A tak się prezentuje większa skrytka dla klasycznego Diablo II.
Ofc. muszę jeszcze przesunąć przycisk nawigacyjny (napis mouseovera "Zamknij", zakres klikalności, animację przy kliknięciu, itp.) Bo w klasycznym Diablo II ten przycisk jest lekko przesunięty. Całość będzie przeznaczona dla 4 wersji w osobnych dll-kach, które napiszę. I będą one zhooketowane (podczepione) pod plik: D2gfx.dll, podobną metodę używa: PlugY
Mam nadzieję, że plugin, który wkrótce będzie dostępny zostanie mądrze użyty.
Fajnie by było, gdyby Usy to zaimplementował do nowego moda IDR, ofc. są takie wady, że pojawią się mułki cl.
IMO znikną, bo nie trzeba będzie tak często przerzucać itemy.
Możliwe.
Nie dodałem, że skrytka może być taka duża jak jest na realmie, bo jedynie dałem taki demonstracyjny screen, a nawet może być jeszcze większa od tej realmowej o około 10/20 krateczek (Przy dobrych wiatrach) = 10/20 dodatkowych przedmiotów o wymiarach 28x28 można tam umieścić, tj. gemy/runy/zwoje, hełmy, rękawice, itp. Tyle, że bym musiał zrobić to samo dla d2 Lod. (Nie trudne będzie i trzeba zrobić nową grafikę, a ja nie jestem grafikiem. ;P)
I ofc. zapomniałem, że plugin będzie naprawiał błąd w zakresie klikalności podjęcia złota, teraz będzie można kliknąć tylko na button, by wywołać okno podjęcia złota, a nie tak jak to było oryginalnie, że klikało się na czarne tło, gdzie obok była aktualna ilość pieniędzy w skrytce.
Po prostu jestem przeciwnikiem błędów w grze, a ten błąd istnieje już od prawie 11 lat, nawet w demo Diablo II występuje, bo sprawdzałem, a Blizzard jak tego nie naprawił, tak też nie naprawi pewnie.
a teraz jak najszybciej na ID Realm niech to powędruje
To już zależy od administracji/Usego.
Update ukończonej w 100% skrytki dla v1.13c. Zamieszczam tym razem screeny z większym rozmiarem skrytki jaką można spotkać np. na IDR, lecz w odróżnieniu do IDR Moda, obsługuje również rozdzielczość 640x480 o czym świadczy ten topic (Cóż za niestaranność ...). Skrytkę do użytku dla v1.13c zapodałem Usemu, natomiast dla reszty wyjdzie jak wyjdzie. Mogę zapewnić, że niedługo, gdyż mając wartości szybko znajdę dla pozostałych wersji offsety.
Fajna rzecz, jednak akurat na wersji bez dodatku nigdy nie potrzebuję więcej miejsca w skrytce. Za to brakuje mi w classic opcji przycisku "w" czyli zmiany broni oraz ulepszonego najemnika czyli z ekwipunkiem itd.
A po co Ci ekwipunek dla najemnika, skoro natychmiast po wejściu w wp innego aktu najemnik ginie? Stąd trupy łuczniczek w mieście, którym dziwiliśmy się z Usym na cl.
No wiesz, bez ekwipunku to najemnicy zupełnie nie są potrzebni. Tak to walnąć im jakieś niebieskie/żółte itemy i na akt są w sam raz. A tak to kawałek pójdziesz i najemnik ginie. W takim razie w ogóle nie jest potrzebny w classicu. Ale aktywowanie klawisza "w' na prawdę byłoby dobrą sprawą. Jakby nie patrzeć, to jest już swego rodzaju powiększenie miejsca na eq a w dodatku jest bardzo przydatne, np. gdy szybko potrzebujemy zmienić broń wręcz na kuszę czy łuk. Bez tego trzeba zaglądać do eq i wkładać broń i kołczan co jest trochę niewygodne podczas rozgrywki.
Ale to tylko takie moje sugestie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum