może mit, może nie. Osobiście mi dobrze leci przy 400 mf (w granicach 392-405MF) więc dałem informacje z własnej perspektywy.
Arry napisał/a:
Taka jest właśnie mentalność Polaków ;/
"Macie artykuł, proszę o konstruktywną krytykę." Ale jak ocena nie jest już 10/10, to jest "Odwalcie się ode mnie, cieszcie się, że w ogóle coś nabazgroliłem."
nie, nie, nie, źle mnie zrozumiałeś, z kopiuj wklej chodziło mi z tabelką potworów, gdyż by równo było w tagach 'code' po prostu zapomniałem zmienić to. Jeżeli chcesz to obniżaj mi ocene, bo szczerze ja oceny mam lekko w dupce z powodu takiego, że ja sam wiem, że ten artykuł nie jest na odwal się Niestety nie odpiszesz mi już z tego konta, bo dostałeś +1 (łącznie +3) za kolejny wulgaryzm/pseudocenzure (jak kto woli)
Kaka napisał/a:
Zabrakło mi jedynie info o liczniku soi i wywoływaniu dc.
informacje zostały dodane.
Wydaje mi się, że już wszystko zostało napisane oraz poprawione
Witam;
Nie wiedziałem nic o tych błędnych pierścionkach.
Powstają one na skutek samoistnych bugów? czy to źli ludzie robią takie złe rzeczy dla innych złych ludzi?
Cekaw jestem ile coś takiego może być warte? Na pewno mnie nie stać, po prostu jestem ciekaw ile na to IST-ów potrzeba?
Cekaw jestem ile coś takiego może być warte? Na pewno mnie nie stać, po prostu jestem ciekaw ile na to IST-ów potrzeba?
Podejrzewam, że jeśli nawet (jeszcze) takie istnieją na nld, to na bank nie przelicza sie ich wartości w istach/hrach, tylko w grubszych walutach ... kilka k (może naście) fg jsp lub innych paczkach 3/20/20 itp.
Podobno usunęli wszystko bugged poza zbroją Tala i bugged eth itemami.
Zgadza się..
Gdy Blizzard wypuścił dodatek do Diablo 2, to ludzie zaczęli wariować, wykorzystywane były błędy serwera, np. te soje, słowa runiczne bez run zwane ITH'ami czy nawet starzy wyjadacze potrafili zrobić na Classicu 5 akt gdzie za darmo u Larzuka można było robić dziurkę, a gdy ktoś potrafił to w nieskończoność robił dziurki poprzez wymuszony rollback (cofnięcie zadania). Na szczęście wszystkie błędy te zostały usunięte i serwer takich już nie stworzy, bo od razu znika buggowany item. Jedynym jaki został do patcha 1.12 to Zbroja Tal Rasha bodajże na nld można jedynie wydropić.
Dział poświęcony zbugowanym przedmiotom znajduje się tutaj http://diablo.phx.pl/czytaj/przedmioty-bugged
Mam w planach wszystkie obrazki przerobić na język ojczysty (a czemu ma być ang ) lecz kiedy to zrobię, nie mam pojęcia.
btw
Jeśli chodzi o artykuł:
Dzięki Trang Oul o przypomnieniu, że nie dopisałem o bugged sojach, że już nie występują
Konto na BN: midzi/kwasiarnia
Konto na IDR: midzi
Wysłany: 2009-08-19, 22:44
Przyjemny artykuł, choć większość informacji znałem już z autopsji. Najwięcej soji bo ok. 5 sztuk dostałem od andariel na koszmarze w grze 8 osobowej z niezaliczonym zadaniem. Wchodziłem do gier typu "act1", czy "andy kill", robiłem szybkie tele, czekałem jak osoby wejdą do portalu i 2-ma fb zabijałem naszą bohaterkę. To potwierdzałoby prawdopodobieństwo z artykułu.
Tak. Pamiętaj jednak, że na CL mobki mają inne poziomy, więc SoJ nie może wypaść z Andy na koszu.
Questowa Andy hell na CL ma gdzieś o połowę większą szansę na SoJa niż questowa Andy kosz na LoD.
Zauważ też, że na CL nie uda się osiągnąć takich wartości FCR i MF jak na LoD, więc może się okazać, że bardziej opłaca się grać na LoD i robić więcej szybszych gier z wyższym MF.
Nigdzie nie mogłem znaleźć ani kalkulatora dropu cl ani żadnych konkretnych informacji na ten temat. Zrobiłem ze 200 runów na ande kosz cl, więc dzięki w końcu za oświecenie Wszystko jasne
Na szybko porównałem szansę na LoD dla postaci z 250 MF, (co w tym trybie można bez problemu osiągnąć ze standardowym setupem np. dla Hammera typu Czako, Eni..., bez większego skupiania się na MF) oraz na CL dla postaci z 50 MF (co też można osiągnąć w ofensywnym setupie - np. trochę na butach, trochę na ringach).
Ofc w obu trybach można osiągnąć znacznie więcej MF (Tarnhelm, Goldwrap, Fortuny...), ale wtedy postać straci trochę na FCR, DMG, HP, resach. I o ile na LoD można sobie nadal bardzo dobrze radzić z mniejszymi wartościami tych parametrów (to w końcu tylko kosz, nikt nas nie skrzywdzi), to na CL może być już trudniej dolecieć do Andy i ją ubić w przyzwoitym czasie.
Imo jak chcesz polować na SoJe, to nie opłaca się robić osobnej postaci na CL. Ale jeśli nie masz Andy buga, to opłaca się zrobić nową postać na LoD pod questowy drop Andy, bo różnica jest znaczna.
Chyba że potrzebujesz tego SoJa na CL, bo w tym trybie normalnie grasz, to wtedy nie masz innego wyjścia
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum