Konto na BN: sp rulz =]
Konto na IDR: dizelsky
Wysłany: 2012-09-26, 20:25 FanArty z Łowcą Demonów
I znowu przyszło mi w udziale zapoznać Was z kolejną odsłoną FanArtów dotyczących Diablo 3 z forum IncGamers.com. Dziś nasz stałykącik, czyli Fan Art Watch, a to oznacza cotygodniową prezentację dzieł członków forum.
Swoimi wizjami o tym, jak powinien wyglądać Łowca Demonów dzielą
się z Nami w tym tygodniu artyści, tacy jak Petersen1973, nieznany artysta (to nie nick, tylko naprawdę rysownik nie podał ksywki), StanislavNovarenko (ocho, nasi?) oraz Akiman. Brzmi znajomo? Nie do końca? Mimo tego, i tak nie powinniście przegapić tych prac, tym razem jest nawet jeszcze ciekawiej, niż ostatnio.
Możecie też o tym przeczytać także w newsie na stronie głównej.
Na pierwszy ogień idzie efektowna scenka walki Łowcy Demonów z rogatą bestią z piekła rodem by Petersen1973. Proszę bardzo, nacieszcie oczy, a za chwilę zaczniemy marudzić
Także tego... Część z Was pewnie już wie, co napiszę. Znowu kolorystyka? O nieeeeee... Niestety, i tym razem nie uniknęliśmy konfrontacji ze sztuką przedstawiania mrocznej skądinąd postaci, jaką jest Demon Hunter, we wszystkich kolorach tęczy. Brakuje chyba tylko różowego. Na plus obrazka należy zapisać za to dynamiczną scenę i efektowne wygibasy Demon Hunterki, zwinna babeczka, nie ma co Szału nie ma, ale też nie jest to jakiś totalny niewypał.
Skoro Demon Huntera i Kubusia Puchatka, eee, to znaczy "przerażająco kolorową bestię" mamy już za sobą, czas na deser.
Tym razem powinniśmy być trochę bardziej zadowoleni. Dlaczego? Proszę bardzo, popatrzcie sami. Łowca Demonów oczami nieznanego artysty.
No no, już troszkę lepiej, nieprawdaż? Powiedziałbym, że nawet lepiej niż dobrze. Kolorystyka zdecydowanie bardziej stonowana i wyciemniona. Tło, choć nie powala szczegółowością czy jakimś ciekawym wycieniowaniem, zdecydowanie pasuje do naszej bohaterki. Całość prezentuje się fajnie, chociaż nie wiem jak Wy, ale ja bym jednak dodał nieco więcej szczegółów; za to podoba mi się lekkie rozmycie konturów postaci. Udany art, jednym słowem.
Wygląda na to, że ten tydzień jest pełen niespodzianek, bo im dalej, tym ciekawiej. Demon Hunter by StanislavNovarenko. Nie tylko ksywka sprawia, że czuję się jakoś bliżej domu - oto art #3.
Pierwsze co nasuwa mi się w związku z tym artem, to pewna stara gra. Nie wiem, czy mieliście okazję grać w coś takiego, jak "Thief: The Dark Project", ale zapewniam, że temu staremu FPP klimatu nie brakuje. A Łowca Demonów nr 3 zdecydowanie przypomina głównego bohatera Thiefa, Garretta - średniowiecznego złodzieja. Wow! Aż łza się w oku kręci... Naprawdę, tym razem artysta utrafił niemal w sedno - mroczność 4/5, i o to chodzi! Jak widać, można użyć koloru czerwonego i nie popadać w gaciowy róż.
Świetnym pomysłem jest także dobranie ciemnych kolorów dla twarzy postaci - dodaje jej nieco aury tajemniczości, takiej "nieludzkości". Oczywiście w pozytywnym tego słowa znaczeniu.
Minusy? Wiem, czepiam się, ale przydałoby się jakieś bardziejz różnicowane, delikatne tło. To tak, abyśmy nie mieli za słodko, czego przecież nie lubimy
I ostania praca. Nie będę ukrywał, że to mój faworyt z całej serii 4 obrazków. Praca Akimana.
Po pierwsze i najważniejsze, kolorystyka. Test zdany pozytywnie, bo jest ciemno i ponuro. Super! Bo niby dlaczego gra o walce z Siłami Ciemności miałaby być utrzymana w wesołych kolorach? Zmierzylibyście się sami z Azmodanem czy Diablo, to przestałoby być wam wesoło, Panowie z Blizzarda
Po drugie - cudowna stylizacja na stary obrazek oraz pewna komiksowość, którą lubię, jeśli jest udanie wprowadzona, a ta moim zdaniem jest. Tak, tak, jesteśmy ponurzy, mroczni i lubimy ponure i mroczne scenerie. Mea culpa.
I po trzecie, świetnie tło: parę ptaszysk, księżyc, nie rzucają się za bardzo w oczy, jednocześnie spełniając swoją rolę, czyli po prosty bycia tłem. I przyjrzyjcie się uważnie - wyraz twarzy Łowczyni i jej oczy. Genialnie pasują do nastroju całości, Łowca Demonów to przecież taki trochę skrytobójca, więc upiornie się uśmiecha i mierzy nas wzrokiem, mrużąc ślepia.
Moim zdaniem, w tym tygodniu mieliśmy naprawdę udane łowy z Łowcą Demonów.
Gdzieniegdzie zgrzyt, ale jestem skłonny wybaczyć - ktoś po prostu inaczej interpretuje temat, i chwała mu za to, bo wpływa to na różnorodność.
Czekamy na Wasze opinie. Jacyś faworyci? Klawiatury w ruch i oceniajcie, co spłodzili Wasi koledzy z IncGamers. Bo przyjdzie Łowca Demonów i Was ukarze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum