..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Gosu Ut smith za 3ist by ZGLENSON
Autor Wiadomość
garrland 
Allez l'OM!

Wysłany: 2008-08-28, 15:59   

to ja tylko powiem, ze i smit Melćmy i ZGLENSONa moze zrobic jeszcze jeden fajny myk:)

wymienic amu hl na wschodzace, wleciec w srodek ut i klepnac cala trojke od razu (oczywiscie kolejnosc - mef-baal-dia). Ognia bedzie tam tyle, ze nawet jesli bedziecie chcieli to i tak nie padnicie.

nawet lt z rozdzki nie bedziecie musieli walic, bo lt z drak wskoczy... a jak nie wskoczy? no to 2 poty wzmocnienia i jazda:)

ciekawostka:
patent ze wschodzacym sloncem dziala, nawet jak zalozymy zake zamiast tarczy ultra-res :)
sprawdzone na poprzednim ladderze dziesiatki razy, podczas fun-ut, gdy frustracja narastala niemoznoscia zakonczenia tej diabelnej gry (bez wypelnienia celu jaki sobie postawilem - czyt. opis)

pozdro i pax vobiscum, proxime tuum, sicut te ipsum... ;)
ohohohoohohohooooo!! :D

czesi3k1990 
Dawać Sssskarb....

Wysłany: 2008-08-28, 21:38   

garrland napisał/a:
wymienic amu hl na wschodzace, wleciec w srodek ut i klepnac cala trojke od razu (oczywiscie kolejnosc - mef-baal-dia). Ognia bedzie tam tyle, ze nawet jesli bedziecie chcieli to i tak nie padnicie.

To może załóżmy wschodzące słońce, świetlny miecz, czarnodębową tarczę, woala skrzydła nocy, uderzenie śniegu, 2 ognikowce, paszcze piekieł i rozwalajmy uber hammerem? :mrgreen:

garrland 
Allez l'OM!

Wysłany: 2008-08-28, 23:57   

hehe :D

nie dziala. tez sie tak bawilem.

Niestety smit to taka postac, gdzie jakos specjalnie nie da sie wydziwiac. Chocby sie mialo najbardziej oryginalny pomysl, to roznice beda jedynie kosmetyczne. Te same itemy w kazdej strategii, to samo podejscie do tematu.

Spoko, ze Chlopak napisal takte z nietypowym podejsciem do tematu.

Wezcie pod uwage, ze zmieniajac 1-2 itemy - mamy dwa "niby inne" buildy ;) Mozna sie klucic czy blok w ut potrzebny, czy tez nie... odpowiedz jest prosta - dla jednego potrzebny, dla drugiego nie. Ja bym nie zakladal tgv (pomimo bonusow "light'owych"), bo by mnie szlag trafial, przy autocastowaniu... [ten sam zarzut mowna wysunac ad wschodzacego slonca - tam mamy 2% na meteor].

Ja tam jestem zwolennikiem kombinowania.

ps. a wschodzace slonce to dla mnie relikt i kazda postac (obowiazkowo) zaklada go na szyje ;)
ohohohoohohohooooo!! :D

ZGLENSON 

Wysłany: 2008-08-29, 06:22   

Damaroc napisał/a:
ZGLENSON napisał/a:
Damaroc napisał/a:
Za 3 ist mozna zrobić smitera którym sie chodzi na ut tak jak na tristy norm.

To nam go pokaż

Jak na razie doszliśmy do tego że sensowną wymianą na lepsze są rekawice

Proszę bardzo --> KLIK!

troche drogi

czesi3k1990 napisał/a:
Doprawdy? A kiedy mef go uleczy skoro ma 75% bloku? Śmiech na sali xD przecież mef nie zawsze uderza błyskawicą/wiązką błyskawic, najczęściej w zwarciu wali łapą :lol: trzeba wykluczyć light abs albo blok i zastąpić czymś bardziej przydatnym bo takie połączenie na pewno nie będzie skutecznie leczyć :572:

to żeś teraz farmazona walnął

Melćma napisał/a:
Kociokwik napisał/a:
forum jest po to by sobie różne rzeczy tłumaczyć ~~ :? :?
i z tego względu:

grałem, ty się wypowiedz, czemu warto władować w blok, bo ja wyjaśniłem, czemu nie warto.

Uber mef ma życia: 650000-660000, sądzisz, że dodatkowy dmg z griefa i 60% cb może się równać z 100% cb przy takich ilościach hp? Zanim wyjedziesz z czymś podobnym, zrób filmiki - smit z griefem, a smit 100% cb i porównaj sobie, czy szybciej ubije i czy warto za tego hr na griefa.

ja widziałem filmik ze smithem 0% cb !!! co robi ut w 48sec! waląc na 3 uberów naraz filmik z eu ld sc

Melćma napisał/a:
Zanim znowu przyjdzie random i zacznie się upierać blok>non-blok, niech uargumentuje- czemu?

random? czemu tak uważasz uargumentuj swoją decyzje określenie tak marka to że nie logował sie akurat na to forum to nie znaczy że to noob i w ogóle pała biegająca w ciuchach od charsi. ja zarejestrowałem sie tu stosunkowo niedawno bo wcześniej byłem diablo.g4ce.pl ktoś to jeszcze pamięta?!

Melćma napisał/a:
przypomne swoje argumenty:
W samym UT, potwory w większości używają ataków magicznych, ataki które grożą na UT, to: masowy spam pocisków od szkieletów, ogień balrogów i błyskawice mefa. Jak dla was ataki meele od bossów, wampirów, balrogów czy czegoś tam innego robią zagrożenie, to fajnie macie. Na organrunie: Lecieć solo po organy można smitem za kilka istów, np by Damaroc, a nie takimi. Potwory, które mają zagrażajaće ataki meele na organrunie: jakieśtam łotrzyce u Lilith, robaki u Duriela i rycerze oraz balrogi u Izuala oraz sami bossowie.

to widać nie masz wszystkich resów na +75 poza light. a przy durielu są jakieś robaki? O_O
ja latam solo smithem jak damaroc i jedyną pogromczynia mnie jest pani lag. a jeśli uważasz że ataki meelee są słabe radzę się przyjrzeć przy walce choćby z lilith od novy życie spada powoli od jednego ataku łapą leci go duużo więcej tak samo jest przy reszcie a tak wogóle duriel ma same meelee i dzięki blokowi moge go rozwalić bez lt

Melćma napisał/a:
Ok, ale do nich wystarczy taki mały trick: wystarczy kumpel co machnie 3x tp, albo z drugiego cd keya przyjść nawet mf soską. Duriel - life tap i nie stanowi żadnego zagrożenia, jak będą robaki wokół - 1-2 blizz, czy tam inny obszarowy atak i nie ma mobów. Izual - Lifetap z różdżki = 0 problemu, dookola niego stoi 3-5 impów/łotrzyc/balrogów, nigdy więcej, którzy również nie stanowią większego zagrożenia, a nawet smit ich w pojedynke może rozwalić bez lt, na potach. Lilith - tp w sali, wlazimy, life tap i po przyssaniu lejemy, aż Lilith padnie - bardzo rzadko, albo w ogóle dookoła niej są łotrzyce, a jak są to i tak szybciej przywracamy życie niż nam ono spada. Wiedźmy/harpie - ich zazwyczaj jest kilka, ale zadają magiczne dmg...

Na potach moby widać jesteś bogaty albo tylko ja mam pecha i mam dużo mobów przy lilith/izual a przy lilith na 75% jest bos albo duża grupa mobów i to jest ważne żeby mieć blok bo to nam ratuje **** w szczególności gdy trafimy na takich z mocą lub fanem.

Melćma napisał/a:
Następny argument: tani smiter osiąga zazwyczaj marne hp (bez talików ofc) rzędu 1.3-1.4, dlatego IMO warto dać jak najwięcej w hp.

mi starcza te 1.3k live bo nie trace go za wiele na ut zginąłem tylko raz jak wleciałem z nudów w trójke i lt nie zaskoczył a baal zaskoczył wyssaniem many...

Odpowiedz do tematu