..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: eps
2008-10-04, 23:55
Jakiego wybrać charan dla początkujących na Medianie 2008?
Autor Wiadomość
shark 

Wysłany: 2008-06-16, 17:59   Jakiego wybrać charan dla początkujących na Medianie 2008?

pls proszę podanie chara i jak go wyskillowac.
Od dzisiaj mam Mediana, więc mowie, ze jestem początkujący.

Cxxx 

Wysłany: 2008-06-16, 18:53   

moze zrob necro summonera

shark 

Wysłany: 2008-06-16, 19:17   

Dzięki za wyczerpującą odpowiedz musiales nabic +1? Ja się nie pytam 'może' jakiego tylko jaki by byl najodpowiednieszy na początek i jak go wyskillować.

Moria 
mYm Ownage [#w]

Wysłany: 2008-06-16, 19:54   

Ja grałam na początku necrem summonerem i nie byłam zawiedziona ani trochę.
Filozofia mniej więcej jak u normalnego summonera w D2. Chociaż to był mój pierwszy char na medianie, więc nie sugeruj się mną za bardzo :p

Wymaksowałam wszystkie summony (ostatnie drzewko) i równoległe im synergie, do tego
Death's Fury Totem (u mnie na 13)
Blood Tide Totem (u mnie na 13)
Mana Tide Totem (na 1)
Elemental Totem (Daje fajnego kopa do dmg, warto wymaksować)
Alpha Totem (J/w)

Może Ci to jakoś chociaż trochę rozjaśni umysł :p

Kalisz 
ToiToi User

Wysłany: 2008-06-18, 08:45   

ja tez na początku zrobiłem takiego jak moria. przyjemnie i łatwo się grało. miło wspominam pala unholy. tylko troche problemów z maną nim jest. bo skille dużo żrą strasznie jej. teraz gram soso elementar i jest bardzo łatwa w prowadzeniu. zabija ekspresowo i ma całą gamę skilli do wyboru podczas walki (immuny nie wyrobią ;p) pisze teraz ze szkoły to jak wróce do domu to zrobie screena i dam Ci to zobaczysz jak wygląda grafika podczas walki nią xD nic nie widac bo czary lecą na lewo i prawo ;d

co do skilli i statów to Ci rozpisałem na pw

Coolka 

Wysłany: 2008-06-18, 14:36   

A ja polecam barba przywołującego starożytnych.Można go rozwijać tak:

Defender Spirit:Max
Greater Manifestations:Max
Snake Stance:Max
Eeagle Stance:Max
Mountain King:ja daje max ale wystarczy tyle,żeby unieść sprzęt bo czasem i 5p wystarcza
Wolf Stance:Max[robimy Atr.Challenge 400 i 600]
Shaman's Path:5p
Uberskill jaki chcemy :P

Ew.można spróbować psn throwera który z dobrym sprzętem jest lepszy niż summoner ale żeby nie było zbyt różowo:na początku jest trochę ciężko :P

Bear claw-Hawk Talons[całe drzewko]:1p,można ew.podbić Eagle Dive ale dopiero jak nam na końcu jakieś punkty zostaną
Snake i Eagle stance : Max
Mountain King:Max
Berserk Fury:5p-10p,zależnie od sprzętu
Uberskill-Runemaster:max
Wolf Stance też można wymaxować w razie jak spotkamy jakiegoś ziomka z psn immune ale mi 1p wystarczył...

Staty wiadomo:Str pod sprzęt,dex pod max block,ene 0,vita cała reszta.

Oboma wariantami barba gra się fajnie tylko że przy dobrym sprzęcie łatwiej idzie throwerem a przy słabszym-summonerem.Kogo wybierzesz-Twoja sprawa...
*
Nowy sprzęt!
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2,61GHz
2GB RAM
GF 8600 GTS 512MB

HS_The Orb 

Wysłany: 2008-06-19, 21:30   

I tak najlepszy uber pwnzor to Invinci Barb :D

żeby go robić musisz mieć dwa itemy: unikalną ćwiekowaną zbroję i unikalne spetum (najlepiej tier 6)

Reszta itemów to jakieś dające +buff debuff duration (ważne na uberach), wypełniaj perf szafirami

Skille to lion stance (dmg), titan strike i conqest. Stance masz włączone cały czas, wypatrujesz dużej grupy, 1 hit z titan strike, załączasz conqest i dajesz się bić ile wlezie. W 5 sekund zdąży Ci załączyć dużo dłuższą niezniszczalność (unholy armor) - dalej dajesz się bić ile wlezie (spetum ma 35% szansy rzucenia spikenova przy otrzymaniu ciosu - wrogowie szybko leżą martwi niezlależnie ile HP by nie mieli) - postać rozwala z łatwością krowy na piekle /players8 i HMC 11.

Zrobiłem nim wszystkie ubery (bez HMC) a krówki i tran athulua na HMC11.
Generalnie im więcej wrogów Cię bije tym lepiej :>
barb może mieć kłopoty z samotnymi przeciwnikami np. u Duriela.

Coolka 

Wysłany: 2008-06-20, 20:56   

No fakt,ale najpierw trzeba znaleźć te itemki i mieć już jakąś wprawę,poza tym ten barb jest dość nudny ale pociska ;)
*
Nowy sprzęt!
AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5200+ 2,61GHz
2GB RAM
GF 8600 GTS 512MB

HS_The Orb 

Wysłany: 2008-06-20, 22:00   

Od biedy możesz to zrobić z każdą inną postacią ale barb ma stance i conquesta (stance zawsze jakieś dmg daje a na Conq sobie dobiegasz gdzie chcesz w 3 sex :P )
nie można zapomnieć o titan strike, po aktywacji siła nam rośnie o jakieś 200% a trochę punktów do niej damy...zawsze to 600 ED więcej.

ew. może być pala z Holy armorem, duration ma większe niż conquest ale za to stance nie ma :(

itemy łatwo zrobić kostką: przerabiasz crapowe unikaty na arcane crystals (need 250 crafting pointsów) i jak masz dwa to bierzesz rare 6-levelowe spetum i voila! zrobiłeś sobie darkspite tier 6 :D

można tak zrobić każdy unikat poza tymi Sacred...ale ten barb daje radę bez żadnych sacredów więc to chyba "najtańsza" postać o takiej sile.

sorc może ciekawsza i w ogóle ale musisz mieć do niej dobry sprzęt.

angel-94 
PSE - członek :D

Wysłany: 2008-07-10, 17:58   

Ja niejednokrotnie słyszałam, że bardzo dobrą postacią jest Necro Summoner. Mam takiego na niskim lvl i jest całkiem dobry, ale wolę postacie melee (walczące wręcz).

Bardzo dobrze gra mi się Barbem (oczywiście Hybryda, bo to moja pierwsza postać na tym modzie), mam nim wysoki lvl (97 i dziennie rośnie o kilka ;D).

Jeśli masz problem ze zrobieniem postaci, bo masz za słabe itemy, najłatwiejszym sposobem na wzbogacenie się będzie robienie Arcane Cristall i tworzenie dzięki nim unikatowych itemów (oprócz Sacred - tych najlepszych). Jeśli nie stać Cię na robienie Arcane Crystall, możesz ulepszać magiczne przedmioty w rare (rzadkie):
magiczny item + nie-nadkruszony kamień/czaszka = losowy rare item.

Całkiem niezłą postacią jest też Czarka: różne typy obrażeń (żywioły) i dzięki temu (jak już napisał Kalisz) "potwory nie wyrabiają z immunami".

P.S. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania pisz do mnie na GG (5607569). Jak chcesz to mogę Ci zrobić taxi norm (za free) i próbować robić taxi kosz (te już za kuźnię).
Isair
loleslaw
Zhora-Boss
angel-94

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 10:02   COs o median i help:)

Witam mam pare spraw median 2008 to super nowe czary śmieszne nowe potwory:D np amazonka która biegnie i sie przewraca (uberquest) Wieć polecam ja mam czarodziejke 112 lvl i mam sprawe naprzyklad sa uberquesty i sa nagrody kiedy przejde byle jakiego to niema nagrody niedropi:( moje gg 7325151 Prosze o pomoc :( :( :( HELP!!
Ostatnio zmieniony przez Tomek25 2008-07-21, 11:23, w całości zmieniany 2 razy  

angel-94 
PSE - członek :D

Wysłany: 2008-07-21, 10:09   

Slith999 napisał/a:
Witam mam pare spraw median 2008 to super nowe czary śmieszne nowe potwory:D np amazonka która biegnie i sie przewraca (uberquest) Wieć polecam ja mam czarodziejke 112 lvl i mam sprawe naprzyklad sa uberquesty i sa nagrody kiedy przejde byle jakiego to niema nagrody niedropi:( moje gg 7325151 Prosze o pomoc :( :( :( HELP!!

Nagrody dropią zazwyczaj na Destruction (Piekło - poziom trudności). I na dodadek nie zawsze - 1/6 szansy.
Isair
loleslaw
Zhora-Boss
angel-94

Bartosz-Diablo 

Wysłany: 2008-07-21, 10:32   

Radzę Summona czyli nekromante na przywołania, lub Czarodziejke jakaś.

Arundel 
Werewolf Pro Pwnager

Wysłany: 2008-07-21, 10:40   

Tak jak Moria, polecam Necro Summon. Zmaksowałem all przywołania, trochę dałem w totemy i rządzi.

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu

Slith999 
Median 2008 ROCK

Wysłany: 2008-07-21, 11:22   

Totemy i przywolania?? czarodziejka też ma niezle przywołania na 90 lvl:) a totemy to tylko z martwych ciał ale też jest pochwała.:) :mrgreen:

[ Dodano: 2008-07-21, 11:36 ]
Tylko na destruction?? o lol:(:(:( ehh a moze cos dropnonc na terror-koszmar?

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi