgreen:
Teraz można kosić :twisted: Zwłaszcza gdy zmieni się cień postaci na czerwony :572:
Zamiast usuwać niepotrzebnie -direct -txt zrobiłem po prostu dwa skróty do diabełka - jeden z rozszerzeniem, a drugi bez. Wszystko pięknie działa, w grze zapadły egipskie ciemności.

kopeczko11 

Wysłany: 2014-09-07, 10:50   

Poszukuje modu w którym najemnik mógł nosić wszystkie itemy (nie tylko bron, helm i zbroje). Kiedys nan im gralem a teraz znalesc nie moge.

kaendril 

Wysłany: 2014-09-29, 18:24   

Witam.
Szukam moda który dziala pod 1.13c

Najwazniejsze aby zwiekszal drop itemow zlotych i zielonych (ale bez przesady co by nie lecialo mi z diablika kilka setow tylko itemy z szansa ok 0,5%)
Zwieksza zdobywanie expa
Wiecej pkt umiejetnosci (niekoniecznie)
Wiekszy max lvl (niekoniecznie)

SevenHeaven 
Seveniątko

Konto na BN: to wstyd
Konto na IDR: SevenHeaven
Wysłany: 2014-09-29, 23:47   

Patch_d2 pod 1.13c

Zwiększyłem szansę na unique items i set items. Ciężko powiedzieć o ile, jeżeli stwierdzisz, że za mało, lub za dużo to pisz.
Exp jest x2.
kaendril napisał/a:

Tutaj musiałbyś sprecyzować, bo ciężko się domyślić o co dokładnie chodzi.
kaendril napisał/a:

Niby można odblokować 100 lvl, a over 100 zaczynają się problemy. W sumie nie wiem jak to zrobić, u mnie były bugi jak chciałem zrobić max lvl 110. Tylko powiedzmy sobie szczerze... nabiłbyś chociaż 99 na singlu? ;)

"No w życiu bym nie ograniczył pojmowania Twojej osoby do jednej szufladki : D"
-NightWolffik

Nizari 
Beyonder

Wysłany: 2014-10-01, 01:19   

kaendril napisał/a:
Witam.
Szukam moda który dziala pod 1.13c

Najwazniejsze aby zwiekszal drop itemow zlotych i zielonych (ale bez przesady co by nie lecialo mi z diablika kilka setow tylko itemy z szansa ok 0,5%)
Zwieksza zdobywanie expa

Wypróbuj mojego moda, oto jego dział:
http://diablo.phx.pl/forum/viewforum.php?f=168
Zmienia wprawdzie wiele innych rzeczy, ale spełnia zarazem wszystkie Twoje wymagania.

SevenHeaven napisał/a:
Niby można odblokować 100 lvl, a over 100 zaczynają się problemy. W sumie nie wiem jak to zrobić, u mnie były bugi jak chciałem zrobić max lvl 110. Tylko powiedzmy sobie szczerze... nabiłbyś chociaż 99 na singlu? ;)

Nie wiem, jaka wartość jest maksymalna, ale wiem, że dodając nowe levele nie możesz przekroczyć 4294967295 expa (być może ta granica jest wyższa) i nie będzie żadnych bugów. Zwiększenie takie nie powinno sprawić problemu z nabiciem 99 lub wyższego levelu. Wystarczy pozwiększać exp ratio.

//Diablo II było napisane pod system 32 bitowy i stąd pochodzi ograniczenie do 4294967296 punktów doświadczenia. - Eps.
Nizari#2580
Ostatnio zmieniony przez Eps 2014-10-01, 01:32, w całości zmieniany 1 raz  

Nieznany 
Barbarzyńca

Wysłany: 2014-10-13, 10:11   Mod, który pozwala przejść koszmar i piekło

Witam,
chodzi mi o mod, który by rozwijał postać podobnie do Valhalli, gdzie można było mieć 300 poziom i równie większe umiejętności. Jest taki po polsku?

Eps 
Szef PCM D2

Wysłany: 2014-10-13, 10:42   

Scaliłem Twój temat, bo dotyczy on poszukiwań.

Szeranf 

Cult of Personality

Wysłany: 2014-10-13, 11:21   

Po wpisaniu w naszym dziale download "poziom postaci i "lvl postaci" znalazłem trzy mody, które zmieniają maksymalny poziom postaci. Po polsku one nie są, a przynajmniej nie część zmodyfikowana (bo jak zainstalujesz je na polską wersję, to część będzie po naszemu).

CORRUPTED DEATH v1.4
Cytat:
Max lvl postaci 255, max lvl umiejętności 30, zmiany w umiejętnościach, nowe receptury kostki, nowe unikaty i zestawy. Wymagany LoD v1.09

LEGEND ABOUT NINE DEMONS FINAL v1.5
Cytat:
Modyfikacja Legend about Nine Demons wprowadza do gry m.in. populacja potworów i ich siła zostały zwiększone, postać jest teraz demonem, maksymalny poziom postaci to 300, postać zaczyna grę z 2 specjalnymi przedmiotami, zmienione zostały super unikalne potwory, zostało dodanych 7 uber potworów unikalnych, zmieniony został główny Boss, komenda "Players X" została wyłączona, niektóre lokacje zostały zmienione, zmienione zostały wszelkie utwory muzyczne - zostały one dodane z DS, DS2 i Sacred, dodane zostały przedmioty unikatowe i z zestawu z plugin'ów Talonrage'a, dodane zostały słowa runiczne z tychże plugin'ów, klejnoty mogą być transmutowane z przedmiotami, zostało dodanych 13 sekretnych przepisów.

NEW DAWN X v1.10 B1
Cytat:
M.in. maxymalny poziom postaci 250, szybsze zdobywanie poziomu postaci, nowe przedmioty, receptury Kostki Horadrimów, nowe grafiki. Wymagany LoD v1.10.

Nieznany 
Barbarzyńca

Wysłany: 2014-10-13, 11:48   

Ktoś ma doświadczenie z pierwszym i trzecim? Są jakieś, które mocno zmieniają świat gry?

Odpowiedz do tematu